Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:46
missa3
Abone

Kocam sinirliyken beni boşadı

Kocam sinirliyken beni boşadı

Kayıtsız Üye
Kocam üvey babasıyla tartıştı ve çok sinirlendi o sinirlen geldi bana kızdı ve boş ol boş ol boş ol dedi. İki gün sonra hamile olduğumu öğrendim. Bu bosanma sayılıyor mu, sayiliyorsada 1 bosanma olarak mı sayılıyor ya da 3 olarak mı ?

Okudunuz mu?  4 büyük melek ve özellikleri nedir

Cevap: Kocam sinirliyken beni boşadı

Şema
Bir fetvaya göre aynı mecliste 100 defa da boş ol dense bir sayılır. Müftüler, yuva yıkılmasın diye genelde bu fetvaya göre hareket ederler. Buna göre sizin bir talakınız gitmiş kalan iki talak hakkı ile evliliğinize devam ediniz.
İl-İlçe müftülüğüne gidip fetva alabilirsiniz.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin babasının kabri nerededir

Yorum: Kocam sinirliyken beni boşadı

Kayıtsız Üye
Kocamla buyuk kavga ettik ve evden gitmek istedi bende sinirle gidiceksen bosa oyle git dedim ve 3 defa bos ol dedi bunu daha oncede yapmisti bosandikmi simdi kavga aninda soylendi hoca bir talak gitti demisti simdi ikinciside mi gitti isteyerek soylemedi ben damarina bastim diye soyledi Allah rizasi için yardim edin

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebine göre çalgı çalmak ve dinlemek haram mı

Yorum: Kocam sinirliyken beni boşadı

mumsema
< isteyerek soylemedi ben damarina bastim diye soyledi >
Nikah işi şakaya gelmez adamın damarına basmayın
Ne söylediğinin farkına varmayacak kadar sinirli ise boşama sözü geçersizdir.


MERAK EHLİ
boşamanın yok sayılması için gerçekten cinnet geçirmesi lazım. Ama siz kavga etmişiniz ve adam dışarı çıkıyor. demekki gerçekten bir cinnet olayı yok. etrafa size ve kendisine zararı da dokunmamış. 3 kere boşol dediği zaman tek talak değil 3 de gider. ve sizin nikahınız düşer. bir birinize namahrem olursunuz. ve birlikteliğiniz zina olur.

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin sünnetleri ile ilgili neden üç parmakla yemek sünnet sadece merak ettim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kocam sinirliyken beni boşadı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.