Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:16
Namaz
Abone

Namazda aklımıza gelen kötü düşünceler

Namazda aklımıza gelen kötü düşünceler

Kayıtsız Üye
Merhabalar benim çok büyük bir problemim var namaz kılarken aklıma bir sürü düşünce geliyordu arastırmaya calısırken küfür edenler oldugunu gördüm tövbe haşa Rabbime hiç böyle denmez ama bu şikayetleri okudukca bende de aynı sey oldu namaz kılarken Rabbim çağırdın geldim diyorum ama kafamdan benimde onlar gibi olmaya baslıyor yüce Rabbim diyerek susturmaya calısıyorum ama olmuyor takıldım kaldım boyle bir problemim yoktu şikayetleri okuyunca oldu bu şeytandan mıdır yardım edin namaz kılmayı dua etmeyi bu kadar severken aklıma boyle kötü şeyler geldikce ölmeyi bile ister duruma geliyorum psikolojim bozuldu şeytanın vesvesesiyse rahatlarım ama neden o şikayetleri okuduktan sonra oldu anlayamıyorum Allah rızası için bir bilgisi olan varsa yardım etsin

Okudunuz mu?  Şafilerde namaz rekatları

Cevap: Namazda aklımıza gelen kötü düşünceler

Darusselam
.Namaz esnasında aklınıza gelen kötü düşünceler vesvesedir. Vesvesenin ise imanınıza ve namazınıza bir zararı yoktur. Buna göre namaza devam edilir ve bozup yeniden başlanmaz.


Namaz kılarken aklımıza gelen düşünceler namazımızi yeniden kılmamızi gerektirir mi?

Oguzy
Bu namazda şeytanin bir oyunu olduğunu düşünüyorum.Bu bazen günah sayılmayacak düşüncelerde olabiliyor bazen günah olabilecek düşüncelerde olabiliyor.Kısacasi namazımız bu durumda tehlikeye giriyor mu.Vakit namazını yeniden kılmamizi gerektirir mi?

Okudunuz mu?  Kaza namazı olan teheccüd namazı kılabilirmi

Yorum: Namazda aklımıza gelen kötü düşünceler

arifselim
Namazı yeniden kılmaya gerek yoktur. Elbette şeytan işini yapacaktır ama bizde vazifemizi yapmalıyız. İsteyerek olmamasına dikkat ettikten sonra şeytandan gelen vesveseler olabilir. Bunlara önem vermeden namazda huşu içinde olmaya çalışmalıyız.

Bu kategoride yer alan Teheccüd namazı hiç uyumadan kılınabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda aklımıza gelen kötü düşünceler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.