Anasayfa
4 Ağustos 2021, 14:13

Göz zinasından nasıl kurtulurum

Göz Zinasından Nasıl Kurtulabilirim?

Ömerr
Zinaya düşmemeye calisiyorum fakat sürekli gozum kayiyor bir turlu tam olarak kurtulamadim şehvetle bakmiyorum ama gozum kayiyor
Ne yapmalıyım


Cevap: Göz zinasından nasıl kurtulurum

Darusselam
Hayatımızın bütünü böyledir. Sürekli bir mücadele içindeyiz. Öylesi olmasa başka türlüsü muhakkak olacaktır. Sık sık tevbe ederek, haram ortamlarından, harama sevk edenlerden uzak kalacağız. En yakın zamanda da evlenmeye hazırlanmalısınız. Allah yardımcınız olsun.

Okudunuz mu?  Geçmişi yargılamak neden doğru değildir?

Cevap: Göz Zinasından Nasıl Kurtulabilirim?

khrmn87
Bu hadisi kudsi de ile bakmamaya gayret edelim inşaAllah “Nâmahreme bakmak, şeytanın oklarından bir oktur ki, her kim Benden korkarak onu bırakırsa, zevkine bedel ona öyle bir îman veririm ki, onun lezzetini ve tatlılığını kalbinde duyar.” (Taberânî ve Hâkim)

Okudunuz mu?  Mezinin ve diğer sıvıların bulaştığı iç çamaşırı veya çamaşırlar ile namaz kılınabilir mi

Cevap: Göz Zinasından Nasıl Kurtulabilirim?

umutlucan
konuyla alaklı bir kaç hadis yazıyorum
buluğa eren kız el ve yüzünden başka bir yerini yabancıya gösteremez.
erkeğin kadına kadının da erkeğe şehvetle dokunması ve bakması haramdır.
erkeğin erkeğe kadının da kanıda şehvetle dokunması ve bakması haramdır.

Okudunuz mu?  Evlilik kader midir? Seçtiğimiz iyi bir eş sonradan değişirse bu da kader midir?

Haramdan uzak duralım ey müslüman kardeşler…


emre91
Kardeşim tövbe etmekle ve namazlarını kılmakla başla işe. Varsa kötü niyetli arkadaşların kurtul onlardan. Sohbetlere gitmeye çalış, bir işe gir, bos zamanında dini kitaplar oku. Bunların yararli olacağını düşünüyorum.


AhmetATAKAN
Merhaba,bu soruyu sormak zorunda kaldım çünkü artık bezdim.Ben göz zinasından bir türlü vazgeçemedim.Sürekli tövbe edip,bir daha yapmayacağım dedim ve ama yine de yaptım.Allah’ım beni inşAllah affeder ama aynı hatayı bir sürü yaptım.Namazıma da başladım,13 yaşındayım ben bu beladan kurtulmak istiyorum.Tövbe edip,bozup Yüce Allah’ı sanki kandırıyormuş gibi hissettim.Bu sanki bir paradoks gibi.Artık ne yaparsam yapayım şeytan beni dürtüklüyor.2-3 ay zorla şeytana uymayıp yolumdan devam ettim ama bir gün şeytana uydum.Neden bunu yapıyorum ben de anlamıyorum.Ben şimdi cehennemlik miyim?Her bu günahı işlediğimde tövbe ediyorum ve acaba Allah’ı kandırıyor muyum?Hep içtenlikte tövbe ediyorum.Lütfen cevaplayın.

Okudunuz mu?  Dua yakmak günahmı

KralCocuk
Benim sorum şu şekilde olacak. İnternette kızların elleri ve yüzü dışında herhangi bir yerine bakarsam şehvetlenmesem bile günah olacağını öğrendim. Fakat evde, okulda, sokakta, parkta, düğünde her ne kadar istesem de istemesem de kızların kollarını, saçlarını ve diğer yerlerini görebiliyorum. Bu durumda günah işlemiş olur muyum? Bu günahtan kurtulmam için illa evde oturup durmam mı lazım? Ne yapmam lazım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Okudunuz mu?  Velayet-i vusta

bbgbbg
Görmek ayrıdır bakmak ayrıdır.Yani yolda yürürken görmemek için uğraşmak lazım ama yanlışlıkla gözüne biri çarparsa ve sende iradene hakim olup kafanı çevirirsen Allah’ın(azze ve celle) izniyle günah olmaz.


Kayıtsız Üye
Doğru olan nefse hakim olarak harama bakmamaktır. Zaten imtihan olmak nefse hakim olmaktır. Herşeyi dua yaparsa imtihan olmak söz konusu olmaz. Vesvese karşı okunan dualar ezberlenerek okunursa fayda sağlar. Ama önemli olan hesap gününe inanarak günahları önemli ölçüde azaltmaktır.

Okudunuz mu?  İslama göre adam öldürmenin hükmü nedir?

Kayıtsız Üye
Göz zinasından kurtulmak için gerçekte yaşayan insanlara şehvetle bakmamak yetmez. Hayal nimeti yanlış kullanıldığı yani çıplak insanların hayali kurulduğu sürece harama bakmamak mümkün olmaz. Hayalini kurduğunuz kişininde avret yerleri açık olmamalıdır. Yani insan daha önce baktığı harama yeniden hayal ile bakmış sayılır. Nefse hakim olabildiği sürece cinsel ilişkiye girdiğini düşünmemelidir.

Okudunuz mu?  Hz. Yusuf Neden Hz. Muhammedden Daha Güzeldi?

göz zinasından nasıl kurtulurum, goz zinasindan nasıl kurtuluruz, göz zinası nasıl kurtulurum

Bu kategoride yer alan Tedavi ettirme şansı olduğu halde çocuğunu doktora götürmeyen anne babaya çocuğun vebali varmıdır ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Göz zinasından nasıl kurtulurum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.