Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:33
missa0
Abone

Maddi ve manevi sıkıntıda okunacak dua

Maddi ve manevi sıkıntıda okunacak dua

Kayıtsız Üye
asırı bunalım dayım hiç carem kalmadı elim kolum baglı maddi ve manevi sıkıntıdan kurtulmak istiyorum okunacak dua tavsiye


Yorum: Maddi ve manevi sıkıntıda okunacak dua

arifselim
Tam olarak bu durumda olan insanlara peygamber efendimiz aleyhisselamın tavsiye ettiği müthiş bir duası vardır. Bu dua tecrübe edilmiştir. Bu duayı okuyanlar faydasını görmüşlerdir. Bize düşen öncelikle tedbirleri elden bırakmamak ve sürekli çareler aramaktır. Ama bunla beraberde dua silahımızı da mutlaka kullanmaktır.

Okudunuz mu?  İş yerinde çalışmayan iş arkadaşı

Resulullah efendimiz, bir gün mescide girdi ve Ensar’dan Ebu Ümâme’ye rastladı ve kendisine, (Yâ Ebâ Ümâme! Ne diye, namaz vaktinin dışında seni mescitte oturur halde görüyorum?) diye sordu. Ebu Ümâme, (Beni saran dertler ve borçlar yüzünden yâ ResulAllah) dedi. Resulullah, (Sana bir dua öğreteyim, bunu okuduğun zaman, Allah derdine devâ verir, borcunu ödettirir. Sabah ve akşam bu duayı oku) buyurdu.

Okudunuz mu?  Ateş Taşımak Sünnet Mi?

Dua şöyledir:
(Allahümme innî eûzü bike minel-hemmi vel-hazen ve eûzü bike minel-aczi vel-kesel ve eûzü bike minel-cübni vel-buhl ve eûzü bike men galebetid-deyni ve kahrir-ricâl.)

[Yâ Rabbi, kederden, dertten, âcizlikten, tembellikten, korkudan, cimrilikten, borcumu ödeyememekten ve insanların kahrından sana sığınırım!]

Okudunuz mu?  Eşim Ve Ailesiyle Sorunum

Ebu Ümâme hazretleri buyurdu ki:
(Bunu okudum, Allahü teâlâ, derdimi giderdi, borcumu da ödetti.) [Ebu Davud]


Yorum: Dini soru sorma siteleri

Kayıtsız Üye
s.a. Nerden başlasam bilmiyorum. Hayatımda hiç tutar yerim kalmadı. Ne maddi ne manevi. O kadar mutsuz zor bir hayatim var ki. Nereye elimi atsam olmuyor. Beni anlayan kimsem yok. Bir tek Allah’ım var. O bana yeter. Fakat isterdim ki yanimda da bir desteğim olsun. Eşime bakıyorum eş değil. Aileme bakıyorum aile değil. Ortada kaldım. Omzuma çok yük bindi . Maddi ve manevi anlamda. Ben iki cocuk annesiyim. Ama hem kadın hem erkek oldum. Benden çok şey bekliyorlar eşim bir taraftan ailem bir taraftan. Çok mutsuzum . Zamanında ticaret yapınca ağır borçlar kaldı. Bir taraftan bunlarla uğraşıyoruz. Hayattan bir beklentim kalmadı. İçim çok acıyor. Bu satırları yazarken göz yaşlarımı tutamıyorum. Allahımı çok seviyorum. Ondan başka konuşacağım kimsem kalmadı. Ne yapayım nasıl dua edeyim. Çıkabilirmiyim bu çukurdan. Çok yoruldum dayanacak gücüm kalmadı artık.

Okudunuz mu?  La tezâlü tâifetün min ümmetî ifadesi Bediüzzaman bu ifadesinde ne demek istiyor

Yorum: Maddi ve manevi sıkıntıda okunacak dua

Kayıtsız Üye
Son 4 aydir sıkıntılarımız var. Kocam 43 yasinda ve 3 yaşindan bu yana annesiyle birlikte yasiyor evlendik 16 yil oldu ve esimin annesiyle birlikte yasiyorduk.iki de cocugumuz var 1. 15 yasinda 2. 4 yasinda ve birden bire esimin annesi evlendi. Şuanda eşim ruhsal.bunalimda ve ekonomik anlamda da çok zorlaniyoruz. Bizi gormuyor duymuyor sürekli uyuyor. Yada sınirleniyor. Bu durumu esimin kabullenmesi için beni cocuklarini gormesi için uyku halinden kurtulmasi için okuya bilecegim dualar varmi lütfen yazarsaniz sevinirim.

Okudunuz mu?  Namaza Kürtçe niyet etmek

sıkıntıda okunacak dua, sıkıntıdan kurtulma duası, manevi sıkıntıda okunacak dua

Bu kategoride yer alan Yalan yere yemin etmek zorunda kalmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Maddi ve manevi sıkıntıda okunacak dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.