Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:28
missa6
Abone

İnternet kafelerdeki oyun turnuvaları caiz midir ?

İnternet kafelerdeki oyun turnuvaları caiz midir ?

Kayıtsız Üye
Merhabalar.
Yaşadığım yerdeki bir internet kafe oyun turnuvası düzenliyor.(Oyun yeteneğe bağlı bir oyun).
Turnuvaya belirli bir ücret vererek giriliyor ve kafe sahibi kazanan takıma oyuncu eşyaları,kafede bedava oyun süresi vb. şeyler vaadediyor.
Bu turnuvalara katılmak caiz midir ? Kazanılan ödül haram mıdır ?

Okudunuz mu?  Bana çok ağır zararlar veren kimsenin vebali nedir?

Merhabalar,bulunduğum şehirdeki bir internet kafe bir bilgisayar oyununun (yeteneğe bağlı) turnuvasını yapıyor.Ancak turnuvaya katılım ücreti var.Kazanana ise kafede bedava süre,mousepad vs. veriliyor.Hesaplarıma göre katılım ücreti kafede 3 saat oynama parasına denk geliyor ve turnuva yaklaşık 3 saat sürüyor.Bu turnuvaya katılmam caiz midir ?

Okudunuz mu?  Ehlibeyt sevgisi ile ilgili hadisler

Yorum: İnternet kafelerdeki oyun turnuvaları caiz midir ?

imam
Para yatırılarak oynanan oyunlar caiz değildir. Para yatırarak oynamasan fakat farz işlerini engelleyecek şekilde oynadığında da günah olur. Onun için yapman gereken para yatırmadan ve farz işlerini (namaz kılmak ve ilim öğrenmek gibi) engellemeyecek şekilde oynamaktır. Hatta hiç oynamamak en güzelidir.

Bu kategoride yer alan Bilmeyerek çalıntı mal almak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İnternet kafelerdeki oyun turnuvaları caiz midir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.