Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:29
sizden95
Abone

Eski sevgili için dua etmek

Eski sevgili için dua etmek

şamil
merhaba benim sorum şu ben nerdeyse 1 buçuk sene önce çok sevdiğim birinden ayrıldım ayrıltıktan bu yana hep sosyal medya hesaplarını takip ediyorum bakıyorum ne paylaştığına ve bazı şeyleri moralimi bozuyor şuan onun sevgilisi var ben ayrıltıktan beri sevgili yapmadım yapmayıda düşünmüyorum soruma gelirsek ben ayrıltıktan beri nerdeyse her gün mübarek günlerde akşamları miraç kandillerinde ve sabah namazlarında barışmak için bana dönmesi için mesaj atıyorum ama nerdeyse bu duam şimdiye kadar bir sonuç getirmedi hiç bir iletişimi olmadı benimle ve olmayınca moralim bozuluyor sizce bu isteğimden duamdan vaz mı geçmeliyim onun yerine başka isteklerimi Allah’a iletmeli miyim yoksa kabul olana kadar bu duaya devam mı etmeliyim?

Okudunuz mu?  Erkeklerin namaz kıldığı yerde kadınların namaz kılması ve namaz esnasında erkeklerin onu görmesi

Yorum: Eski sevgili için dua etmek

Kayıtsız Üye
aşk aptallıktır
bir erkek tek başına yaşayabilmeli kadın içinde aynısı geçerli
onunla ilgili aklında neler varsa sil at beyin zamanla onu silecek kafandan 10 numara hayatın olacak ben mesela her şeyi siliyorum geçiyor

Okudunuz mu?  Arkadaşlar şevk günahmıdır ? Ama ben televizyonda büsürü kadın görüyorum ister istemez oluyor

Yorum: Eski sevgili için dua etmek

Bismilleah
Selamun aleyküm değerli kardeşim.
Sevgi, aşk, muhabbet, tam olarak insanın elinde olan bir şey değildir. Sevgi tam olarak insanın elinde olan bir şey değil ancak insan kendi istediği ile sevgisini Allah için yapabilir. Sevmiyorsa, istemiyorsa zorla sevdirecek değilsin ya? Evlilik iki tarafın isteği ve rızası ile olabilir. Ayrıca "sevgilisi var" diyorsun. Elden ele dolaşan gül, gül değildir. Memlekette kız mı bitti? Ondan başkasını da sevebilirsin elbette, tabi eğer Allah için seveceksen.

Okudunuz mu?  Kolonya Kullanmakta Bir Sakınca Var mıdır ?

Rasulullah aleyhissalatü vesselam buyuruyor ki:
"Kadın, dört şeyi için nikah edilir; malı, soyu, güzelliği ve dini; sen dindar olanını seç ki, evin bereket bulsun." (Buhari)

Mal için evlenen maldan mahrum kalır. Soy için evlenen zelil olur. Güzelliği/Yakışıklılığı için evlenen güzelliğinden/yakışıklılığından mahrum kalır. Dindarlığı/Ahlakı için evlenen Allah için evlenmiş olur ve Allah, rızası için yapılanı asla dünya/ahiret karşılıksız bırakmaz.

Okudunuz mu?  Cehennemden sonra Cennete girme çelişkisi

Allah için sev, Allah için evlen, Allah için yaşa vesselam..


Yorum: Eski sevgili için dua etmek

zorunluyolcu7
2. mesajı atan arkadaşım eğer aşk sevgi yaşadıysan hayatında bir kere bile demesi kolay, aşk yaşamak bu kadar önemsiz olsa Allah kadını ayrı erkeği ayrı dünyada yaratır kulunu da gökten indirirdi herhalde.

Okudunuz mu?  İstemeden Dinden Çıkarsak Nikah Bozulur mu?

Konuyu açan dostum sevgi zorla olmaz, dua ile alakası yok severse gelir sever sevmiyorsada sevmiyor demektir, sevmediğin biri gelip beni sev diye zorlasa veya dua etse sevecekmisin içtenlikle?

Empati yap biraz.

Bu kategoride yer alan Kopya çekmek hakkında soru başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eski sevgili için dua etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.