Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:39
missa09
Abone

Evlilik öncesi sevgili olma durumları

Evlilik öncesi sevgili olma durumları

Zorunluyolcu
Cümleten selamun aleyküm, ben 30 yaşındayım ve hiç sevgilim olmadı benim her konuda ilkim evleneceğim eşim olsun istiyorum ama çevreye bakıyorum hemen hemen tüm kızların seneyi aşan sevgilileri ve yaşadığı cinsel ilişkiler var ve bu bana kafayı yedirtecek en sonunda intihar edecem yani edersem tek sebebi bu olacak diyebilirim.

Çok büyük ihtimal evleneceğim karım daha önceden 2-3 sene biriyle yada birileriyle sevgili olmuş olacaktır cinsellikte yaşayacak çünkü devir eskisi gibi değil böyle olursa kendimi çok ezik hissedecem bilmiyorum arkadaşlar bana yardımcı olun ne yapmalıyım bende birkaç kızla sevgili olup içlerinden biriyle 3 sene çıkıp karı koca gibi cinsellik yaşadıktan sonra’mı evleneyim çünkü bunu yaparsam durum eşitlenecek gibi geliyor yapmazsam kendimi çok kötü hissederim.

Demek istediğimi anlatabiliyor’muyum cidden aklımı kaçıracam bu konuda bana yardımcı olup yol gösterebilir’misiniz?


Yorum: Evlilik öncesi sevgili olma durumları

mum
Tencere yuvarlanır kapağını bulur misali….
Kardeş sen tedbirini al helal süt emmiş birini bulmaya çalış ve gerisinde tevekkül et.
Kızlar dediğin gibi ama onları bu hale getiren biz erkekler değil miyiz?

Okudunuz mu?  Ölen kişi hayatta olanları duyar ve görür mü?

Yorum: Evlilik öncesi sevgili olma durumları

Zorunluyolcu
Hocam kesinlikle öyle, kimse düşünmüyor bu kızı bozuyorum günahına giriyorum ama ilerde bu kız evlenecek hiç düşünmüyor kimse o kız gerçek kısmeti ile evlendiğinde hastalığı ve sağlığı ile yalnız kocası ilgilenecek birbirleri ile ilgilenecekler neden başkası daha önce böyle bir şey yapıyor?

Tevekkül ediyorum hep ama şu var ben daha önce bir kızın günahına girmedim ya da hiç bir kızla sevgili olmadım bu yüzden daha önce yaşamış bir kız benle yapamaz açıkçası bende onla yapamam yani durum çok karışık hocam, senden dileğim ve ve bu konuyu okuyan tüm kardeşlerim yazan yazmayan benim için şöyle dua ederse çok makbule geçer, Allahım bu üyeye kendi karakterinde kendine hayırlı olacak eş nasip eyle, bunu derseniz benim için bu kısa duayı ederseniz en güzel duayı etmiş olursunuz.

Okudunuz mu?  Çocuk korkması ve ağlaması için dua

Bu konuda aklımı kaçırmama ramak kaldı.

Bazen diyorum hocam acaba iki üç kızla sevgili olayım hatta biriyle ciddi süre ilişkide bulunayım karı koca gibi ama evlilik yok çocuk yok sonra ayrılıp kısmetimle evleneyim diyorum, bilmiyorum en azından durum eşitlenir diye düşünüyorum yani ne demek istediğimi anlatabiliyormuyum.

Çünkü aksi halde kendimi çok kötü hissederim çok büyük şekilde karıma karşı ezik kalırım, bugün dua ettim Allah’ım eğer karım bunları yaşadıysa banada yaşat ne yaşadıysa aynısı cinselik mi yaşadı bende yaşayım sadece ciddi süreli sevgili’mi yaptı bende yapayım çok fazla sevgilisi’mi oldu benimde olsun, yada hiç biri olmadı ailesi buldu 6 ay flört ettiler ama olmadı aynısı banada olsun.

Ancak bu şekilde rahatlarım hocam.


Yorum: Evlilik öncesi sevgili olma durumları

zeze
Kardeş aleyküm selam sana öncelikle şunu söyleyim senin dua etmende meymenet yok.
Öyle dua edilir mi bana da yaşat bilmem ne.
Çok abarttiginizi düşünüyorum siz doğru dürüst insan olun, Allah size layık birini nasip edecektir inşAllah.
Her kız parklarda sokak aralarında dolanmiyor bu ümmetin mücahide kadınları var elbette ve her zamanda olacaktır insAllah. Evleneceginiz insanı araştırın, istişare edin, aklınızda kalan soruları sorun ve tamamen emin olduğunuz zaman evlenin. Çünkü eğer içinizde şüphe kalırsa siz o hanimada dünyayı zindan edersiniz. Ama dediğim gibi Allah’a; Rabbim bana benim gibi bir insan nasip et diyebilmek çok çok önemli. Biz önce kendimizi kurtaracagiz kendimizden emin olacağız sonrasında Allah bize denk birini verecektir. Tekrar söylüyorum bu ümmetin Teheccüd vakti gözyaşlarıyla kuran okuyan asiyeleri her zaman var Allah’ın izniyle.

Okudunuz mu?  Ölenler hayatta kalanları özler mi

Zorunluyolcu
Hocam sağol Allah razı olsun tahatlattın o en alttaki duayı psikolojik olarak ettim yani ezik kalmayım diye, gerçekten dediğin gibi kızlar var dimi?

O duayı dün bir kere ettim sadece ikindide ettim, ama üstteki duayı her yatsıda ediyorum Allahım bana benim karakterimde bana hayırlı olacak eş nasip eyle diye buna inanıyorum ama dışarı çıkıp kızlara bakınca ister istemez ümidimi kaybediyorum.

Okudunuz mu?  Kadınlar İki Secde Arasında Nasıl Oturur

Gerçekten hocam ciddi süre sevgili yapmış birçok sevgili yapmış ve cinsellik yaşamız kız benle yapamaz boşuna gelmesin bende istemem bende yapamam.


zeze
Kardeşim sen kendini koru sonra Allah’a dua et. Sen hiç merak etme bu ümmetin kandil yanan evleri var gözyaşları ile kuran okuyan kızları var. Sen gönlünü ferah tut Rabbim senin nasibini öyle bir yere gizlemistirki onu senin karşına belki olgunlaşınca çıkaracaktir 🙂 hem sen olgunlaşınca hem o olgunlaşınca onun için birincisi görücü usulüne önem göster, ikincisi mutlaka araştır, ailenin sözünü dinle, gönlüne bak kız hoşuna gitti mi diye, ve lütfen kızla usulüne uygun konuşurken ona açık açık aklına takılanlari sor. Ona şu yemeği yapmayı biliyor musun diye soracagina sabah ezanı kaçta okunuyor diye sor. Saçın ne renk diye soracagina varlikta yoklukta benle Allah demeye var mısın de. Yani sen gönlünü ferah tut her nasip vaktine esir. Allah onu senin için bekletir.

Okudunuz mu?  İslama göre İnsan ve evren nasıl yaratımıştır...

Zorunluyolcu
Kardeşim çok teşekkür ederim Allah razı olsun cidden rahatlattın, bir konuda yazmıştım beklentimi, yazında dikkatimi çeken şu oldu Rabbim senin nasibini öyle bir yere gizlemistirki onu senin karşına belki olgunlaşınca çıkaracaktir.

Benim arkadaşlarım evlendi çocukları oldu biri geçen sene evlendi çocuğu olacak diğeri 5 sene önce evlendi 2 çocuğu var, açıkçası bende 6-7 sene önce kısmetimle evlenmek isterdim.

Bende inanıyorum bu konuda rahatım ama işte ne zaman dışarıya çıksam geriliyorum ister istemez, yaşım 30 aslında çok geç kaldığımı düşünüyorum ama geç olsun en iyi şekilde olsun diyim 🙂


duzgunomer
Çarşaflı biriyle evlenin 🙂


Kunfeyekun
Çarşaflının geçmişinin temiz olduğunu nerden biliyorsun ? Her çarşaflı iffetli sayılmaz. Ve her çarşafsız iffetsiz sayılmaz.


vel Fecr
< Çarşaflının geçmişinin temiz olduğunu nerden biliyorsun ? Her çarşaflı iffetli sayılmaz. Ve her çarşafsız iffetsiz sayılmaz. >
tesettüre girmeyen nasıl iffetli olur açıklarmısın bana ?

Okudunuz mu?  Peygamberimizin güzel ahlakla ilgili 40 hadisi

Kunfeyekun
Peki sen tessetürlünün iffetli olduğunu kanıtlayabilir misin bana ?
Nice insanlar gördüm üstlerinde elbise yok, nice elbiseler gördüm içlerinde insan yok 🙂


combatant
Tesettürlü olanlara nasıl güvenecez? 1 saç teli bile görünmeyen tesettürlü kızlar tanıyorum. Çevresine sorsan bunlardan iyisi yok. Ama aynı kızlar suratlarını kapatıp çıplak fotoğraflarını başkalarına yolluyorlar. Bakire kalıp her türlü cinsel ilişkiye giriyorlar.


zeze
Kardeşlerim konusmalarinizda çok büyük cümleler okuyorum. Aranızda ateşe girmeye en cüretkar kişi, fetva vermeye en cüretkar kisidir demis efendimiz asm.
Lütfen bilmediginiz şeyler hakkında hüküm vermeyin.
Öncelikle unutmayın ki Asiye’nin de yüzünde pecesi, namazı,zekatı, başörtüsü yoktu.
Ama Allahu Teala onu bütün insanlara örnek göstermiştir. Asiye, Allah’ın belki de en büyük düşmanlarından Firavunun karisidir. Asiye Allahu Tealaya kimse yoksa ben varım dediği için cennete girmiş bize örnek olmustur.Allah Asiyeyi ağzında pecesi var diye örnek göstermedi elbette.Her peçeli cennete giremeyeceği gibi her pecesiz de cehenneme giremez. Evlenecegimiz kişiyi peçeli pecesiz diye ayırt edersek sarı saçlı siyah saçlı diye ayırt etmiş gibi basit ölçüyle kadını seçmiş oluruz.

Okudunuz mu?  Menili yer bir ay sonra bulaşır mı

duzgunomer
< Çarşaflının geçmişinin temiz olduğunu nerden biliyorsun ? >
Tövbe ettikten sonra geçmişini kurcalamak iyi değildir.

Bir adam Hz. Ömer’in yanına geldi. Bir problemim var, çözemedim, bana yardım eder misin, dedi. Hz. Ömer anlat deyince de anlatmaya başladı: "Benim bir kızım vardı. Onu cahiliye döneminde diri diri gömmek için toprağa koydum. Sonra da ölmeden çıkardım. Daha sonraki yıllarda önemli bir yanlışlık yaptı, zinaya düştü. Yaptığı bu yanlışlık onu o kadar sıkıntıya düşürdü ki, intihar etmeye yeltendi. Damarlarını kesti. Onu zor kurtardık. Kızım bu hadiseden sonra tövbe etti. İyi bir yönelişle Allah’a yöneldi. Şimdi ise kızıma bir talip çıktı. Onu evlendireceğim. Kızıma talip olanlar ise bu olaydan -zinadan- haberdar değiller. Şimdi sana soruyorum ey müminlerin emiri! Ben ne yapayım? Damat olacak kişiye, kızımın bu olayını anlatayım mı yoksa susayım mı?"
Kızın babasını büyük bir dikkat ve sabırla dinleyen Hz. Ömer, kızın yaptıklarını deşip hiddetleneceğine adama şöyle seslendi: "Adam! Allah’ın örttüğünü, ortaya saçmadığını sen mi deşifre edeceksin? Allah’a yemin ederim ki, böyle bir şey yaparsan yani kızının açığını yayarsan seni bu ülkenin insanlarına rezil ederim. Git ve kızını başından hiçbir olay geçmemiş namuslu bir kadın gibi evlendir." (İbnül Cevzi, Menakıbı Ömer, s. 169)

Okudunuz mu?  RadıyAllahu anh Ne Demektir?

Tesettürsüzün zaten iffeti yoktur, bir çarşaflı nasıl bir iffetsizlik yapabilir ki?


duzgunomer
< Nice insanlar gördüm üstlerinde elbise yok, nice elbiseler gördüm içlerinde insan yok 🙂 >
ah bare özlü sözü kendi görüşünüze göre yorumlamışsınız. Ayet ve hadisi böyle kendi görüşünüze yorumlamamak duasıyla 🙂


duzgunomer
< Tesettürlü olanlara nasıl güvenecez? 1 saç teli bile görünmeyen tesettürlü kızlar tanıyorum. Çevresine sorsan bunlardan iyisi yok. Ama aynı kızlar suratlarını kapatıp çıplak fotoğraflarını başkalarına yolluyorlar. Bakire kalıp her türlü cinsel ilişkiye giriyorlar. >
Başa bir bone geçirirsin al sana saç görünmüyor. Tesettürün en üst seviyesi çarşafdır. Nice tesettür modası ile doldu bu ülke o kızlara tesettürlü demek aptallıktır bir kere. Tesettür, dikkati üzerine çekmemektir. Namahremle cilveli cilveli gereksiz konuşana, makyaj yapıp, koku sürünene tesettürlü demeye utanırım.

Okudunuz mu?  Kabe imamlarının adları nelerdir? Kimler Kabe imamı olabilir?

Ebû Mansur
Ömer kardeş çok güzel yere değinmiş lisede okuyanlar bilir tesettürün ne hâle geldiğini…
Das dar pantolonla bileği göstermek tesettür mü?
Birgün dışarı çıktım bir genç kız dar pantolon üstünde gömlek gibi bir şey bir de başörtüsü bu tesettür mü?Daha neler var!!!


Kunfeyekun
Benim demek istediğim sadece başı açık olanlar iffetsiz olmuyor. Zaten bu zamanda insanların çoğu moda için kapanıyor. Sosyal medyalarda görmüşsünüzdür muhakkak çoğu tesettürlünün saçı görünüyor. Ki bunu da özellikle yapıyorlar. Her neyse yanlış anlaşıldıysam hakkınızı helal edin.

Okudunuz mu?  Fıkıh kitabı tavsiyesi

Zorunluyolcu
Arkadaşlar hayırlı geceler konuyu bambaşka yere çekmişsiniz canınız sağolsun, bende size katılayım, benim için tesettür olmazsa olmaz değil ama olursa iyi olur ama şöyle tabi dar pantolon oje bir kilo makyaj değil, adabıyla kapanacak kaşlarını ip gibi yapmasın hiç almasın demiyorum ama inceltmesin baş örtüsü boynuna dolamak değil omuzlarından insin makyajı yapacaksa sade yapsın, gösterişli olmasına gerek yok bana her haliyle güzel, açıkta olsa yine bu şekilde bu dediğimin tesettürsüz hali gibi diyim, bu benim görüşüm, ben erkek olarak kılık kıyafetimle gösterişli biri değilim eşimde gösterişli olsun istemem.

Bu kategoride yer alan Eski sevgiliyi geri döndürmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlilik öncesi sevgili olma durumları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.