Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:23
sizden8
Abone

Banyoda müzik dinlemek günah mıdır ?

Banyoda müzik dinlemek günah mıdır ?

Neşem
Banyoda müzik dinlemek günah mıdır ?


Cevap: Banyoda müzik dinlemek günah mıdır ?

Sinansc
Günah’mıdır bilmem ama hoş olmaz yani. Çünkü temizlik iman’dan gelir.. Temizlikde bir ibadet sayılır… Dinlenmemesi daha güzel olur..


Cevap: Banyoda müzik dinlemek günah mıdır ?

Rhetoric
< Çünkü temizlik iman’dan gelir.. Temizlikde bir ibadet sayılır… >
Temizlik imandan gelir ile temizligin bir ibadet oldugu kast ediliyor ise sana göre, ”evlilik imanin yarisidir” sözü ile ibadeti nasıl baglantiya getirirsin simdi merak ettim.

Okudunuz mu?  Lig tv ve Ona Benzer Ücretli Programları İnternetten İzlemek

Cevap: Banyoda müzik dinlemek günah mıdır ?

Sinansc
sonuçda yaptığın herbişey kötülükler hariç Allah için yaşamak bile ibadettir kardeşim… ibadet sadece namaz kılmak hacca gitmek değil..


Rhetoric
< ibadet sadece namaz kılmak hacca gitmek değil >

Dediklerimize dikkat etmeliyiz. Bu tür deyimler insanlari ibadetten sogutur. Simdi insanlar var derler ki; ”benim kalbim temiz, ben kötülük yapmiyorum, ozaman namaz kılmam da gerekmiyor”. Ibadetin yeri ayridir, kötülüklerden uzak yasamak ayridir. Bedenimiz ile, malimiz ile ibadet sarttir.


ehli-sunnet
Herşeyin Haram olması gerekmez
Müzik dinlemek zaten doğru değildir
Banyoda veya Dağ başında
Kesin bir yasak varmı bilmiyorum
Ama edebe aykırıdır.

Okudunuz mu?  Dualarım kabul mü oldu yoksa kaderdemi yazılıydı anlayamadım

Gezgin
Müslüman Bir Kişinin Banyo Yaparken Şu Edeplere Dikkat Etmesi Gerekir

Konu İçin Aşağıdaki Linki Tıklayınız

forumduasi.com/fikih-soru-ve-cevaplari/27140-banyo-adabi-banyo-ile-ilgili-soru-ve-cevaplar.htmlBanyo Adabı


SerdenGectim
Arkadaşım , Peygamber Efendimiz (s.a.s) banyo ve tuvalette iken selam bile almazken sen nasıl şarkı söylemeye kalkabilirsin ..


Neşem
Rhetoric (soruya bak .çay demle) ne demek ya bilmiyor olabilirim öğrenmek içinde soruyorum doğru dürüst cevap vermen gerkirdi önce yazdıklarına bak

Okudunuz mu?  Allah evreni neden yaratmıştır

şarkı söylemiyorum zaten ben sadece sordum merak ettiğim için herkes her konuda bilgili değil ama önemli olan öğrenmek için çabalamaktır terslemeniz gerekmez


Sofı
Banyoda az zaman gecırmek daha ıyıdır uzun sure durmak Şeytana uymak demek bır ınsan banyoya yada wc gırdıgı zaman sağ ve sol dakı melekler senı kapıda bekler ve çıktığında ne yaptığını anlarlar not olmaya baslarlar

Okudunuz mu?  Cennette ulaşım nasıl olacak?

islamustafa
Müzik dinlemek zaten caiz değildir.
Ayrıca Banyoda dinlemek oyalanmayı arttıracağından su israfı oluşacaktır.kişi banyodayken bir an önce temizliğini yapıp Banyodan çıkmalıdır.
Temizlik su gibi nimetleri düşünüp şükretmeli ve tefekkür etmelidir. Müzik gaflet verir . Caiz değildir


lüleburgaz
Konu uzamış, net olalım.Günahtır kardeşlerim.Allah u teala yı unutturacak herşey haramdır.

Okudunuz mu?  Kıyametin kopmasını istemek yanlış bir düşüncemidir ?

Kayıtsız Üye
Sorulan soruya herkes kendi fikriyle cevap vermemeli bunun yerine doğru cevabı bu konuya ehil kisiler kaynaklar aracılığıyla cevap vermeli günah veya caiz vs. Gibi hükümlerin fikir olarak beyan edilmesi doğru değil ayrıca bir soru sorulmuş soruyu ve sorani tenkit etmek kimseye herhangi bir kazanç sağlamaz


Kayıtsız Üye
Pardon ama bu işin bence si yok, yanlış soylersin sonra belki kiz veya sen günaha girersiniz. Bilmiyorsanız lütfen kendi düşündüklerinizi söylemeyin çünkü yanlis olabilir

Okudunuz mu?  Salli-Barik farzmı Hanefi mezhebi için

Kayıtsız Üye
müzik dinlemek Günahtır Zaten Haramdır .Müziği banyoda yada oturma odasında ayda dışarda dinlemen bişey değiştirmez.Banyo da ve tuvaletteyken Zikir yapmakta caiz değildir.Araştırırsan banyo ve tuvalet adabı ile iligili çok eser vardır


Kayıtsız Üye
Herkes kendi kafasına göre cevap vermiş. Müzik dinlemek haram hükmünü neye göre verdin? Allah’ı unutturacak olduğu zaman tamam ama adam belki spordan geldi ve hemen bir duşa girip çıkayım diyor ve 10 dakika kalıyor. Müzik dinledi diye 15 dakika kalicak diye bir şey yok ki.muzik dinleyerek De 10 dakika kalabilir. Müziğin haram helal olması konusunda da kendinize göre hüküm vermeyin. Kimi aşk şarkısı dinler sevdiğini hatırlar, Kimi aşk şarkısı dinler sevdiğini,o sevdiğinin kalbinin her an atmasını sağlayan Allah’a içinden şükreder.Hayal kurar,hayalleri doğrultusunda Allah rızası için çalışır çabalar. Şehvet uyandıran şarkılar dışında dinleyene de bağlı. Öyle her müziğe kendiniz haram diye hüküm vermeyin. Dinlediği şarkının türü,konusu ve dinleyenin ne anladığıyla algılıdır. Allah rızası için kendinize hüküm vermeyin.

Okudunuz mu?  Yaratılış ve evrim teorisi hakkında soru

Kayıtsız Üye
Efendim eğer bir müslümansanız; Allah için yapılan ya da şöyle söyliyim yaparken Allahın rızasını gözettiğimiz herşey ibadettir buna evlilikte dahildir (ilim öğrenmek, temizliğe dikkat etmek ,bir yerden bir yere hicret etmek vs.)gibi ayrıca bireyin yaptığı amelin ibadet olması için sadece farziyeti önemli değildir yani farz ibadetleri yaparsan yükümlülüğün üstünden kalkar ama sünnet nafile vs amellerde ibadete dahildir yorum yazmadaki amacım muhaliflik değil sadece bir düzeltmedir saygılar..

Okudunuz mu?  Sihir yaptım çok pişmanım

Kayıtsız Üye
yani dediğin gibi bedenen ibadetle mal ile ibadet ayrıdır o da doğru söylüyor sende bence kimsenin bir yanlışı yok


banyoda müzik dinlemek, banyoda müzik dinlemek günah mı, banyo yaparken müzik dinlemek günah mı

Bu kategoride yer alan Tesbih çekmek dinimizde yok mu? tesbih budizme ait bir unsur mu? birde namaz aslında 3 rekat mi indirildi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Banyoda müzik dinlemek günah mıdır ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.