Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:56
sizden93
Abone

Laik ülkede okula gitmek, kurumlarda çalışmak yanlış mı?

Laik ülkede okula gitmek, kurumlarda çalışmak yanlış mı?

istt34-90
Bazı forumlarda tağutun okullarında okunmaz vs. denildiğini gördüm. Hatta o ülkede memur olunmazmış.

Eğer ibadetlerimizi aksatmıyorsak, kadın-erkek ilişkilerinde İslami sınırlara dikkat ediyorsak, haram yemiyorsak vs. ne tür bir sorun olabilir ki? Şu sıralar bazı forumlarda çok görüyorum bunları diyenleri, bayağı şaşırdım açıkcası. Hatta buralara gidenleri kafir ilan eden, imamlar devletin çalışanı olduğu için ve devlet laik olduğu için imamı kafir ilan edip namazı kılınmaz diyen vs. neler neler var. Çok bilindik biri olan Ebu Hanzala da aynı görüşte. Hatta bazıları "Sonuçta kabul etmiyoruz dediklerini" diyince o ortamda bulunsan bile kafirsindir diyorlar ve ayet/hadislerle destekliyorlar. İlla tamamen karşı çıkıp ilişkinizi keseceksiniz diyorlar. Dediklerini ayet ve hadislerle desteklediklerini görünce mantıklı gelmeye başlamadı değil. "Ama bu kadar insan yanlış mı yapıyor?" diye kendime sormuyorum da değil. Bir bakıma diyorum ki "Adamlar tepkisini koyuyor, doğruyu yapıyorlar. Ülkedeki müslümanların hepsi bu bilinçte olup denilenleri yapıp tepkilerini koysa şeriata mecburi bir geçiş olabilir" ama diğer yandan da diyorum ki "bu kafa yapısı yüzünden müslümanlar iyi mevkilere gelip söz hakkı alamıyor".

Okudunuz mu?  Cehennem katmanlarının isimleri nelerdir?

Böyle şeyler dinde cidden var mı? Helal-haram konuları vardır ya tartışılır dinde hangisi doğru falan diye, onu geçtim bu adamlar kafir yapar diyor. Apayrı ve baya ciddi bir mesele bu. Hangisi doğru? Doğru İslamı nasıl öğrenebiliriz? Herkes farklı bir şey diyor ve görüşlerin farklılığı da az buz değil.

Okudunuz mu?  Hafızanı silmek

Yorum: Laik ülkede okula gitmek, kurumlarda çalışmak yanlış mı?

arifselim
Öncelikle ilim güvenilir ilim sahibi ve takvası ile bilinen kimselerden, kitaplarından ve sayfalarından öğrenilmelidir. İnternet ortamında milyonlarca siteler var ve bir çok farklı şeyler söylenmektedir. Tekfir etmek öyle basit bir şey değildir. Tekfir eden kişi eğer karşıdaki kafir değilse o küfür ona döner. Sözü ettiğiniz şahsiyetin kim olduğunu ve hangi zihniyette olduğunu söylemeye gerek yoktur. 14 asırdır yüzbinlerce alimin yapmadıklarını ve demediklerini bugün birileri çıkıp söylemekte ve nerdeyse topyekün müslümanları tekfir etmektedirler. Türkiye İslam ile yönetilmemektedir bu bellidir ama Türkiye bir darulharp ülkesi değildir. Halkı müslüman olan bir ülkedir. Bu ülkede çalışmak, kazanmak ve helal işlerde olmak şartıyla memur olmak da caizdir. Müslümanlar okumalı, yükselmeli ve en iyi mevkilere müslümanlar gelmelidirler. Ümmete zarar veren, birlik ve beraberliklerini bozan kimseleri okumayın ve takip etmeyin.

Okudunuz mu?  Ezandan sonra okunan dua nedir

Yorum: Laik ülkede okula gitmek, kurumlarda çalışmak yanlış mı?

istt34-90
Hocam peki söylemlerini ayet ve hadislerle desteklemelerine ne diyorsunuz? Anlamından mı saptırıyorlar? Çünkü iddialarının arkasından delilini açık bir şekilde belirtiyorlar.


Yorum: Laik ülkede okula gitmek, kurumlarda çalışmak yanlış mı?

Yaralı Melle
Tekfircileri dinleye dinleye belli ki kafan çok karışmış
Diğer konuda tavsiye ettiğim akaid kitabını ve diyanet ilmihalini oku ilim edşn sonra tartışmalı konulara girersin
Dinlenecek en iyi Alimlerden biri Nureddin Yıldız Hocayı dinle

Okudunuz mu?  Evde hafızlık için öneriler...

istt34-90
Hocam arifselim adlı üyeye sorduğum soruyu size de aynen kopyalayıp yapıştırıyorum:

Hocam peki söylemlerini ayet ve hadislerle desteklemelerine ne diyorsunuz? Anlamından mı saptırıyorlar? Çünkü iddialarının arkasından delilini açık bir şekilde belirtiyorlar.


mumsema
< ayet ve hadislerle desteklemelerine ne diyorsunuz? >
Bunlar hep yorum.
Aynı ayet ve hadisi diğerleri de delil sayıyor ve yorum yapılyorlar

Okudunuz mu?  Muhammeden Resulullah ? Muhammeden Resurullah ?

sözleşme küfür, Tağut sözleşme, Internet sözleşme

Bu kategoride yer alan Nafile namazlardan sonra tesbih çekilir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Laik ülkede okula gitmek, kurumlarda çalışmak yanlış mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.