Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:37
sizden7
Abone

Bir kişinin küfrüne sebep olmak

Bir kişinin küfrüne sebep olmak

Kırmızı_su
Selamun aleyküm kardeşler.Bir kişi bilmeden veya bilerek bir kişinin küfrüne sebep olursa küfrüne sebep olan kişininde imanı o nispetle gider mi yoksa sadece bilerek isteyerek yapanın mı imanı gider?


Yorum: Bir kişinin küfrüne sebep olmak

Omer Faruk
Kıymetli kardeşim,

Bunlar çok önemli sorular; Allah’ın Rasulü, bize, insanlara ve insan dışında varlığa Allah’ın merhameti ile muamele etmemiz için "Besmeleyi" emretmiştir. Besmele’de Allah’ın iki ismi geçer; "RAHMAN", ve "RAHİYM". Her iki sıfat da Allah’ın merhamet boyutunun sınırsızlığını ifade edir.

Okudunuz mu?  Ameliyata girecek olana okunacak dua

O’nun için Rasulullah (A.S) "Besmelesiz işin sonu güdüktür (hayırla bitmez) !" demiştir. Bugün sosyal medyada tartışan kardeşlerimize baktığımızda, şu hatalar gözümüze çarpıyor;

1- Rasulullah’ın ahlakına uymayan küfür ve sövgüyle İslam anlatmaya çalışıyorlar
2- Müjdeleme yerine tehdit, kolaylaştırma yerine zorlaştırma, sevdirmek yerine nefret ettiriyorlar.
3- Bilgileri az, kitap okuyup ilim elde etmek yerine, kendi sevdikleri insanların yorumunu ayet, hadis gibi paylaşıyorlar. Bununla da yetinmiyorlar bu yüzeysel bilgiyle insanları dinden soğutuyorlar.

Okudunuz mu?  Namazda aklıma kötü şeyler geliyor çok sıkıldım

Maalesef bu olumsuz liste uzatılabilir. Ben burada kesiyorum ve;

SONUÇ:

Rasulullah’ın hedefi insanların hidayeti idi. Ancak yukarıdaki özellikleri sahip kişilerin asli hedefi tartışmayı kazanmaktır. Allah için olmayan şeyler ise Allah’ın ayetlerini Rasulullah’ın hadislerini de kullansanız Allah için değil nefsiniz için olur. Ve bunun vebali büyüktür. İnkar eden ne kadar sorumlu ise buna sebep olan da o kadar sorumludur. Allah hepimizi nefsimizin afetlerinden esirgesin, Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Köpeği Sulayan Fahişe Kadına ne oldu?

Yorum: Bir kişinin küfrüne sebep olmak

Kırmızı_su
Allah senden razı olsun kardeşim bu bilgiler bana çok fayda sağladı.Peki yukarıda belirtmişsiniz küfrüne sebep olunan insan kadar o kişide o kadar sorumlu olur diye yani küfrüne sebep olunan insan eğer imansız ölürse sonsuz cehenneme gidecek peki küfre sebep olan insan da mı sonsuz cehennemlik olacak imanlı olarak ölse bile?

Okudunuz mu?  Sehiv secdesi yapılması gereken bir yerde sehiv secdesi yapılmadığı takdirde namazı iade etmek gerekir mi

Yorum: Bir kişinin küfrüne sebep olmak

Omer Faruk
Kimin cehenneme gideceğini veya cennete gideceğini bilemeyiz. Rasulullah’ın bilmediği bir şeyi biz bilemeyiz. Dolayısıyla benim kastım, bir kişinin küfrüne sebep olan kafir olur demek değildir. Ama bu çok ağır bir sorumluluktur. Eğer bilmeden sebep olduysa, mazareti olabilir ama nefsini tatmin etmek için, karşının başındaki iman kuşunu kaçırmak için tartışarak onu dininden ettiyse işte bu ağır bir sorumluluktur. Nitekim; Peygamberimizin evlatlığı Zeydin oğlu;

Okudunuz mu?  Yara bandı yapışkanı abdeste engel olur mu ?

Üsame’nin kendisinden rivayet edildiğine göre; katıldığı seriyyelerin birinde, düşman safında Müslümanlara karşı savaşan birine karşı kılıç çekince, o sahıs; "Eşhedü en lâ ilâhe illAllah" diyerek şehâdet getirdi. Fakat Üsame yine de onu öldürdü. Dönüşte, durumu Rasûlüllah (s.a.s)’e haber verince, Allah Rasûlü, "Lâ ilâhe illAllah" diyen birini ne diye öldürdüğünü sorar. Üsame; "Ey Allah’ın Rasûlü! O ölümden kurtulmak için böyle söyledi dedi. Fakat, Rasûlüllah, bu soruyu aynı şekilde defalarca sordu. Üsame, neredeyse Müslümanlığından şüpheye düşecek hale geldi. Kendi kendine; "Allah’a söz veriyorum, bundan böyle lâ ilâhe illAllah diyen hiçbir kimseyi öldürmeyeceğim" dedi.

Okudunuz mu?  Kleptoman Hastasına Günah Yazılıyor Mu ? ( Mum Hocam Bakar Mısın )

Bir başka rivayette ise Usame, "Keşke o gün müslüman olsaydım da Rasulullah’tan böyle azar işitmeseydim diye!" yılgınlığını dile getirmiştir. Ki Rasulullah (A.S) Usame’ye toz kondurmaz, torunları gibi severdi.

Karşınızdaki kişiyi dinin dışına iten tartışma, o kişinin kellesini vurmaktan daha kötüdür. Çünkü ahiretinin elinden gitmesini sebep oluyorsun. Allah’u A’lem…

Okudunuz mu?  Bir insanı bir şeye benzetmek

Bir kişinin küfrüne sebeb olmak

Bu kategoride yer alan Cinsel isteklerimi arzularımı nasıl yenebilirim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir kişinin küfrüne sebep olmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.