Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:35
sizden1
Abone

İdgamı Misleyn

İdgamı Misleyn

ejder44600
Hocam aklıma takıldı , Bir harf şeddeli gelse İdgam-ı misleyn olur mu ?
İnne , Fe’ale, gibi şeddesi üstündeyse idgam-ı misleyn olur mu ?

Şimdiden teşekkür ederim


Yorum: İdgamı Misleyn

arifselim
İdğamı misleyn demek, birbirine benzeyen iki şey anlamındadır. Tecvid ilminde ise mahrec ve sıfatları aynı olan iki harfin birincisi sakin ve ikincisi ise harekeli olur ve yan yana gelirlerse işte o zaman idğamı misleyn meydana gelir. Buna şu örnekleri verebiliriz:

Okudunuz mu?  Sünnet izleri gusle mani midir ?

كُفَّارٌ ، يَوَدُّ ، إِنَّ ، أَلْحَقُّ ، أَسَّسَ ، نُعَمِّرْهُ ، رَبِّ ، قُلْ لَهُمْ ، مَنْ نَشَاءُ ، قَدْ دَخَلُوا ، وَ لْيَكْتُبْ بَيْنَكُمْ ، آوَوْا وَ نَصَرُوا

– Yukarıdaki örneklerden ilk satırda yazılı olanlar aynı kelimede şeddeli olarak yazılan ve okunan idğâm-ı misleyne, ikinci satırdakiler de ayrı kelimelerde bulundukları için yazıda değil ama okuyuşta şeddeli imiş gibi okunanlara örnektir.

Okudunuz mu?  İnternetten hatim dinlemek

idğamı misleyn, idgamı misleyn, idgamı misleyn nedir

Bu kategoride yer alan Sevdiğimi Ona Yarın İlk Fırsatta Söylemek İstiyorum. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İdgamı Misleyn Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.