Anasayfa
11 Nisan 2023, 15:25
missa0
Abone

Online oyun üzerinden ticaret caiz midir?

Online oyun üzerinden ticaret caiz midir?

ParanoyaTR
Merhaba arkadaşlar

Çok oyunculu oynanan oyunlardan oynuyorum. Bu oyunlarda çıkan itemler yani" kılç-silah-kalkan-zırh vs vs" oyun içi eşyalar çıkıyor. İş yerimde aldığım para yetmiyor ve bu çıkan eşyaları oyun içi paraya satıyorum ve bu oyun içi olan parayı da gerçek hayatta ki TL karşılığında satıyorum. Tabi bu eşyaları yeri geliyor 4-5 saatte yeri geliyor 1-2 saatte düşürüyorum bir zaman harcayıp emek veriyorum. Bu caiz midir?

Okudunuz mu?  8 yaşında ölen kızım şimdi cennette neler yapıyor? beni görüyor mu?

Yorum: Online oyun üzerinden ticaret caiz midir?

imam
Oyundaki eşyaları satmanın hükmü oyunun helal olup olmamasına bağlıdır.
oyunun içeriğinde islam’a aykırı İnanç görüntü ve sesleri varsa oyun helal olmaz içindeki materyallerde satamazsınız.
ama oyunda herhangi haram bir söz fiil görüntü ve benzeri bir şey yoksa o zaman oyun oynamak da helal olur satılması caiz olur

Okudunuz mu?  Aldatıldım , Bu Acıyla Nasıl Başaçıkılabilir Ki?

Oyun Sunucusu Açmak Caiz mi?

EMEKTAR_03
Selamun Aleyküm ben minecraft adlı oyunda sunucu açacağım fakat bundan gelen kazanç caiz mi bilemiyorum. Gelir şu şekilde geliyor oyuncu daha kolay gelişmek için vip yani yetki alıyor gerçek para ile. Sonra biz ona zor bulunan eşyalar veriyoruz 1 ay sonra yetkisini geri alıyoruz zaten alırken bunun farkında olarak alınıyor. Normalde bunu almadanda yetki alan kişinin seviyesine gelinebilir ama daha çok uğraşmak lazım bu para haram mı helal mi?

Konuyu nereye açacağımı bulamadım kusura bakmayın.

Okudunuz mu?  Bayram ile ilgili akrostiş şiir

Yorum: Online oyun üzerinden ticaret caiz midir?

arifselim
Aleykum selam. Hemen sorduğun sorunun üstünde hocamız zaten bu soruyu cevaplamış sayılır. Eğer bu oyunun içinde hiç bir haram içerik yoksa ve alıp sattığın şeylerde karşıdaki insan kandırılmıyorsa bir yalan ve sahtekarlık içermiyorsa ancak o zaman caiz olur.

Okudunuz mu?  İmam nikahında sorulan sorular

minecraft

Bu kategoride yer alan Dini nikah aileden habersiz kıyılır mı,caizmidir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Online oyun üzerinden ticaret caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.