Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:12

Yedi haftalık bebeği kürtajla aldıran bir kimseye yardımcı olmak da günah mıdır?

Yedi haftalık bebeği kürtajla aldıran bir kimseye yardımcı olmak da günah mıdır?

Efdal
Soru
Bundan 2 yıl evvel bir arkadaşım evlilik dışı ilişkiden dolayı 7 haftalık bebeyi kürtajla aldırdı ve benden bunun için para aldı bu olay beni rahatsız ediyor 7 haftalık bebeyi aldırmak caiz midir? Yoksa bu cinayete ben de ortak olmuş durumda mıyım piskolojimi bozuyor bu durum ben o zaman düşünemedim bunun cinayet olacağını çok pişmanım ama bu olay tövbeyle hallolmaz gibi geliyor lütfen bilgi verirseniz sevinirim.

Okudunuz mu?  Bilal Habeşi, ilk Müslüman olan köle midir?

Cevap:

Kırk iki günden sonra bebeği aldırmak caiz değildir. Bu süreden önce de sebebsiz yere çocuğu aldırmak yine doğru değildir.

Bir günaha yardımcı olmak da günahtır. Ancak bizzat günahı işleyen kadar günahkar olunmaz. Yapılan hatalardan dolayı tevbe kapısı her zaman açıktır, Allah bir daha yapmamak üzere samimi olarak yaplan tevbeleri kabul edeceğini vaad ediyor.

Okudunuz mu?  Ayet ve besmele yazılı kağıtları üzerimizde taşımamız caiz midir?

Cevap: Yedi haftalık bebeği kürtajla aldıran bir kimseye yardımcı olmak da günah mıdır?

HADİE
bazen insanlar bir konu hakkında bilgi sahibi olmadıkları için ne yaptığını bilemezler bu durumda kişi ondan mesul değildir fakat yinede Allah bilir o yüzden bol bol tövbe edilmelidir

Okudunuz mu?  Ölen kişiye hakkını helal etmemek

Cevap: Yedi haftalık bebeği kürtajla aldıran bir kimseye yardımcı olmak da günah mıdır?

Kaan Aykas
Cevap vereyim cenin 1 günlük dahi olsa aldırmak çok büyük günahtır.Gerekirse Kurandan açıklayabilirim.Buradan herkeze çağrı yapıyorum.Kürtaj cinayettir.Yapanda,yaptıranda,aracılık edende çok büyük bir günah işlemektedir.


Yorum: Yedi haftalık bebeği kürtajla aldıran bir kimseye yardımcı olmak da günah mıdır?

Kayıtsız Üye
eşimle ayrıldıktan sonra hamile oldugumu ögrendim 7 haftalık gebe oldugumu daha sonra ona söyledim ve istemedigini söyledi ve aldirdim benim bakacak durumum doğuracak pozuzyonda bile degilim babam gilin evinde ve 8 ayrilik kizim var onada ben bakiyorum günahi onun mu boynuna yoksa benim mi

Okudunuz mu?  Film ve Diziler hakkında yapılan yorumlar Gıybet midir?

arifselim
O bebeğin sahibi de Allah’tır. Bu günaha ikiniz ortaksınız. Evet durumun çok zor olabilir ama bir canlı bebeği aldırmak büyük bir vebal büyük bir günahtır. Tövbe istğfar et ve bir miktar sadaka ver.


Kayıtsız Üye
Ben ikinci evliliğimi yapmıştım onun iki kızı vardı benimde bir kızım vardı hamile kaldım ve ben bu çocuğu gerçekten çok istiyordum sonrasında eşimin büyük kızı çocuk doğurursan onu öldürürüm dedi ayrıca eşim eşim benim önceki evliliğimden olan kızıma maddi ve manevi şiddet uyguluyordu tabi kızımı koruduğum için banada şiddet uyguluyordu bir yandanda benim öz annem bana baskı yapıyordu aldıracaksın diye velhasıl benim piskolojim çok bozuldu. ve hastaneye giderek ağlaya ağlaya bebeği aldırdım ve ben üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen o olayın etkisinden kurtulamadım bunun günahı bendemi yoksa piskolojimi bozup aldırmama sebep olanlarmı bu arada ben o kişiden kürtajdan 1-2ay sonra boşandım.

Okudunuz mu?  Zınadan Doğan çocuğun Ne Suçu Vardır Kı, Tahkır Edılıyor Ve Bazı Hakları Kısıtlanıyor

Hoca
Keşke boşanıp aldırmasaydın ama iş işten geçmiş. Günahta ortaksınız ama seni zorlayanın günahı daha büyük. Allah affetsin.
Gurre kefaretini ödemelisiniz bu dini cezasıdır.


Kayıtsız Üye
Ben 3 gün önce 8 haftalık bebegimi aldırdım gerçekten çok mecbur kaldım ben çok istedim çok doğurmak istedim eşim aldirmam için günlerce baskı yaptı çok direndim uykularimdan kaldırıyordu beni çocuğu aldiracaksin diye 3 gün önce zorla aldırdım çok kotuyum çok pişmanım onun canına kiydim kendi canimada kiyacam ne yapmalıyım ben

Okudunuz mu?  Nikaha Şahitlik Edenlerde Bulunması Gereken özellikler?

mum
Cenine kıydınız kendinize kıymayınız
Hata etmişsiniz ama daha büyük hatalardan korusun diye Allahtan af dileyn dua edin.
Gurre kefaretini araştırın ve ne gerekiyorsa dini açıdan yapın


7 haftalik kurtaj gunahmi, 7 haftalık bebeği aldırmak günah mı, kurtaj gunahmi

Bu kategoride yer alan Türkçe Ve Arapça Teşrik Tekbirleri Ve Anlamı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yedi haftalık bebeği kürtajla aldıran bir kimseye yardımcı olmak da günah mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.