Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:42
missa0555
Editor

Kalp tasdiki, iman yetersizliği

Kalp tasdiki, iman yetersizliği

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm arkadaşlar.ben bundan 4 ay önce felaket derece de vesvese aldım ve en sonunda da bunu kendi düşüncem gibi hissettim 4 aydır devam ediyordu ve ayda bir kez yeniyordum ve hem yenmek istiyordum Ama sonrasında bunlar benden bir gitti hiç bir şekilde dinde gibi hissetmiyorum ve hiçbir şey hissetmiyorum artık düzeldim gibi oldu ağlamıyorum ama inancım yok gibi yani aslında düzelme değil de daha kötüye gitme oldu. Şimdi yediğim önümde yemediğim arkamda gibi öncesinde bu durumdan kurtulmak için dinin gerektirdiği her şeyi yapıyordum ve Allah’ı hissediyordum şimdi ise haşa yaratıcı yok gibi geliyor beynim bulandı ben hep öncesinde yaratıcı var ve evet eskisi gibi hissedilen aklım kabul edecek diyordum aklım kabul etmiyor gibi sanki şimdi dil ile hiç bir zaman inancım yok demedim diyemem korkuyorum ama büsbütün var da diyemiyorum öncesinde bu süreçte cehennemi düşünerek kafayı yiyecek gibi oluyordum ve kurtulmaya çalışıyordum. Şimdi yorulmuş gibi hissediyorum. Kalpten inancım kalmadı gibi, şimdi bunlarında vesvese olduğunu söyleyip lütfen hırsız boş eve girmez gibi tavsiyelerinizden ziyade dinimi imanımı artırabileceğim bu durumdan kurtulabileceğim bilgiler verebilir misiniz? Dua ederken dahi bile aynı durum var. Lütfen yardım edin bana vereceğiniz tavsiyeleriniz çok önemli. Kalpten inanmıyormuş gibi imanımı kaybetmişim gibi hissediyorum. Kuranı Kerimde münafıklarla ilgili ayetleri okuyunca korkuyorum çünkü kendimi öyle hissetmeye başladım bu durum daha da bozdu psikolojimi. Allah rızası için gerçekten yardımcı olmak isteyen abilerden ablalardan yardım diliyorum.

Okudunuz mu?  Mekruha Caiz Demek

Yorum: Kalp tasdiki, iman yetersizliği

Kayıtsız Üye
Böyle düşünerek kendini yerme.Araştır, Kur’an’ı baştan sona mealleri bir oku anlamadığın yerleri not al onları da araştır veya önce zaman ver kendine sonra yine araştır.

İlk Muharrik delili vardır.Maddelerin hareketsizlik yasası.Yani evren hareket ediyor olsa da madde bir güç uygulanmadan hareket edemez.Yani bir hareket ettirici bir yaratıcı vardır.

Okudunuz mu?  Kafirlere Allah razı olsun denir mi?

Allah yarattıysa Allah’ı kim yarattı soruları geliyor.Benim biraz Kendi yorumum olacak ama belki yardımcı olur çünkü insanların pek çoğu tatmin olmuyor:

Evrenin yaratıcısının bir yaratıcısı var diyelim onu yaratanı da bir yaratıcısı.Bakınca kocaman bir sonsuzluk çıkıyor karşımıza.Ancak sonsuzluk kavramında (ki insanlar bunu açıklayamaz ve büyük ihtimalle de açıklayamayacaklardır.) En sonda bir şey var diyelim ki.Bütün hepsinin yaratıcısı ve hepsinden güçlü olan.Kendi sonsuz olduğu gibi gücü de sonsuz olan.Kendinden var olan.Hiç birini yaratmayabilirdi sorusu geliyor aklıma.Daha sonra zaten de yaratmamıştır diyorum.Bu bana gerçekten mantıklı geliyor.Umarım sana da mantıklı gelecektir.

Okudunuz mu?  Köpek niye haram şafii mezhepinde

Bizlerin en büyük hatası aslında Allah yok diyenlere kanıtlamaya çalışmamız.Çünkü biz bile bilsek dahi açıklayamıyoruz.Sadece hiçbir şey tesadüf değildir.Bugün bilim her şey sudan meydana gelmiştir derken,patlama teorisini söylerken, Enbiya suresi 30 da zaten herkesin sudan yaratıldığı,
Semavatül Arzın bitişik iken (yerlerle gökler bir iken) ayırıldığı söyleniyor.

Okudunuz mu?  Bir yazınızı okudum kafam karıştı ''Müslümanım mı inşaAllah mı ??

Bunları bir insanın o zaman şartlarında bilme ihtimali,Kur’andaki(Arapçasında/Orjinalinde)nizam,benzetme sanatlarının anlamı,betimlemelerin kusursuzluğu,Bilimselliği tesadüf ihtimalini tamamen kaldırıyor kanaatimce.Yani Kur’an hakikidir yazarı insan olamayacak kadar üstündür,Hatasızdır.


Yorum: Kalp tasdiki, iman yetersizliği

Kayıtsız Üye
Arkadaşım yorumun için teşekkür ederim ama benim sorunum biraz farkli. Ibadetlerimi yapiyorum ama onceki gibi değil Ben nedense tam olarak iman edemediğimi düşünüyorum kalbim ağırlaştı hissedemiyorum kendimi hep dinden cikmis gibi hissediyorum. Bu dusunceleri kafamdan atip dinimi gerektigi gibi yasamaya calisiyorum ama hep bir eksiklik var sanki inanilmasi gereken zaruri dini konularda acaba ben gercekten inaniyor muyum diyerek iyice vesveseye kapiliyorum. Onerebileceginiz kitap vs varsa okuyup kendimi duzeltebilecegim bilgilerinize ihtiyacim var. Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Teşrik tekbirinin arapça yazılışı ve okunuşu nasıl?

İman Yetersizliği

Ela Koç
Selamün Aleyküm Kardeşlerim Allah rızası için yardım edin 😔Ben Kendimi kulluk olarak yetersiz hissediyorum imanımı zayıf hissediyorum ibadetlerimi yapıyorum ama hissiz ve ruhsuz bir şekilde ne huşu ne ihlas hiç Bişey yok Bundan 1 kaç ay önce öyle değildi ne yapacağımı bilmiyorum kendi samimiyetime bile güvenemiyorum artık Aile ortamım çok kötü Kendimi geliştirmek dinimdinimi öğrenmek için de bir imkanım yok evdeyim hep Ne yaparım da Düzelirim lütfen yardımcı Olun 😔Rabbim Şimdi den Razı olsun ..

Okudunuz mu?  Göğüs kıllarını kesmek günah mıdır

Ensar
Sevgili kardeşim öncelikle sakinliğinizi koruyun ve dik duruşunuzu sergileyin Allah isteyen kuluna muhakkak istediğini verir onu yalnız bırakmaz. Bazı zamanlar olurki imanınız tavan yapar, bazı zamanlarda ise böyle çöküntülü anlara kapılıyor olabilir siniz bu tabiî bir durumdur. Şeytan Allah’a yönelen kulu ile uğraşmayı pek sever ve ondan muradını almaya çalışır buna engel olmamak en büyük gayemiz dir. Huşu kazanmak için Bolca Kuranı Kerim okuyun, ilim ile uğraş verin, evde olsanız da kendinizi eğitecek şeyler yapabilirsiniz. Sağlam bildiğiniz Alimlerden medya üzerinden dersler öğütler dinleyebilir dininizde olan bilgileri dahada ilerlete bilirsiniz. Yeterki ye’se bitkinliğe kapılmayın. Allah’a duada bulunun şeytanın size verdiği vesvese ve kararsızlığa kapılmayın. Allah kulunu asla yalnız bırakmaz.

Okudunuz mu?  İslamda kitap okumanın önemi

kALP, kalbim mühürlenmiş gibi hissediyorum, iman edemiyorum

Bu kategoride yer alan Alkol içeren yiyecekler ve içecekler haram mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kalp tasdiki, iman yetersizliği Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.