Anasayfa
7 Ağustos 2021, 14:26
kadin
Yönetici

Bone caiz mi ?

Bone caiz mi ?

Hoca
Bone caiz mi

Fransızlardan gelen ve takılınca eşarbın altından görülebilen boneyi kadınların kullanması caiz mi?

Hepsi caizdir. Bone, saçları toplamak ve dışarıdan görülmesine mani olmak için kullanılıyor. Bone takılmazsa eşarp kayar ve saç görülebilir. Bone uygun bir örtüdür.


Cevap: Bone caiz mi ?

cananım
Allah razı olsun mum……


Yanıt: Bone caiz mi ?

uhutgunesi
Bonyede mi takmışlar ki böyle bir soru gündeme gelmiş.Allah cc hidayet versin cümle tesettüre takmış kişilere.

İnsanın dışarı çıkıp Yeteeeeeeer diyesi geliyor.Açılanlara laf söylenmezken ağrıma gidiyor vesselam


Soru: Bone caiz mi ?

hoca hanım
Hayır bu sorunun sorulması iyi olmuş.Böyle düşünme uhutgüneşi kardeşim.burda ince bir detay var.farkedilmesi zor mu bilmem:ama rahibeler de örtülüdür onların örtü altında taktıkları boneleri görünür.Halbuki müslümana yakışan onlara benzememektir.O yüzden eşarp altında boneyi çok göstermemek gerekir.Allah razı olsun ancak bu hususun da belirtilmesi lazım.

Okudunuz mu?  Cinsel İlişkide Müstehab ve Mekruhlar

Hoca
< rahibeler de örtülüdür onların örtü altında taktıkları boneleri görünür.Halbuki müslümana yakışan onlara benzememektir.O yüzden eşarp altında boneyi çok göstermemek gerekir. >
eyvAllah bacılar buna dikkat etsnler. bone saçı göstermmek içindir süs için değil.


uyku_tutmaz
Evet boneyi göstermemek lazım. Hele de rangarenk örtüp 5 cm göstermeleri de ne anlamıyorum…


Rayyan Emir
bazen sadece esarptan bone takmis bayanlar goruyorum emine beder tarzi caizmidir dinimizde? yakasi kapali bir ceketle takilabilirmi?


zehraoku
< bazen sadece esarptan bone takmis bayanlar goruyorum emine beder tarzi caizmidir dinimizde? yakasi kapali bir ceketle takilabilirmi?
>

Emine beder kim resim ekleyebilirmisin ceketle nasıl kombine olucak bone kücük bir şey basörtüsünün altina takiliyor kaymayi önlemek için.

Yoksa büyük boy bonelerdemi var :S


Rayyan Emir
dur bulayim dik yakali ceket giymis kulaklarini fln ortmustu

Okudunuz mu?  Kadınların en çok kullandığı 10 kelime

soyle yapayim resim eklemeyi bilemedim emine beder yemek tarifi fln veren bir bayan


Gümüş Kuş
Bildiğim kadarıyla boyun açık olunca tam tesettür olmuyor. Kapalı cekette olsa, boğazlı kazakta olsa birtek boneyle kulak altı açık kalır. Bunun uygun olmadığını düşünüyorum.


zehraoku
Bu cesit tesettüre girenler var ancak cokk cokk soru isaretide var

Tesettür amacina ulasmismi kullanan kisinin ici rahat olabilir ancak örnek teskil etmez ki cünkü ölcü belli boyun kismi cene alti kapali olmali bu kullanis sekli bunu yerine tam olarak getirmiyor yani konu acsak tartisilir.

Böyle bir tercih sahsi olsa gerek yinede bize laf etmek düsmez,iyiki resmi ekledin az çok bilgilendik sagol kardes.


Rayyan Emir
evet soru isareti çok degilmi? diyanete sorucam bakalim bir de bilgimiz olsun


imamhatipli42
“Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin” umduğunuza nail olasınız” (en-Nûr, 24/31).

Okudunuz mu?  Eğitim Amaçlı çizilmiş Cinsel Resimle Bakılması Günahmıdır

Ayeti kerime gerekli açıklamayı yapıyor bizim söz söylememize gerek yok.


Rayyan Emir
evet kesinlikle doğru imamhatipli arkadaşim. bogazli kazak da zinet yerlerini kapatiyor sal da kapatiyor. soru isareti dedigim noktalar bunlardi


zehraoku
Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlarbuyruluyor

yani basörtüsünü takip komple kapanmak anlamina geliyor diye algiliyorum bu ancak büyük boy bir örtüyle olabilir

bulundugum bölgede bayanlarin kapanma sekli böyle yalniz bizim memleketimizden gelen bayanlarin bas örtme sekli degisik

Okudunuz mu?  Adet dışı kanama namaza engelmidir

Bir örnek vericem baskada bulamadim bu modeli kapama sekli olarak alabilirsin bu boy büyük gelirse istersen kücük boy
kestirebilirsin kumasi .

Bu örnekle karsilastir :

Senin verdiğin asagidaki örnek :

Amouage senin verdiğin resimdeki örnek türban gibi bir şey bogazli kazakla boyun bölgesi kapanmis ancak giyilen kiyafetle bir arada tesettür yerine gelmismi icim rahat etmezdi her harekete dikkat etmek gerekir saga baksan kayar sola baksan kayar bogazli kazakta bir yere kadar kapatiyor bazen tel programlarinda bu cesit örtünen var ancak her hareketlerine dikkat ediyorlar ufak bir kaymada boyun kulak kismi azda olsa gözüküyor bu konuda düsüncelerin nedir amouage kardesim yazarmisin.


imamhatipli42
Kardeşler ya ben anlatamıyorum yada siz fetva istiyorsunuz. Yakalarının üstünü örtsünler ayetinin tefsiri omuzları ve boynunu kapatan bir örtü kullansınlar demektir. Ayet açık hükmü koymuşken tartışmanın bir anlamı yok.

Okudunuz mu?  Kadınların şalvar giymesi

Rayyan Emir
tartismiyoruz kardesim nerden cikardiniz… bilgilenme amaciyla soruldu sadece . ayetler hakkinda tartisacak kadar imansiz degilim elhamdulillah. zehraoku kardesim katiliyorum rahat edemez insan ister istemez. yazin bogazli kazak giyemeyecegimiz için sal baglasan cahiliye devrindekine uyacak (sali bogazdan baglayip arkaya atmak gibi)

abaya hosuma gidiyor genelde


zehraoku
Bone caiz mi ?

amouage kardes bu modeli begenmissin birkac degisikle olabilir belki bilemiyorum

Ben bu konularda biraz cahilim bu kadar cesitliligi bilmiyorum bu abaya dedigin ferace gibi bir şey galiba ben feraceyide bu portalda tanidim biz burada bize tanitilan ferace modellerini elbise olarak biliyoruz yani benim yurt disinda olmam bilgisizligimden kaynaklaniyor olabilir.Bildigim carsaf birde basörtü büyük boy olan ve dökümlü pardesü dar olmiyanindan.


Rayyan Emir
est. ne demek bilgisizlik.. bende buraya gelmeden önce basortusune degilde carsaf için pek ilimli bakmazdm. ama baktimki abaya/carsaf onlar için ozgurluk demek . hergun ne giyecegim diye dusunmuyorlar ,bu sicakta 7/24 tesetturle dolasmiyorlar,dugune giderken ne giyecegim diye dusunmuyorlar cunku haremlik selamlik isteyen istedigini giyiyor abaya altina,kadina kimse bakmiyor bunu çok sevdim ozellikle..

Okudunuz mu?  Hanifi Mezhebine Göre Adetliyken Tırnak Kesip Vücüt Temizlemek Harammıdır

o yuzden kadinlar makyaj da yapiyor abartmadan ,pullu abayada giyiyor araba da kullaniyor. fikirlerimi burasi çok degistirdi acikcasi. turkiyede bu dusunce maalesef yok keske olsaydi. kapali arkadaşlar daha rahat olurdu bazen bakiyorum bazi erkek uyeler kadini dislayan tavirla yaklasiyor baski kuruyor parfum gunah renkli elbise gunah diye.

parfum sisesini ustune bosaltmadiktan sonra neden gunah olsun, isil isil rengarenk giymedikten sonra abaya ustunde birkac degisiklik neden gunah olsun.. makyaj için bisey diyemecegim suse zinete giriyor cunku.. araplar bu konuda asmis tasvip etmiyorum tabiki.

Okudunuz mu?  Hz.Fatima İle İlgili Kıssalar

bence önce erkeklerin nefsleri terbiye altina alinmali bu ulkede kadina bakmamayi ogrenmeliler.. sonra kadin.. kadin giymis dapdar kot ustunde basortusu bir kilo makyaj ee acarsan bakarlar .. bu değil iste.. bilgisizdir cahildir yapmistir gunahtir gunaha girmsitir ama acarsan bakarlar dusuncesi bundan daha sacmadir.. o gunah islemisse sende ortak olmucaksin.

ah zehra kardesim Allah herkese buralari gormeyi nasip etsin. erkeklerin nefslerini nasıl yendigini gorse keske herkes. bizim mankenler geldi buraya 3-4 sene önce 🙂 mini etekler askisizlar .bir kere donup bakan olmadi inan hemde kapali carsi tarzi bir carsida. kadinin poset tasimasi,cocuk tasimasi çok yadirganacak bir şey burda. erkek yapmaliymis. kadin yemek ve temizlik yapmamaliymis hizmetci yapmaliymis kadinin degeri alcaliyormus bunlardan bahsediyorlar sastim kaldim.

halbuki ben kocamin elinide operim ayaginida yikarim terliginide veririm gocunmamda. ama onlar kadini oyle kutsallastirmis ki Allahin emaneti diye çok güzel bir şey aslinda bu. Emanete verdikleri deger çok buyuk.

Okudunuz mu?  Adetliyken şahmeran duası okunur mu?

bizde tam tersi kadini yasaklayan bir tutum var tesettur deyince sen evden cikma otur deniliyor çok uzuluyorum bu duruma 🙁 (tabi sabah ciksin aksam gelsin ozgur olsun demiyorum ama esini kiyafet alisverisine bile yollamayanlar var)

Allaha emanet ol kardesim umarim anlatabilmisimdir


imamhatipli42
< bazen bakiyorum bazi erkek uyeler kadini dislayan tavirla yaklasiyor baski kuruyor parfum gunah renkli elbise gunah diye.

parfum sisesini ustune bosaltmadiktan sonra neden gunah olsun, isil isil rengarenk giymedikten sonra abaya ustunde birkac degisiklik neden gunah olsun.. makyaj için bisey diyemecegim suse zinete giriyor cunku. >

Bir yanlış anlaşılma var galiba sitede hiç kimse kadınlar makyaj yapmasın allı pullu elbise giymesin diyemez kardeşim. Tabi ki giyebilir ama sadece eşine karşı anlatabildim mi?

Okudunuz mu?  Tesettür Modası..Şık Tesettür Kıyafetleri

ravza 2
cevaplar yorumlar güzel fikir alışverişi olunca doğruyu eğriyi öğreniyoruz biribirimizi kırmadan çok güzel RABBİM razı olsun kardeşlerim tesettür deyince RABBİM nasıl emrediyorsa odur bunun üstüne kelime olmaz ama bunuda bilmeyenler var .(mesela kotu giyiyor daracık kollar kısa kol başınıda önü açık saç gözüküyor örtmüş güya ama ben kapalıyım diyor ne yapacağız yazdıkça okudukça birbirimizle yazıştıkça okuyanlarda öğrenir inşALLAH RABBİM tesettürü tam uyguluyanlardan emre uyanlardan vede uyaranlardan eylesin ellerinize sağlık hepinizin


Rayyan Emir
makyaj konusunda bir şey demedim imamhatipli kardesim o suslenmeye girer.. alli pullu elbise giysinler de demedim. ama illa kati bir sekilde tek renk elbise giyilecek gunahtir yaklasimini uygun bulmuyorum. rollon surene kolonya surene de gunah denmez degilmi? niyet kotu kokulardan arinmak temiz gezmekse sünnet degilmidir? kalksin tum siseyi siksin uzerine demiyorum. pek yorum yapmayan birkac kisi için sozum. herseyi gunah saymak haram kilmak yahudilerin yaptigina giriyor dikkat etmemiz lazim. ama yok ben alli pullu giyerim makyaj yaparim niyetim iyi demek de olmaz. ama elime johnson baby kolonya surmusum vay sen gunah isledin sadece kocana sur demek de pek mantikli gelmiyor. anlatabildim umarim

Okudunuz mu?  Adetli Kadın Secde Ayeti Duyarsa

emine beder bonesi, emine beder, s400

Bu kategoride yer alan Müslüman kadının giyim şekli nasıl olmalıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bone caiz mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.