Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:04
missa08
Abone

Bir sıkıntım var paylaşmak istiyorum.

Bir sıkıntım var paylaşmak istiyorum.

zeyneeep
3 yıldır atlatamadığım bişey ve artık başka seçeneğin olmadığının farkındayım kabullenmekten başka şansım yok ama ister istemez aklıma çok fazla şey geliyor düşüncelerime engel olmuyo bu. Biliyorum ki herşeyin oluşunun bir sebebi var. Bi tarafım hayırlısı böyledir derken bir tarafımı düşünmekten alıkoyamıyorum. Aklımı yitircek gibi oluyorum. Allah zorluklardan sonra bir kolaylık verir elbet. Bu sıkıntı acı beni Allah’a daha yakınlaştırdı ondan başka teselli bulamadım. Her duada her namazda içimi ferahlık kaplıyo ama ya sonra. Aklımdaki kişi bugün nişanlanıyo. Ben bunu kısaca anlamak istiyorum.

Zamanında ısınamadığım sevemediğim biriydi. Evlilik düşündüğün kişiyi sevemeden bunu kabul etmek çok zor aklım almıyodu böyle bişeyi yapmayı. O bu konuda benle ciddiydi ben yapamicağımı söyleyip ayrılmıştım ama o çok istedi her gün iş çıkışlarımda takip ediyodu karşıma çıkıyo. Kalbini kırmadan anlatmaya çalışıyodum. Zaman sonra hissettiğim bişeyler oldu konuşmak istedim ama hayatına birini aldığını ve yarı yolda bırakamayacağını söyledi. Haberim yoktu bu durumdan. Benim bu hissettiğimi öğrendiğinden beri yine karşıma çıktığı oldu rastlıyormuş gibi davranıp. Hayatında biri olan için yapılan bir yanlış. Yapmaması gerektiğini yakın arkadaşı olan kuzenimle ne yapmaya çalıştığını anlamak için konuştuğunda anladım. Aklında kalan bişeylerin olduğunu kendisininde anlamadığının ama onun için çok kıymetli biri olduğumu söylemişti. Tabi ortada biri var suçsuz o kızın günahına girmek büyük vebal. Yapmaması gerektiğini bir daha karşıma çıkmaması gerektiğini ilettirdim. Bunlara rağmen dinlemediği oldu. Ben belki bu durumu daha önceden atlatabilirdim ama gördüğüm her seferinde unutturmadı kendini. Bana bu yaptığını nasıl affedicem bilmiyorum. Ben bu günleri nasıl atlatıcam bilmiyorum. Uzun zaman ben bu acıya sabretmeye çalıştım. Buna nasıl sabredicem.

Okudunuz mu?  Cennette eşim beni görmek istemezse bende onu göremeyecek miyim ?

Sadece "Sanada gönlüm var ama birinide yarı yolda bırakamam bu duruma geldi" açıklamalarıyla bir insan bu duruma kadar geliyosa bıçak zoruyla olabilcek bişey ve basit bişey değil bu. Kimse istemediği bişeyi yapmaz bu kadar ciddi bir durumu heleki. Neden böyle konuşmalar neden. Çok taze olanlar bende elbet geçecek bitecektir bir gün. Belki ben çok ciddiye aldım kişiyi belki ben fazla kaptırdım kendimi ona ama gönlüme söz geçiremedim. Belki ben kendimi düşünseydim bu kadar acı çekmezdim.
Dualarınıza yardımınıza ihtiyacım var.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken tırnak kiri gusle mani mi ?

Yorum: Bir sıkıntım var paylaşmak istiyorum.

bbgbbg
Hakkınızı helal edin ama bu derdi kafaya takıp nasıl atlatıcam demek doğru değil ve ayıp bir şey.Zaten sevgil mevgili işleri dinimizce uygun değil.Mevlananın bir sözü var geçen rastladım ; "Sanmaki dert sadece sende var,sendeki derdi nimet sayanlarda var." Selamun Aleyküm,kusuruma bakma amacım kırmak değil sadece uyarmak.

Okudunuz mu?  Cansız varlıkların Allah' ı zikri

Yorum: Bir sıkıntım var paylaşmak istiyorum.

zeyneeep
Estağfurullah haklısınız bu tarz şeyler uygun değil. Ne sıkıntılar ne acılar yaşanıyor eminim bu hiç bişeydir.


Yorum: Bir sıkıntım var paylaşmak istiyorum.

Kayıtsız Üye
Benim cevabim pek dini olmayabilir simdiden ozur dilerim herkesten.
Siz onun hayatinda biri oldugunu bilmiyordunuz ki ogrenince de gorusmek istemediginizi belirttiniz. Kizin vebaline siz değil karsi taraf girmiyor mu? Baskasini seviyorken o kiza da bir nevi umit vermis olmuyor mu?
Bence unutun basta hoslanmamissaniz inanin sonradan hissettiginiz hoslanti degildir. "stockholm sendromu"na benzer bir his. Uzun zaman sizi hoslanmaya zorladigi için dusuncenizde yer etmistir.
Karsiniza cikarsa hayatimda baska biri var deyin hatta gercekten hayatinizda baska biri olsun. InsAllah Allah karsimiza hep iyi ahlakli iyi kisileri cikarir. Allah yardımcıniz olsun

Okudunuz mu?  Resmi nikah ile boşanıp tekrar resmi nikahı kıymak Dini nikaha zarar gelir mi?

zeyneeep
Takdiri ilahi varsa bir hatam affolur inşAllah. Amin çok teşekkür ederim dileğiniz için.


Kayıtsız Üye
Benimde ailevi sorunlarim var evlenmeden önce annemin babamin evinde çok rahattim. Şu anda evliyim ama hiç mutlu degilim kaynanam bnmle tartişmak için kendi capinda biseyler yapiyo tartıma cikarmak için bna süreleniyo ilk evlendim yere para atti .anladim bni deniyo dedim anne yere para dusurmussun dedim verdim bikerede mutfakta masanin altinda buldum gene verdim. Bayramdada gene bn yemek yapiyorum makarna yapmistim napiyon geliinnn dedi bagirarak zaten midem bulaniyo rahatsizim bnde sinirlendim yemek yapiyom napcam dedim .bu makarnayi niye çok saldin bunu niye suda bekletiyon faln dedi bnde fatmayla derya gelcek ondan yapiyorum dedim kalabalik olcaz cocuklar falnda var dedim yetmezdedim nese sustum zorunami gitti yemek yyapmak zorunami gitti anana gidemedim diyemi yapiyon alla halladiyerekalt kata indi kızına anlatiyo şyle dedim byle dedim birak yemegi bn yaparim dedim falan filan bende tam asa iniyodum napiyolar diye bunlari duydum bnm hakkimda konustuklarini kolay gelsiiinn kolay gelsiiinnn dedim anne sen bnimi anlatiyon dedim yoo dedi bnde duydum herseyi inkar etme dedim yok bn her misafir gelisinde eltimin yanina gitcekmisim misafir yanina ugramiyomusum faln eltim karisti bnm evime girer ben yokken kaynanamla ikisi evin üstunu altina getirirler esyalarin yerini degistirirler bn gecende dedimki eltimi karistirma bnm evime dedim mahsus onu karstriyo bnm evime düzenini degistirttiriyo kaynanam beni cekiş cikartsin diye 2 gün ö5ncede gümüslüğün içindeki 6 tane cay bardaginin içine bir piske toprak koymus bn sordugumdada bnde sen yapti zannettim falan dedi nese tartistik bugünde gorumcem mesaj atmis öglende seni nasıl eşine yaptiysak ayirmasinida biliriz dye basdan assa kaynar sular döküldü dün de çamaşır makinasinin üstünde bir piske toprak yerde 2 sarimsak okutuyomu üfletiyomu anlamadim sürekli bnle ugrasiyo calisiyom borc öduyom eve geliyom iş yapiyom genede köpek yrine koymuyolarbni napcami sasirdim

Okudunuz mu?  Ergenliğe Girmeden önce Edilen Yemin Ve Beddualar

zeyneeep
Vah kardeşim Allah sana sabır güç kuvvet versin. Onlarıda ıslah etsin yapmaya çalıştıkları her neyse büyük vebal alıyolar. Bu olanlardan eşinin haberi varmıydı? Allah seni onların şerrinden korusun. Sen onların dediklerini işitme ellerinden geleni yapabilirler seni korkutmak caydırmak için dua et metanetli ol Allah büyüktür yaptıkları kötülük yanlarına kalmaz. İstedikleri olması yuvan dağılmasın şuan çok üzüldüm. Allah sana kolaylık versin.

Okudunuz mu?  Zinanın affı varmıdır?

Kayıtsız Üye
Zeynep, selamünaleyküm. Öncelikle, bir şey dikkatimi çekti. Yukarıdaki bir cümlene "takdiri ilahi varsa" diye başlamışsın oysa derdini paylaşırken namaz kılan biri olduğunu yazmışsın ancak buna rağmen ilahi takdirden şüphe mi ediyorsun?

Seni çok iyi anladığımı sanıyorum. Ben de bir bayanım ve seninle benzer şeyler yaşadım. Aslında fazla yaşanmışlık olmasa da onun bana kurdurduğu evlilik hayali benim zihnimde yer etti. Ve kardesim bir baktım ki aradan bir yıl geçmiş ama ben hala onu unutamamışım.

Okudunuz mu?  Abinin kız kardeşini öpmesi haram mıdır?

Onu suçlamıyorum, beni yarı yolda bıraktı demiyorum, basta o da güzel bir evlilik istedi ama olmayacağını anlayınca vazgecti. Fakat senin de yazinda belirttiğin gibi benden uzak durmadı aramaya, yazmaya devam etti. Bu da bana ümit verdi ve hatta onu uyardım. Bu sekilde iletişim kurmaya devam ederse benim aklımda kalacağını ve onunla ilgili beklentiye girecegimi söyledim. Buna rağmen o bana artik evlenmek istemedigini söylese de arkadaş olarak da beni kaybetmemek için aradığıni söyledi. Ancak başka kişilerle görüsmeler yapmaya da basladı.

Okudunuz mu?  Almina ismi caiz mi

Bense bu duruma bir yıl katlandim, ümit ettim. Ancak buna artık bir son verdim ve onun bana ulasabileceği her yerden engelledim sadece mail atabiliyor. Bana bir kaç kez merak ettim diye yazmiş ama yanıt vermedim.

Sanırım bizim olma ihtimali çok düşük bir hayali hala canli tutmamizın nedeni hayatimizda yeni bir evlilik hayali olmamasından. Çünku ben de basta senin gibi ondan fazla hoşlanmamış ve uygun olmadığımızı düşünmüştüm. Ancak o bana o kadar güzel edebiyatlar yapıp öyle güzel bir gelecek hayali kurguladı ki ben o düşlere takılı kaldım.

Okudunuz mu?  Sevdiğinin üzerine yemin etmek zararlı mıdır?

Kadın olmak çok değerli. Bize gercek değerimizi verecek kişilere kalbimizde ve zihnimizde yer vermeliyiz. Hakkimızda hayirlı olan kisiyi Rabbim ne zaman karşımıza çıkarır bilinmez ama bizim bu kafasi karişık, gönlü kırık halimiz hayirlı kısmetlerimizin de önünü keser mi acaba bilemiyorum.

Daha da yazmak isterim. Çünkü üç yıl çok uzun bir süre. Sizin içinde bulundugunuz durumu çoktan aşmanız gerekirdi. Bir kitap tavsiyem olacak ki ben de tekrar okumaya karar verdim. Muhammed Bozdağ Aşkla Imtihan. Hakkımızda hayırlısı olsun inşaAllah…

Okudunuz mu?  Köpek şafilere niye haram?

zeyneeep
Aleykümselam. Benim yaşadıklarıma benzer bişey yaşadığınız için eminim beni anlıyorsunuzdur. Düşündükçe insanın içi parçalanıyor. Takibi ki olana olmuşa çare yok. Düşünce vesvese gibi insanı karanlığa çekiyor. Elimden geleni yapıp unutmaya çalışıyorum. O zamandan bu zamana kadar unutamamış olmam onun mu benim mi suçum bilemiyorum. Sizin dediğiniz gibi engellemiş olabilseydim bu durumda olmazdım şuan. Bir yanlışım varsa Allah affeder inşAllah.

Bu kategoride yer alan Lina ismi koymak caizmi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir sıkıntım var paylaşmak istiyorum. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.