Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:28
sizden95
Abone

Severek ayrılmak

Severek ayrılmak

İsimsiz üye
İlk ve son aşkım olması niyetiyle sevmiştim olmadı. Ailem için ondan vazgeçtim, çok acı çekiyorum. Hiç evlenmeyip onu beklemeye razıyım bu dünyada olmasa bile öbür dünyada kavuşmak için… Ben bir daha sevmek istemiyorum. Sadece onu severek ölmek istiyorum ama ona haksızlık etmemek için ve kendimden bile daha çok sevdiğim için "evlen, mutlu ol" dedim. Kendisi evlenirse hem bu dünyada hemde öbür dünyada birlikte olma ihtimalimiz yok mudur ?
Severek ayrılanları öbür dünyada neler bekliyor ? Ve onu severek ölürsem ne olur ? Nolur anlayın beni. Dünyada daha büyük sorunların olduğunu biliyorum ama dayanamıyorum…

Okudunuz mu?  Şeytana uyup yaptığım çirkin şey

Yorum: Severek ayrılmak

arifselim
Evli olarak ölen eşlerin evliliklerinin cennette de devam edeceğine dair müjdeler vardır. Her ikisi cennete girmeleri durumunda durum böyledir. Ama birisi cennete girer ve diğer cehenneme girerse Allah muhafaza, o zaman evlilikleri devam etmez. Bekar olarak ölenlerin cennete girmeleri durumunda Allah herşeye kadirdir ve dilerse kavuşturur. Ancak şu var ki, hesap gününde herkese kendisine yetecek ve başkasını düşünemeyecek kadar çok derdi vardır. İnsanın tek amacı hesabı vermek, sıratı geçmek ve cehennemden kurtulmaktan başka hiç bir şey olmayacaktır. Sabırlı ol ve Allah’tan en hayırlısı olacak şekilde ondan dilekte bulun. Bazı şeyleri bizim hoşumuza gitmese de hayrımıza dönüştürecek olan yinede Allah’tır.

Okudunuz mu?  Kuran okumaya başlamadan önce okunan tövbe duası

Yorum: Severek ayrılmak

htcklz
Bak kardesim ayrilma sebebinizi bilmiyorum, buna mecbur mu kaldiniz yoksa sen tek tarafli mi seviyorsun biz bunlari bilemeyiz. Orta da bir gercek var; oda yollarin ayrilmis olmasi.. Seni çok iyi anliyorum cünkü bende ayni durumdayim. Ilk ask, ilk heyecan ve sonu hüsran.. Iki ay önce terk edildim, o kadar kirilmama ragmen bugün gelse, bugün yine barismak için sebepler bulurum..Bende baskasini sevemem, baskasiyla evlenemem onsuz yasayamam gibi cümleler kurdum ve hala imkansiz görünse bile bekliyorum cünkü hayat onun istedigi gibi degil, Allahin istedigi gibi yasanir ve unutma dua bizim en büyük silahimizdir..
Fakat yavas yavas anlamaya basladigim bir şey var oda su ki, bazen kaderi fazla zorlamamak lazim cünkü kendimize eziyet etmekten baska hiç bir şey yapmiyoruz.Geceler boyunca Allah’a yalvardim onsuz yapamiyorum diye, kendimi cildiracakmis gibi hissettim. Her an oldugum yerde yigilip kalcam hissiyle gecti günlerim ama insan istesede istemesede alisiyor..

Okudunuz mu?  Cevşeni imha etmek nasıl olmalı

Sana unut onu demiyecem, sen asla dua etmekten vazgecme.. Allah’a samimi bir sekilde yönel, içini dök, yalvar, eğer seni rahatlatiyorsa birak dökülsün gözündeki tüm yaslar, ümidini hiç bir zaman kaybetme..Allah her dua’ya cevap verir. O sana dua etmeyi nasip ettigi sürece vazgecme et duani ve birgün dua etmeyi birakirsan, bil ki zaten unutmus olacaksin

Okudunuz mu?  Bilinçli Olarak İşlenen Günahlardan Tövbe etmek

Yorum: Severek ayrılmak

İsimsiz üye
Htcklz arkadaşım çok sağol desteğin için. Allah seninde yardımcın olsun inşâAllah. Bizimkisi karşılıklı bir aşktı hemde 2 yıllık. Evlenmek istiyorduk ama ailevi meseleler yüzünden bitirmek zorunda kaldık. Beni gerçekten çok sevdiğini biliyordum ve bende öyle. Ama hocamın dediği gibi bunda da bir hayır vardır diyip, sabredeceğim inşâAllah. Elimdem gelen tek şey daha doğrusu gözümden gelen tek şey göz yaşı 🙂
Ve yüceler yücesine sığınıp duâ etmek.
Allah seni, beni ve bütün sevenleri sevdiğine kavuştursun inşâAllah…
Allah’a emanet ol

Okudunuz mu?  Akrabalarımdan Nefret ediyorum Artık

İsimsiz üye
Ne olur bana unutmak için bir dua varsa önerebilir misiniz ? Ne yaparsam yapayım aklımdan çıkmıyor. Ağlamaktan yoruldum artık. İçim daralıyor, gece hep kalkıyorum.. Aklımı kaybedeceğim. Hayattan zevk alamıyorum. Ne olur bana unutmak için bir şeyler önerin Allah rızası için 🙁
Zaman ilaçtır, zamanla unutulur derler ama ben aksine ne kadar zaman geçerse o kadar özlüyorum

Okudunuz mu?  Kadın kocası istediği için başını açabilir mi?

Tevbe
Kendinize bir dert edinin dertten kasıt bir iş edinin ki beyniniz böyle gereksiz şeyler ile meşgul olmasın. İbadetlerinizi arttırın, Kuran-ı Kerim’i anlamaya gayret gösterin. Boş bulunmaktan kaçının. allah-ü Teala’dan sizin için hayırlı olanı dileyin ve nasibinizi bekleyin.


Gökyüzüm03
Yapacak bir şey yok. Hz. Allah Büyük. Bende benzer şeyler yaşadım çok acılar çektim. evlendim 1 sene geçti ama hala sevdiğim kız her gün en az 15 defa hatırıma gelir, üzülürüm. Bu dünyada olmadı diye ama nasip böyleymiş. ne yapalım derim. bazen zorunluluktur, vazgeçmek..

Okudunuz mu?  Ruhum Daralıyor İçim Sıkılıyor

zorunluyolcu7
Bak dostum, erkek olduğunu var sayıyorum severek ayrıldıysanız ne sen nede kız başkasıyla evlenmeyin kavuşamıyorsanız evde oturun arayışa girmeyin, başkasını sevdiğin halde sevmediğin kızla evlenip kızı rezil etmeye hakkın yok, aynı şekilde örnek veriyorum sevdiğin ve evlen dediğin kızla, seni sevdiği halde evlenip beni rezil etmeye hakkı yok o kızında.

Okudunuz mu?  Saat gece 10 da yatsı namazı kılınır mı ?

Çok kötü düşünüyorsun o kızla ne yap ne et evlen evlenemiyorsanız lütfen arayışa girmeyin, örnek veriyorum kız seni seviyor ama benle evlenecek öyle’mi?

Allah beni ve benim gibi insanları böyle sizin gibi aklı başkasında olan insanlardan korusun, en nefret ettiğim şey Allah yaşatmasın böyle birşeyi.

Okudunuz mu?  Birisine şeytan demek

Yok arkadaş Allah bana benim gibi eş nasip eylesin.

Edit: Gökyüzüm03

Yazık değil’mi karına neden başkasını seviyorken onunla evleniyorsun ve karının bundan haberi yok, o kızda belki başkasıyla evli ama aklı sende onunda kocasına yazık.

İşte bu yüzden hep derim seviyorsanız ya onunla evlenin yada hiç kimseyle evlenmeyin.

Okudunuz mu?  Evde İncil Bulundurmak/Okumak

Allah banada benim gibi ne bir kıza nede erkeğe böyle eş nasip etmesin.

Aslında en başta evlenirken insanların sorması lazım sizin gibi insanmı diye, bodoslama evlenince böyle iğrenç evlilikler oluyor.

Bu kategoride yer alan Oyunda büyü yapmak caiz mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Severek ayrılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.