Anasayfa
8 Ağustos 2021, 16:02
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyada Mezarda ölü birinin azap çektiğini görmek

Rüyada Mezarda ölü birinin azap çektiğini görmek

tugba12345
Selamün aleyküm,

Ben yeni evli biriyim. Evlenmeden önce bir süre namaz kılıp bırakmıştım malesef hep devam ettirmeyi istesemde bir türlü tam manasıyla devam ettiremiyordum. Sonra şeytanın bir taktiği olan erteleme vesvesesine malesefki uydum hep evlendikten sonra namaza başlayacağım diye kendimi erteledim durdum ahiretime nasıl bir zarar verdiğimin farkında bile olmadan neyse evlendim aradan 5 ay geçti ve ben hala namaz kılmıyordum başka sebeplerle ertelediğimi gördüm . Fakat bu zaman zarfında ölüm hep aklımda ve yatağa her girdiğimde bir gün o sıcak yatakta değil kabirde olacağımı düşünüyordum. Bir gün yatağa girdim ve yine bir gün bu dünya bitecek ve ben öleceğim bu yatakta değil kabirde olacağım azap çekeceğim gibi düşünceler geziniyordu aklımda sonra namaza başlayacaktım evlendikten sonra hani nerde diyordum kendi kendime sonra şeytanın o kötü vesvesesi yine bana ne diyordu biliyormusunuz şimdi kış abdest almak zor gelir namazı yine bu yüzden bırakabiirim ben en iyisi yazın başlayayım ki hem bırakmam diyordu ve ben yarına garatim varmış gibi bunu düşünerek uyumuştum. Sonra rüyamda babamın ve eşimin ticaret işi yaptığını gördüm. Babam mezarlık işi yapıyordu ilginç tarafı bildiğimiz bir mezarlık değildi bu eski oturduğumuz evin yanındaki arsa mezarlıkmış herneyse babamın ve eşimin bu iş yaptığı kişilerin içlerindeki düşünceleri duyabiliyordum. Adam içinden diyorki ben bu adama bu mezarlığı yaptırayım sonra parasını vermem diyordu yani onu kandırmaktı niyeti bende bunu babama söyledim dedimki baba bu adam seni kandırıyor sen mezarı yaptıktan sonra paranı vermeyecek dedim. Sonrasında babam bu kişiye kızdığı için mezarı açık bırakmış tamamlamamış ölüyü mezara koymuşlar ölü orta yaşlarda bir adam mezarlık evin yanındaki arsa olduğundan biz kardeşimle birlikte mezara bakıyoruz evin penceresinden enteresan olanıda şudur ki ölünün ne kefeni var ne tabutu açılan çukurda üstü açık şekilde görünüyor veee en kötüsü kardeşimle pencereden ölüye bakıyoruz ve ölü kişinin suratındaki o ifadeleri kelimelere nasıl döküp doğru ifade edebilirim bilemiyorum. Şehvet, korku, şaşkınlık fazlasıyla ürkütücü aynı zamanda arada kalkıyor kan kusuyor fakat kan görmüyoruz bize bakıp korkunç bir şekilde tekrar yatıyordu ve bende kardeşime şöyle diyorum bak gizem ölümlü dünya bizlerde Allah için hiç bir şey yapmıyoruz bu adam kim bilir ne yaptıda şuan günahlarının bedelini ödüyor diyordum. Birden rüyanın seyri değişti ve aynı mezara ben girmiştim ve etrafımda bir sürü insan ellerinde A4 kağıdı gibi kağıtlar bana o kağıtlarla vuruyorlar ve şöyle diyorlar öldün gittin işte Allah için ne yaptın çek cezanı diyorlar bana vuruyorlardı vurdukları kağıt canımı acıtmıyordu ama korkmuştum. Uyandığımda tam hatırlamıyorum yalan olmasın ya ezan okunuyordu yada gece saatimi kurup sabah namazına kalmıştım. Yaklaşık aydır namaz kılıyorum tabikide bu yetmez açık biriyim örtünmemde gerekiyor.Kısa zamanda onuda yapacağım Allahın izniyle inşAllah sizce bu gördüğüm rüya tam olarak neydi ?

Okudunuz mu?  Rüyada namaz kılan bebek görmek

Yorum: Rüyada Mezarda ölü birinin azap çektiğini görmek

arifselim
Aleykum selam hanım kardeşim. Bazı rüyalar vardır ki yorum yapmaya hiç gerek yoktur manaları çok açıktır. Sen zaten bunu yorumlamışsın ve kendine en güzel dersi çıkarmışsın. Bu rüyanın sana Allah tarafından bir uyarı olduğu kabul edilebilir. Sende bundan kendine bir ders çıkarmalısın ve ibadetlerine helal ve harama dikkat ederek yaşama gayreti içerisinde olmalısın. Bu sırf namaz değil, diğer ibadetler ile her türlü helal ve harama dikkat etmek olmalıdır Allah yardımcın olsun ve seni ibadetlerinde de daim eylesin.

Okudunuz mu?  Rüyada Namaz Kılmanın Engellenmesi

Yorum: Rüyada Mezarda ölü birinin azap çektiğini görmek

tugba12345
Allah razı olsun amin inşAllah hepsini helaliyle yapabileceğim bir konuma gelirim selametle kalın hakkınızı helal edin


Yorum: Rüyada Mezarlık

Kayıtsız Üye
Rüyamda 2 yıl önce vefat eden anneannemin mezarının önünden geçiyorduk bir de baktım ananem mezarının üstünde oturmuş bembeyaz giyinmiş bana doğru bakıp gülümsüyodu bir an baktım kendi mezarından bir avuç toprak alıp yüzüme serpti. Sonra mezarın yanına gittiğimde tanımadığım bir kadın tesettür den bahsediyordu bide baktım kadın mezarın dibinde gövdesi toprağa batmış ama yüzü dışarda kafası siyah bir boyanın içinde kurtulmaya çalışıyor sonra kadın o siyahlığın içinde kayboldu.Bunun rüya tabirini öğrenebilir miyim?

Okudunuz mu?  Rüyada nehir ve kız çocuğu görmenin yorumu nedir?

arifselim
Bu rüya gören kimse için uyarıcı nitelikte olan ve ders alınması gereken bir rüyadır. Ahiretini, cenneti, cehennemi ve rabbine karşı görevlerini yerine getirmesine dair ona bir uyarı gibi kabul edilmelidir ve bu şekilde ders çıkarılmalıdır. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada mubarek birinin ismini duymak ne anlama gelir

Kayıtsız Üye
Ben rüyamda, okulda geziye gittiğimiz gördüm. Gittiğimiz yer Anıtkabir gibi bir yerdi. Ve içinde bütün padişahların mezarları vardı . Biz gezerken bir mezarın kipirdadigini gördüm ve örtüsünü açtım ama çok uzun süredir ölü olmasına rağmen vücudu hiç çürümemişti. Neyse yüzünde rahatsız olduğunu gösteren bir ifade vardı. Bende azap çektigini düşündüm. Ve ona bir isteğin mi var diye sordum ama cevap vermedi. Sonra tekrar sordum ve dedim ki bak kötü hissediyorsun işte belli ki bir isteğin var haydi söyle yapayım dedim ama kabul etmedi. Sonra tam hatirlayamadigim bir şeyler yaşandı ama onemsizdi. Akşam olmuştu ve biz(padişah, arkadaşlarım ve ben) elimizde gaz lambaları uyumaya gittik. Bunun dini ve psikolojik yorumunu yapabilir misiniz?

Okudunuz mu?  Rüyada misafirliğe gitmek

arifselim
Bu rüya tam olarak gören kimse için Allah tarafından ona verilen hayat, zaman, akıl ve iman nimetleri gibi şeylerin kıymetini bilmesi gerektiğine ve vazifelerini geç kalmadan yapmasına dair ona bir uyarı vardır. Allah’a havale ederek hayırlısını dile. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Nisa Suresi 41. Ayet Okumak

Kayıtsız Üye
Merhaba bir kaç gün önce 2 3 ay önce vefat etmiş babaanemi rüyamda gördüm bana bağırıyordu yardım istiyordu ateşin içinde yakınıyordu yardım istiyordu çok kötü durumdaydı acı çekiyordu zaten hep onu kötü halde zor durumda korkunç goruyorum ölmeden önce de çok zorluk çekmişti şimdi de duyalarimizda onu öyle görüyoruz bunun anlamı nedir acaba?

Okudunuz mu?  Rüyada mehdiyi görmek ne anlama gelir

Tohat
Merhaba. Ahiretteki birinin durumu hakkında bilgi sahibi olmamız mümkün değildir. Fakat bunu onu sürekli hatırda tutmak ve dualarına katarak ona sürekli dualar ederek sevaplar göndermeniz için bir vesile olarak görebilirsiniz. Kuranı kerim okuyabilir, zikirleri hibe edebilir, adına sadaka verebilirsiniz. Allah rahmet eylersin.

Okudunuz mu?  Rüyada Mekke Medine Yolunda Olduğunu Görmek

rüyada ölmüş birinin azap çektiğini görmek, rüyada ölmüş kardeşinin kabir azabı çektiğini görmek, rüyada başkasının azap çektiğini görmek

Bu kategoride yer alan Rüyada namaz kıldığını görmek ne anlama gelir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Mezarda ölü birinin azap çektiğini görmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.