Anasayfa
28 Temmuz 2023, 15:49
sizden93
Abone

Küslük ve selam verip almak

Küslük ve selam verip almak

zeyn-eb
Dinimizde müslümanların birbirine üç günden fazla dargın durması doğru değil bildiğimiz gibi.

Birbirine küs müslümanlar bu mesuliyetten kurtulmak için selamlaşırsa durumları ne olur?

Şöyle hadisler var:

”Bir mü’minin din kardeşiyle üç günden çok dargın durması caiz değildir. Üç gün geçtikten sonra, onunla karşılaşırsa, ona selam verip hatırını sormalıdır. O kimse selamını alırsa, birlikte, sevaba ortak olurlar. Selamını almazsa günaha girer. Selam veren de küs durma mesuliyetinden kurtulmuş olur.” [Ebu Davud]

Okudunuz mu?  Oyunda domuz yemek günah mı?

”Birbirine dargın iki kimseden, hangisi önce selam verirse, günahları affolur. Verilen selamı öteki almazsa, bu selamı melekler alır. Selam almayan kimseye de şeytan, sevinerek iltifatta bulunur.” [İbni Ebi Şeybe]

Yani selam verip alınınca; ama durumları eskisi gibi olmayınca mesuliyet kalmaz mı?

Okudunuz mu?  Cennette peygamberimizin düğünü olacak mı

Bir de bir taraf selam veriyor, ama diğeri sözle almayıp içinden alsa olur mu? Yoksa selamını veren kişi işitmeli midir?


Cevap: Küslük ve selam verip almak

rana
Evet kardesim selam vermek sünnet almak ise farztir. Selami almamak doğru degildir, caiz degildir.
Eger o selami verebilecek yürekteyse alan kisi haydi haydi selami sesli bir sekilde almalidir.
insanoglu kirar üzer yikar ama bir müslüman bu hatayi yapiyorsa affedilmesi için helallik istemesi için elinden geleni yapmali, yapanada özür dilemesi için bir firsat vermelidir. Herkesin bakisinda kendi haklidir. O yüzden bu selami almayan insanlari anlamiyorum cocukca bir davranistir. Selam Allahin selami ve buna en güzel sekilde cevap vermeli. Ayrica selam veriyorum tekrar bir alakam olmali diye bir şey yok, sana zarari dokunan insanlarla bir arada olmak zorunda degilsin. Ama selami almak zorundasin.

Okudunuz mu?  Tuvalette sıçrayan idrar af edilir mi ?

dua ile


Küslük yaşamak.

günah mı ?
ben bir arkadaşımla küçükken küsmüştüm küsmenin günah olduğunu bilmiyordum ama barıştık diye hatırlıyorum belkide barışmadık cuma namazından çıkarken Allah kabul etsin dedim fakat o cevap vermedi ben günah olduğunu bilmeden küstüğüm için tövbe ettim günah olur mu.?

Okudunuz mu?  Tuvalette konuşmak

Yorum: Küslük ve selam verip almak

arifselim
Ergenlikte önce işlenen günahlardan dolayı sorumluluk yoktur. Büyüdükten sonra ise senin ona selam vermen veya onunla konuşman senin sorumluluğun için yeterlidir. Artık barışmazsa sorumluluk ona aittir.

Bu kategoride yer alan Şeriatın Gelmesini İstememek Dinden Çıkarır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küslük ve selam verip almak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.