Anasayfa
6 Aralık 2023, 5:17
missa05
Abone

Hasta için dua etmek

Hasta için dua etmek

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm benim kız arkadaşım epilepsi hastasıydı ve bugünde kanser oldu ve ben üzülmiyim diye bıraktı çok ağladım üzüldüm dua ettim secdade ona okunacak başka ne duası okurum o çok ümitsiz ve onu kaybetcem bu gidişle yardım edin.


آيات الشفاء في الكتاب الكريم ستة كما يلي

Şem’a
Hasta için şifa ayetleri okuyun ve Peygamberimizin (s) okuduğu şifa duaları

Okudunuz mu?  Hz.ömer ile peygamber efendimiz arasındaki akrabalık ilişkisi nedir

ŞİFA AYETLERİ ARAPÇA

( قاتلوهم يعذبهم الله بأيديكم ويخزهم وينصركم عليهم ويشف صدور قوم مؤمنين ) . [التوبة : 14] . 2 : قوله تعالى : ( يا آيها الناس قد جاءتكم موعظة من ربكم وشفاءٌ لما في الصدور وهدًى ورحمة للمؤمنين ). [يونس : 57] . 3 : قوله تعالى : ( ثم كلي من كل الثمرات فاسلكي سبل ربك ذُللا يخرج من بطونها شرابٌ مختلفٌ ألوانه فيه شفاءٌ للناس إن في ذلك لآية لقوم يتفكرون ). [النحل : 69] . 4 : قوله تعالى: ( وننزل من القرآن ما هو شفاءٌ ورحمة للمؤمنين ولا يزيد الظالمين إلاّ خساراً ) . [الإسراء : 82]. 5 : قوله تعالى : ( والذي هو يطعمني ويسقين ، وإذا مرضت فهو يشفين ) . [الشعراء : 80]. 6 : قوله تعالى : ( ولو جعلناه قرآناً أعجمياً لقالوا لولا فصلت آياته أأعجميٌ وعربي ، قل هو للذين آمنوا هُدى وشفاء ، والذين لا يؤمنون في آذانهم وقرٌ وهو عليهم عمىٌ ، أولئك ينادون من مكان بعيد ). [فصلت : 44]

Okudunuz mu?  Efendimizin erdemli davranışları maddeler halinde

Hasta için okunacak dua ayetlerinin anlamları

Tevbe suresi 14. Onlarla savaşın ki, Allah sizin ellerinizle onları cezalandırsın; onları rezil etsin; sizi onlara galip kılsın ve mümin toplumun kalplerini ferahlatsın.
Yunus suresi
57. Ey insanlar! Size Rabbinizden bir öğüt, gönüllerdekine bir şifa, müminler için bir hidayet ve rahmet gelmiştir.
Nahl Suresi
69. Sonra meyvelerin her birinden ye ve Rabbinin sana kolaylaştırdığı yaylım yollarına gir, diye ilham etti. Onların karınlarından renkleri çeşitli bir şerbet (bal) çıkar ki, onda insanlar için şifa vardır. Elbette bunda düşünen bir kavim için büyük bir ibret vardır.
İsra suresi 82. Biz, Kur’an’dan öyle bir şey indiriyoruz ki o, müminler için şifa ve rahmettir; zalimlerin ise yalnızca ziyanını artırır.

Okudunuz mu?  İstemeden adak adamak

Mümin, Kur’an’dan feyz almasını bildiği, bu maksatla okuduğu, dinlediği için, Kur’an ayetleri kendisine şifa ve rahmet vesilesidir. Buna karşılık, hastanın ilaçtan yararlanmak istemeyişi onun hastalığını artırdığı gibi, zalimin Kur’an’dan uzak durması da onun hüsranını artırır.

Şuara suresi 80. Hastalandığım zaman bana şifa veren O’dur.

Okudunuz mu?  Lâ mevcûde illAllah ne demektir?

Fussilet suresi 44. Eğer biz onu, yabancı dilden bir Kur’an kılsaydık, diyeceklerdi ki: Ayetleri tafsilatlı şekilde açıklanmalı değil miydi? Arab’a yabancı dilden (kitap) olur mu? De ki: O, inananlar için doğru yolu gösteren bir kılavuzdur ve şifadır. İnanmayanlara gelince, onların kulaklarında bir ağırlık vardır ve Kur’an onlara kapalıdır. (Sanki) onlara uzak bir yerden bağırılıyor (da Kur’an’da ne söylendiğini anlamıyorlar.)


Yeğenim hasta dua edermisiniz…

Fatihdurmaz
Selamın aleyküm arkadaşlar yeğenim 7 aydır doğduğu günden bu yana yoğun bakımda yatıyor bugün durumunun daha kötü olduğunu öğrendik doktorlar hazır olun diyorlar herşeye Allah rızası için duanızı eksik etmeyin ilk bebekleri daha selam ve dua ile…

Okudunuz mu?  Hicri ve miladi takviminin ay süresi

Yorum: Hasta için dua etmek

mum
Hasta için şifa ayetleri şifa duaları türkçe anlamları, sure ve ayet numaraları eklenmiştir.



dua hasta

Bu kategoride yer alan Korku ve kötü düşünceler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hasta için dua etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.