Anasayfa
16 Ağustos 2021, 11:34
dinisorular
Yönetici

Allah’a inancım azalıyor

Allah’a inancım azalıyor

Hippie
18 yaşındayım ve Allah’a inancım azalıyor.yardım
Meraba.zamanında dinine baglı namazını kılan orucunu tutan cumaya giden bir insandım.yaşıyan çevremdeki insanlar olsun ailem olsun .içindeki pis karakterini gösterip herşeyin sonuna Allahı almaları beni yoruyor ve tiksindiriyor müslümanlıktan.Bazen tövbe ediyorum fakat ne yapsam ne etsemde kalbim Allah’a inanmaya izin vermiyor . bu arada kuran ırkçı bir kitap oldugunu düşünüyorum.Allaha inancı olmayanları dışlıyan bir kitap olarak görüyorum birisi beni aydınlatsın.

Not:Yorum yapmak için yorum yapmayın .


Yorum: Allah’a inancım azalıyor

duzgunomer
İman hakikatlerini öğrenirseniz büyük ihtimal aklınızdaki böyle şüpheler kalmayacaktır. Youtube’tan hayalhanem, çay house gibi kanalların risale i nur sohbetlerini dinleyebilirsiniz.


Yorum: Allah’a inancım azalıyor

Dumam
Herşeyin sonuna Allahı almaları derken ne kast ettin? Allah’a olan inancın neden azalıyor varlığından mı şüphe ediyorsun? Braz daha açıp bu sorulara cevap verirsen daha yardımcı olabilir. Irkçılık toplumsal özellikleri ırksal özelliklere indirmektir üstünlük demeltir sanırım kur an ayrımcılık yapıyor demek istedin kur an ayrımcılık yapmıyor inanmayan insanların akibetinden bahsediyor kaybedecekleri şeylerden bahsediyor dinde özgür ve zorlama olmadığından bahsediyor kimseyi kimseden üstün kılmıyor. Aslında sorunun cevabı bu dinde özgürsün inancını içinde yaşarsın islamı müslümanlığı çevreyi bir kenera bırak önce hisset tevekkül et bu şekilde inancını kuvvetlendirebilirsin.


Yorum: Allah’a inancım azalıyor

duzgunomer
(Orada farklı bir şeyden bahsetmiş olabilirsin ama beğen değinmek istedim)

1 İman etmiş Müslüman elbetteki 1000 kafirden üstündür. Çünkü kafir tüm bu kainata sizin yaratıcınız yok diye hakaret edip, iftira atmıştır. Allah kaliteye bakar, sayıya değil. Nasıl ki değeri 1000x olan bir şey, değeri x olan 100 tane şeyden daha üstün ise. Allah için müslüman, kafirden üstündür.

Şöyle düşünelim. Evi karınca bastı, ben de 100 kadar karıncayı su ile öldürdüm desem, çok bir şey demezsin. Ama desem ki, evime bir kedi girmiş, sinir oldum onu küvette boğdum. Bana cani gözüyle bakarsın. Bir de tek kedi olmasa 10 kedi olsa. Katil diye hapse attırırsın. Kedide gördüğün kalite, karıncada gördüğün kaliteyi geçti.

Okudunuz mu?  Domuz Üretim ve tüketimi !!

İnsanın görevi Allah’a iman etmektir. Düşünelim ki bir köyde su taşıma düzeneği kurulacak, herkes canla başla, zamanından, ailesinden ve zevkinden feragat ederek, o sistemi kurmaya yardım ediyor. Günlerce borular taşınıyor, bazen yağmur yağıyor aksıyor, yama yapılıyor vb vb. Sonunda yapılacak iş bitiyor, herkes görevini yapmış, bir tek sen kalmışsın. Senin görevin vanayı açmak, eğer sen o vanayı açmazsan, bütün herkesin emekleri boşa gidecek. Günlerce ailesinden ve zevkinden ayrı kaldı, zamanını harcadı. Sen o vanayı açmayarak tüm o çalışanların hakkına giriyorsun. Sana bir görev verilmiş o görevi yapmayarak herkesi yarıyolda bırakıyorsun, isyan ediyorsun. Senin görevin Allah’a iman etmek ve bütün bu kainat sen iman edesin diye çalışıyor, sana Allah’ın ne kadar ilim sahibi olduğunu göstermeye çalışıyor, Allahın sanatını görüp tefekkür etmen için çalışıyor. Ve sen Allah’a iman etmeyerek, hem tüm bu kainatın hakkına giriyorsun, hem de sizin yaratıcınız yok diyerek onlara iftira atmış oluyorsun. Bunun cezası olarakta inanmayan biri Cehenneme gidiyor. Kainata hakaret, iftira ve kainatı yarıyolda bırakma, Allah’a isyan.


1393mk
< 18 yaşındayım ve Allah’a inancım azalıyor.yardım
Meraba.zamanında dinine baglı namazını kılan orucunu tutan cumaya giden bir insandım. >

Evet 2000 sonrası gençlikte ateizm/deizm yaygınlaşıyor. Çok farklı olduğunu sanma sakın, zamanında benzer hissiyatlara kapılmış çok insan tanıyorum.

< yaşıyan çevremdeki insanlar olsun ailem olsun .içindeki pis karakterini gösterip herşeyin sonuna Allahı almaları beni yoruyor ve tiksindiriyor müslümanlıktan. >
Öncelikle Türkiye’de tarihte daha önce görmediğimize benzer bir ahlaki çöküntü yaşanıyor bunu kabul etmemiz gerekiyor. Türkiye müslümanları istisnalar olmakla birlikte neredeyse her haltı yer, bir tek domuz yemez 😀 . Ben bunun Özal dönemi ile başladığını düşünüyorum. Türkiye yıllarca ambargoya uğramış, dünyadan soyutlanmış ve dışarıda ne olduğunu, yeni dünyanın neye benzediğini bilmeden kendi halinde yaşamaktaydı. Derken Özal döneminde devletin vatandaşlarına tüketin, kredi çekin, uçun, kaçın tarzındaki vaatleri ve halkı 90’ların kapitalist dünyası ile bir anda yüz yüze getirmesi, para kazan ama nasıl kazandığın önemli değil haram mı helal mi umursama önemli olan şey itibar prestij kadınlar statüdür propagandası ve bu propagandanın televizyonların yaygınlaşması ile her eve gelmiş olması maalesef Türk toplumunun kimyasının bozulmasına sebep oldu. 2000’lere kadar televizyonun mahvettiği Türkiye ahlakını 2000’den sonra artık telefon, internet, Facebook, instagram gibi çağın fitneleri de mahvetmeye başlamış, şehvet, sapkınca cinsel istekler, şöhret sevdası, kadın erkek ilişkilerinde duvarların kalkması, gösteriş çabaları tüm bunlar Türkiye’nin giderek Lut kavmine benzemesine sebep olmuştur.

Okudunuz mu?  Çağrı merkezinde çalışmak

Bak mesela kendisi bir gayri-müslim olan Maria Rita Epik uzun bir süre sonra Türkiye’ye gelince şöyle demeden duramamıştır. " Türkiye’ye döndükten sonra her şeyi değişmiş buldum. Özal dönemi başlamıştı. Ben Amerika’ya gitmeden önce insanlar asla para konuşmazdı, döndüğümde herkesi para konuşur buldum. :D:D

Peki ne oldu da bu ahlaksızlıkları yapan insanlar sürekli dindar görünmeye çalışmıştır? Bunun bence iki sebebi var. Birincisi Türkiye’de muhafazakarlar iktidara gelmiştir, yani güç ellerine geçtiği için geçmişte Atatürkçülerden gördükleri, canlarının çektiği ama yapamadıkları ahlaksızlıkları artık yapabiliyorlardı. Dindar görüntülerine zarar gelmemesi içinse günahlarını din ile maskelemeye çalışmış, kendilerine fetvalar arayarak bahanelere saklanmışlardır. Diğer sebebi ise vicdan azabını hafifletmeye çalışmış olmalarıdır, bir insan evet ben günahkarım dediğinde buna mani olmak kendini onarmak ister ama bu zaten günah değil, neden günah olsun tarzında kendini avutmaya ve ikna etmeye çalıştığında hem manevi olarak rahatlayacak hem de o çok sevdiği ahlaksızlığı yapmaya devam edebilecektir.

Unutma ki Hz. Peygamberimiz (s.a.v) Mekke’de vahiy almaya başladığında o dönemdeki insanlar da namaz kılıyor, hacca gidiyor hatta bazıları oruç tutuyordu. Maun suresinde "vay o namaz kılanların haline" ayeti o dönemdeki kafirler için inmiştir. Zümer suresinde kafirler için "onlara yerleri ve gökleri kimin yarattığını sor! "Elbette Allah" diyeceklerdir ayeti de yine o dönemdeki Mekkeli kafirler için inmiştir. O sebeple sen insanların Allah’a inanıyoruz, peygambere inanıyoruz demelerine takılma. Mekkeli müşriklerde hacca giderken Lebbeyk Allahümme diye tavaf ediyordu. Esas olan iman ile birlikte ameldir, Allah’ın emir ve yasaklarına riayet etmek, ahlaklı olmaktır. Bugün müslümanım diye dolaşıp İslam’ın itibarını iki paralık edenlerin ahiretteki hallerini gördüğünde epey şaşıracağını tahmin ediyorum.

Okudunuz mu?  Banka faizi haram mıdır?

Güzel bir atasözü vardır, "papaza kızıp oruç bozma" derler. Sana buna benzer bir nasihatte bulunmak istiyorum. Ahlaksızların müslüman olduğunu düşünüp demek ki İslam böyle bir din yanılsamasında bulunma. Onları hataları konusunda uyarabiliyorsan uyar, dinlemezlerse de bırak kendi pisliklerinde debelenip dursunlar. Sen Allah’ın yoktan yarattığı eşsiz bir varlıksın, bunun hakkını vererek, herkesin günahın peşine takıldığı bir dönemde günahlardan uzak durarak yaşa. Çakıl taşları gibi kalabalık ve değersiz olma. Elmas gibi nadide ve kıymetli ol kardeşim.

< Bazen tövbe ediyorum fakat ne yapsam ne etsemde kalbim Allah’a inanmaya izin vermiyor . >
Bu konuda internette çok fazla ateist propaganda var bunlar seni etkilemiş olabilir. Tavsiyem Kur’an-ı Kerim’in mucizelerini araştırman, youtube’da pek çok videosu var. Bu videolar gerçeği algılamanı görmeni kolaylaştıracaktır. Örneğin bu güzel bir video : https://www.youtube.com/watch?v=UtoJNg1TAso

< bu arada kuran ırkçı bir kitap oldugunu düşünüyorum.Allaha inancı olmayanları dışlıyan bir kitap olarak görüyorum birisi beni aydınlatsın. >
Öncelikle Allah’a inanmayan insanlarla ilgili Kur’an-ı Kerim’in şu hükmünü unutmamak lazım. "Uyarılmayan, ayetlere çağırılmamış insanlara zulmedilmeyecektir." Yani İslam’dan bihaber olan insanlara neden müslüman olmadıkları sorulmayacaktır.

Fakat Hz. İsa, Hristiyanlığın değil İslam’ın peygamberi olarak gelmiştir. Ona ilk etapta inananlar da müslümanlardır. Hz. Musa’da İslam peygamberidir ve ona inananlar da yahudi değil müslümandı. Ancak insanlar daha sonraları batıl geleneklere rivayetlere papaz ve hahamlara kanarak dinlerinden kopmuş, değiştirmiş ve tahrif etmişlerdi. Ancak her dönem peygamberler ve Allah’ın salih kulları ile insanlar hakka riayet etmek için uyarılmışlardır. Evet Allah insanlara sadece İslam ve Kur’an nimetini değil aynı zamanda akıl nimetini de nasip etmiştir değil mi? Aklını kullanarak ahireti için yatırım yapan, Allah’ın dinine davet edildiğinde buna riayet eden ve ahlaksızlıklardan günahlardan uzak durarak İslam’ın emirlerine göre yaşayan insanlarla aklını kullanmayarak dünyaya tapan, gününü gün etme derdine düşenler bir midir? Bunlar ahirette aynı kefeye mi konacaktır? Böyle olsaydı zaten adaletsizlik olmaz mıydı? Bunu sen düşün.

Okudunuz mu?  Cam Kırıklarının üzerinden Araba Geçti Kul Hakkı Var Mı

Kayıtsız Üye
Bence burda kalite değil problem olan bizzat uydurulan kurallar. Cennetiyle cehennemiyle insanları korkutmaya veya ümitlendirmeye ve bunların başında sanki birisi varmış da kontrol ediyormuş gibi. Insan aklını kullanmadığında meydana geliyor bu türlü palavralar. Kalite insanlıkta ve bugün baktığımızda müslümanım diyenin müslüman olmayanın yanında baya bir geri kalmış olması.


bbgbbg
Allahu Teala biz müslümanlara biz dinimize sadık kaldığımız sürece yardım edeceğini söylüyor.Ancak bizler dinimize ne kadar bağlıyız ? Zaten müslüman olmayanların fikirlerini aldıkça geriliyoruz.Çünkü Allah’ın tertemiz vahyi dururken, batılı nizamlara özeniyoruz.Allahu Teala bize böyle bir durumdayken yardım vaadi vermedi.Siz Allah’ın dinine yardım ederseniz Allah’ta(azze ve celle) size yardım eder dedi ayetlerinde.
Kalite insanlıkta diyorsunuz ama gelişmiş milletlerin hangisinde insanlık var ? İslam coğrafyasının bu hale gelmesinde o gelişmiş toplumların suçu yok mu ? Buradaki terör örgütlerine yardım ettikleri apaçık ortada iken kalite insanlıkta nasıl dersiniz? Sizin dediğinize göre kalite şerefsizlikte olması lazım.Çünkü her türlü pisliği burada yaptılar.Dünyada sömürgecilik yarışı yaptlar.Astlar,kestiler yetmedi kendi askerlerini çekip terör örgütlerinin eliyle asmaya,kesmeye devam ettiler.O da yetmedi bu terör örgütleri sanki kendi destekledikleri örgütler değilmiş gibi bunlar üzerinden İslam’a saldırdılar.Afrika’da çocuklar açlıktan ölürken Amerika’da neredeyse aynı sayıda insan obeziteden öldü.Suriye’de insanlar denizde boğulurken sınır kapılarını kapadılar.Mymar’da müslümanlar ölürken sadece kınadılar.Ve işin en kötüsü bizden dediğimiz İslam çoğrafyası liderleride onlara uydular.Şimdi sizin mantığınıza göre kalite şerefsizlikte olması gerekmez mi ? Gelişmiş ülkelerin hepsi kendi yararına olan şeyi yapıyor,insanlığı falan düşünen yok.Avrupa kendi toplumunu baskı ile kontrol altına almış ve kurallara uydukları sürece insanları ellemiyorlar.Tek amaçları var hayattan daha fazla haz.Ve kendinden olmayanı dışlıyorlar.Bugün siz açık giyinip bir avrupalının yanına giderseniz "aaa sen hiç Türklere benzemiyorsun,sen hiç Araplara benzemiyorsun." vs. cümleler söylerler.Çünkü onlar kendilerine benzemedikçe bizden razı olmazlar.Ancak onlar gibi olursan seni kabul ederler.
Daha bir sürü şey sayılabilir ama saymak istemiyorum.Müslümanlar Allah’ın(azze ve celle) dinine bağlandıkları zaman Allah’ın(azze ve celle) yardımı geleceğinden bizim şüphemiz yok.Daha önce Allah’ın(azze ve celle) yardmı geldi çünkü.Yıllarca İslam dünyada hakim idi.

Okudunuz mu?  Müslüman bir kadınla müslüman bir cin'in ilişkisi günah mı?

Dumam
Bazı insnlarda hayranlık derecesine ulaşmış batı toplumunum zenginliği ve güzelliği yanlış anlama batı düşmanı değiliz. Herşeyin özünde çoğu insan oradaki refah seviyesini toplumsal ve kültürel düzene kanıp oralarda yaşamak istiyor güzel oldukları için batıdaki kadın veya erkekle evlenmek istiyor ama bir tarihlerini araştırın o refah seviyesine nasıl ulaştılar her milletin özellikle din tanımayan hemen hemen hepsinin tarihinde kanlı bir sayfa var. İngiltere zamanında yaptığı köle ticaretleri sömürdüğü toplumlar bunlar basit gelmesin köle ticareti ve sömürmek basit bir şey değil refah seviyeleride buralardan gelmekte. Almanyada hitlerin yaptıkları Fransa çeşitli ajanlarla toplumlar üzerine akımlar yayarak birbirlerini katlettirmeleri birçok insanlık dışı faliyetleri var ve bunlar basit eylemler değil özellikle avrupanın nerdeyse tamamının köle ticareti yapması o kölelere yapılan insanlık dışı zulümler ama günümüzde sempatik çağdaş ve düzgün bir görüntü? Bizim tarihimizde bu tür ahlaksızlıklar kanlı sayfalar bildiğim kadarıyla yok Allah’a şükür ama bize yobaz (evet aramızda yobaz müslümanda var) barbar vs. Birçok hakarette bulunuyorlar atom bombaları kimyasal silahlar yapıp teknoloji diyorlar. Batı dünyada sonsuza dek yaşayabilmek için çalışıyor bizler ahiret için çalışmalıyız bu dünyada onlar bizden üstünse ahirette biz onlardan üstünüz. Onların başkanları 10 sanyelik bir imzasıyla Türkiyede binlerce kişi işinden aşından mahrum kalıyor onların yaptığı ırkçılık, Allahın yaptığı buğdayı samandan ayırmak.

Okudunuz mu?  Sabah erkenden dükkan açmanın fazileti var mıdır? Rızık erken dağıtılır, hadisi sahih midir

iHocaMS
Selamünaleyküm Ve Rahmetullah kardeşim,
Belirmek isterim, içinizdeki Allah inancının azalmasının nedeni insanların gerçek yüzleri değil; şeytanın üzerinize yoğunlaşmasından kaynaklanmaktadır. Unutmayın ki, hırsız boş eve girmez. Allah arttırsın, namaz kılıyor, oruç tutuyor, Cuma’ya gidiyorsunuz. MaşAllah, Allah size genç yaşınızda hidayet nasip etmiş. Kıymetini biliniz. Allah inancını arttırmak için yapabileceğiniz bol seçenekler mevcut. Bunlar : Namaz kılmak, oruç tutmak, sohbetlere katılmak, dua etmek, cihat etmek, Kur’an-ı kerim öğrenmek-öğretmek.. İnşAllah, bulunduğunuz durumdan hayırlısı ile çıkar, Hak’kın sevgili kullarından olursunuz veyahut olmaya devam edersiniz.
Allah’a emanet olunuz..
– Ebu Şamil


Kayıtsız Üye
Bende en az senin kadar , senin bulunmuş olduğun durumdan kurtulmanı isterum. Insanın hayal ürünleri ile kendini avutması gercekleri göz ardı edip olanla değilde olmasını istediklerinin hayalinde yaşamak , hiç durmadan kendisinin başaramadıklarını birilerinden veya biryerlerden bekleyerek hayatını sürdürmesi trajikomik bir olay.
Tabiki bende senin bu hayal modundan kurtulmanı dilerim. Allah yardımcın olsun 😉


1393mk
< hiç durmadan kendisinin başaramadıklarını birilerinden veya biryerlerden bekleyerek >
Sen hangi zamanda, hangi ülkede hangi şehirde hangi evde hangi ailede kaçıncı çocuk olarak erkek mi yoksa kız mı olarak dünyaya geleceğine bile karar veremiyorsun. Fazla iddialı konuşma dostum. Sen istediklerini yapabilirsin Allah insana bu kudreti vermiştir peki istediğini isteyebilir misin ? :D:D

Tekvir suresi, ayet 29:

"Âlemlerin Rabbi olan Allah istemedikçe, siz isteyemezsiniz."

Bir erkek olarak kadınları isteyebilirsin peki kadınları istemeyi sen mi tercih ettin, iskender kebabını sevip kereviz haşlamadan hoşlanmamayı sen mi tercih ettin yoksa sadece hoşlanmadığını mı farkettin? Hayal ürünü olarak küçümsediğin iradenin istemesi olmasaydı seni hangi güç yoktan var edebilirdi?

Okudunuz mu?  Başkasının bahçesindeki çürümeye terkedilmiş yada artakalmış fındığı toplamak haram mı ?


Kayıtsız Üye
Sağolasın güzel bir açıklama .
Benim kafamı karıştıran mesele herşeyi yaratmış olan kudret sahibinin insanları baya bir başı boş bırakmış olması .
Okadarki insanlar kurallarını artık kendileri belirliyor arkasındanda Allah dediki diye anlatıyor.
Birisi az biraz başarılı ise Allah arkasında oluyor az bir işi ters gideni Allah cezalandırmış oluyor.
Ve bunların kararıni derecesini hep insanlar veriyor ama Allah dediki oluyor sanki biraz önce telefonla konuşuyor. Kimine göre mübarek olan öbüreüne göre yalancı düzenbaz oluyor ikiside birbirini cehenneme yollarken anahtarı kimde kimse bilmiyor.
Olaylar böyle iken din zaten herkesin istediği gibi yorumlanırken bunlarmı yani Allahın varlığının ispatı oluyor. Bumu yani , yok bu değil kuranda başka ama biz yinede böyle yapıyoz nede olsa karışan yok mu.


FurkanDAZN
18 yaşındayım ve ailem aşırı dinci.babam din kültürü ögretmeni ve bu durum beni aşırı sıkıyor.Sürekli namaza zorlamaları,arkdaşımın kolunda dövme oldugunu için onu aşagılaması ve onla aramı bozması.din hakkında bir şey sordugumda cevap veremeyınce Allahı inkar mı ediyorsun demesi.Ve sonuncusu bana hayırsız evlat damgası vurup sürekli dine aşırı baglama çabası benı yoruyor ve müslümanlıgın gerici bir din oldugunu bana düşündürüyor. sadece ailem değil çevremdeki cemaatlerınde böyle oldugunu görüyorum.kadınların erkeklerle belli süreligine konuşmama yemin etmesini ve televizyon izlemenın günah oldugunu söyleyen bir hocaya denk geldigimi görüyorum.zaten müslüman cografyasına baktıgımızdada nasıl bir durumda olduguda maglum.Bazen düşünüyorum islamiyet gerçekmi ? içimdeki ses inandgımı söylüyor bir yandan ama bazı şeylerde saçma geldiği çin duygularımı bastırıyor . tavsiye vericek abilerim ve ablalarıma şimdiden teşekkür ederim.


Omer Faruk
Sevgili Furkan,

Baban eminim ismini koyarken çok bilinçli koymuş ama belki İslamı ve İslam’ın rahmetini ailende göremediğin için şüpheye düşmüşsün.

Okudunuz mu?  Sevdiğim insanı çok kıskanıyorum

İnsanlar çok istedikleri şeyleri başkaları kötü yapıyor diye kızmazlar. Mesela, parayı çalarak, öldürerek kazananlara bakıp PARADAN nefret etmezler. Yani şöyle demezler: "yahu para insanlığı bozuyor öyleyse PARA kötü birşey"

Herhangi bir dinin koyduğu KURALLAR para gibidir. Doğru uygularsan öncelikle sana daha sonra da çevrene fayda verir. Kötü uygularsan öncelikle sana daha sonra da çevrene zarar verir.

Dinin temel esası budur. Hz. Adem’den Peygamberimize kadar gelen saf ve doğru din İSLAM’dır. Ama insanlar tıpkı PARA kazanmayı amaç edinince her türlü kötü yolu denedikleri gibi, hem cennete gidelim hem de Allah’ın kurallarını istediğimiz gibi kullanalım diye düşününce MÜNAFIKLAŞIYORLAR.

Soru sormak en doğal hakkın, babanı tanımadığım için doğru yapıyor ya da yanlış yapıyor deme hakkım yok. Sen illa sormak istiyorsan burada sorabilirsin biz sana cevabını veririz.

Ancak, bugün islamı temsil eden insanlara bakarak dinden vazgeçersen, PARA örneğini hatırla. Bu çok mantıklı olmaz. Yaşın genç, senin imtihanın, kızlar ve şehvetindir ve bu doğaldır.

Eminim, çevrende bu işi haram yoldan sağlayan bir sürü arkadaşın vardır. İslamda ise ya nikahla yaparsın, ya da buna gücün yetmiyorsa (alışkanlık haline dönüştürmeden, pornografiye dökmeden,) zina etme tehlikesi olursa istimna (mastürbasyon) ile boşalırsın. Buna islam alimleri müsaade etmiştir. Bu konuları babanla hiç konuşuyormusun/konuşabiliyor musun?

Sorun olursa çekinme burada sor, Allah’a emanet ol!!!


Kayıtsız Üye
Slm
benim merak ettiğim konu dini meselelerde neden insanlar bukadar birbilerine karışıyor
kimsenin günahıda sevabıda birbaşkasından sorulmayacakken.
Din ne demek , başkalarını düzeltmek için bir kural kitabımı ?
Mesele din olunca herkesin eli başkasının cebinde oluyor , herkes başkasına birşeyler öğretmeye nasihat etmeye can atarken
kimse kendiyle uğraşmıyor.
Özellikle kendi yapamadıklarını başkalarından bekliyorlar.
Dinin çok kolay olduğunu söylerler hep bende diyorumki acaba nerdeyse 2 milyar müslüman var deniyor bunlar oyüzden mi bukadar zorlanıyor ?
Müslüman yada değil insan kendi karar verecek ve buna saygı duyulması gerek
yoksa Allah görmüyormu inanmayanı yok ederdi inananlarıda yüceltirdi.
Durum tam tersinden ibaretken insanlar niye Allahın yapamadıklarını yapmaya çalışıyor anlaşılacak gibi değil.

Okudunuz mu?  Bu durumda arkadaşım bana hakkını helal etmiş olur mu?

vel Fecr
misafir islamın içerisindeki emri bil maruf – mehy anil münker meselesini unutuyorsunuz.
şurada haklısınız sadece. kişi yapmadığı amele başkasına söylememeli. yoksa inandırıcılığı kalmaz, sirayet etmez.
ama kardeşim hata işliyorsa ben ona el uzatmalıyım. duymamazlıktan gelemem. islamda tek kal amel et anlayışı yoktur. cemaat olunması gerektiği övülmüştür.


Kayıtsız Üye
slm
Dinde yani islamda zorlama yoktur değilmi ?
Kendilerini islam ülkesi olarak tanımlayam bütün ülkelerde insan üzerinde bir baskı var buda normalde insanın hür olma duygusuna ters.
Bu yüzden olsa gerek ki bu ülkelerden avrupaya gelenlerde görüyoruz ki birden sapıtma, insanlık dışı denebilecek hareketler sergiliyorlar.
Bu demek oluyor ki adam zaten kabul etmemis zorbalikla olması gerektiği gibi gözükmüş.
Insan başkasına zarar vermediği sürece hür olabilmesi lazım.
Zorla baş örtüsü taktırırsın oda başka bir yerini açar .
Okadar başı kapalı ama asıl kapalı olması yerleri açık olan varki.
Dinde amaç başı kapat yani toprağa sok gerisi önemli geğil sanki.


vel Fecr
ve aleykum selam. öncelikle islamda zorlama vardır. bunu bir bilelim.
dinde zorlama olmadığı kısım kafirlerededir. kafir krala davet götürürsün kabul ederse eder etmezse gereğini yaparsın. ha bunu yapman içinde siyasi ve askeri belli bir gücün olması gerektiğidir.

dinde zorlamada müslümanın müslüman üzerine vardır. bir müslüman sürekli günahtaysa sen bu kişiye emri bil maruf yapmak zorundasın bu kadar net. yapmazsan o yaptığı kötülükten sende sustuğundan dolayı sorumlusun. hepimiz için böyle. çünkü bşakasının işlediği cürüm devamında yarın öbürgün bana ve ailemde yansıyacak. sakın burda her koyun kendi bacağından asılır, banane onun günahı gibi bir duruma girmeyelim. öyle olduğu için islam ümmeti şuan bölük pörçük.
bunları yaparken şunuda unutmamak gerekiyor. şuan bulunduğumuz konum itibariyle islama göre bir yaşayış yok. islamı yaşayanlar azınlıkta. işte burda kişinin davranışları bulunduğu ortama göre değişiyor.

Okudunuz mu?  Kısa hadisler

müslümanın derdi şu olmalı, ben dinimi yaşabildiğim kadar yaşayıp muhafaza edebildiğim kadar muhafaza edip devamında insanlara bu dini tebliğ etmeliyim.
neden dersen çünkü dava dediğimiz mesele bu, Hz ademden bu yana gelen islam bunu emrediyor. Allah dileseydi herkesi müslüman yapardı. ama dünya meselesi imtihan meselesi. herkes cennete giremeyecek. ben işime bakarım banane onlardan anlayışına sahipsek, çıkalım dağlara himalayalardaki keşişler gibi tapınaklarda 7/24 namaz kılalım sohbet edelim. olay bu değil. bütün nebi ve rasuller bu dini yaşayıp insanlara davet götürmüşlerdir.
hz nuh 950 sene halkını davet etti.

sen davetini yap hidayetine sebep olursun olmazsın o ayrı. ama zaten ondan bir cacık olmaz anlayışı ile yaşarsak, yarın öbürgün günaha düştüğümüzde bize emri bil maruf yapacak insanda bulamayız.

Bu din Allahın, Dava bizim davamız.


Kayıtsız Üye
Insanın dine inancı olunca kazancı faydası neyse dinden uzaklaştığında kaybedeceği o kadar olur yani hiç bir şey aslında.
Din zaten faydasından çok zarar getirdiğinden uzaklaşmakda anca fayda verir zarar vermez.


Kayıtsız Üye
Ya kardeşim ezbere işte . Bende çok inanıyordum ne zamanki kötü bir akraba mi Allah’a havale ettim baktım Allah bir şey yapmıyor adam iyice yükseldi paralandi saglikli mutlu. O zaman anladım ki kimse yok. Sessizlik 😜😂😂😂😂😂


Allaha inancım kalmadı, Allaha olan in

Bu kategoride yer alan İstilacı Balık öldürmek Günah Mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Allah’a inancım azalıyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.