Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:00
sizden5
Abone

Sigara İçilen Ortamda Bulunmak Orucu Bozar Mı

Sigara İçilen Ortamda Bulunmak Orucu Bozar Mı

Talha1234
Bügün gittiğim kafede sigara içiyorlardı bende oruçluydum dumanı çekmek istemedim ama nefes alırken agzımdan burnumdan girdi orucum bozulurmu bozulursa kefaretmi kazamı gerekir bilgisi olanlar yardımcı olsun lütfen


Cevap: Sigara dumanı orucu bozarmı?

Cömert Oğuz
Dumandan sakındığı hâlde, ağzına veya burnuna duman girse, orucu bozulmaz. İstemiyerek ağza, burna giren tozlar da bozmaz. Çünkü bundan sakınma imkânı yoktur.

Okudunuz mu?  Sivilce Patlayıp veya kanayıp seccadeye nokta şeklinde sürülürse abdest bozulurmu ?

Sigara dumanı orucu bozar mı?

Kytsz Üye10
Selamun aleyküm,

Sigara kullanmayan birisiyim. Arkadaşlarım sigara içerken yanlarında bulundum ve dikkat etmeye çalışsam da genzime sigara dumanı kaçtı. Yani bilinçli olarak veya zevk almak için sigara dumanını içime çekmedim. Bu durumda orucum bozulur mu? Bozulduysa kaza mı, kefaret mi gereklidir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Okudunuz mu?  Mastürbasyon sırasında aklıma kutsal şeylere küfür geliyo

Hayırlı günler.


Cevap: Sigara dumanı orucu bozar mı?

Cömert Oğuz
Aleyküm Selam

1 gün kaza gerekiyor.


Kytsz Üye10
İnternet üzerinden araştırdım. Bu konuda bazı tartışmalar var. "Sigara içmeyen bir insanın içilen bir ortamda kendi iradesiyle bulunması" durumu kafamı karıştırıyor. Niyetli olan insanların sigara içilen ortamlardan kaçınması gerektiği söyleniyor. Ben sigara içmiyorum ve sevmiyorum. Sadece arkadaşlarımın yanında duruyordum. Kendi bilincim ve iradem ile sigara içilen bir ortamda bulunuyor olmam, sigara içmediğim ve dumanını bilinçli olarak içime çekmediğim halde tutmuş olduğum orucu bozar mı? Ayrıca sigara dumanı hala genzimi yakıyor gibi hissediyorum.

Okudunuz mu?  Muhammed bin İdris Eş-Şafii Kimdir?

Teşekkür ederim.

Kafamı karıştıran şey, internetten baktığım zaman sigara içmek yeme içme sınıfına dahil edilerek orucu bozan ve kefaret gerektiren şeyler arasında yer alıyor. Bu konuda bazı tartışmaları içeren yazılar da okudum. İçmeyen bir kişinin de sigara içilen ortamdan uzaklaşması gerektiği söyleniyor.

Okudunuz mu?  Yurt dışında aşçı olarak çalışmak isteyen bir kişinin hınzır (domuz) etini yemeyip ellemesinde bir sakınca var mıdır ?

"Kişinin kendi iradesiyle sigara içilen yerde bulunması" durumu kafamı karıştırdı. Ben sigara içmediğim ve sevmediğim halde içen arkadaşlarımın yanında bulundum. Bu durumda ben kendi irademle bulunup dumana maruz kaldığım için bilinçli olarak bozmuş sayılıyor muyum?

Tekrardan teşekkürler.


Cömert Oğuz
Zaten adı üstünde kaza olmuş. Evet yine de uzak durmak iyidir.
Orucunu bugün bozduysan şimdi oruçlu değilsin demektir.
Ama yine de oruç tutmuş gibi davranmak iyidir.
Bugün orucunu bozduysan su ile gargara yap yanma gider belki suyu yutmamaya çalış yinede.

Okudunuz mu?  Tanrı yoktur, sadece ALLAH vardır demek doğrumu ?

Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm arkadaşlar ben uyumadan önce odada sigara içiyorum bu durumda ezan okunduktan sonra haliyle uyurken bir miktar soluyorum odadaki dumanı bu orucumu bozarmı?


mum
Oda içine sinmiş sigara dumanı orucu bozmaz


sigara içilen ortamda bulunmak orucu bozar mı, yanında sigara içilmesi orucu bozar mı, sigara içilen yerde durmak orucu bozar mı

Bu kategoride yer alan Önceden flört etmiş bir kız ile ciddi düşünülür mü? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sigara İçilen Ortamda Bulunmak Orucu Bozar Mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.