Anasayfa
8 Ağustos 2021, 16:09
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada peygamberimizin evini görmek

Rüyada peygamberimizin evini görmek

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum ben kizima kirk kurani okuttum ve o gece rüyamda peygamber efendimizin eski oturdugu evi gördüm oralarda gezdim ve peygamber efendimizi gormeye gittim herkesi sirayla aliyolardi en sondaydim tam sira bana geldi oraya girecekken beni vahsi hayvanlar kovaladi bu ne anlama geliyor yorumlarsaniz seviniirim.


Cevap: Rüyada peygamberimizin evini görmek

arifselim
Aleykum selam. Önünüzdeki süreçte çok sabırlı olmanız gerektiğine eğer başarılı olursanız sorunların geçeceğine işarettir. Bazende bu sebat gösterilemediği için büyük sorunlarla karşılaşmaya işaret eder. En doğrusunu Allah bilir.


Yorum: Rüyada peygamberimizin evini görmek

Kayıtsız Üye
İyi günler rüyamda şöyleydi rüyamda biri bana gönülden diyo ama devamını hatırlamıyorum sonra Hz Musa nin evinde görüyorum kendimi merdivenler den çıkıyorum sonra bir çocuk geliyor karşı daki evden bahsediyo ona saygı duymadığı soyluyo bende öyle şey olur mu falan diyorum . Şimdiden Allah razı olsun


Yorum: Rüyada peygamberimizin evini görmek

arifselim
Hayırlı günler kardeşim. Musa aleyhisselamı veya onunla alakalı olan bir şeyi görmek, zafer ve üstünlük bulmaya, en sıkıntılı anlarda yardım edilmeye tabir edilir. En doğrusunu elbette ancak Allah bilir.


Kayıtsız Üye
Gördüğüm rüyayı akşam vakti 8 gibi gördüm rüyamda bir dağın içinde gibiydik orası peygamber efendimizin eviydi sonra ellerimi yere dokunuyodum buralara peygamber efednimiz yaşadı dokundu diyordum ve ağlıyordum aynı zamanda etrafında iki tanr küçük kız secde ediyordu.


arifselim
Bu rüya peygamber aleyhisselamı sevmek ve özlemek olarak yorumlanır. Ağlamak ise sevinçle ve huzura delalet eder. Çoğu kere bu tür rüyalar onun sünnetine sarılmanın önemine işaret etmektedir. En doğrusunu Allah bilir.


rabiaozdemir
Ruyamda bir ev goruyorum beton ama biraz eski kapısı falan kapının yanında siyah merdivem vardı yukarı dogru. catısı falan var evin ama peygamberimizin evi diye ben rüyamda biliyorum. Peygamberimizi gördüm mu hatırlamıyorum ama sonradan gördüm gibi ilham oldu.


arifselim
Bu rüya sana peygamber aleyhisselamın sünnetine uyman için ve onun gösterdiği yoldan yürümen için bir ikazdır. Bu rüya aynı zamanda senin eksikliklerin anlamında yorumlanır. En doğrusunu Allah bilir.


Busra
Rüyada bir dag basindaydim arakmada bir tandir evi vardi ben orda agliyodum biri yanima geliyodu ben diyodum karsidaki ev resulun evi dir ama pencereleri yok sonra asagi iniyodum bir su gecitinin ustunden atliyodum karsida bir suru insan vardi ve ucu gozukmeyen bir deniz goruyodum

Okudunuz mu?  Rüyada peygamberimizin sakalına dokunmak

arifselim
Zor, sıkıntılı ve çok yoğun bir duygusal dönemden geçmeye yorumlanır. Resul evi, geçitten atlamak, insanlar ile büyük bir deniz görmenin tamamı ise hayırlı olumlu ve güzel durumlara alamet eder. Zorlukların geride kalınacağına işarettir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum rüyamda çok eski bir evdeydim kerpictendi ev bir sominenin karsisina oturmustum ve o ev peygamber efendmizin yasadigi evmis yeni temizlemisler evi. Ellerimin içinde bir goz varmis gibiydi sanki onlar tanri benim bana tapacaksin gibisinden soylenimleri hissediyordum ama Allah’a inanmaktaydim ben ellerime çok kizdim sonrasi hayranlikla peygamber efendimizin kaldi eve bakiyor onun bu evde gecirdigi zamanlara hayal ediyordum uyandim.


arifselim
Aleykum selam kardeşim. Peygamber aleyhisselamın yoluna uymakla elde edilecek olan kurtuluşa alamet eder. İnsanın karşılaşacağı imanı tehlikeye sokacak durumlardan imanı ile ancak baş edebileceğine alamet eder. Elbette her şeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Hayırlı akşamlar ben rüyamda peygamber efendimizin ibadet ettigi odayı gördüm içeri girdim annemle birlikte yere oturduk ben korktum bir korku sardı beni günahlarımdan dolayımı bilmiyorum aglamaya başladım aglayıp dua ediyordum Allahım yardım et diye bunun anlamı ne olabilir teşekkürler


arifselim
hayırlı günler kardeşim. Senin içine zaten o rüyanla ilgili yorum gelir ve bu yorum sana en açık işaret olarak kabul edilir. Peygamber sevgisi ile ibadet ve sünnetlere önem verilmesi gerektiğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ben rüyamda Peygamber efendimizin SAV eski evinin onune yanimda hiç yuzunu goremedigim ama rüyada tanidigim biriyle gittim biz kapiyi calmadan acmaya geldi bir kadin beyaz bas ortusu yaslica bir kadindi yuzunu gördüm çok esmer nerdeyse siyah yani cirkin bir kadindi sonra kapinin camlari yok ve nerdeyse curumus bir kapisi vardi ama kalbimde iste peygamber efendimizin SAV evine geldim artik onu gorucem diye kalbimden gecirdim o ana kadarda hep disarida kapisinin onunde ellerimiz bagli saygi haliyle bekliyorduk
Bu nedir aciklayabilirmisiniz

Okudunuz mu?  Rüyada Portakal Ağacı Görmek (imam nablusi)

arifselim
Rüyada görülen çirkin kadın genellikle tersi ile yorumlanır. Bu rüyayı gören kişi eğer erkek ise çok zarif, naif ve güzel ahlaklı bir kadınla karşılaşır. Peygamber aleyhisselamın evine ziyaret için gitmek ise işlediği tüm günahlardan ve yaptığı kötülüklerden pişman olup tövbe istiğfar etmesine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Bugün peygamber efendimiz sav in yatağını gördüm. Dedem vefat etti ama orda bizim rehberimizdi tüm soruları ona soruyordum sonra dedim kayboldu. Peygamber efendimiz in yatağının yanında yemyeşil çimenler çıkmıştı bende diz çöküyorum ve ağlayarak yatağını öpüyorum. Ama oda yemyeşil. Sonra anı kalsın diye fotograf cekılıyorum. Yorumlar msnz lütfen.. Şimdiden teşekkürler


arifselim
Peygamber aleyhisselamı sevmeye, özlemeye ve sünnetine uyulmasına alamet eder. Bu tür rüyalardan en doğru işaret senin içinde bulunduğun durumuna göre mana vererek ders çıkarman olur. Elbette herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merha rüyamda bir saraydayım eski zamanlarda savaş oluyor ama silahla değil sopayla bende düşmanlardan birinin sopasını almaya çalışıyorum ama alamadım savaşı kazanınca seni öldüreceğim diyor ordan kaçıyorum salavat çekiyorum hemde hızlı bir şekilde uzaklaşmaya çalışıyorum başımda başörtüde var peygamber efendimizin evine sığınıyorum daha sonra bir kadın geliyor hadi gel savaş bitti kazandık dedi orda uyandım


arifselim
Merhaba. Bu rüyanın yorumu, gören kişinin kendisini Allah’ın rızasına yaklaştırmasına, haramlardan kaçınarak kendini daha çok dinine ve ibadetlerine vermesine alamet eder. Peygamber aleyhisselamın evine sığınmak çok hayırlı ve Allah’ın rızasına uygun yaşamaya yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
rüyamda bir eve gidiyorum çok eski bir ev değil ama ben peygamber efendimizin evi olarak biliyorum .evde oturan iki abla var beni gezdiriyorlar mutfaga giriyorum mutfak çok alcak yuksekligi bir metre burada nasıl yemek yapiyorsunuz çok alcak diyorum evde oturanlara bana yanimda birisi kamet ettimi basim tavana degmiyor diyo ben de yanimdakilere zamanla tadilat yapila yapila boyle alcalmis demekki yuksekligi normaldir ama diyorum. ev sahiplerinin peygamber efendimizle alakasi yok ama.

ben yanimda eşimle bir eve gidiyorum ev çok eski bir ev değil ama biz peygamber efendimizin evi oarak biliyoruz evde iki abla var biz biraz geziyoruz mutfaği çok alcak ben eşime burasi zamanla tadilat yapila yapila yukselmis diyorum sonra evdeki ablalara soruyorum neden bukadar alçak diye onlarda birimiz mutfakta iş yaparken birimiz kamet getiriyoruz ve mutfakta normal yukseklikteymis gibi işimizi yapiyoruz diyo.

Okudunuz mu?  Rüyada pislik, toz vs görmek

arifselim
Selamun aleykum. Bu rüyayı gören kimse için hayırlıdır. Kendisini Allah’a daha çok yakınlaştıracak ameller işlemesine, takva sahibi olmasına ve helal ile harama riayet ederek yaşaması anlamındadır. Rüyada peygamber aleyhisselamın evini görmek, Allah’ın rızasına uygun yaşamak gerektiği anlamında tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
selamun aleyküm. küçük bir çocuk vardı benimle beraber. 13-14 yaşlarında .. ben biyerde çalışıyorum ve işten çıkartılıyorum. o çocuk diyoki ben efendimizle görüştüm senin işe tekrar gitmeni söylüyo dedi. ertesi sabah efendimizin evine gittik. ev çok büyük. ordan gir burdan çık filan bayaa büyük. evin bahçesinde hayvanlar çatısında kuşlar filan. arslan da vardı.. o çocuğa efendimiz nerede göremicezmi diye sordum.. onu kimse göremez çıkmıştır bile dedi. ev büyük ya hangi kapıdan çıktı acaba… rüyam böyle ..


arifselim
Aleykum selam. Rüyada peygamber aleyhisselamın evine gitmek onu görmese bile güzel manalara işaret eder. Rüyayı gören kişinin kendisini daha çok Allah’ın rızasına yaklaştıracak salih ameller işlemesi gerektiği manasında yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda hacca gitmişim grupla Medine’ye gidiyoruz ibadetlerimizi yapıp ardından peygamber efendimizin evine gidiyoruz tek tek eve gidiyoruz sıra bana geliyor bende giriyorum ama kapıdan bakıyoruz içeri bembeyaz sedir var ve o kadar güzel kokuyordu ki hiç öyle koku almadım ve çok ağlıyordum kalktığımda ise gözüm yasliydi


arifselim
Bu rüya ancak peygamber aleyhisselama olan muhabbeti simgeler. Ayrıca onun evini veya ona ait olan eşyalarını görmek, kişiyi Allah’ın rızasına daha çok yaklaştıracak salih ameller işlemesine yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Dilek Sönmez
Ruyamda peygamber efendimiz’in evine gidiyoruz kiz kardesimle tanimadigim 4 kisi daha var yanimizda kapiya geldigimizde onumuzde bir dakdilo var ve kapiyi acmak için sifre gir diyor ben bilmiyorum ama bacim bismillahirrahmanirrahim yaziyor ve kapi aciliyor iceri giriyoruz biraz kasvetli bir ev ben cekim yapiyordum biri bana carti ve dustum.

Okudunuz mu?  Rüyada Pırasa Görmek (imam nablusi)

arifselim
bu rüya hayırlı olarak yorumlanır. Peygamber aleyhisselamın evine gittiğini görmek, kendisini Allah’ın rızasına daha çok yaklaştıracak iyiliklerde, ibadetlerde ve her türlü salih amellerde bulunmnaya tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selâmun aleyküm,ben rüyamda eşimle herhangi bir yere giderken kabeyi karsimizda gördük çok şaşırdık eşim elimden tuttu tam etrafını donecekken kabe küçüldü,Ne anlama geliyor çok merak ediyorum,şimdiden teşekkürler.


arifselim
Aleykum selam. İbadetlere ve Allah’a karşı yapılması gereken vazifelerin hakkıyla yapılmadığına ve git gide bunlardan uzaklaşmaya bir alamet olarak yorumlanır. Gören kişi aslında kendi durumuna bakarak bundan bir ders çıkarabilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ben rüyamda Peygamber efendimiz(s.a.v.)’in evine gidip bir kase yoğurt aldığımı gördüm. Sonra denize düşüyordum. Ama yoğurda hiçbişey olmuyordu. Bunun anlamı ne acaba ???


arifselim
Çok hayırlı bir rüya olarak yorumlanır. Rüyayı gören kişinin kendisini Allah’ın rızasına yaklaştıracak amellerde bulunması anlamında alamet eder. Maneviyata yönelmek, iyilik ve hayırlara ağırlık vermek olarak da tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ben rüyamda beni Hz Muhammed’in misafir olduğu eve gödürüyorlar gidiyorum yeşilin içinde etrafında ağaçlar var bembeyaz ev pencereli tahtadan kapatılmış kapıya geliyoruz kapıyı açıyorum etrafa gül kokusu yayılıyor yerler yeşil halıyla serilmiş içeri tam girecekken girmiyorum tam olarak Tevbe etmediğimi düşünüyorum ve girmiyorum sonra bana seni Hz. Muhammedin (s.a.v) mezarına götürelim diyorlar tam diyorum gidiyoruz bir insan tahtanın üstünde yatıyor üstünde de beyaz örtü var daha dikkatli bakmak için yaklasıyorum ölmüş dedeme benziyor diyorum sonrasını hatırlamıyorum bir hafta sonra Nihat Hatipoğlu un kitabını okurken Hz Muhammed’in s.a.v evi geçiyor bu rüya aklıma geliyor internetten Hz Muhammed’in doğduğu evi bakıyorum rüyada gördüğüm evin aynısı sonra ağlamaya başladım zaten bu neye işaret acaba bilginiz var mı


arifselim
Aleykum selam. Çok hayırlı ve güzel bir rüyadır. Peygamber aleyhisselamı bu şekilde görmek yada evine gitmek hayırlıdır. Bu rüya gören kimse için daha çok iyiliklerde bulunmak, daha çok ibadet etmek ve peygamberin sünnetine daha çok yapışmak gibi manalara işaret olarak yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Pamuk Görmek (imam nablusi)

Kayıtsız Üye
Selamunaleykum. Ben rüyamda Peygamber efendimizin evine giriyorum 4 odadan geciyorum ensonunda bahceye cikan bir kapi var sahabeler burdan girmisler diyorum kendi kendime. Bu4 oda dan 4 odaya daha gidiliyor birisi diyor ki 12 oda var burda. Ve ayni Rüyam 2-3 kere tekrarlaniyor. yani ayni uykuda 3 kere evi gezdim. Cok etkilendim. Acaba ne demek?


arifselim
Aleykum selam. Rüyandaki ayrıntıları yani oda ve kapı sayılarını yorumlayamayız. Ancak genel bir manada bu rüyayı gören kişinin kendisini Allah’ın rızasına yaklaştıracak salih amellerde bulunmasına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Lawes
Rüyamda sewgili peygamber efendimiz HZ.Muhammet efendimizin doğdugu ewin kapısinı açıyorum kapının arkasında hurma ağacı war yanımda da 3 yada 4 yaşında kıwırcık saçlı bir erkek çocugu hurmalardan kaparıp bir çocuğa birde kendim yiyorum tatdı çok güzel we iri hurmalar içinden bal tadında dışı bayağı iri we koyu kahwe diyorum çok güzel demek ki kewser şarabıda bunun gibi ordaki görewliler ewt bu kewser şarabı diyorlar sende bundan içeceksin öbür dünyada izin isteyerek görewlilerden cebime 5,6 tane hurma alıyorum sewdiklerim için.


arifselim
Rüyayı gören kişinin hem maddi hemde manevi hayatında başarılı olacağına ve hedeflerine Allah’ın izniyle ulaşacağına tabir edilir. Ayrıca bu rüya Allah’ın rızasına yaklaşmak için çalışmak ve mücadele etmek manasında da yorumlanır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm. Ben rüyamda peygamberimizin evmizin evindeydim. içeri çok kalabalıktı, bende duvarları elliyordum tahta bir masayı elliyordum. Peygamberimizin dokunduğunu hissederek ağlıyordum. Sonra yere dizlerim üstüne oturdum başımı eğdim gözlerimden yere doğru musluktan su akar gibi gözlerimden yaş akıyordu. bunu anlamı nedir


arifselim
Aleykum selam. Bunun anlamı peygambere olan muhabbetin ve özlemin alametidir. Ayrıca onun evinde olmak daha çok salih ameller işlemeye ve helal ile harama daha çok dikkat ederek bir hayat yaşamaya tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Misafir 44
Rüyamda peygamber efendimizin evi dağ evi gibi kütüklerden yapılmıştı. Kadının biri toz pembe bir perde asıyordu. Perdeye dokunduğumda çok düzgün ve gergindi neye delalettir acaba

Okudunuz mu?  Rüyada Peygamber Çiçeği Görmek (imam nablusi)

arifselim
Rüya sahibi için kurtuluşuna vesile olacak ameller işleyeceğine alamet eder. İnsanın kendisini kötülüklerden ve haramlardan sakınmasına ve günahlarını örtmesine vesile olacak şeylere tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyamda sokağın ortasında ailemle birlikle iftar açıyorduk. Bi anda her taraf kalabalıklaştı bu dönemden insanlarda vardı eski dönemdekilerdende. Yaşlı bir teyze geldi herkes ona bişeyler söylüyordu. O ara biri benim ismimi o teyzeye söyledi. Teyze beni aldı yürümeye başladık ama her adımda daha eski zamanlara gidiyorduk ve etraf daha da kalabalıklaşıyordu. Teyze bak Hz Muhammet bu evde doğdu sende bu evde doğdun dedi içeri girdik sonra kocaman topraktan bahçesi vardı ve uyandım


arifselim
Güzel ve hayırlı olarak açıklanır. Peygamber aleyhisselamın evine girmek veya evini görmek gören kimse için iyiliklere, hayırlara ve salih amellere yönelerek Allah’ın rızasına önem vereceğine yorumlanır. Bu rüyadan da bu mana çıkarılabilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
sanırım tanımıyorum hiç birini ama peygamberimizde varmış aramızda giderken dinlenmek için baya bayır bir yerin en üstüne hepimiz yanyana oturyoruz o zaman hissttiğim peygamberin varlığı bn sıranın en sonuna kalmışım yol var arka tarafımızda bişey olursa çıkarım gibi bir his geliyır neyse birden tanımaduğım başka insanlar geliyor o arada annem tel. Ediyor kızım nerdesin öldüm meraktan iyi misin diyor komşuda varmış yanında tel. Çekmemiştir diyorum bunları düşünürken önde kadın geliyor nerde gibisinden bakıyor peygaöberimizi arıyolarmış sanırım biz onu koruyorduk kesin bir şey yok .. konuş uyorum bn aşağıda indi gibisinden aşağı çeviriyorum kafamı içim rahat oturduğumuz tepenn aşağısındanda yol geçiyor sanırırm peygamberimz eminim o arabiistan has kıyafteni ya uyanınca hayal ettim yada arkadan gördüm etek kısmını hatırlamıyorum ..

somra kendimi birden bir evde buldum o bize soru soranlR tablo nerde tablo nerde diye soruyolardı.. eve gelmişim ilk burda başladı sanırım rüyam çünkü gelince bn yalnız geldim gibi his oldu … kapının orda leke var ış onu siliyim dedim beyaz çizgi turuncu lekeler silerken yanda bir tablo onda lekeler aslında eskimişliğindende olabilir ama bn onuda siliyim derken kadının dediği tablo geldi birdn aklıma aldım tablonun arkasında iple tutturulmuş kağıt çevirdim# peygamberimize ait ölümünden sonra açılacaktır yazıyordu # sanırım küçük yeşil renkli gibydi bişeyler daha vardı ama düşünceler geldi peygamberimiz ordaydı ama ölmemişmiydi gerçek geldi sanırım burda o zaman bu evde mühürlenmeliydi düşündüm sonra tek çivi çakılı çivi üzerine asılıymış asmaya çalışıyprum heyecan başladı ya yakalınırsam ele geçirirlerse diye hemen asdım beyaz perde vardı cama asılı bide tabla duvardaydı önce perdeyi arkasına attım birden her tarfı gizlendi uzağımda nasıl oldu anlamadım uzaklaştım birden yerini buldu ama onu hissetim (anlatamadım bırayı sanki balkondaymışım uzanarak sarkıyomuşum tabloya uzanabilmek için öyle bir hissiyat oluştu)

Okudunuz mu?  Rüyada peygamberleri görmek

sonra kapı açıldı o yürüyüşdeki yanımda duran genç çocuk bilmiş benim orda olduğumu şaşırdım birden onlarla olduğum geldi aa bn kaybolurdum yoks diyorum sonra hadi gel diyor bir tek orda ayakkabılarını unutuk her şeyini aldık bak orda diyor montum çantam ordymış alıyorum ama dışarısı kalabalık o çoçuk kayboldu aileler kavuşuyormuş sanki bi.. (son zaman ortaokul arkadaşlarımla buluşma ayarlaması yapmaya çalışıyoruz o yüzden sanırım) yüzlerini hatırladığım arkadaşlarımı görüyorum bulmaya çalışıyorlar bnde eşyalarımı alıp onların yanına doğru giderken uyandım


arifselim
Görmüş olduğun rüyanın ilk bölümünü tabir edebiliriz ama geri kalan kısmı bizim anladığımız kadarıyla karmaşıktır ve tabir edemeyiz. Peygamber aleyhisselamın görülmesi o rüyanın sahih olduğu anlamındadır. Bu rüya büyük mutluluk yaşamaya, sorunlarını maddi ve manevi açıdan çözmeye ve Allah’ın izniyle işlerini düzene sokmaya alamet olarak tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Ruyamda eski bir köy evinde oluyorum ici boş evin babamin amcasinin kizida yanimda halam oluyor ayakta birlikte duruyoruz ve uzerimize evin tavanindan sapsari buğday yagiyor ama çok siddetli bir sekilde cam açık camdan iceri dozerle bugday takviyesi yapacaklar burasi hatirladigim kadariyla herhalde Peygamberimizin (s.a.v) namaz kildigi bir evmis disarida da kalabalik var bize bakiyorlar. Ruyam bu kadar çok etkisinde kaldim yorumlar misiniz


arifselim
Rüya sahibi için gelecek olan hayır, bereket ve güzel günler bir habercisidir. Ayrıca manevi açıdan kişiyi daha çok Allah’ın rızasına yaklaştıracak salih amellerde bulunmak manasında da tabir edilir. Allah’tan rüyanın hayrını dile. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada platonik olduğun kişiyi görmek

Kayıtsız Üye
Rüyamda ilk önce yanımda tanımadığım iki adamla bir eve doğru gidiyorduk evin onu buğday tarlasıydı güneş vurunca hepsi parlıyordu tarlanın bitişinde de bir ev vardı tek katlı eve girdik yanımda ki adamlarla evin sahibine tuvaleti sordum bana dar bir koridoru gösterdi geçmesi zor bir yerdi geçtim orada tuvalete geldim tuvaletimi yapacakken yanımdaki adamlar burasının peygamberimizin evinin olduğunu söylediler tuvalette de bir insanın büyük abdesti vardı görünce çıktım

Rüyamda 5.6kişilik bir topluluk ve biri bize koşun diyor sırayla hepimiz koşuyoruz peygamber efendimizin evine gelmişiz içeri girmedim ama kapısının önünde çok güzel berrak akan bir su vardı onu içtim abdest aldım ve kapısının önünde yalvarırcasına agladım ve iki rekat namaz kıldığım yerde uyandım Anlamlarını çok merak ediyorum çünkü ilk defa böyle bir rüya gördüm


Tohat
İlk rüyan önüne çıkacak fırsatları değerlendirmenle eline geçebilecek yüklü miktardaki para ile tabir olduğu gibi edeceğin tövbe ile tertemiz olacağın şeklindedir.
İkinci rüyan ise İlk rüyanın benzer yanlarını taşır. Geçmişte yapmış olduğun günahlardan pişmanlık duyup Allah’a sığınıp dua edecek ve tövbe istiğfarda bulunacak ibadetlerine sıkı sıkıya bağlı olacaksın. En doğrusunu bilen bir tek Allahtır elbete.


Kayıtsız Üye
Rüyamda İbrahim çocukmuş 8 yaşlarında beraber oyun oynuyoruz kıyafetleri falan şehzade gibi giyinmiş çok güzel sarışın bir çocuk gel diyor seninle bir yere gidelim ve gittiğimiz yer efendimiz peygamberimiz evi bana orayı gezdiriyor ben içimde derin bir sızı ve avlamakla oluyorum


Tohat
Bu tür rüyalar, rüyayı gören kişinin kalbinin temizliğine niyetinin halis olduğuna, dünyadaki isteklerinin gerçek olacağına, günahlarından temizlenerek ahiretini kurtarmaya çalışacağına şeklinde tabir edilir. Hakkıyla bilen bir tek Allah’tır.


Tuca
Merhaba rüyamda peygamber efendimiz (sav) evine gidiyordum. Odada peygamber efendimize ait olan birtane ya bez parçası yada poşet gibi bir şey vardı tam hatırlamıyorum onu alırken duygusal oldum biraz, ve odada hafif ürperdim kimse yoktu diye dua edip oradaki koltuğa uzanıp elimdeki o bez veya poşet parçasıyla uyuduğumu hatırlıyorum.


Tohat
Merhaba. Rüyanın tabiri iki anlama gelmektedir. Hem Allah’a yakınlaşma adına göstereceğin çabaya hem de kendini güvende hissetmeni sağlayacak bir yere evine veya bir mekana işaret eder. En doğrusunu bilen Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada polisler tarafından sorguya çekilmenin tabiri anlamı nedir?

Kayıtsız Üye
iyi günler rüyamda efendimizin evine gittim ama herkes oraya doğu geliyordu çok fazla kişi değil ama. içeri girdim içerde onunla konuşanlar vardı bide kapı dışında diğer odalarda namaz kılanlar vardı aynı şey gibi cami içine girdiğinde en arka saf kapı dışında olan saflar varya ora gibiydi o kısımda 4 rekat sünnet kıldım 2. Rekatta selam verdim ama yanlış olduğunu anladım belli etmedim ve kalktım devam ettim sonra benim bulunduğum yerde olan adamlar konuşuyorlardı bu gün çok değerli ocağın 28 inde 4 yılda bir gerçekleşir diyorlardı sonra takvime baktım ocak 28 i aklımda tuttum .ama bugün 31 ocak 4 yılda 1 gelen tek gün 28 şubat? He bide dağılma falan başlarken salavat getirdim Allahumme salli ala seyyidina Muhammed varya onu .saat ikindiden sonra gibiydi ne karanlık ne gündüz teşekkürler


Tohat
Hayırlı günler. Yeni bir sen olma yolunda atacağın adım sayesinde kendin için daha faydalı olacak bir hayata yelken açacağına bunu tövbe ederek, günahlarından arınarak ve Allah’a yönelerek gerçekleştirip maneviyatını yükseltmeye çalışıp bu yolda çaba sarf edeceğine delalet etmektedir. Doğrusunu bilen Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Öncelikle selam ün aleyküm rüyamda bir kafile ile bir odaya giriyoruz ve burası neresi diye sorduğumda bana buranın efendimizin doğduğu oda burda dogdu burda yaşadı sonra bende içimden efendimizin yaşadığı yer burası mi diye içimden geçiriyordum sonra salavat çektim ama içimde öyle güzel bir huzur vardı


Tohat
Ve aleyküm selam. Ne tür sıkıntın varsa onları geride bırakacağına ve ibadetlerine ağırlık verip Allah için emek vermeye karar vereceğine, hayatındaki huzuru tesis edecek olan aile saadetine, mutluluğuna işaret etmektedir. Doğruyu en iyi bilen bir tek Allah’tır.


Toprak34
Merhaba rüyamda kabede tavaf etmişim kabe duvarının dibinde uzanmış yatan insanlar vardı üserlerine başlatına kadar beyaz örtü örtmüşlrt uyuyolardı ama ufaktanda sürünüyolardı kabenin duvarı boyunca sonrasında rehber beni peygamberimizin evine götürdü doğduğu odayı gösterdi ama kapısı kapalıydı kimseye göstermiyolarmış o odayı salon kısmında bir divan vardı bir adam çoraplarını çıkarmış divana koymuş kirliydi birde. adam yerde yatıyodu rahatsız oldum üzüldüm böyle bir yerde nasıl böyle rahat davranabiliyolar diye. Sonrasında denize girdim ben girince herkes çok sevindi cesaret aldılar girdiler yüzdük denizde top(kalelerdeki büyük savaş için kullanılan top atarlar) dikkatimi çekti denizden çıkmak istediğimde deniz çok dalgalandı ilerleyemiyoken tam sırt üstü yüzmeye başladım o şekilde rahatça çıktım herkes çıktı benden sonra sanki bişey kazanmış gibi mutluyduk

Okudunuz mu?  Rüyada Peynir Görmek (imam nablusi)

Tohat
Merhaba. Hakkında her anlamda hayırlı olabilecek bir rüya olmakla birlikte tüm istediklerine nail olacağına, Allah’a sığınarak dua edip dilekte bulunduğun ne varsa gerçekleşeceğine, herkesin arzulayıp kavuşmak istediği hayatı elde edeceğine, Doğru adımlar ve karar neticesinde istediğine vakıf olacağına delalet etmektedir. Doğrusunu bilen Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Rüyada ormanda çocuklarım ben kaynanam kayınpederim beraber geziyoruz.Sonra ormanda koşarken kayboluyorum ve önüme kamışlardan yapılmış bir küçük ev çıkıyor karşıma kapısından girerken çok güzel hayatımda almadığım bir koku bu.İçeri giriyorum duvarlar bembeyaz tavanı kamışlardan yapılmış.küçük sedir var etrafta küçük kablar ve bir askıda uzun beyaz giysi bir tarafında da Kuran ı Kerim vardı.Sonra dışarı çıkıyorum çocuklarım ve kayınpederimin sesini duyunca..Bu rüyadan bir kaç gün sonra internette gezinirken rüyamda görmüş olduğum küçük evi gördüm şaşkınlıktan iyice bakıp peygamber efendimizin ormandaki evi diye bilmiyordum tüğlerim diken diken oldu şaşkınlıktan ağladım ve hálá aklıma geldikçe ağlıyorum.Hele o koku çok güzeldi.


Tohat
Karışık duygu ve düşünceler içinde olduğuna, bir konuda içinden çıkamaz bir hal üzere olduğuna ve kendini çaresiz hissettiğine delalet etmektedir. Ruh halini tam anlamıyla iyileştirecek olan dinine sarılman, Allah’a yakarışlarını sürdürmen, Allah’ın emirlerini yerine getirip peygamberimizin yolundan gitmen ile gerçekleşebileceğini rüyanda olduğu gibi açıkça gösterildiğini söyleyebiliriz. Bir yol gösterici olarak kabul edilen rüyalardan biridir. Doğrusunu bilen bir tek Allah’tır elbette.


rüyada peygamber efendimizin evini görmek, rüyada hz Muhammedin evine gitmek, rüyada peygamberimizin evini görmek

Bu kategoride yer alan Rüyada peygamber efendimizi görmek ama yüzünü görememek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada peygamberimizin evini görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.