Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:28
missa0
Abone

Çok bunaldım. Çok yoruldum.

Çok bunaldım. Çok yoruldum.

Kayıtsız Üye
Merhaba Ben 25 yaşındayım.nişanliyim ve çok bunaldım hayattan. Nefes alamıyorum daralıyorum artık. Fiziki rahatsızlıklarda yaşadım yaşıyorum ama sonuç hep temiz çıkıyor buna bile sevinemiyorum. Nişanlımla çok basit konularda tartışıyoruz kafaya çok takıyorum. Mesela dun gece bana gelinlikçiye gittin ne gerek vardı gitmene vs dedi ama ben ondan izin almıştım ve fiyat araştırması yapmak için gitmiştim. Sonra tartıştık. Ve ben bugün karın ağrısı yaşıyorum. Nefes alamıyorum halsizim ve uyukluyorum. Sizce psikolojik mi bu rahatsızlıklarım.
Teşekkür ederim ve bana bir öneride bulunun

Okudunuz mu?  İçki içmenin topluma zararları nelerdir ?

Yorum: Çok bunaldım. Çok yoruldum.

arifselim
Merhaba kardeşim. En ufak şeyleri büyüterek birbirinizi üzmek size hiç bir şey kazandırmaz ve sürekli kaybettirir. Hem sevgiye hem saygıya hemde sağlığınıza zararı olur. Bunun için aklı selimle oturup konuşmalı ve asla bu tür hatalara girmemelisiniz. Sabırlı ve anlayışlı olmak zorundasınız. Ayrıca nişan süresini çok uzatmak bu tür sıkıntılara neden olur.

Okudunuz mu?  Allahın sıfatları ile ilgili bu hadisleri açıklarmısınız?

Artık yoruluyorum…

MertK
Merhaba, önceden ben namazlarımı tam zamanında kılmak için güzelce kılmak için namaza koşuyordum resmen, kuran okuyordum, dini sohbetler dinliyordum, haramlardan kaçınıyordum, hatta bu forumda bile her gün aklıma gelen soruları soruyordum. Fakat 1-2 gün önce değiştiğimi anladım… Eskisi gibi olamıyorum, denesemde yapamıyorum hatta malesef namazımı bile aksatıyorum! Kendime kızsam bile yinede kazaya bırakıyorum ama kazalarınıda kılmaz oldum. Artık en çok ilgilendiğim şey ise okulum ve laptop başından kalkmıyorum… Allah’a ne kadar dua etsemde, eski halimi yaşıyamıyorum. Şimdi ise olgunlaştığımı farkettim. Benim için hayat gittikçe zorlaşıyor. Önceden ailemle namaz kılardım şimdi 2 rekat namaz bile kılıp beni heveslendirmiyorlar, önceden namaz zamını geldi diye ablam bana kızardı kıl diye, bende kızmasından çok memnundum, oyunu bırakıp hemen namaza koşuyordum ama artık onuda yapmıyor. Bana yardımcı olun bana ne oldu böyle önceden o kadar namaz kılıp, Kuran felan okurdum yani her saat dinle meşgul olurdum ama şimdi öyle olmuyor işte 🙁

Okudunuz mu?  Temizlik ile ilgili hadisler ve anlamları

Yorum: Çok bunaldım. Çok yoruldum.

Takva
Selamın Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühü.
Güzel kardeşim, Öncelikle Yüce Rabbimizin (Celle Celalühü) Rahmeti ve bereketi her daim bizlerle olsun.
Namazlarını aksatmamaya dikkat et. Bilesin ki imtihandasın. Bende senin yaşadıkların gibilerini yaşadım. Lâkin artık Takva ve İhlas sahibi olmaya çalışıyorum. Allah tüm mü’minleri bu yola iletsin.

Okudunuz mu?  İdrardan sonra gelen meni mi, mezi mi?

Mahşer ve Kıyamet gününün dehşetini hatırla, dini sohbetler izle. Zaten o moda girersin. Kendin kılmak istersin. Ama sakın ha aksatma namazlarını. Bilerek namazı aksatmak ağır bir vebaldir. (Nureddin Yıldız Hoca) Rabbini sev ve namazlarını aksatmamaya çok gayret et. Şeytan hepimizi yoldan çıkarmaya çalışıyor, şeytana uymamaya çalış. Vesveselere kulak asma. Rahat ol, görevlerinin ve sorumluluklarının bilincinde olarak hayatına devam et.

Okudunuz mu?  İbadete haram karıştırmak

MertK
EyvAllah kardeşim sağol, aksatmamaya çalışacağım. Son günler gördügüm rüyalar, yüce rabbimin gönderdiği uyarılar gibi sanki, namazımı aksatmadan eskisi gibi kılacağım.


bbgbbg
Kardeşim Takva isimli kardeşimiz güzel bir yorum yazmış zaten ama şunu eklemek istiyorum ki eğer namazın ile laptop arasında bir seçim yapma noktasına geldiysen laptobu bırak.Seni günaha sürükleyecek şeyleri bırakırsan inşaAllah Allahu Teala sana gönül ferahlığı verecektir.

Okudunuz mu?  Ezan okunurken dua okunur mu hangi dua okunmalıdır ?

kötü insan olmak

Bu kategoride yer alan Yemin Kefareti Olarak 50 Liraya Birilerini Doyurmak Doğru Mudur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çok bunaldım. Çok yoruldum. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.