Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:00
missa
Abone

İstemeden adak adamak

İstemeden adak adamak

Kayıtsız Üye
Ben gecede Allah’a çok teşekkür ettim aklımda Allahım bir dua okusam diye düşünmek istedim ama istemeden bin dua olucam geçti sizce bin dua okucam adakmi istemeden geçti napıyım


Cevap: İstemeden adak adamak

Şem’a
İstenmeden sadece içten geçen adaklar geçersizdir rahat olun

Okudunuz mu?  Küfre razı olmak, birine kafir demek veya ben kafirim demek konularını izah eder misiniz?

Nolur bakın ya

Kayıtsız Üye
hocam benim içimde bir ses vardı. bu ses beni yönetiyordu. örneğin bir yere oturunca saçında 10 tane kırık saç bulup ayıklaadan kalkarsan kurban keseceksin diyordu . uzun süre dediklerini yaptım sonra bir gün bana saçında kırık ayıklarsan her kırık için 1000 kurban dedi. biraz süre geçtikden sonra ben kendi kendime esas onun dediklerine uyarsam kurban kesiyim dedim. şimdi ben kırık ayıklarsam ne olacak ki korkumdan ayıkladığım oldu

Okudunuz mu?  Günah olan bir şeye sevap demek

Yorum: İstemeden adak adamak

arifselim
Her iki şekildeki bu düşüncelerin hiç bir değeri anlamı ve geçerliliği yoktur. Bunlar boş kuruntulardır. Şeytanın verdiği bu vesveselere hiç itibar bile etme.


bayguvenli
Merhabalar ben 19 yaşında bir kardeşinizim.Öğrenciyim ve takıntı hastasıyım.(Obsesif kompulsif bozukluk)

Okudunuz mu?  Cenaze kabire konulunca kefen bağı niye çözülür ?

10.sınıftayken yani 16 yaşındayken bir akşam bir anlık sinirle lise bitsin kurban kesicem demiştim.Adak olduğundan haberim bile yoktu adağın ne olduğunu bile bilmiyordum o zaman tabi sinirle bir an demiştim meğerse adak sayılıyormuş.Allah rızası için kurban keseceğim hatta dana filan ben böyle birşeyler dedim işte.Sonra araştırdım adak ağızdan çıkınca yapılması şart vs. iyice stres oldum param yok pulum yok istemeden adak adamışım.Sonra sordum soruşturdum paran yoksa ve adağın şartlarını bilmiyorsan adak geçersiz sayılıyormuş diye.Sonrasında adağı araştırdım şartları öğrendim.Lise bitsin koyun kesicem dedim ve geçen sene mezun olduktan sonra koyun kestim.Ama kimisi diyor ki adak ağızdan çıktığı an yapmak zorundasın o an paran yoksa sonra yapıcaksın hep geçerli sayılır paran olunca yap yani benim şimdi danamı kesmem gerekiyor çıldırmış durumdayım içim içimi yiyor hiçbirşeye odaklanamaz oldum.

Okudunuz mu?  Meni ve mezi lekeleri

Ensar
Eğer siz koyunu adadığınız niyete göre kestiyseniz ve bu halde kişi vefat ederse inşAllah Allah kabul eder. Ancak yaşantınız süresince imkan olunca muhakkak o adadığınız ineği kesmelisiniz. Takıntı yapmayın ve içiniz rahat olsun. Bu adağı yerine getirmek için nezamanki durumunuz iyi oldu o zaman kesersiniz.

Okudunuz mu?  Annemi sevmiyorum

Kayıtsız Üye
Benim muhabbet kuşlarım var. Arkadaşlarıma eğer kuşların yavrularsa size birer tane vercem dedim. Ama şimdi arkadaşlarımla küsüm yani konuşmuyorum dolayısıyla kuş da vermek istemiyorum. Zaten o zaman adağın ne olduğunu bile bilmiyordum. Aramız o zamanlar çok iyiydi onu öylesine demiştim. Şimdi aklımda muhabbet kuşu üretimhanesi kurmak var o yüzden de vermek istemiyorum. Şimdi ben bilmeden adak mı adamış oldum bunu söylediğimde 15 yaşındaydım şimdi ise 16 yaşındayım aradan bir sene geçti napmalıyım.

Bu kategoride yer alan Allah'tan umudunu kesmek üzereyim artık başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstemeden adak adamak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.