Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:12

Cariye evli olsa bile ilişkiye girilebilmesi

Cariye evli olsa bile ilişkiye girilebilmesi

istt34-90
Allah katında evli olmadıkları için gayrimüslim bir cariye evli olsa ilişkiye girilebilir diyorlar bu yanlış bir şey değil midir?

Düşünün ki adamın 2 kölesi var. Bunları karı koca, ve sahibi kadınla alıp yan odada ilişkiye girebilir ve adam çaresiz bir şekilde oturur sadece.

Aynı evde olmasını sadece vurgulamak için söyledim. Olmasalar bile yanlıştır. Sadece kocası değil o kadının çocuklarını da düşünün bir. İslam bu konu hakkında ne der?

Düşünün ki başka bir din kuralları gereği sizi esir alıyor ve siz bile bile eşinizle, annenizle ilişkiye giriyor. Bu nasıl normal karşılanabilir?

Okudunuz mu?  Sürekli Vesvese Hali

Ne kadar ücret verip köle salınabilse de, bu kişinin ücreti ödeyecek durumda olmayacağı gibi ihtimallerin varlığını değiştirmez.


Yorum: Cariye evli olsa bile ilişkiye girilebilmesi

mumsema
Kocası olan cariye ile ilişkiye girileceğini kim söyledi
Kocası olan cariye ile cinsel ilişki caiz değildir haramdır zinadır


Yorum: Cariye evli olsa bile ilişkiye girilebilmesi

istt34-90
Cariye ve kocası gayrimüslim olsalar bile geçerli mi bu hocam? Bir yerde gayrimüslimlerin evliliğinin Allah katında bir anlamı olmadığı için evli sayılmaz diye okumuştum.


Yorum: Cariye evli olsa bile ilişkiye girilebilmesi

mumsema
Gayri Müslimde olsa evli olduktan sonra sahibi onlara eşi gibi davranamaz

Okudunuz mu?  Eskimiş bulunan Kur'an-ı Kerim'i yakmak caiz midir?

istt34-90
Peki bu aynı evde bulunma örneğini köle baba ve cariye bekar kızı şeklinde düzenlersek, sahibinin babası göz göre göre onun kızıyla ilişkiye girebiliyor olması, babasının (ve kızının da) itiraz gibi bir hakkının olmaması merhametsizlik değil midir?


mumsema
Asıl merhametsizliği kendileri yaptı müslümanlara savaş açtılar, müslümanları katlettiler ve tebliği engellediler
Allah’a kul olmayan insannlara kul olmaya mahkumdur

Asıl merhametsizliği Irak savaşında bosnada ve diğer islam beldelerinde yapıldı onları dile getirin

Cariyelik dönemi bitti neden hükümlerini sorup duruyorsunuz anlamıyorum

Okudunuz mu?  40 günlük cenini kürtajla aldırmanın hükmü nedir. Bu günahtan kurtulmak için ne yapmalıyım

istt34-90
Sormakta bir sakınca yok. İnsanların sormasına neden karşı çıkıyorsunuz? Soracak ki dinini daha iyi öğrenecek. Baya rahatsız olmuşsunuz, ilginç.

Ayrıca cariyelik artık yok ne demek? Şeriat devleti kurulduğunda onun kuralları uygulanmaz mı? Pek ala kölelik de uygulanabilir belli durumlarda. Kuran’ın hükmünü niye kaldırıyorsunuz? İlginç.

Ayrıca İslam için fetih yaptığınızda, atıyorum X dininin kölelik kuralı olsa, kızınızı-kardeşinizi alsa tecavüz etse ve dese ki siz bizim falan yaratıcımıza inanmadınız, bize köle olmaya mahkumsunuz: Bu olayın etikliğini hala savunabilecek misiniz? Hiç sanmıyorum.

Müslüman ülkelerden bahsetmişsiniz. Zulüm görüyor olabilirler, lakin başkasının yaptığı yanlış, karşı tarafın yanlışını haklı kılmaz, kılamaz. Bu biri size küfür edince küfürle karşılık verip, "yanlış değil yav o da bana ederken iyi miydi" demeye benzer. Komik bir durumdur.

Okudunuz mu?  Baba ve anne, evlatları arasında ayırım yapabilir mi?

Kayıtsız Üye
biz müslümanlar onlara islamiyeti güzel ahlakımızla özendirmeliyiz onlara zulmederek değil bu değilki sana saldıranlarla savaşma, islam bize savaş ahlakınıda göstermiş. "ARTIK inkârda direnip (onu dayatanlarla)savaşta karşılaştığınızda, hemen boyunlarına vurun! Nihayet kızışmış bir savaşın sonuna dayandığınızda durmayın, (kalanların) ipini sıkı bağlayın"

Fakat daha sonra ya bir lütuf olarak karşılıksız, ya da bir fidye karşılığı serbest bırakın ki, savaş tüm ağır sonuçlarıyla ortadan kalksın: Böyle yapın! Ve eğer Allah isteseydi, onların hakkından bizzat gelirdi; fakat bunu (yapmadı) ki, sizi birbirinizle sınayabilsin. Allah yolunda öldürülenlere gelince: Evet (Allah) onların yaptıklarını asla zayi etmeyecektir (Muhammed 4)
Bu ayette açık açık Allah emrederek köleliğe son vermiş. islam kimseye zulmetmeyi, savaşan düşmanların masum eşlerine tecavüz etmeyi, onları zorla alı koyduktan sonra köleleştirmeyi helal kılmaz çünkü islam güzel ahlaktır ve akleden her kes bunu durumun Allahın sıfatlarına ve kurandaki bir çok ayete ters düştüğünü anlar bence kurandaki o tefsirlerde büyük bir hile var, birilerinin nefsi karışmış ve ayetleri kendi işlerine gelecek şekilde tefsir ettirmişler ve bunda bizim o çok güvendiğimiz alimleri kullanmışlar ama bilsinlerki ben onlara hakkımı helal etmiyorum onların bu tefsirleri ve uydurma hadisleri yüzünden askalsın dinimi terkediyordum. Kim ne derse desin ben gerçekleri anladım, Allah hikmetsiz ve sıfatlarına ters bir iş yapmaz. MÜSLÜMAN KARDEŞLERİM SİZE TEK TAVSİYEM HER SAKALLIYA HOCA DEMEYİN VE KURANDA TEFSİR YAPILIRKEN KURANIN TAMAMINI, AKLA VE VİCDANA UYGUN OLANINI VE HADİSLERİN SAHİH OLANINI KENDİNİZE REHBER EDİNİN. ÇÜNKÜ DİNİMİZİ KARALAMAYA ÇALIŞANLARIN EN TEHLİKELİLERİ GEÇMİŞTE DE GÜNÜMÜZDE DE KOYUN POSTU GİYMİŞ KURTLARDIR.

Okudunuz mu?  Rüyaların aslı var mıdır? Rüyalarla ilgili hadisler var mıdır ve rüyalar bir gün gerçek olur mu

Kayıtsız Üye
Madem cariyelik kalktı neden h.z. Ali r.anh. ın 17 cariyesi vardı. Neden cariyelerden çocukları vardı. 12 imam ın anneleri ekseriyet inin annesi cariye idi ve anneleri ümmü veled olarak geçiyor bu imamlar haşaa veled i zinamıdır. Ehli sünnette böyle bir görüş varmıdır ? cariyelik kalktı olurmu şuanda islam devleti olmadığı için uygulaması yoktur. Bir şeriat devleti gelse kafilerle savaşsa aynı hüküm uygulanabilir. Ki bunda iki taraf içinde güzellik vardır. Savaş yapıldı esirler alındı bunları salsan yine toplanıp gelcekler yine yine yine hep müslüman kanı mu dökülsün. E islam öldürmedende yana değil o yüzden kölelik olayı vardır. Bu onları zinadan korur ortalığın veled i zina larla dolmasını önler. Ve onları müslüman olmaya sevkeder. Mesela yanlışlıkla adam öldürenlerin keffareti nedir imanlı köle azat etmek güç yoksa 60 gün oruç yoksa 60 fakir. E köleyi müslüman olmaya teşvik eden şeylerdir bunlar. Efendimiz s.a.v. elleri zincirli götürülen köleleri gördü ne dedi bunların haline gülüyorum ELLAH C.C. onları zorla cennete götürmeye çalışıyor demedimi ?
Olayın dibini başını bilememiş ayet yazıp hemen hüküm verecek makamdamısın onca ayet varken kölelik cariyelik hakkında onlar size helal dir vb. Onca ayeti bırakıp bir ayeti alıp hüküm veriyorsun onca müctehid gelmiş fakih alleme gelmiş aksi görüş yok ehli sünnette sen müctehid misinde insanları ayetlerle sapıtıyorsun. Hariciler de öyle yaptı 10 bin in üzerinde kurra hafız idiler hakem nasıl tahin edersin ayet okudu h.z. aliyi kafir ilan ettiler daha sonra şehid ettiler. Olayın dibini başını hikmetini bilmeden edille i şeriyyeye bakmadan hüküm verecek makamdamısın sen ?

Okudunuz mu?  Göz zinasından nasıl kurtulurum

Özetle islamda cariyelik vardır.
Fakat bu dönemde şeriat devleti olmadığı için uygulanamaz.
Yine şeriat devleti gelse nitekim gelecektir MEHDİ A.S. döneminde sahih hadislerle sabittir onun devrinde de uygulanabilir hükümler açıktır.


istt34-90, seccade de şeytan namaz kılar hurafesi, cariye

Bu kategoride yer alan İnsanı Küfre Düşüren (Kâfir Eden) Sözler ve İşler...!!! başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cariye evli olsa bile ilişkiye girilebilmesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.