Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:48
sizden6
Abone

Hayata geç atıldım, İddaa oynamaya mecburum durumum nedir?

Hayata geç atıldım, İddaa oynamaya mecburum durumum nedir?

uzayy
Ben 27 yaşında ve lise mezunuyum. Hala ailemle yaşıyorum ve bir işim de yok. Ergenlikten çok geç çıktım son 3 senedir aklım başıma geldi biraz.
Özellikle bu zamanlarda daha bilinçliyim ve ilerisini düşünmeye başladım. Aslında içkim, sigaram hiçbir kötü alışkanlığım da yok ama bunalım içerisindeyim.

Okudunuz mu?  Diyobendilik Nedir ?

Artık bu hayat böyle gitmez bir işe başlayıp evlenmem lazım diye karar aldım(bu yaşıma kadar bir cinsel ilişkim olmadığı için malesef +18 siteleri izliyorum ve haram işliyorum bu yüzden de evlenmem lazım) malesef yapabilceğim işler kısıtlı. Bir işe başlayıp evlenmeyi düşündüm ama peki geleceğim nolacak? Mesela bir markette çalışayım falan dedim peki şimdi işe başlasam ta 30 sene sonra emekli yapacaklar, ömrüm olursa ben gelecem 57 yaşına. 57 yaşına kadar beni niye markette çalıştırsınlar, genç ve atletik kişiler varken neden beni o yaşa kadar orada tutsunlar? emekli olamadan işten çıkarırlarsa napacam, o yaşlarda hiçbir vasıf olmadan nasıl iş bulacam, çay dağıtma, garsonluk, temizlik görevleri gibi işlerden nefret ediyorum, asla küçümsemiyom ama nefret ediyorum o derece?

Okudunuz mu?  Oruca akşam niyet edip, imsak vakti girmeden niyeti iptal edebilir miyiz?

devlet memuru olayım diyorum, kpss sınavı falan hayatta yapamam o kapasite ben de yok. temizlik görevlisi falan asla olmaz, mutlu olamam o işlerde ve hayatı kendime zehir ederim. insan mutlu olamıcağı bir işte neden çalışsın? mesela devlet memurluğunda sakal bırakmak yasak, ben sakalsız mutsuz oluyorum benim sakallarım baya gür, sakal bıraktığımda özgüven kazanıyorum ama memurlukta hep bu morel bozukluğu olacak ve işe odaklanamıcağım

Okudunuz mu?  Tecvid namazı nedir? tecvid nasıl kılınır?

bu konumdan sonra bir konu daha açmayı düşünüyom oruçla ilgili ama şimdi detaylı sormucam o başka konuda. mesela ben 4 aydır kaza orucuna başladım senelerdir tutmadığım, diyorum ya ergenlikten geç çıktım ve dini sorumluluklarıda geç almaya başladım. şimdi ise geleceği düşünmeye başladım ben nolacam? asgari ücretli çalışsam hangi işte ve uzun süre çalışcağım mechul, evlenmek falan çok sıkıntı olacak

Okudunuz mu?  Beddua Ettiğini Hayal Etmek

Ve gelelim iddaaya. Ben iddaadan iyi paralar kazanıyom ailemin verdiği az parayı bayağı çoğaltıyorum, sermayem yüksek olsa çok fazla paralar kazanabilirim belki de ev,araba parası. Ama bugünlerde özellikle cübbeli ahmet hocayı falan dinlemeye başladım dini şeyler öğreniyorum, bir yandan iddaayı bırakmam belkide ileride ömrüm varsa tabi, benim dışarlarda sokaklarda yaşamama neden olacak çünkü iş hayatım tamamen bir soru işareti, diğer bir yandan haram. Tam sıkışıp kaldım ortada, benim durumumda olan birine ne önerirsiniz?

Okudunuz mu?  Namazda alnın secdeye değmesi

Geçen iddaayı bırakmak için yemin etmedim ama Allah’a söz verdim bırakcam diye. Sanırım sözümü yerine getiremeyeceğim ve bu sözü bozmak için 3 gün oruç tutacağım. Diğer yandan cübbeli’nin sözlerini düşünüyorum. Bir yandanda ömrüm varsa ileride sokaklarda aç,sefil yaşama ihtimalimi düşünüyorum ve boşluktayım…

Okudunuz mu?  Kıble yönü ile alakalı soru

Yorum: Hayata geç atıldım, İddaa oynamaya mecburum durumum nedir?

arifselim
Selamun aleykum kardeşim. Helalden rızkını almalısın. Allah her insana rızkını takdir etmiştir ama sen öncelikle helalden aramakla sorumlusun. Şeytan sana kumarı ve şeytani işleri hoş güzel ve kolay gösterir bu onun işidir. Bu dünya geçecek ve sen ebedi bir dünyaya geçeceksin bunu düşün. Allah’a ne cevap vereceğini ve Allah korusun cehennemin ateşini düşün.

Okudunuz mu?  Birden bitmiş halde inen sureler

Yorum: Hayata geç atıldım, İddaa oynamaya mecburum durumum nedir?

uzayy
konuyu biraz seviyesizce şikayet etmiştim sildirmek için cevap gelmeyince ama gelmiş teşekkürler, sitemim için kusura bakmayın

bahisi bıraktım. bütün mail ve hesaplarımı geri almayacak şekilde sildim, istesemde alamam rasgele şifre yazdım

Okudunuz mu?  Cuma namazı farz - ı ayn mıdır ? farz-ı kifayemidir?

yalnız şimdi başka başka sorular sormam gerekli, artık başka konuda onlarıda sorarım inş

Bu kategoride yer alan Bilinen Bütün Sünnetleri Yazarmısınız? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayata geç atıldım, İddaa oynamaya mecburum durumum nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.