Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:25
sizden2
Abone

Aklımıza gelen kötü düşüncelerden nasıl kurtuluruz

Aklımıza gelen kötü düşüncelerden nasıl kurtuluruz

AydınlığaBak
SelamunAleyküm

Besmele çekerken bile iblis beni rahat bırakmıyor.Bismillahirahmannirrahim derken bile aklıma kötü şeyler geliyor mesela Allahuekber derken aklıma birinin resmi veya o odadan bir şey gözüme çarpıyor tövbe haşa sanki o gelen şeyi ilahmış der gibi oluyorum tövbe haşa öyle bir şey demek istemiyorum ben Allahın varlığına ve Birliğine inanıyorum ama bu düşüncelerden kurtulamıyorum :S


Cevap: Akla Gelen Kötü Düşünceler ?

musab.b.umeyr
Aklına takılan vesveseden başka bir şey değil.Sen kalbinle Allah’a inanıyorsan sorun yok.İnsanın aklından günde 60000 ile 80000 arasında düşünce geçiyor.Bu demek oluyorki düşünmediğimiz bir an bile yok.Yani sen Allahuekber de dediğinde hep aklından düşünce geçiyor.O zaman haşa onların hepsini ilah sayalım.Olur mu böyle bir şey olmaz tabiki.Sen kalbinle Allah’a inanıp O’na ibadet ediyorsan sorun yok ve aklına gelenler vesvese.

Okudunuz mu?  Nereden cıktı Peygamberimiz (asm) Hz Aişe ile 9 yasında evlenildiği ?

Sitede vesvese diye arama yaparsan karşına birçokkonu çıkar.Onları oku ve bilgilen.Sana tavsiyem.


Cevap: Akla Gelen Kötü Düşünceler ?

AydınlığaBak
Anladım vesveseymiş bu düşünceler yüzünden Dinden çıkmam demi :S


Cevap: Akla Gelen Kötü Düşünceler ?

şaf_ak
hayır kardeşim vesveseye kulak vermezsen dilinle ve hareketlerinle onaylamazsan küfre düşmezsin.. ve o düşünceleri kafanda büyütmez üstünde durmazsan o düşünceler yani vesvese söner gider..

Okudunuz mu?  Domuz kılı kullanılan eşyalar hangileridir?

Rabbim! Şeytanların vesveselerinden sana sığınırım. Onların yanımda bulunmalarından da sana sığınırım( Mü’min: 97-98 )

Şeytan önce şüpheyi kalbe atar. Kalp kabul etmezse küfre çevirip hayale gösterir. Vesveseli insan zanneder ki o küfür kalbinden geliyor ve ümitsizliğe düşer ve kalbi ALLAH’a karşı edepsizlikte bulunduğunu düşündüğü için ALLAH’ın huzurundan kaçar. Zaten şeytanın istediği de odur. Kurtulmanın çaresi: Gelen vesveselerle uğraşmamaktır. Çünkü küfrü düşünmek küfür değildir. Asıl kaynağın şeytan olduğunu anlayıp kalpte kötü bir şey olmadığını bilmektir. Zaten kalp müzdarip oluyor o durumdan…

Okudunuz mu?  Doğum yapacak kadına, doğum yapan bir kadının videosu izletiliyor. bu caiz mi?

musab.b.umeyr
< Anladım vesveseymiş bu düşünceler yüzünden Dinden çıkmam demi >
Dinden çıkmazsın kardeşim.Niye çıkasın.O sana sadece bir oyun.Yukarıda yazıldıgı gibi fazla aldırmayacaksın ve yoluna devam ediceksin.O tür şeyler zannımca her insanın başına gelmiştir.

Selametle.


Kayıtsız Üye
teşekür ederim gerçekten çok faydanız oldu ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞLERİM…

Okudunuz mu?  Dini konularda çelişkili durumda ne yapılmalı

Kayıtsız Üye
lütfen arkadaşlar bana yardim edin mesela disari cikiyorum copleri atmaya copleri atmaya kalktigimda TOVBE HASA sanki icimden bir sey onu atarsan tovbe tobe (hasa) yazmaga korkuyorum yani atarsan RABBİNE terbiyesizlik saygisizlik yapmis olursun ama ben buna kulak asmadim ve BİSMİLLAH ESTAGFRULLAH soyledim copu atdim ben gunah kazandimmi çok korkuyorum nolur ALLAH RİZASİ İCİN yardim edin diğer ornek bide yerde corap gördüm tobe tovbe icimden o İlahmis gibi seyler gecdi ben aldirmadim corap ayagimla itdim ben gunah kazandimmi ????

Okudunuz mu?  Mal mülk için şükür etmekle ilgili sorum

halilcan
biraz sakin ol misafir arkadaşım bol bol dua et, aklına gelen dusuncelerı onaylamadıktan sonra sıkıntı olmaz inşAllah


Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum benim çok buyuk bir sorunum varr Benim gozumun onunden sirk sozcukler geciyo kendimmi yapiyorum yoksa vesvesemi anlamadim ve sonra icimden diyorumki o cumleyi yazsam nolur icimden gecirsem nolur diye oyle düşünüyorum ve sonra icimi çok kotu bir korku sariyo beni Allahim affetmiycek diye çok korkuyorum Normalde Allahimi çok seviyorum namaz kiliyorum ama o dusunceleri durduramiyorum birde insanlara bakinca gozumun onunden sirk geciyo Allah rizasi için yardim edin

Okudunuz mu?  Receb ayında yapılan Amellerin Faziletleri nelerdir?

mum
< dusunceleri durduramiyorum >
Bu şeytanın vesvesedidir ve geçicidir.
Şeytandan Allah’a sığın ve çokça ziktret
Bir de günah olan işlerden ve ortamlardan uzak dur.


Kayıtsız Üye
akla gelen kötü düşünceler günah mı
akla gelen kötü düşüncelerden kurtulmak için okunacak dua

Okudunuz mu?  Cehennem'de soğukta var mı ?

deryacik93
Selamlar ben de vesvese var oturdum ne güzel dualar okuyup rahatliyacam diye ve dua etmeye basladigim an sürekli sanki okudugum seyleri hisetmiyorum bos bos okuyormussum gibi oluyorum kendi kendime diyorum bana ole geliyor bana bir oyun rahatsiz olduguma gore bu durumdan diyorum bana oyun oynuyolar secdeye yatiyorum dua yaparken sanki bos bos yapiyom gibiyim Allah biliyor demi gine de dualarımi kabul eder demi? Cunki ellmde değil bol bol okuyorum sureleri tesdekuler

Okudunuz mu?  Kımız sarhoş eder mi? Dini sakıncası var mı

Spoodes
yav kardesim yeminle tıpa tıp aynısı bana oluyo yalnız değilmişim bende nasıl kurtulcaz be


Nihat Erdem
Kardeş bu tür düşüncelere asla aldırış etme. Vesvese onlar. İçin rahat olsun. Sorun yok yani. Bu senin imanının sağlam olduğunu gösterir. Ne mutlu ki sana, şeytan içi boş olan insanlarla uğraşmaz.


Kayıtsız Üye
Selam ya ben çok kotuyum resmen depresyona girdim bu kotu dusuncelerden dolayı artık topluluklara giremiyrm bazen intihar etmek aklıma geliyor lütfen bana yardım edin.

Okudunuz mu?  Erkek arkadaş ile görüntülü konuşmak

Kayıtsız Üye
Ya ben 30 yasindayim evlenemiyorum çevremde hep küçük Erkekler var onlarda yaşımı sorun yapio evde kalcam vesvesi var sürekli bu neyapmam lazim


Kayıtsız Üye
Kapiya gelen bir dilenciden sonra aklima takildi
Cocuk kacirma olaylarii….
Niyeti neydi acaba sadece dileniyormuydu
Kadin çocuklarımin kiyafetlerini falan istedi.kac tane olduklarini falan sordu.
Simdide çok huzursuzum 🙁

Okudunuz mu?  Zamanında Çocuklara Kötü Davrandım. Çok Pişmanım. Günahım Affolur Mu?

akla gelen saçma düşünceler, akla gelen kötü düşünceler, aklımıza gelen düşünceler

Bu kategoride yer alan Kefaretin ne demek olduğunu bilmeyip orucu bilerek bozardım ne yapmam lazım ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aklımıza gelen kötü düşüncelerden nasıl kurtuluruz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.