Anasayfa
8 Aralık 2021, 3:09
missa06
Abone

Bana ne oldu , ne yapmalıyım ?

Bana ne oldu , ne yapmalıyım ?

Kayıtsız Üye
Öncelikle hepinize selamlar ,

Öyle bir derde düştüm ki , nasıl anlatsam , kime anlatsam , kimden yardım istesem bilemiyorum . Hiçkimseye açılamıyorum . Artık doğru da düşünemiyorum . O yüzden anonim olarak buraya yazmaya karar verdim .

Hatırladığım çocukluk günlerimden beri Rabbime bağlı , onun yolunda giden biriydim . Dualarımda önceliğim , onun yolunda olmak, rızasını kazanabilmek , günahlardan sakinmakta güç istemek ve hatalarımdan dolayı af dilemek şeklide dua ederdim . 17 yaşımda iken , s.h.t hz. cemaatinin yurdunda kendim gönüllü olarak 1 yıl boyunca kaldım . Sonrasında hem üniversiteye gidip hem yurtta kalmaya devam ettim . Dini bilgilerde boş birisi değilim . Günahsız birisi de değilim ama kasıtlı günah işleyen birisi de değildim . Hatalarım vardır elbette ama farkında olabildigim kadar hayatımın her saniyesine dikkat ederek yaşadım .

26 yaşıma geldiğim de kendimi intihar ederken buldum. 30 kadar ilaç içmiş , dünyaya elveda deyip uykuya dalmıştım . Ama istediğim olmamıştı sabah olduğunda elveda dediğim dünyaya tekrardan gözlerimi açmış buldum kendimi . 9 tanesinin öldürücü etkisi olan bir ilaç beni öldürmemişti . Kalktım , giyinip çarşıya çıktım ve iç kanama garantili b bir ilaç aldım 20 tane de bu ilaçtan içtim ölüm artık kesindi benim gözümde . Ama gördüğünüz üzere yine olmadı arkadaşlar. Yine ölemedim . İlaç içtiğim fark edilmedi ama bir sebeple hastaneye acile götürüldüm , orda kan alıp test yaptılar . Test sonucuna bakan doktor tek bir soru sordu . "Ne kullandın? Şu an yaşıyor olman bir mucize ". Doktora anlattım aldığım ilaçları . Bana yapacak birşeyleri olmadığını , en fazla birkaç saat içinde öleceğimi söylemişti . Ambulans ile başka bir şehre nakil ettiler , gece boyunca hemşireler doktorlar öldü ölecek muhabbeti yapıyordu artık, o gün ölmedim ama sonraki her gün yavaş yavaş öldüm arkadaşlar. Hele de son bir senedir de her dakika her saniye ölüyorum . O kadar derin bir depresyonun içine girmişim ki artık halüsinasyonlar felan görüyorum . iliklerime kadar mutsuz , sürekli çaresiz sürekli umutsuzluk içindeyim . Stresi depresyonu hastalık olarak görmeyen biriydim ama anladım ki ben 9 yıldır belkide daha uzun zamandır depresyonun içindeyim . Hafif başlamıştı ama artık çok ağır geliyor .

Okudunuz mu?  Yardımseverlik ile ilgili kısa şiirler

Burası psikolojik destek sitesi değil farkındayım , belki gerçekten tıbbi yardıma ihtiyacım var onun da farkındayım ama bu son zamanlarda herşeyi Allah’a bağlar oldum . Kadere isyan Allah’a isyana dönüştü isyan küfre dönüştü , küfredenleri kınardım şimdi kendim Allah’a ve onun isimlerine lanet okur oldum , küfreder oldum bunu istemeden yapıyorum artık bazen aklımı yitirecekmiş oluyorum akli sağlığım her geçen gün kötüye gidiyor , fiziki sağlığım zaten iyi değildi şimdi o da akıl sağlığım gibi çok kötü oldu , bunları yazıyorum ama yazarkende ağlıyorum , dün banyoya girdiğimde neden boy abdesti alayımki felan dedim kendi kendime . Ne oldu da böyle oldun diye soracaksınız elbette ama söyleyebilecegim tek bir sebep yok bende bilmiyorum o yüzden çözemiyorum herşey bir sebep gibi yıllardır her ama her işimde terslik , neye elimi atsam kuruyor başarılarla dolu bir eğitim hayatım vardı , sayısal alanda 4 yıllık uni bitirdim ama şimdi geceli gündüzlü bir fırında çalışıyorum , hiçbir emeğimin karşılığını alamadım , kandırıldım dolandırıldım , başkalarının çıkarları için kullanıldım ben kul hakkı yemeyim derken bazen gücüm yetmediği için , bazen de aklım yetmediği için hep hakkım yenildi . Ne sağlığım iyi acısız geçen bir günüm yok , ne de aklım iyi huzurlu rahat bir gün bile geçiremedim.Artık tek sahip olduğum şey dinim imanım da elimden gitti gidecek belki de gitti ben farkında değilim , her günüm ayrı bir çile başıma gelmeyen iş kalmadı bıktım bunaldim ama ne ölebiliyorum , ne de yaşayabiliyorum .

Okudunuz mu?  Din Sorusu: Ayet Nedir? 10 Tane ayet örneği

Yorum: Bana ne oldu , ne yapmalıyım ?

bbgbbg
Öncelikle Allah’ın(azze ve celle) sıfatlarına lanet okuduğun için seni tövbeye davet ediyorum.Daha sonra intahara kalkıştığın için tövbe et.Kalbinden Allah’a(cc) yönel.Küfürde diretme.İstemsiz yapıyorum demişsin.Şeytan fısıldıyor sen söylüyorsun büyük ihtimalle.Aman dikkat et Allah(azze ve celle) hala sana yaşama şansı veriyorsa şükür etmelisin.Bak ne ölümlerden dönmüşsün.Bu bile ibret almana yetmez mi ?

Okudunuz mu?  Peygamberimiz kaç kere hacca gitmiştir?

İkinci olarak kendimden bir örnek vermek isterim.Ben panik atak hastasıydım.Ümitsizliğe düşmüştüm.Elim kalbimde geziyordum.Sürekli kalp krizi geçirme hissim vardı.Geceleri yatakta 4-5 saat dönmeden uyuyamaz olmuştum.Bir gün artık uyumaktan ümidi kesip google da bir insan ne kadar uyumadan yaşayabilir diye arama bile yapmıştım.Uyurken ölüm hissi geldiği için uyuyamıyordum ve bari hiç uyumiyim diye aklımdan geçirip googleda aramıştım.Herneyse sonra ne mi oldu ? Elhamdulillah Allahu Teala bana namaz kılmayı nasip etti.Beni o kötü günlerden alıp çıkardı Elhamdulillah.Şimdi geceleri çok rahatım ne kafar şükür etsem azdır derler ya.Harbiden öyle uyku ya rahat uyumak kadar güzel bir nimet var mı? Elim göğsümde gezerdim her an panik hali kalp krizi geçirdim geçiricem diye.Ama şimdi Allah’ıma şükürler olsun ölüm daha az korkutucu olmaya başladı.Allahu Teala hepimize Allah(azze ve celle) yolunda ölmeyi nasip etsin.Bizleri onun yolunda kellesini bile ortaya koyacak kullarından eylesin.

Okudunuz mu?  SübhanAllahi ve bihamdihi sübhanAllahil azim ve bihamdihi estağfirullah anlamı

Allah’ın(cc) rahmetinden ümit kesme sakın.O(azze ve celle) dilerse olmayacak şey yok.Bizim Allah’tan(cc) başka kimimiz var ? Kim geçirebilir Allah’tan(cc) başka sıkıntılarımızı ? Seni tövbeye devat ediyorum.Yok eğer yüz çevirirsin seni Allah’a(cc) havale ediyorum.


Yorum: Bana ne oldu , ne yapmalıyım ?

Kayıtsız Üye
Ben ümidimi keseli çok oldu , sana ne güzel yardımcı olmuş bak , derdine derman hastalığına şifa. Benim için herşey hep daha kötüye gitti… O yüzden artık dua etmiyorum hiç içimden gelmiyor. artık ne kadar istersem isteyim içimde hiçbir umut ışığı da yok . Ne hayata ne ahirete dair bir beklentim de kalmadı . Cezam neyse cehennemde yanıp yok olup gideyim , cennet felan hiçbirşey istemiyorum ondan . artık bir gün bile yaşamak istemiyorum bu dünyada . İçimden başka hiçbirşey gelmiyor.

Okudunuz mu?  Travesti veya Transeksüel olanların hükmü nedir ?

Benim için dua edin nolursunuz


Yorum: Bana ne oldu , ne yapmalıyım ?

bbgbbg
Kardeşim yanlış anladım ben sana nispet yapmak için yazmadım başımdan geçeni.Sana örnek olsun diye yazdım.Derhal toparla kendini.Ne demek cennet istemiyorum ? Yahu Peygamber Efendimiz(sav) 6 tane çocuğunu eliyle mezara verdide Allah’ın(cc) mü’min kullarına hediyesi olan cenneti istiyordu yinede.Sen nasıl şeyler yaşadında içinde istek kalmadı ? Sadece 6 çocukta değil.Neredeyse her akrabası yalanladı,Mekke dışına gideyim bari dedi Taif’te taşlandı hakaretlere maruz kaldı.Peygamberliğinin ilk 4-5 yılı tam olarak kaç yıl emin değilim ama uzun süre sadece 40 kişi inandı Resullullaha(sav) 40 yav 40.Diğer herkes tarafından şehirde dışlanan kişiydi.Öldürmek istediler Allah’ın(cc) yardımıyla kurtuldu.En son Mekke’den hicret etmek zorunda kaldı.Hayatı daha nice zorluklarla geçti.Cephede şehit olan kaç tane dava arkadaşını ümmetinin mücahitlerini eliyle mezara gömdü. Peygamberlik öncesi zaten daha ufacık yaşta anne ve babasını kaybetti.Sonra ona bakan dedesini de ufak yaşta kaybetti.Sahipsiz kaldı kim bilir.Yoksulluk çekti.Bunlardan daha mı büyük yaşadıkların.
Hz.Nuh(as) kaç sene peygamberlik yaptı.950 sene.Yahu bir gemi insan iman etti sadece.Kavmi onu dışladı.Oğlu tufanda boğulanlardan oldu.Zorluklar sıkıntılar.
Keza diğer peygamberler (as) tek tek anlatmama gerek yok biliyorsun zaten.Böyle örnekler varken daha neden kendini şeytan vesveseleriyle boğup yıpratıyorsun ? Kendi düşüncelerin bile değil şeytan seni kuruntulara sürüklüyor.Sende diyorsun ki evet cehenneme razıyım.Nasıl cehenneme razısın ya ? Gözünü seveyim az kendimize gelelim.Kim sonsuza kadar ateşte kalmak ister ? Ve iman gibi bir nimeti elde etmişken onu kaybedip sonsuza kadar yanmak ? Allah(azze ve celle) muhafaza etsin.Hemen şeytandan Allah’a(cc) sığın ve kötü düşünlerinden kurtul inşaAllah.Kalbinle deki tamam Ya Rabbi ben sana geri döndüm nolur beni iman sahibi kullarından eyle.Yürekten yalvar.inşaAllan düzelirsin ve Allah(azze ve celle) günahlarını bağışlar.

Okudunuz mu?  Cünüplük uğursuzluk getirir mi

Kayıtsız Üye
Kardes önce bır dıbe vurdum haletı ruhıyesınden cık. Dıbe vurmak dıye bırsey yok. Dıbın dıbı var. Hersey ınsanlar ıcın. Senın yasadıkların emınım zor seyler. Bızım basımıza gelse belkı senden çok daha kotu durumda olurduk. Yasadıklarını asla kucumsemıyorum. Kendını olabılecegın ama olamadıgınla kıyaslama. Atıyorum su okulu bıtırdım, fılanca yerde mudur olabılırdım. Olmuşun hesabını tekrar tekrar yapma. Profesyonel yardım almaktan cekınme. Vucudunun kımyasında ıstenmedık degısıklıkler senın bu halıne sebep oluyor olabılır? Belkı tıroıd problemın var. Bu halıne sebep olmasa bıle çok daha kotulestırıyor? Baska bır hormonal durum olabılır? Senın yerıne olsam psıkolog ve psıkıyatrıste gıtmekten cekınmem. Ilac kullanmaktan da cekınmem. Bunlar sana bıraz yardımcı olur. Bıraz moralının duzelmesıyle hersey duzelmeye baslıyabılır.
Sen İMANLI bır ınsansın. Sen Allah’a ınanıyorsun. Sen ımanlı olmasan, ınanmasan sen zaten bunun derdını cekmezdın. Sallardın. Endısen gamın kederın olmazdı. Sen vesveselı bır kulsun kardes.
Kardes doğru ıyı bır psıkolojık danısmana, hatta psıkıyatrıste. Ondan sonrası Allah kerım. Allah yardımcın olsun ve zaten yardımcın. Ha gayret!

Bu kategoride yer alan Kafirlere Allah razı olsun denir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bana ne oldu , ne yapmalıyım ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.