Anasayfa
6 Ocak 2024, 19:09
temizlik
Yönetici

Meni gelmezse gusül gerekir mi?

İhtilam ile ilgili

Kayıtsız Üye
ihtilam olunca meni gelmese gusül gerekir mi ?


Cevap: İhtilam ile ilgili soru

mumsema
ihtilam olduğunu zanneden kişi, meni gelmemişse gusül almasına gerek yoktur.


İhtilam ile ilgili

qwert12380
Bir insan rüyada cinsel ilişki görmese, rüyasında şehvetle boşaldığını hissetmese ama uyandığında kilodunda ıslaklık görse cünüp olur mu? Gusül abdesti alması gerekir mi? Arasıra benim başıma geliyor.Hiçbir şey hatırlamıyorum ama ıslaklık görüyorum.Oruçluyken olmasından çok korkuyorum.Orucu bozmayacağını biliyorum ama banyo edersem rüyalandığımı ailem anlar.Sürekli dalga geçerler.O konularda biraz utangacım.Annem-Babam da sağolsunlar utandırmaya yer arıyorlar.

Okudunuz mu?  Tedavi amaçlı sargı ve yara bantları abdest ve gusle engel olur mu?

Cevap: İhtilam ile ilgili

batuhan00
Bu çıkan sıvı idrar da olabilir. O yüzden hep "Bu sıvı menidir." diye bakmamak lazım olaya. Mezi de olabilir. Prostat sıvısı da olabilir. Rüyanda cinsel ilişki yaşadıysan gusül abdesti alman yararlı olur.


qwert12380
< Bu çıkan sıvı idrar da olabilir. O yüzden hep "Bu sıvı menidir." diye bakmamak lazım olaya. Mezi de olabilir. Prostat sıvısı da olabilir. Rüyanda cinsel ilişki yaşadıysan gusül abdesti alman yararlı olur. >
Ne olduğunu ayırt edemiyorum.Kokluyorum fakat bişey anlamıyorum.Acaba gusül abdesti alsam mı diye ikileme de düşüyorum.Oruçluyken bu durum çok can sıkıcı.

Okudunuz mu?  Abdest ve Gusülde Şüphe Duyarsanız

mum
Meni gelmezse abdest bozulur mu?
(rüya – ilişki – istimna tüm olasılıkları)

Meni çıkmadığı, sperm gelmediği sürece gusül gerekmez. Guslü gerektiren hallerden ikisi, meni gelmesi ve cinsel ilişkidir. rüya ne kadar belden aşağı olursa olsun, rüyada cinsel ilişkiyede girilsin MENİ GELMEDİĞİ sürece yıkanmak gerekmez.


Tolga0506
Merhaba sevgili forum üyeleri.

Ben gece uyurken garip bir rüya gördüm ve birden kasıldım sonra boşaldığımı fark ettim. Sabah uyandım hiç bir ıslaklık yok ama gerçekten gece ihtilam oldum. Sabah hiç bir ıslaklık yok kafam karıştı gusül alsam mı almasam mı?

Okudunuz mu?  Abdest alırken başka şeyler düşünmek

Darusselam
Rüya önemli değil, önemli olan uyandıktan sonra iç çamaşırından görülen meni lekesidir.
Meni lekesi yoksa gusül gerekmez


AmiralBristol
Sabah ıslaklık değil tabaka şeklinde bir leke arayacaksınız. Zaten gece ihtilam olduğunuzdan eminsiniz. Ancak yine de gönlünüzü rahat ettirmek için gusül almanızı öneririm.


Şema
Gece ıslaklık varsa sabaha iz kalır, kuruması izini silmez


user55
selamın aleyküm geçen rüyamda tam ihtilam oluyodum ki uyandım meni gelmedi o anki şehvetle bende meni gelmesi için uraştım biraz ama hatamın farkına vardım vazgeçtim meni gelmedi ama guslüm bozulmuş mudur ?

Okudunuz mu?  Abdest ve gusül alırken takma dişleri çıkartmak gerekir mi?

ACİLSERVİS
Meni gelmedikten sonra guslün bozulmaz.
Konu açmadan önce aramayı kullanalım. İlgili konu varsa altına yazalım.


Kayıtsız Üye
Kadınlarda hiç gelmese de gusül abdesti alınması lazım, bu doğru mu?


arifselim
Kadınlarda da erkeklerde de meni gelmese gusül alınmaz. Ancak eğer kadın orgazm olduğundan emin olur ve meni görmese o zaman gusül alması uygun olur.


Kayıtsız Üye
Hocam kasıldım titredim ama kalbim hızlı atmadı bu orgazm değil mi avret mahalimden çok etkileniyorum gusül esnasında avret mahalime su deyince kasılıyorum titriyorum ama bu istemeden oluyor bu orgazm mıdır hocam evli değilim bekar bir bayanım yardımcı olursanız çok mutlu olurum gusül alırken bu kasılma hep oluyor sürekli gusül mü alacağım ben meni çıkarsa gusülü başa al demişti birisi o anda meninin çıkmadığını mümkün değil anlayamam çünkü suyun altındayız zaten nasıl anlayacağım ?
İstimna,cinsel ilişki ve ihtilam dışında meni gelmez diyenler var ama istimna yapmadan orgazm olanlar var hocam suyla mesela orgazm oluyorlar ben sürekli kasılıyorum titriyorum bu orgazm mıdır ?
Sorum inşaAllah cevaplarsınız zor durumdayım ne olur…

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebine göre bayanla tokalaşmak abdesti bozar mı

arifselim
Bu tür kasılmalar orgazm olmak manasına gelmez. Kimi insanlarda bu normal bir durumdur. Ayrıca orgazm olan kişi o anda zaten boşalma geçekleşir ve meni çıkar. Bu kasılmaları vesvese etmene gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Bir şey sormak istiyorum ama hoca cevaplamasa da olur bilen biri cevap versin yani gusül esnasında avret mahalimi yıkarken afedersiniz vajinamdan gıdıklanıyorum hem de çok gıdıklanıyorum gusülden çıkamıyorum en az 3 saat banyoda kalıyorum ağlamaya başladım artık orgazm gibi oluyorum hızlı yıkadığım halde gıdıklanma hissi geçmiyor bu durum da ben ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun doktorlara gittim ama bir çözüm bulamadılar ne yapmam lazım ve acil cevap verin ne olur sizlerde yaşıyor musunuz bu gıdıklanma hissini ve guslü bozar mı bu durum lütfen hemen cevap verin vesvese diyebilirsiniz bel ki ama yinede cevap yazın ne olur

Okudunuz mu?  Gaz çıkarmak gusül abdestini bozar mı

Misafir
Gıdıklanmak, huylanmak, bir şeyin temasından zevk almak gibi şeyler gusül gerektirmez. Gusül gerekmesi için orgazm olmak gereklidir. Gıdıklanmak da orgazm değildir zaten. Orgazmın nasıl olduğunu biliyor olmanız lazım. Gusül alırken su değdi zevk aldın ama orgazm falan olmadıysan başa sarmana falan gerek yok. Bitir guslünü çık.

Okudunuz mu?  Gaz sıkışması abdesti bozar mı?

Kayıtsız Üye
Merhaba
Bir kız olarak soru sormak istiyorum şöyle şimdi sabah kalkıyoruz işte akşama kadar akıntı gelmiş oluyo sonra eve geliyorsunuz azıcık kestiriyim diyip uykuya dalıyosunuz (rüya görmedik) sonra kalkıyosunuz tuvalette iç çamaşırı kontrolü yapıcaz belki rüya görmüşümdür hatırlamıyorum meni gelmiş olabilir gibisinden ama iç çamaşırımızda zaten akıntılar olduğu için ayırt etmek zor bazı durumlarda da mesela otobüste kestirmişsek ve wcye hemen gidemiyoruz akıntılar birbirine karışıyor bu gibi durumlarda ne yapmalıyız rüya görmediğimizi söyleyebildiğimiz için sorun yok diyebilir miyiz? Çamaşır kontrolü şartmı?

Okudunuz mu?  Yara kabuğu gusle mani midir

Omer Faruk
Vesvese ibadetlerinizi heder eder bu bir. İkincisi, rüyalandığınızı hissetmediyseniz buna dair hiçbir belirti yoksa normal akıntınızla karışan akıntı gusül almanızı gerektirmez. Kadınlarda rüyalanma halinde tıpkı erkeklerde normal sıvı geldiği gibi hiç sıvı gelmeyebilir ya da çok az gelebilir. Bu durumda ikinci bir işaret daha lazım "kasılma ve rüyayı hatırlama" eğer bunlar yoksa cinsel organınızdan normal akıntıyı görüp, vesveseyle ihtilam (orgazm) olmuş olabilirim diye karıştırmaya gerek yok. Kendinizden emin olun ve normal abdestinizi alarak ibadetinize devam edin.

Okudunuz mu?  Abdest ve çeşitleri

meni, orgazm , Meni gelmedigi sürece oynastinmi gusül gerekirmi

Bu kategoride yer alan Gençlerin Gusülle İmtihanı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Meni gelmezse gusül gerekir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.