Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:45
Gusul
Yönetici

Bilmeden 1 yıl kadar cünup kalmışım haberim yoktu bunun cezası var mıdır?

Bilmeden 1 yıl kadar cünup kalmışım haberim yoktu bunun cezası var mıdır?

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar ben bilmeden 1 yıl kadar cünup kalmışım haberim yoktu nasıl oldu sormayın ama bilmiyordum bunun cezası var mıdır


Yanıt: bilmeden 1 yıl kadar cünup kaldım bilmiyordum

Hoca
1 yıl cünüp kaldım demek, 1 yıl Namaz kılmadım, oruç tutmadım… yılı ibadetsiz geçirdim demektir.

Kardeş Allah’tan af dile tevbe et ve kılmadığın tüm namazları kaza et ve tutmadığın pruçlarıda tut.
İnşAllah Affedilenlerden olursun.

Okudunuz mu?  Banyo yaparken banyoya abdest bozmak neden unutkanlığa sebep veriyor

Yanıt: bilmeden 1 yıl kadar cünup kalmışım haberim yoktu nasıl oldu sormayın ama bilmiyordum bunun cezası var mıdır?

hutoğlu
afedersin ama 1 yıl boyunca hiç yıkanmadınmı yada ne bileyim gusl abdesti almak için illa bir eylemmi yapmış olman gerekiyor ben içimde biraz huzursuzluk duysam hadi evvelden kötü emeller içindeydim kirleniyordum şimdi tevbe ettim yapmıyorum ama biraz ruhen sıkıntım olsa hemen gider ve gusl abdesti alırım evvelden değil ama şimdi şürkedenler,denim elhamdülillah

Okudunuz mu?  Sabah kalktığımda lekeler

1 Yıl Cünüp

Batu Kılıç
Selamünaleyküm arkadaşlar ben 15 yaşında yaşamımı sürdüren bir gencim ve hayatımdan mutluyum ama ben affedersiniz 13 yaşında mastürbasyona başladım ve aralıksız farkında olmadan 1 yıl cünüp olmuşum ki gusül abdest bilmiyordum bu 1 cünüplük bana günah olarak geri dönecek mi yoksa özürlük bir durum olacak mı?

Okudunuz mu?  Banyoda idrar yapmak gusle engel mi

Ensar
Annen ve baban sana dinini öğretmemiş ergenliğe girdikten sonra sorumluluk artık sendedir. Dinini öğrenme zorunluluğun vardır. Bu farzdır yani mecbursun. Bunun ilk yoluda İlmihal kitabı okumaktır.

Ve aleyküm selam. Siz henüz buluğ çağının yani ergen olmanın başındasınız. Yapmış olduğunuz bu işin çirkin ve zararlı olduğunun farkındasınız. 15 yaşında siz cünüp gezilmeyeceği ve gusül abdesti alınacağını öğrendiniz,bundan sonra ona göre davranın. Allah cc af edendir.

Okudunuz mu?  Gusülden sonra dişleri fırçalamak olur mu

Kayıtsız Üye
Ben utanarak söylüyorum ama. Mastürbasyon yapmanın gusül gerektirdiğini günah olduğunu hiç bilmiyordum. Ramazan aylarında da bu iğrenç işi yapıyodum bilmiyodumki gusül almam gerektiğini. Ramazan ayında normal gusül alsam bile ertesi gün tekrar maatürbasyon yapıypdum. Tahmini 5 sene kadar bu durumdan habersiz şekilde oruçlarımı bu şekilde tuttum. Ayda 30 oruçdan koskoca 5 sene bu oruçların hepsini mi kaza edicem. Rabbim affetsin beni ve benim gibileri çok pişmanım.

Okudunuz mu?  Gusül alırken besmele çekilir mi ?

Ensar
Öncelikle yaşınızı belirtmemişsiniz eğer bu işi ergen olmadan yapmışsanız herhangi bir kaza orucu tutmanıza gerek yoktur,yok eğer ergenlikten sonra ise orucu tutmanız gerekmektedir. Sizden öğrenmem gereken bu işi gecemi yoksa gündüz oruçlu ikenmi yaptınız? Eğer gece yapmışsanız bu durumu cünüplü olarak oruç tutmuş sunuz. Sonuç olarak Ramazan ayı olan kaza borcunuzu hesaplayın ve o günlerin kazasını tutun.

Bu kategoride yer alan Askerde Duş Saatleri Ve Gusül? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bilmeden 1 yıl kadar cünup kalmışım haberim yoktu bunun cezası var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.