Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:43
sizden94
Abone

Namazda üst baş düzelten, sesli okuyan, kıpırdayan mezhep hangisi ?

Namazda üst baş düzelten, sesli okuyan, kıpırdayan mezhep hangisi ?

Tevbe
Türkiyede yaşıyorum camiye cemaat ile namaz kılmaya gittiğimde kimi zaman yanımdaki sesli okuyor, kimi zaman üst baş düzeltiyor, kimi zaman ayaklarını kıpırdatıyor. Bunlar benim namaza olan konsantremi bozuyor hanefi mezhebindenim kendim ancak namazda kendimi çakılı durmam gerekmiş gibi şartlıyorum ben Allah’a saygıda kusur etmemek için ve doğal olarak dikkatimi çekiyor yanımdakinin önümdekinim hareketleri namazda yere bakıyorum etrafı seyretmiyorum onlarla ilgilenmiyorum ancak dikkatimi çekmeyi başarıyorlar bu hangi mezhep oluyor son zamanlar ülkemizde bir safta 12 mezhep olmaya başladı selam verirken yüz yüze bakar birbirimizin yüzüne solur olduk kim doğru Peygamber efendimiz s.a.v namazda nasıldı ? Allah bizlere af buyursun, bizleri nefsimize köle eylemesin.

Okudunuz mu?  Sevdiğim kişi başkasını seviyor

Yorum: Namazda üst baş düzelten, sesli okuyan, kıpırdayan mezhep hangisi ?

mumsema
Namazda aşırı hareket etmek 4 mezhebe göre namazı bozar. Biz türkler robot gibi durduğumuz için az hareket eden bile bize çok geliyor 🙂
Namazda cemaatle dahi olsa hanefi mezhebi dışında diğer üç mezhebe göre fatiha suresi okunur ve imam 1. selamı verdikten sonra selam verilir bu normal ve doğrusu olan da budur.

Okudunuz mu?  Yaptığımız amellerin sevabını Allah'tan beklemek

Yorum: Namazda üst baş düzelten, sesli okuyan, kıpırdayan mezhep hangisi ?

Çaylak2017
Namazda farz ile sünnet arasında üst baş düzeltmek sakıncalı mı? Yani hareket edince ister istemez kayıyor insanın elbisesi. Bir tarafımız açılır da namaz bozulur diye korkuyorum hep. (Uzun üst elbise, t-shirt, gömlek filan da pek bulunmuyor maalesef) Bir de cemaatle kılınan namazda sesli kıraat yapmak sakıncalı mı? Yani ancak kendi duyacağımız kadar sesli okusak yine sakıncalı mı, tamamen içimizden mi okumak gerek?

Okudunuz mu?  Bir insanı kandırmak

Yorum: Namazda üst baş düzelten, sesli okuyan, kıpırdayan mezhep hangisi ?

Tevbe
Kendimiz duyacağız diye yanımızdakine de duyuruyorsak bu sakıncalı çünkü yanımızdakinin yanlış okumasına sebep olabiliriz Allah korusun. Kısa tshirt’ü pantolonun içine sokarak kılabiliriz namazımızı..


Kuveys
< Mecnun namaz kılan birinin önünden geçer..

Okudunuz mu?  Namazda gülme sınırı nedir?

ADAM: "Ey Mecnun beni görmüyor musun da namaz kılarken önümden geçiyorsun?"
MECNUN: "Be adam ben Leyla’yı düşünürken seni görmedim, Sen Mevla’yı düşünürken beni nasıl gördün?
>
Camiye Allah rızası için giden namazını kılıp gider,ibadet ettik diye giden namazını kılmaya çalışır gider.

Okudunuz mu?  Ettehiyyatü yerine yanlışlıkla fatiha suresini okumak

< Kısa tshirt’ü pantolonun içine sokarak kılabiliriz namazımızı.. >
Allah seni oraya milleti yargıla diye çağırmıyor.Islah olasın kardeşim Allah ın izniyle.

Bu kategoride yer alan Dedikodu yapan kişiyi susturmak farz mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda üst baş düzelten, sesli okuyan, kıpırdayan mezhep hangisi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.