Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:09
sizden4
Abone

Elis ismi caiz mi

Elis ismi caiz mi

Bahars
Allah nasip ederse bir kızımız olacak. Elis ismini çok begendim. Bu isim islami açıdan sakıncalı midir? Anne ve babanin çocuğuna güzel isim verme zorunlulugu oldugu için anlamini ogrenmek istiyorum. Bir cicek ismi oldugunu söyleyenler de var Elizabethin kısaltılmışı diyenler de var. Dogru bilgiye ulasmak için sizden yardim bekliyorum.Tesekkurler


Yorum: Elis ismi caiz mi

Nicksiz
Kulağınıza her güzel gelen ismi koymayın. Kulağınıza güzel gelen her ismi koyarsanız "Üzerimize" anlamına gelen "Aleyna" ismini, "Şehir" Anlamına gelen "Medine" ismini koyanlardan farkınız kalmaz.

Okudunuz mu?  Milli piyangodan kazanılan para ile eşya almak haram mıdır vebali nedir

Elis isminin anlamı güzel kokulu mor bir çiçek olarak bilinir fakat yanlıştır diyenlerde var. İnternette şu yorumlara rastladık:

< Elis diye bir çiçek adı yok. Birisi uydurmuş sanırım. Çiçeklerle ilgili birçok kiataba baktım ama rastlayamadım. Sadece yunanistanda bir şehir olduğunu biliyorum. >
< Arkadaşlar, elis yabancı sitelerde "elias yada elijah" (hz. İlyas) kökünün farklı lehçede söylenişi olarak görülüyör >
< Batı ülkelerinde ise Elis ismi Elisabeth’in kısaltılmışı olarak kullanılıyor. >
Bu yüzden kesin helal veya haramdır diyemeyiz lakin ben tavsiye etmem. Onun yerine bir sahabenin ismini koymanızı tavsiye ederim.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken telefon çalarsa telefon kapatılır mı

Yorum: Elis ismi caiz mi

Kaptan
Ne tesadüf ki bende kızım olursa Elisa ismini koymayı düşünüyordum 🙂 Lakin Elizabeth isminin kısaltması Ellie, Beth veya Lisa’dır. Koymanızda hiçbir problem yok. İsim argo olmadığı sürece her türlü ismi koyabilirsiniz. Hiç kimseye bakmadan siz neyi istiyorsanız onu koyun.

Okudunuz mu?  Mişa isminin anlamı Mişa ismi koymak uygun mudur?

Yorum: Elis ismi caiz mi

Bahars
cevaplariniz için teşekkürler. İkilemde kaldim. Daha dogmamis olsa da kizima bu ismi çok benimsedim. Sonra pisman olur muyum diye de dusunmeden edemiyorum. Net bir cevabinin olmayisindan dolayi karar veremiyorum.


öylesine
Caiz değil çünkü kafirlere benzemek oluyor.peygamberimiz kafirlere benzemekten men etmiştir.

Adama,David,esila vs. bunlar kafirlerin lisanında ki yazım şekilleridir.onlar bizim lisanımızı kullanıyor mu yani Adem,Davud,Işa diyor mi?biz niye onlara özeniyoruz.

Okudunuz mu?  Kurşun Döktürmek Ne işe Yarıyor ?

"Kim kendini bir kavme benzetirse, o da onlardandır." ( Ahmed: 2/50-92, 7/142, Ebu Davud Libas: 4031

Yani kafir olmazsında o toplumdan,kültürden olursun ve bu benzemelerin ileri dereceside küfre götürür zaten.yani o ne olacak bu ne olacak derken bide bakmışsın bataklığa düşmüşsün,onlar gibi olmuş çıkmışsın.


Kaptan
Ben sana katılmıyorum kardeş. Yani ismi türkçe koymak yerine argo olmayan ama iyi olan bir isim koymak kötü bir şey değildir. Gayrimüslime özenmekte değildir. Kulağına hoş gelmiştir ondan koymuştur, özendiğinden değil.

Okudunuz mu?  Cünüp iken saç sakal traşı olup banyoda gusül alınır mı

"Gayrimüslimlerin adını koyamazsın" diye ne bir hadis nede bir ayet var. O yüzden koymakta özgürler.


Bahars
Kaptan kardesime aynen katiliyorum. İsmi duydugumuzda hosumuza gitti. bir cicek ismi de oldugu için isim olarak koyabiliriz diye dusunduk. Hristiyanlara ya da baska dindeki insanlara benzeme cabasi icerisinde degiliz İsim üzerinden batakliga gidilebilecegi dusuncesine de katilmiyorum. Ne mubarek isimli insanlar var bakmissin ki neler yapmis ya da yapabiliyor.

Okudunuz mu?  Black Friday (Kara cuma) Noel

imam
< Ne mubarek isimli insanlar var bakmissin ki neler yapmis ya da yapabiliyor. >
Güzel isim koymak anne babanın görevidir, güzel terbiye vermemişlerse o ayrı bir konu.
Muhammed isminde biri kötülük yaptı diye "michael" mı koyalım

< İsim üzerinden batakliga gidilebilecegi dusuncesine de katilmiyorum. >
Peygamberimiz (sav) hayatı boyunca hıristiyanlara ve yahudilere muhalefet etti ve bizim de muhalif olmamızı tavsiye etti.
Bu düşünceniz maalesef ilsami değildir yanlış düşünüyorsunuz

Okudunuz mu?  Papaz büyüsü diye bir şey var mı?

forumduasi.com/ne-nedir/250100-elis-ya-da-eliz-ismi-kur-an-da-geciyor-mu-anlami-nedir.htmlELİS İSMİNİN KÖKENİ VE ANLAMI


Bahars
İmam kardes yukaridaki yazdiklarimi anlayamamanizi gayet iyi anliyorum. Sadece konulmus bir isimle batakliga dusulemeyecegi dusuncesini İslami dusunce olmadigina da karar verebildiginize gore. En bastaki sorumu okumamissiniz anlasilan. Mina isminin konulmasinda herhangi bir sakinca olmadigini soyleyenler hristiyanlarin kullandigi bir isim oldugunu gozden kacirmis olmali. Bu ismi koyanlar hristiyanlara mi benzemek istiyorlardi ya da bu ismi koyduklari için batakliga mi dusecekler. Onemli olan iyi ahlakli bir birey yetistirmek. Burda insanlar fikir alisverisinde bulunuyor lütfen sorulara cevap yazarken iman ya da inanc yaftalamasi yapmayin. Baska yorum yazmayin lutfen. Konuyu silebilirsiniz.

Okudunuz mu?  Özel okul kul hakkı mı

imam
< yazdiklarimi anlayamamanizi gayet iyi anliyorum >
Gayet iyi anladım ama sizin beni anlamamanızı da anlıyorum

< iman ya da inanc yaftalamasi yapmayin. Baska yorum yazmayin lutfen. >
Biri sizi Allah rızası için uyarınca neden bu kadar öfkelenirsiniz bilmiyorum ama bu iyi bir yol değil
Kimsenin imanıyla uğraşmıyoruz aksine iman zedelenmesin diye 10 yıldır müslümanlara din öğretiyoruz
Mina ismi, mekkede bir dağın adıdır, elis ismi ile hiç bir alakası yoktur.

Okudunuz mu?  Cennette herkes eşitmi olacak her yönüyle akıl boy ses vs

kucukfakih
Bir ismin iyisi vardır,daha iyisi vardır.Fatıma vardır Afet vardır.Abdussamed vardır Kaya vardır.İsmin modern olmasına özen göstermek doğru olmaz.
Önemli olan ismin hoş bir manasının olmasıdır.Veyahut İslam büyüklerimizin isimleri olmalıdır.


Şem’a
Revna isminin arapça kökenli olduğu yazılmış bazı isim sitelerinde ama bu yanlıştır Revna ismi yabancı bir isimdir arapça değildir.

Okudunuz mu?  Abdest alırken burnumuza su aldığımızda her seferinde mi sümkürmek gerekir?

elis ismi, elis, elisa ismi caiz mi

Bu kategoride yer alan Adet dönemindeki bayanlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Elis ismi caiz mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.