Anasayfa
26 Haziran 2022, 20:57
Gusul
Yönetici

İç çamaşırda ıslaklık olması gusül

İç çamaşırda ıslaklık olması gusül

Kayıtsız Üye
Kadınlarda ıslaklık gusül gerektirir mi

Arkadaşlar Bu sabah kalktım hemen lavaboya gidip abdest aldım .Sonra sabah namazını kılarken Cinsel organım uyandı ve ıslaklık hissettim. Benim gusül almam gerekir mi ?


İç çamaşırda ıslaklık olması

Kayıtsız Üye
Selamualeykum hocam ben sabahları kalktigimda ic çamaşır da elledigimde hafif ıslanmis gibi geliyor sogukluk vvar yani ic çamaşır a baktığımda hiç bir şey yok bu vesvese midir şüphe oluyor hergun yikaniyorum ne olur yardımcı olun kronik hastalıklarim var

Okudunuz mu?  Diş dolgusu maliki mezhebi

Cevap: İç çamaşırda ıslaklık olması

Şema
Bu ıslaklık hissi apış arası ter olabilir. İç çamaşırda leke görmeden asla yıkanmayın


Cevap: İç çamaşırda ıslaklık gusül

Şema
Çıkan ıslaklık meni olmadığı sürece gusül almak gerekmez. Şehvet hissi yoksa bu meni olamaz.


Kayıtsız Üye
Peki hocam sabaha karşı uzvum kacirmis gibi oluyor bazen baktığımda bir şey yok sonra uzvumda çok hafif ıslaklık rastlarsam uzvun yıkanması yeterli mi,

Okudunuz mu?  Gece uyurken farkında olmadan gelen sıvı nedir,gusül gerekir mi?

gusül aldiktan sonra eski ic çamaşır imi giyebilirmiyim


Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm gusül aldıktan sonra elimden geldiğince hızlıca kurulanıyorum iç çamaşırı giyiyorum ve giydikten sonra namazı kıldıktan sonra 10dk falan sonra bende vesvese oluyor ve iç çamaşırında cinsel organın ucunda falan ıslaklıklar oluyor buda bende şüphe oluşturuyor acaba meni mi diye yardımcı olur musunuz?mübarekler


arifselim
Aleykum selam. Eğer gusülden önce yeterli bir süre beklemişsen, idrarını yapmışsan veya kırk adım kadar adım atmışsan artık meni bile çıksa gusül gerekmez. Bu gelen akıntı sadece namaz abdestini bozar.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken su yutarsak gusül abdesti bozulur mu?

Kayıtsız Üye
Bende de oluyor , banyodan cikarken cinsel organ yas oluyor kurulanırken acaba idrar ya da mezi mi ya paspasa damladiysa diye şüphe geliyor , havluya da gecmis midir diye.Sonra bakiyorum cinsel uzvun içine biraz yas gibi dışına cikmis midir diye evham oluyorum

Okudunuz mu?  Islaklık oluyor fakat boşalma söz konusu değil gusül almalı mıyım ?

inspector52
selamun aleykum

sabah kalktığımda iç çamaşırımı kontrol ettim herhangi bir ıslaklık ya da leke yoktu fakat bacağımda ıslaklık hissettim.

içime kuşku düştü. çok vesveseli biriyim. acaba gusül almam gerekir mi?

vesvese olduğunu düşünerek üstüne gidiyorum. gusül almıyorum ama içim içimi de yiyor. bir türlü rahat edemiyorum.

Allah rızası için yardımcı olun.


ACİLSERVİS
aleykümüsselam. vesveseli olduğunun farkındaysan artık sana düşen vesveseye itaat etmek değil tersini yapmaktır.

Okudunuz mu?  Etek tıraşı olunca gusül gerekir mi?

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum hocam. Ben (neredeyse) her sabah uyaninca iç çamaşırımda ıslaklık oluyor afedersiniz. Ruya gördüğümü de hatirlamiyorum. Sema hocanin dedigi gibi apis arasi ter olabilir diye dusundum veya gunluk akinti olabilir mi diye cunku gun içinde de ıslaklık olabiliyor iç çamaşırımda. Neye gore hareket etmeliyim ?


ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam. Meni dışındakiler gusül gerektirmez. Ona göre hareket edersin.


Kayıtsız Üye
Merhaba. Tabiri caizse taharet abdesti aldıktan sonra abdest suyu iç çamaşıra gecerse diye iç çamaşıra peçete koymak gerekli midir? Özel bölgeyi kurulamak gerekli midir namaz kılmak için. İnşAllah sorum anlaşılmıştır.

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde su israfı

mum
Özel bölge yıkandıktan sonra temiz olur, kalan ıslaklık da temiz olduğu için kurutmak şart değildir.


Musluman_23
Selamunaleykum,

Gusül gerektiren hallerini biliyorum. Sabah uyanınca yaşlık olursa gusül yapmak gerekir, rüyadan bağımsız olarak. Şimdi ben günde iki defa kalkıyorum. Bir defa sabah namazı için ve ikinci defa geç saatte. Her kalktığımda benim yaşlık için kontrol etmem lazım mı? Bayağı yorucu oluyor. Yapmasam da rahat etmiyorum, çünkü rüyasız da meni çıkabilir ve çamaşırı kontrol etmesen fark edemezsin. Sizin fikrinizi duymak isterim, siz nasıl davranıyorsunuz bu durumda?

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken alınan namaz abdesti için de niyet etmek gerekir mi?

Allah’a emanet olun.


Ensar
ve aleykum selam. Öncelikle gece olan bu hal doğal her kişinin başına gelebilecek bir durum ancak belirtmeliyimki bu veveseli takıntılı durumu abrtmayın ve kafanızı yormamalısınız. eğer gece ihtilam gusül gerektirecek bir hal olduysa sizden büyük ihtimalle bu olay esnasında uyarılacak bir an yaşarsınız ve uyandığınızda o anı hatırlarsınız. takıntılarınızın üzerine giderseniz bu hal den kurtulmuş olacaksınız. Birkere kontrol edin yok eğer gusül gerektirecek bir durum yoksa ikinci gecede de kontrol edin yine yoksa artık bu olayı tekrar tekrar uygulamanın bir anlamı yok. selametle kalın

Okudunuz mu?  Gusülde kıbleye dönerek yıkanmak

Kayıtsız Üye
Sağol olun, Allah razı olsun. Sizin dediğiniz bana çok mantıklı geliyor,ve buna uymayı düşünüyorum. Fakat, benim bir veya iki gün kalktıktan sonra çok küçük bir damla ıslaklık gördüğümü hatırlıyorum. Bunu söylememiştim. O gece ihtilam olduğumu hatırlamıyordum. Bu yüzden ben yine bakmam lazım mı her sabah, yoksa sizin dediğinize yine uyayım mı. Teşekkürler.

Okudunuz mu?  Prostat sıvısı mı, meni mi?

Ensar
Sizdende Allah razı olsun evet dediğim gibi vesveseniz in üzerine gidin ve bakmamaya özen gösterin umarım birkaç seferden sonra bu durumdan kurtulacaksınız.

Bu kategoride yer alan Diş dolgusu maliki mezhebi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İç çamaşırda ıslaklık olması gusül Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.