Anasayfa
12 Ocak 2024, 16:52
sizden6
Abone

Kendi kendine konuşmak neyin belirtisi

Kendi kendine konuşmak neyin belirtisi

princea
Kendi kendime konuşuyorum?

Kaç gündür şeytan bana fısıldayıp bir şeyler söyletmeye çalıştı ve ben birkaç cümle ağzımdan çıkardım. Mesela ; Bilmek Allah’a mahsustur, bilmeyi Allah yaratmıştır" Peygamberimiz hep Allah ı düşünürdü bu yüzden Allah onu peygamber yaptı" Her insan hata yapar , şaşırır peygamber lerde (günah manasında değil mesela; unutmak" ben bunları söyledikten sonra kendimi bir tuhaf hissettim acaba yanlış birşeymi söyledim?


Cevap: Kendi kendime konuşuyorum?

loving
muhtemelen bir musallat olmuş (cin musallatı) derhal harfiyen tüm farz ve sünnetleri yerine getirin. (namaz,zekat,oruç vs gibi ) özellikle namazı ihmal etmeyin.


Cevap: Kendi kendime konuşuyorum?

princea
Selamun Aleyküm . Hocam nerden anladınız bunu? Ben vesvese sormak yasak diye sormuyorum ama 4 ay dan beri aşırı vesveseler inkar dolu olsun abdest olsun , aklınıza gelebilecek her türlü vesveseyi alıyorum ve bunu forumdaki ‘garip sofi’ arkadaş ın yazısından öğrendim kibir yüzünden Abdulkadir Geylani Hazretleri – Fena ve keyfiyeti makalesinde geçiyor.Kibir yaptığımı çok iyi biliyorum hatırlıyorum. Hani burdan vesveseleri olan arkadaşlar okusunlar anlarlar diye söylüyorum. Bu soruyu yanlış bir şey yaptımmı diye sordum ancak dediginiz gibi olduğunu nasıl anlarım.?

Okudunuz mu?  Peygamberimiz ramazan ayında mı görevlendirildi

Cevap: Kendi kendime konuşuyorum?

Mimsumi
Cin mi musallat olmus bir gidin yahu:) milleti saçma sapan islam dışı hurafeler ile kandırmak ne kötü sey. Aksatmaksizin Namaz kılmak için cin musallat’ina gerek yok ki siz cin musallat olmayınca kılmıyor musunuz ?

bir hobi edinin boş boş şeylerle meşgul olmak yerine Kur’an okuyup namaz kılın, bana cin girdi moduna girmek nedir anlayamadim gitti 🙂 şizofreni mi olmak istiyorsunuz abartmayin isterseniz , aklinizi basiniza toplayin bir kaç nobel’li kitap okuyun , bilim veya tarih dergileri alın imkanınız varsa bir bisiklet çok güzel olur Park’a bahceye gidip kafanizi dinleyin ,tarziniza uygun müzik dinleyin arkadaşlarınızla muhabbet edin, kendini dipsiz kuyulara atmak buyuk bir gunah.��

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin zamanındaki kız isimleri

princea
Bugün yine durduk yere vesvese geldi ve ben yine konuştum. Haşa Peygamberimiz peygamber olmadan önce imansızdı. Bende konuşmaya başladım Peygamberimiz öncesinde de iman ediyordu Allah’a dedim şimdi bir tuhaf hissediyorum arkadaşlar yanlış bir şey mi söyledim?


TisselTassal
Kendi kendime bende konusuyorum sıkıntı etme 🙂 bende de çok ağır vesveseler oldu içimde küfürlü sözler ama 2-3 aydır yok namazda aksaklık oluyor namaz kılarken sure okurken secde ederken kuran okurken ağlayamıyom rahatlayamıyom kalbim namazı ıstemıyor gitmek istemıyor namazda kılamıyom Allah benı huzurundan mı kovdu kalbim muhurlendı mı dıye dusunup duruyom önceden bole değildim günahlardan hatalardan dolayı mı bu şekilde namaz kılsam kotu kotu gunahlar hatalar akla gelıyo bende kafaya onları takıyom senın bu mesajında gunaha dusurcek bır sey goremedım bol bol zikir dua namaz gerekli

Okudunuz mu?  İnsanı dinden çıkaran şeyler

princea
Usta ayrıca hani o şekilde vesvese geldiğinde ” öyle şey mi olur ” vs. bişeyler dedim sonra yarım saat sonra yine vesvesemiydi bilmiyorum ” o zamanlar iman denen şey yoktu ” demişim sanki öyle gibisinden aklıma geldi , bu seferde ben böyle bir söz söyledimmi diye şüpheye düşmeye başladım? çok kötüyüm 3 aydan fazla buna benzer şeyler geliyor .

Okudunuz mu?  Cariye ile ilişki neden caiz?

islamiyet ten önce iman var dı ilk peygamber den beri düşünün.


TisselTassal
İslamiyet’ten önce iman var mıydı yok muydu bende bilmiyorum.Bende 4-5 senedir vesvese ile uğraşıyorum şuan vesvese yerine sanki namaz kılamamak geldi zor kılıyorum aksaklık var.Bol bol dua zikir söyle bol bol dua et namaz kılmaya çalış namaz kılarsak sürekli kalbimiz huzurlu olur düşman olan şeytan asla yanımıza uğramamazlık yapmaz biz ölünceye kadar bizi saptırmaya çalışıyor.

Sen haşa islamiyet’ten çıkmak için mi söyledin haşa inkar için mi söyledin hayır ben inanmıyorum öyle ciddi söyleyeceğine ve dilin sürşmüştür öyle olsa şuan rahatsızlığını yazmazdın ben inanıyorum ki kalbin tedirgin olmak istemiyor huşu olsun istiyorsun elbette bu senın hakkındır.Gözünde bu kadar büyültme olur mu gelip geçici euzu besmele çek baktın olmuyo bir kere daha soyle baktın vesvese daha şiddetli oluyo dua oku bulundugun yerden uzaklas oturuyosan kalk yürü yürüyosan saatıne filan bak kafanı dağıtan gibi şeylerle ugras

Okudunuz mu?  Namazda Sırtın Açılması Namazı Bozar mı?

Kayıtsız Üye
kardeş bnde de aynı şeyler oluyor çareyi buldunmu


Kayıtsız Üye
öncelikle şeytan çak kurnazdır ve öyle vesveseler verirki müslüman bir insan namazdan soğuma durumuna gelebilir.size tavsiyem içten bir dua ile Allah’a sıgının Allah araf suresinde buyuruyor: "Eğer sana şeytandan yana bir kışkırtma (vesvese veya iğva) gelirse, hemen Allah’a sığın. Çünkü O, işitendir, bilendir." ayettede söylen digi gibi Allah’a sıgının geçmiş günahlarınızdan tövbe edin Allahın isimlerini anın şeytana karşı en ufak bir açık vermemeye çalışın ve size tavsiyem bu tür durumlarda nas felak ayet-el kursi okuyun.eğer namazdan sogursanız bu düşünce aklınıza gelsin:mesela büyük bir ülkenin cumhur başkanı sizi randevuya çagırsa hiç gecikmeden gideriz.ama Allah ki bu evreni insanları yaratmış ve Allah bizi huzuruna çagırıyor ve bu bize agır geliyor 24 saaten sadece 2 saatimizi namaza ayırsak o iki saat sizi cennete götürebilir. Allah bizleri şeytanın vesveselerinden korusun……

Okudunuz mu?  Şirk olduğunu bilmediğimiz şeyler.

Kayıtsız Üye
Ben dinle ilgili değil fakat konusuyorum kendi kendime hatta sevmedigim insanlarla ilabilcek dusunceler girio bunu olmamisken beynimde canlandirio ve o kisiye karsi doluyorum gercktwn psikolojim çok bozuldu anlam veremiorum bir bakmisim kendi kendime bide o insanla tartisiorum sanki olmus gibi yada ani yasior gibi beynim çok karmakarisik

Okudunuz mu?  Allahın istediklerini mi isteriz?

VESSELAM
esselamü aleyküm
< muhtemelen bir musallat olmuş >
😀 Böyle bir şey yok kardeşim her kendi kendine konuşana deli veya cin musallat olmuş denmez, denemez insanları korkutmayın. Kendi kendine konuşmak hiç bir şeyin belirtisi değildir. Çok normal bir haldir. Her insan kendisiyle konuşmuştur illaki. Kendimden örnek olacak olursam her gün kendimle konuşuyorum 🙂 Ve bahsettiğin söylemler yani söylediğin şeylerde kötü bir şey yok. cin bunu söyletmez 😀 Allah’a emanet olun.


Kayıtsız Üye
Benim Annem sürekli kendi kendine konuşuyor mesela soru soruyor kendine kendisi tekrar cevap veriyor sanki birileri bir şey diyormusta onu yapıyormuş şeyler söylüyor Allah rızası için bir şeyler söyleyin annemin bu durumu atlatması için. Gerçekten çok üzülüyorum annemin bu durumuna. Hocaya gösterdik 2 defa ilkinde şu vermiş hoca bize içiyorum falan dedi ama sonra anladım ki suyu içmeden dokmus. 2. Defa seyhe gösterdik annemi Muska verdi muskayi hala takıyor ama su vermiş onu içmeden yine dokmus hoca okuduğu suyu verince 1 yudum içti o konuşması falan geçti 2 gün sonra suyu icmeyince bir daha başladı kendi kendine konuşmaya

Okudunuz mu?  Her sabah kalktığımda rüya görmüş gibi oluyorum içimden ses gusul al diyor.Bakarmısınız

Kayıtsız Üye
Merhabalar,

Bence de musallat durumu olmuş olabilir. Felak ve nas surelerini sabah akşam okumayı ihmal etmeyin. Hatta 11er defa fatiha kafirun kevser ihlas felak nas okursanız iyi gelecektir. Çünkü durup dururken son dönemde böyle şeyler yaşıyorsanız genelde o sebeple oluyor. Depresif hissetme, insanlara öfke duyma, işlerin ters gitmesi vs. Ama dediğimiz sureleri ve genel olarak Kur’an okursanız bir şey olmaz inşAllah.

Okudunuz mu?  İmamla namaz kılarken dulaları yetiştiremiyorum namazım kabul olurmu

Kayıtsız Üye
ben çok sıkıntı cektim önceleri sıkıntı cektirenleri neden hep böyle iyilik günahmı derken vs vs seneler gecmişş evet simdi de konusuyorum hep Allah’a dua ediyorum sanki Allahım la geziyorum yalnız kalınca bu tür düsüncelerden alıkoyamıyorum kendimi yalnızlıgımı her anımı her sevincimi acımı vs vs onunla paylasıyorum bilmiyorum belki psikolojik belkide dedim ya Allah hep benimle bizimle farkında degiliz samimiyetle Allah’a emanet olun


Kayıtsız Üye
Selamin aleykum durup dururken karıma bos ol bos ol bos ol dedim karımı seviyorum bosanmak falan da degildi niyetim dini bir filimde bos ol demek nikahi bozmuyor diyordu .. bunu aklim dan bir turlu cikaramadim bunun da etkisi oldu bu vesvese midir .

Okudunuz mu?  Helallik Almanın şekilleri Ve Suizan Nedir?

Hoca
Vesvesedir tedavi olman lazım, kendi kendine konuşmak iyi bir şey değil


kendi kendine konuşmak, islamda kendi kendine konusmak, kendi kendine konuşmak günah mı

Bu kategoride yer alan Annem bana haram mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kendi kendine konuşmak neyin belirtisi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.