Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:05
sizden9
Abone

Bildiğim halde neden içim rahat değil

Bildiğim halde neden içim rahat değil

07li
hayırlı akşamlar ben adetli olmama ragmen gece rüyamda iltiham oldum ve adetliyken gusül abdesti aldım banyodan çıktıktan sonra ağzımda saç varmış gibi bir şey geldi ağzma hemen görmemek için ağzımı tekrar çalkaladım gördüğüm zaman tekrar gusül almam gerekir içim rahat etmez diye öle yaptım ama hala içim rahat değil tekrar gusül almam gerekiomuş gibi hissediyorum kendimi bu neden kaynaklanıyor o agzımdaki saç gusüle mani midir nolursunuz yardım edin banyoya girmden dişlerimide fırçalamıştım tekrar gusül almalımıyım…


Cevap: bildiğim halde neden içim rahat değil

davetci1

Esavrvb.

Değerli "07li" Kardeşim sizin içinde bulunduğunu gereksiz bir vesvesedir.Bildiğiniz gibi vesevese nefs ve şeytandandır. Mel’un Şeytan hep vesvese vererek insanları huzursuz etmek ister,içiniz rahat olsun.Hiç bir şeyi promlem yapmayın.Allah insana taşıyamacağı yükü yüklemez.Allah bizler için zorluk dilemez,ameller niyetlere göredir.

İşte vesveseye dair bazı ayetler:

Enfal 11

İz yugaşşîkumun nuâse emeneten minhu ve yunezzilu aleykum mines semâi mâen li yutahhirekum bihî ve yuzhibe ankum riczeş şeytâni ve li yerbıta alâ kulûbikum ve yusebbite bihil akdâm(akdâme).
O’nun (Allahû Tealâ) tarafından, emin olmanız için sizi bir uyuklama hali bürüyordu. Ve sizin, onunla temizlenmeniz ve şeytanın murdarlığını (vesvesesini) sizden gidermek ve kalplerinizi bağlamak ve onunla ayaklarınızı sağlamlaştırmak (sabit kılmak) için semadan su indiriyordu.

Okudunuz mu?  İçimdeki sesten nasıl kurtulabilirim?

A’raf -201
İnnellezînettekav izâ messehum tâifun mineş şeytâni tezekkerû fe izâhum mubsırûn(mubsırûne).
Muhakkak ki; takva sahibi kimseler şeytandan onlara gözü bürüyen bir vesvese dokunduğu zaman (Allah’ı) tezekkür ederler (Allah’la tezekkür ederler). İşte o zaman onlar, basar edenlerdir (kalp gözlerinin basar hassası ile görürler:

Fussilet 36
Ve immâ yenzeganneke mineş şeytâni nezgun festeız billâh(billâhi), innehu huves semîul alîm(alîmu).
Ama şeytandan sana mutlaka vesvese gelecektir. O zaman Allah’a sığın. Muhakkak ki O, en iyi işiten, en iyi bilendir.

Kaf-16
Ve lekad halaknel insâne ve na’lemu mâ tuvesvisu bihî nefsuh(nefsuhu), ve nahnu akrebu ileyhi min hablil verîdi.
Ve andolsun ki insanı Biz yarattık. Ve nefsinin ona ne vesveseler vereceğini biliriz. Ve Biz, ona şah damarından daha yakınız.

Okudunuz mu?  Abdestin farzlari Kur'anda 5 iken mezheblere göre neden degisiyor?

Nas-4
Min şerril vesvâsil hannâs(hannâsi).
Hannasın vesveselerinin şerrinden.

Nas-5
Ellezî yuvesvisu fî sudûrin nâs(nâsi).
Ki o (hannas), insanların göğüslerine vesvese verir.

Vesveseden Kurtulmak için ne yapmak gerekir.

Neden imtihan ediliyoruz.

9/TEVBE-126: E ve lâ yerevne ennehum yuftenûne fî kulli âmin merreten ev merreteyni summe lâ yetûbûne ve lâ hum yezzekkerûn(yezzekkerûne).
Ve onlar, senede bir veya iki kere imtihan edildiklerini görmüyorlar mı? Sonra tövbe etmiyorlar (Allah’a yönelmiyorlar) ve onlar zikir yapmıyorlar (Allah’ın ismini ardarda tekrar etmiyorlar).

2/BAKARA-155: Ve le nebluvennekum bir şey’in minel havfi vel cûi ve naksın minel emvâli vel enfusi ves semerât(semerâti), ve beşşiris sâbirîn(sâbirîne).
Ve sizi mutlaka korku ve açlıktan ve mal, can ve ürün eksikliğinden imtihan ederiz. Ve sabredenleri müjdele.

2/BAKARA-156: Ellezîne izâ esâbethum musîbetun, kâlû innâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn(râciûne).
Onlar ki, kendilerine bir musîbet isabet ettiği zaman: "Biz muhakkak ki Allah içiniz (O’na ulaşmak ve teslim olmak için yaratıldık) ve muhakkak O’na döneceğiz (ulaşacağız).” derler.

Okudunuz mu?  Flört zina mıdır?

2/BAKARA-157: Ulâike aleyhim salâvâtun min rabbihim ve rahmetun ve ulâike humul muhtedûn(muhtedûne).
İşte onlar (dünya hayatında Allah’a mutlaka döneceklerinden emin olanlar) ki Rab’lerinden salâvât ve rahmet onların üzerinedir. İşte onlar, onlar hidayete ermiş olanlardır.

İşte dönüş için yapılması gereken;

39/ZUMER-54: Ve enîbû ilâ rabbikum ve eslimû lehu min kabli en ye’tiyekumul azâbu summe lâ tunsarûn(tunsarûne).
Ve Rabbinize (Allah’a) yönelin (ruhunuzu Allah’a ulaştırmayı dileyin)! Ve size azap gelmeden önce O’na (Allah’a) teslim olun (ruhunuzu, vechinizi, nefsinizi, iradenizi Allah’a teslim edin). (Yoksa) sonra yardım olunmazsınız.

43/ZUHRÛF-36: Ve men ya’şu an zikrir rahmâni nukayyıd lehu şeytânen fe huve lehu karîn(karînun).
Ve kim Rahmân’ın zikrinden yüz çevirirse, şeytanı ona musallat ederiz. Böylece o (şeytan), onun yakın arkadaşı olur.

73/MUZZEMMİL-8: Vezkurisme rabbike ve tebettel ileyhi tebtîlâ(tebtîlen).
Ve Rabbinin İsmi’ni zikret ve herşeyden kesilerek O’na ulaş.

33/AHZÂB-41: Yâ eyyuhellezîne âmenûzkûrullâhe zikren kesîrâ(kesîran).
Ey âmenû olanlar! Allah’ı çok zikirle (günün yarısından fazla) zikredin.

Okudunuz mu?  Yalan yere valla demek

13/RA’D-28: Ellezîne âmenû ve tatmainnu kulûbuhum bir zikrillâh(zikrillâhi) e lâ bir zikrillâhi tatmainnul kulûb(kulûbu).
Onlar, âmenûdurlar ve kalpleri, Allah’ı zikretmekle mutmain olmuştur. Kalpler ancak; Allah’ı zikretmekle mutmain olur, öyle değil mi?

Allah razı olsun


Cevap: bildiğim halde neden içim rahat değil

mematii
< hayırlı akşamlar ben adetli olmama ragmen gece rüyamda iltiham oldum ve adetliyken gusül abdesti aldım banyodan çıktıktan sonra ağzımda saç varmış gibi bir şey geldi ağzma hemen görmemek için ağzımı tekrar çalkaladım gördüğüm zaman tekrar gusül almam gerekir içim rahat etmez diye öle yaptım ama hala içim rahat değil tekrar gusül almam gerekiomuş gibi hissediyorum kendimi bu neden kaynaklanıyor o agzımdaki saç gusüle mani midir nolursunuz yardım edin banyoya girmden dişlerimide fırçalamıştım tekrar gusül almalımıyım.. >

<
Adetli olan zaten cünüp sayılır yıkansada bir anlamı olmaz.
Adet bittiğinde bir defa yıkanması yeterlidir.
2-3-5 defa cünüp olan kişi sadece bir defa yıkanır.
Ardarda olan cünüplük için defalarca yıkanmak gerekmez.
>

Sorulan sorunun cevabı yukarıda açıklandığı gibidir..

Okudunuz mu?  Ölmüş biri için sadaka verilir mi

Cevap: bildiğim halde neden içim rahat değil

07li
arkadaşlar artık neye inanıp inanmayacağımı şaşırdım kafayı yemek üzereyim hayatım karardı bir sürü gusül şekli okudum internetten ve yasin kitabında peygamberimizin aldığını anlatan gusül şeklinide okudum ama hala vücudun 3 defa sağ omuza 3 defa sol omuza su dökülür ve vücut ovulur diyor ama benim anlamadığım her su döküşümüzdemi ovalıycaz vücudu yoksa 3 defa art artda döküp sonramı ovalıycaz onu tam olarak anlamadım ben her döküşte ovmaya çalışıyorum ama mesela ilk döküşde ovalarken mesela belimin arka tarafını ovalamayı unutuyorum bunu ikinci döküşümde ovalıyorum sonra diyorum ki ilkinde unutmustum gusülüm kabul olmaz diye tekrar baştan gusül almaya başlıyoum bunu nasıl çöze bilirim 3 defa art arda döksem sonra her tarafını vücudumun iyice ovalasam olurmu sonuçta ikisindede vücutta kuru yer kalmıyor bunu yapsam doğru olurmu ben banyoya girince hepsini uygulamaya çalışıyorum buda banyoda uzun kalmama neden oluyo böyle oluncada banyoda uzun süre kalmak iyi değildir şeytan ilişi diyorlar ne yapmalıyım Allah rızası için yardım

Okudunuz mu?  Tırnaklar uzun olarak aldıığımız gusul geçerlimi?

NuuR_
Ben seni iyi anlıyorum.. Vesveseyi dinlersen büyür çoğalır ruh halin bozulur, ibadetten zevk alamazsın .. tinlamamaya çalış, sonra göreceksin için huzur dolacak ..

Bende namazda yellenme ile başladı, abdestle devam etti, arkasından gusül geldi, .. Zaman kaybı oluyor abdest alırken, sonra ibadetine zaman çok az kalıyor bu sefer namazı yetiştirme telaşına giriyorsun .. etrafındaki kişileri huzursuz belkide mutsuz ediyorsun ..
hepsini yendim çok şükür en sonunda temizlik hakkında vesveseye kapıldım, öyleki ellerimi çok yıkar hale geldim, bastığım yerden, kapı kollarından şüphelendim .. öyleki bir şeyi ellediğimde hemen lavoboya gider yıkardım ..
biraz içini ferah tut, seni tanımadığım halde iyi anlıyorum .. Rabbim sana kolaylık versin, şeytani yenmeni ibadetlerini huşu ve huzurla yapmanı nasip etsin ..

hani vardır ya korkunun üstüne gidersen yenersin .. sende vesveselere aldırış etmeden, Rabbime tevekkül ederek ibadetlerini yap göreceksinki birgün inşAllah Allah (cc) izniyle kurtulacaksın ..

Okudunuz mu?  Namaza ara vermek ?

07li
saolasın kardeşim yardımlarınız için öğütlerin için inşAllah bende kurtulurum dediğin gibi gusülüme dikkat ederek alacağım vücudumu iyice ıslanmasını sağlayacağım zaten önce ağzıma 3 defa u sonra burnuma 3 defa su sonrada vücuduma 3 defa sağ omuzdan 3 defa sol omuzdan su dökücem sonrada iyice ovalayarak yıkıcam bu şekilde guslüm kabul olurmu her döktükten sonra ovalamasamda olurmu çünkü orda vesvese başlıyor kaç defa döküp ovduğumu hatırlaya mıyorum.. birde her gusülde agza burna su verdikten sonra namaz abdesti gibi abdest alınmalımı….ALLAH her konuda hepimizin yardımcısı olsun hayırlı günler…


davetci1
S.a.

Değerli "07li" nickli kardeşim, Allah’a karşı takva sahibi olup Allah’a tevekkül etmek şarttır.

İşte bakın ayetlere;

65/TALÂK-2: …..ve men yettekıllâhe yec’al lehu mahrecâ(mahrecen).
……Ve kim Allah’a karşı takva sahibi olursa, (Allah) ona bir çıkış yeri nasip kılar.


65/TALÂK-3: Ve yerzukhu min haysu lâ yahtesib(yahtesibu), ve men yetevekkel alâllâhi fe huve hasbuh(hasbuhu), innallâhe bâligu emrih(emrihî), kad cealallâhu li kulli şey’in kadrâ(kadren).
Ve hesap etmediği (aklına gelmeyen) bir yerden onu rızıklandırır. Kim Allah’a tevekkül ederse, artık ona O (Allah) kâfidir. Muhakkak ki Allah, emrini (işini) yerine getirendir. Allah herşey için bir kader tayin etmiştir.

Okudunuz mu?  İyi Kalpli Biri Olan Kişiyi Allah Sever Mi?

Nasıl Takva sahibi olabiliriz.

30/RÛM-31: Munîbîne ileyhi vettekûhu ve ekîmûs salâte ve lâ tekûnû minel muşrikîn(muşrikîne).

O’na (Allah’a) yönelin (Allah’a ulaşmayı dileyin) ve O’na karşı takva sahibi olun. Ve namazı ikame edin (namaz kılın). Ve (böylece) müşriklerden olmayın.

Bunun için kalpden şu dileği mutlaka dileyin inş….

"Yarabbi dünya hayatını yaşarken ruhumu sana ulaştır" Amin..

Bakın bu dileği kalpden dilerseniz şeytanın ve nefsinizin size verdiği tüm vesveselerden kurtulursunuz inş..

Bu imthanlar sizin Allah’a dönmeniz içindir.Sonunda mutlaka dünya hayatında yaşarken Allah sizi kendisine (Allah’a) ulaştırır yani hideyete ererseniz.

42/ŞÛRÂ-13: Şerea lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrekû fîh(fîhi), kebure alel muşrikîne mâ ted’ûhum ileyh(ileyhi), allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).

Okudunuz mu?  Seçimlerde oy kullanmak kul hakkına girer mi?

(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); "Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


Dilediğinizde bir ürperti duyar tüyleriniz diken diken olursa size müjdeler olsun.Allah size de müjdeler ulaştırır.

İşte müjde ayetleri:

39/ZUMER-17: Vellezînectenebût tâgûte en ya’budûhâ ve enâbû ilâllâhi lehumul buşrâ, fe beşşir ıbâd(ıbâdi).

Ve onlar ki; taguta (insan ve cin şeytanlara) kul olmaktan içtinap ettiler (kaçındılar, kendilerini kurtardılar). Çünkü Allah’a yöneldiler (Allah’a ulaşmayı dilediler). Onlara müjdeler vardır. Öyleyse kullarımı müjdele!

10/YÛNUS-62: E lâ inne evlîyâ allâhi lâ havfun aleyhim ve lâ hum yahzenûn(yahzenûne).
Muhakkak ki Allah’ın evliyasına (dostlarına), korku yoktur. Onlar, mahzun olmazlar, öyle değil mi?

Okudunuz mu?  Facebookta İslami sayfa isimleri


10/YÛNUS-63: Ellezîne âmenû ve kânû yettekûn(yettekûne).
Onlar, âmenûdurlar (ölmeden evvel Allah’a ulaşmayı dileyenlerdir) ve takva sahibi olmuşlardır.


10/YÛNUS-64: Lehumul buşrâ fîl hayâtid dunyâ ve fîl âhıreh(âhıreti), lâ tebdîle li kelimâtillâh(kelimâtillâhi), zâlike huvel fevzul azîm(azîmu).
Onlara, dünya hayatında ve ahirette müjdeler (mutluluklar) vardır. Allah’ın sözü değişmez. İşte O, fevz-ül azîmdir.

Ne duruyorsunuz hemen Allah’a ulaşmayı dileyin….



nurya
eüzü billahimineşşeytaniraciym bismillahirrahmanırrahim–kovulmuş şeytandan ALLAH,a sığınırım demen yeter için rahat olsun kardeşim

Bu kategoride yer alan Çok ciddi sıkıntılara ve vesveseleere düşmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bildiğim halde neden içim rahat değil Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.