Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:26
sizden2
Abone

Adak adamak ve yerine getirmek

Adak adamak ve yerine getirmek

reis0600
adak adamak nasıl yapılır

Ben adak konusunda soru soracaktım eğer bir işim rast giderse şu kadar bağış yapacam falan demek dinen caiz mi yoksa haşa Allah ile pazarlık yapıyorsun diyen bile var böyle adaklar adamak caiz midir.


Cevap: Adak adamak ve yerine getirmek

mum
< şu kadar bağış yapacam falan demek dinen caiz mi >
Caizdir lakin en faziletlisi hiç bir şey adamadan ve iş bulduğunda yine o miktarda şükür niyetine hayır yapmaktır.

Okudunuz mu?  Sihir ve Büyü Hakkında Yardımınıza İhtiyacım Var

Cevap: Adak adamak ve yerine getirmek

reis0600
Ben hep şu isim okursa şunu yaparım diyorum ve her seferinde oluyor bende yerine getiriyorum başıma bir olay gekdi üniversite sınavında geços yaptım sonuçlar açıklanacagi gün okuldan tanıdık hocaya sorduk kazandık mı diye oda hayır kazanamamis dedi bende bir aksilik olsun kazanırsam şunu yapcam dedim ve o anda telefon çaldı yalnışlik olmuş kazandı dedi sizce bu bir tesadüf mü

Okudunuz mu?  Mute Savaşına Katılan Sahabeler

Cevap: Adak adamak ve yerine getirmek

Şema
Tesadüf yok islamda, Tevafuk var.
Yani Allah Tealadan habersiz hiç bir şey olmaz


reis0600
Peki benim.yaptığım doğru bir şey mu


Şema
Yaptığın doğru ama daha doğrusu var yukarda izah edilmiş 🙂
Allah seni adadığın şeyle imtihan ediyor ve sözünde durup durmayacağına bakıyor


reis0600
Selamın aleyküm benim sizlere bir sorum olacak adak adarken şu isim olursa şunu yapcam gbi şeyler söylüyoruz bu tövbe asa Allah ile pazarlık gibi geliyor gibi geliyor

Okudunuz mu?  Helal Gıda Biotin

imam
Pazarlıklı adak

Bu sözünü ettiğin bir adak türüdür geçerlidir fakat en faziletli adak türü değildir.
Dinimizde uygun olan adak türü, adaman birinin sevinçli bir durumu olduğunda bir koç alıp kesmesidir.
Örneğin bir işe girersem kurban keserim değilde, bir işe girince Allah için bir koç alıp kesmektir.


Ben59
Selamun Aleyküm.. benim bir sorum var. Ben öğrenciyim.. çok uğraş verdiğim bazı derslerim vardi. Allah’a dua ederken Allahım şu dersleri geçeyim fakir çocuk giydiricem dedim. Derslerimi başarıyla verdim.. şimdi etrafımda fakir çocuk var mı vs. bilemiyorum. Bunun yerine mesela Mehmetçik Vakfı’na bağış yapsam ne de olsa oraya verilen bağışlar fakir şehit çocuklarına yardım amacıyla kullanılıyor.. verdiğim bu sözü böyle yerine getirmiş olsam olur mu. Şimdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Kul hakkı Müslümanın kafirler üzerinde hakkı olurmu?

arifselim
Aleykum selam. Adağı nasıl adamışsan aynen öyle yerine getirmelisin. Eğer Mehmetçik vakfının tam olarak adağını yerine getireceğinden emin isen verebilirsin, yoksa geçerli olmaz.


Kayıtsız Üye
Hayırlı günler hocam adak hakkında bir sorum olacaktı annem benim için bir adak adamış doktordan eğer iyi bir sonuç alırsak kurban keseceğim diye çok şükür doktorda şuan da hiç bir sorun yok üç ay sonra tekrar kontrole gel dedi (kontroller eğer bir sorun çıkmazsa iki yıl devam edecek) bu durumda annem o kurbanı kesmeli mi yoksa üç ay sonra falan mı kesmeli bize bu konuda bir fikir verebilir misiniz? Teşekkür ederim..

Okudunuz mu?  Kainatın efendisi demek doğrumu?

arifselim
Hayırlı günler. Annen adağını aynen adadığı gibi yerine getirsin. Doktordan iyi yani olumlu bir sonuç çıkmışsa kurbanı kessin. Doktor size sonuçları 3 ay sonra söyleyeceğim demişse o zaman beklersiniz.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlarla olmasını istediğimiz bir şey için adak tutalım dedik. Kendi aramızda kaç gün tutalım diye konuşurken ben fikir olarak 1 hafta dedim. Ama bir hafta tutacağım demedim. Yine de böyle dediğim için 1 hafta mı tutmam lazım eğer öyle tutmam gerekirse peş peşe tutmasam toplam da 7 gün tutsam olur mu?

Okudunuz mu?  İslamda Cariyeler

seyit gazi
< adak adamak nasıl yapılır

Ben adak konusunda soru soracaktım eğer bir işim rast giderse şu kadar bağış yapacam falan demek dinen caiz mi yoksa haşa Allah ile pazarlık yapıyorsun diyen bile var böyle adaklar adamak caiz midir. >

Okudunuz mu?  Şeytan ateşten yaratıldı peki eşi neyden yaratıldı?

adakdan hayır gelmez, adak kaderin önüne de geçmez. adak cimrinin malının eksiltilme biçimidir.

adak adadığınız zaman Allah ın üzerinize yüklemediği bir sorumluluğu üzerinize yüklemiş olursunuz ve kendi kendinizi sorumluluk altına sokmuş olursunuz. pek ala aynı hayrı aynı haseneyi adak adamadan da yerine getirebilirsiniz.

Okudunuz mu?  Allah gelececeği biliyor ise neden sınava tabi tutuyor?

arifselim
Adaktan bahsetmekten dolayı adak adanmış olmaz. Bu konuda konuşurken aynı zamanda niyet ederek kastetmiş olman gerekir. Ne şekilde adanmışsa aynen öyle yerine getirilmelidir. Örneğin; arka arkaya 5 gün oruç tutacağım diyen kişi arka arkaya ara vermeden tutmak zorunda kalır.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm ben kocamla boşanıyorduk. Kocamla barışırsam 41 yasin okuyacağım dedim
Mahkeme bitti . Evlilik birliği devam dedi. Tam 2 sene oldu . Eşim gelmedi
Ben 41 yasını okumam gerekir mi?

Okudunuz mu?  Affedilmeyecek günahlar hakkında bir soru

Ensar
Ve aleyküm selam siz barışırsak şu 41 yasin okuma şartını öne sürmüş ve sonuçta barışmış sınız dolayısıyla adamış olduğunuz bu yasinleri okumanız gerekmektedir. Okumadığınız taktirde üzerinizde bir borç olarak kalır.Eşiniz eve gelmese dahi…


adak adamak, adak adamak ve yerine getirmek

Bu kategoride yer alan İnternetten Tanışıp Evlenmek Doğru Mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adak adamak ve yerine getirmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.