Anasayfa
6 Eylül 2022, 19:20
Gusul
Yönetici

Gusülden önce ne kadar yürümeliyim?

Gusülden önce ne kadar yürümeliyim?

1deneme2
Selamun aleyküm,

ben şafii mezhebini takip ediyorum ve erkeğim. Cünüp olduktan sonra (rüyalanma ya da masturbasyondan biriyle) idrar yapmamız gerektiğini söylüyorlar. Hatta çoğu forumda idrar yapın veya yürüyün veya bir süre yatın diyorlar. Fakat benim anlamadığım nokta bu üçünü de yapacak mıyız her seferinde? İlk sorum bu. İkinci sorum da ben genellikle cünüp olduktan sonra idrarımı yapıp daha sonra gusül abdesti alıyorum fakat bazen cünüp olduktan sonra idrar gelmiyor yani tuvaletimin gelmesini de beklemek yerine biraz yürüyorum (40 adım) sonra gusül abdesti alıyorum, bu şekilde sadece yürüme ile de idrar yolundaki meni temizlenmiş olur mu? Yoksa illa idrar yapmam gerekiyor mu? Eğer tek başına yürümek yeterli oluyorsa bunun için 40 adım yeterli olur mu? Daha fazla yürümem gerekir mi? Bu konuda ciddi vesveselerim var. Allah’a sığınmam gerektiğini biliyorum ama yine de yenemiyorum. Mücadele ediyorum. Lütfen bilgilerinizi paylaşın. Allah razı olsun hepinizden.

Okudunuz mu?  Hamamda gusül abdesti alınır mı

İyi akşamlar.


Yorum: Gusülden önce ne kadar yürümeliyim?

arifselim
Aleykum selam. Bu dediklerinden bir tanesini bile yapsan yeterlidir. Bunların yapılması bir tavsiyedir. Bunun sebebi de sadece meninin gelmesinin bitmesinden emin olmak içindir. Eğer cünüp olduktan sonra meni kesilirse hiç birini bile yapmak şart değildir.

Okudunuz mu?  Gusülden önce idrar yapmak şart mı?

Yorum: Gusülden önce ne kadar yürümeliyim?

1deneme2
Allah razı olsun sizden, ben bu konuda uzun süredir vesvese yapıyordum. Araştırdım bulamayınca konu olarak açmak gereği duydum. Ben hem yürüyüp hem idrar yapıp hem de yatma işini yapıyordum çünkü emin olamıyordum, mükemmelliyetçi bir tavır ile yapıyordum ama aslında vesveseye kapılıyormuşum sanırım.

Okudunuz mu?  Üç kez cünüp olan kaç kez gusül abdesti alır?

gusül abdesti almadan önce 40 adım, gusul abdesti almak için ne kadar yurumek gerekir, gusul abdesti almadan önce kaç adim

Bu kategoride yer alan Cenabet namaz kılmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülden önce ne kadar yürümeliyim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.