Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:22
Namazlar
Yönetici

Namaz sırasında üstümüzü ve dağınık yerlerimizi düzeltmek

Namaz sırasında üstümüzü ve dağınık yerlerimizi düzeltmek

LeoparGS
Merhaba. Ben Namazdayken pantolon üstüne de etek gibi bir uzun bir şey giyiniyorum. Fakat son rekatdayken malesef o düştü Namaza devam etdim bitirdim. Sonuçta pantolon vardı diye düşündüm fakat Namazı yeniden kılmam gerekirmi?


Namaz sırasında üstümüzü ve dağınık yerlerimizi düzeltmek

mum
Pantolon dar ise vücudu belli edyorsa namaz olmadı. Bu gibi durumlarda heme örtünürseniz namaz bozulmaz. Yeniden kılın

Okudunuz mu?  Aynalı odada namaz kılınır mı ?

Yanıt: Namaz sırasında üstümüzü ve dağınık yerlerimizi düzeltmenin, Hanefi ve Şafii me

LeoparGS
ALLAH razı olsun….bende secdeye giderken etek ayagıma takılmasın diye topluyordum..öğrendiğim iyi oldu….bir daha yapmam inş..


Soru: Namaz sırasında üstümüzü ve dağınık yerlerimizi düzeltmenin, Hanefi ve Şafii mezheple

Ecrinim
< ALLAH razı olsun….bende secdeye giderken etek ayagıma takılmasın diye topluyordum..öğrendiğim iyi oldu….bir daha yapmam inş. >
aynı şeyi ben de düşündüm,namazda gerek elbisem gerekse eteğim ne kadar dikkat edersem edeyim ayağa kalkarken sürekli takılıyor,ben de hafifce toparlayıp öyle secdeye varıyorum,Rabbim affetsin,ama daha da dikkat edelim inşAllah
Allah c.c. razı olsun bu güzel paylaşım için kardeşim

Okudunuz mu?  Farz namazından sonra okunacak dua

imamhatipli42
Bu konuda çok dikkatli olmak gerekir namazda namazın dışından bir harekette bulunmak namaza zarar verir bozulmayacak kadar olsa bile sevabı azalır. Müslüman namaza durmadan önce elbisesini namaz kılacağı yeri yada saçını sakalını düzeltip öyle durmalıdır.


hande82
bende bu konu ile alakalı olarak şunu sormak istiyorum, oğlum ben namaz kılarken seccadeyi bozup kaçıyor bende elimin ucuyla namazlığı düzeltip secde ediyorum, birde secde edeceğim yere tesbihi koyoyor tesbihi hafif iterek secde ediyorum bunlar da mekruh mudur acaba? Geçenlerde de sırtıma çıktı inemedi düşecek diye elimin ucuyla hafif destekli tuttum namazım bozulmuş olabilir mi??

Okudunuz mu?  Sabah namazı güneş doğana kadar kılınır mı?

imamhatipli42
1. Namaz kılarken elbisesiyle veya sakal ve bedeniyle meşgul olması, yani eliyle bu kısımlara dokunup oynaması, secde yerindeki küçük taş ve benzeri şeyleri eliyle gidermesi mekruhtur.

Son soruna da cevabım böyle olacaktır.

Ebû Said anlatıyor:

"Peygamber Efendimiz secdede iken torunu Hasan geldi, sırtına çıktı. Peygamber Efendimiz de onun elinden tuttu ve ayağa kalktı. Tekrar rükûa varıncaya kadar onu sırtında tuttu. Rükûdan kalktıktan sonra bıraktı ve çocuk gitti."


Kayıtsız Üye
Namazda eteğe takilip düşecek GB olursak namaz bozulurmu

Okudunuz mu?  Bir şeyin hayırlı olup olmadığını anlamak için kılınan namaz ?

NuN
namazda eteğe takılmak ve düşmek namazı bozmaz hemen kendini düzeltmelidir.


Gmzknr
SelamunAleykum namaz kilarken oglum ustume cikiyor.Basortumu cekiyor bende duzeltiyorum yanlis midir?


mum
Ve aleykumusselam ve rahmetullah
Namaz sırasında çocukların açtığı avret yerlerini hemen kapatmak gerekir bu durumda namaz bozulmaz

Okudunuz mu?  Namazdan sonra camide cemaatin musâfaha yapması bidat midir?

Kayıtsız Üye
Namazda arka tarafım açılmasın diye 2 elle pantolon cekiyodum belki de acılmıyod bana ole geliyordu namazım bozuldu mu?simdi namazım kabul oldu mu iade etmem gerekir mi yani bos bosuna mı kıldım?Namazın bozacagı seyleri bilmeden yaparsan ogrenince hiç kılmamış gibi olur muyum?

Okudunuz mu?  Namazı yanlış kılınca ne yapmalıyız

mumsema
Namazda avret yerleri görünmesin diye elbiseleri düzeltmek namazı bozmaz ama bundan önce beli düşük denilen elbiseler giymemeniz gerekir.


Kayıtsız Üye
Namaz kılarken ayaklarımı hiç kaldırmadan sürtüyorum eteğim ayaklarımın altında kalıyor belim açılıyor tahiyattan kalkarken nasıl namaz kılmam gerekir


namazda eteğe takılmak, namazda etek düzeltmek, namazda eteği düzeltmek

Bu kategoride yer alan Hiç duâ bilmeyen nasıl namaz kılar? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz sırasında üstümüzü ve dağınık yerlerimizi düzeltmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.