Anasayfa
16 Temmuz 2023, 23:45
missa5
Abone

Haram parayı fakire vermek

Haram parayı fakire vermek

Kayıtsız Üye
elimde 500tl civarında haram para var, iddaa parası

bunu fakire direk mi vereyim yoksa camiye mi bağışlayım

bu haram para fakire verilirse yiyecek falan alınmaması lazımmış doğru mu bu? yani kömür gibi şeyler alınması lazımmış yiyecek olmamalıymış?
e ben fakire bu parayı verirken bu para haram para, sakın yiyecek alma mı diyecem?

Okudunuz mu?  Dostluk ve kardeşlik ile ilgili hadisi şerifler

eğer durum böyleyse ozaman camiye mi vereyim, yoksa durum böyle değil bütün parayı fakire ver ne istiyorsa onu alsın, paranın haram oldugunuda söyleme mi diyonuz?


Yorum: Haram parayı fakire vermek

Nicksiz
Merhabalar, soru sormadan önce sitede arama yapın. Haram paranın fakire verileceği konusu daha önceden cevaplanmıştı. (Faiz olarak anlatılıyor fakat iddia’dan da, faizden kazanılan para da haramdır)

Okudunuz mu?  Gazali'nin mantık ilmine katkıları nasıl olmuştur

Yorum: Haram parayı fakire vermek

samiyusuf
Haram para kazanıp fakirlere yardımdım amaçlı olmaz ama biri kumar oynadı sonra hata olduğunu anladı ve tövbe etti bu para ne olacak
bu durumda bir fakire verecek ve fakire açıklama yapmayacak ne dilerse onu alsın

Okudunuz mu?  Peygamberleri düşünmek hayal etmek caiz mi?

Yorum: Haram parayı fakire vermek

arifselim
Bu parayı kullanman haramdır. Bunu dilersen hayır kurumlarına veya dilersen fakirlere de verebilirsin. Her iki yere vermekte de sana sevap olmaz. Sadece bu haramı elinden çıkarmak zorundasın. Fakirlere verirken o paranın ne olduğu hakkında hiç bir bilgi vermene gerek yoktur. Onu dilediği gibi harcamakta serbesttir.

Okudunuz mu?  İmansız Ölme Korkusundan İntihar Etmek

– Gazalî (ks) bu mevzuda İhyâ’sında, Resûl-i Ekrem Efendimiz (asm)’in, kendisine ikram edilen koyun etinin haramdan kazanıldığını anlayınca, hemen geri çekilip, fakirlere gönderttiğini; ayrıca Bizans’ın İranlılara karşı harbi kazanacağı konusunda bahse giren Hz. Ebû Bekir (ra)’in dediği çıkınca, aldığı develeri de fakirlere verdiğini delil olarak zikretmiştir.

Okudunuz mu?  Hz.Muhammede (sav) nasıl salavat getirilir?

haram parayı başkasına vermek

Bu kategoride yer alan 8 yaşındaki çocuk altına tuvaletini yapıyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Haram parayı fakire vermek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.