Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:27
sizden2
Abone

Unutulmuş Eşya

Unutulmuş Eşya

18-Unexpected
Merhaba. Annem markette çalışıyor ve geçen sene 2 tane renkli kalem seti unutmuşlar. Annem de aldı eve getirdi, işte durumu anlattı şöyle şöyle. Neyse benim içim bir türlü bu kalemleri kullanmaya el vermedi ama çok çok az kullandım. Sonra kullanmadım. Neyse geçen gün maddi durumu kötü birisinin mesajını gördüm. 4 kardeşlermiş ve hepsi de üniversite sınavına hazırlanıyormuş. Ben de kullanmadığım kitaplardan birkaçını vereyim de bir katkım olsun dedim. Neyse sonra bu kalemleri gördüm ve acaba kalemleri de versem mi diye kara kara düşünüyorum. Sahibi kalemleri almaya hiç gelmemiş kalemleri bıraktıktan sonra, annemin dediğine göre. Ben şimdi bu ihtiyacı olan kişiye versem günaha mı girmiş olurum yoksa sevaba mı kararsız kaldım. Biraz acele cevap yazarsanız sevinirim çünkü bugün kargoya vericem kitapları. Eğer sıkıntı olmazsa kalemleri de vericem.

Okudunuz mu?  Ailem beni hor görüyor

Yorum: Unutulmuş Eşya

Ensar
Bulunan mala islam literatüründe fıkıhta lakuta olarak adlandırılır. Kişi eğer bir şey bulmuş ise yada unutulmuş sahibi belirsiz bir eşyayı şu yöntemle kullana bilir. Sahibini sorup soruşturmalı , bir yıla kadar sorar soruşturur bulamadığınız taktirde kullanırsınız. Kullandığınız taktirde mal sahibi geri gelir ise o kişiye aynısını verirsiniz. En son olarak o kişinin hayrına o eşyayı verir, denildiği üzere bir fakir ondan istifade ederler.

Okudunuz mu?  Harama bakmamaya çalışıyorum

Yorum: Unutulmuş Eşya

18-Unexpected
Aşağı yukarı neredeyse yarım yıl geçti, ben durumu kötü olan o kişiye kargoyu yarın ya da birkaç gün sonra vericem. Bu kalemleri de versem bir şey olmaz. Çünkü sahibi hiç gelmemiş bu kalemler için, artı fiş de zaten atılmıştır, tabi haliyle yarım yıl geçti üstünden. Dolayısıyla o kişinin sahibini bulmam mümkün değil gibi. Bu yüzden vereceğim sanırım.

Okudunuz mu?  Caiz veya sahih olma durumu arasındaki fark

Yorum: Unutulmuş Eşya

Kayıtsız Üye
Ben hastanede yatarken hastane eldiveni kullanmak durumunda kalıyodum. Çıkış yapınca da eşyaları toplarken 1 paket hastane eldiveni vardı odamda ailem onu da koymuş çantaya. Benim onu kullanmam caiz olur mu yoksa geri mi götürmeliyim. Aynı hastaneye ulaşmam da biraz zor.

Okudunuz mu?  Arkadaşım bana kafir dedi ne yapmalıyım ?

ACİLSERVİS
Onu geri götürmen bir işe yaramaz o eldiven artık hastane ortamında kullanılamaz ve çöpe atılır. Eldiveni kullanabilirsin.

Bu kategoride yer alan Tefekkür nedir? Kısaca İslamda tefekkür başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Unutulmuş Eşya Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.