Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:55
missa4
Abone

Namaza başlamak istiyorum ama başlayamıyorum

Namaza başlayamıyorum

Mumsema456
Arkadaşlar ne zamandır niyetleniyorum. Bir zamanlar 5 vakit kılardım ama şimdi cuma namazına dahi zor gidiyorum şeytan resmen esiri yapıyor yardım edin :((


Cevap: Namaza başlayamıyorum

Hoca
insanı ibadetlerden engelleyen günahlar var.
Hayatında işlediğin ve maneviyatına zarar veren günahlara tevbe et inşAllah namaz kılmak zor gelmeyecektir.
Ki nefs hiç bir zaman iyilik/Allaha itaat etmek istemez.
Nefsini zorla zamanla pes edecektir.


Cevap: Namaza başlayamıyorum

İLİMCİK
Dördüncü Söz

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ
اَلصَّلاَةُ عِمَادُ الدِّينِ

Namaz, ne kadar kıymetdar ve mühim, hem ne kadar ucuz ve az bir masraf ile kazanılır, hem namazsız adam ne kadar divane ve zararlı olduğunu, iki kerre iki dört eder derecesinde kat’î anlamak istersen; şu temsilî hikâyeciğe bak, gör:

Bir zaman bir büyük hâkim, iki hizmetkârını, -herbirisine yirmidört altun verip- iki ay uzaklıkta has ve güzel bir çiftliğine ikamet etmek için gönderiyor. Ve onlara emreder ki: "Şu para ile yol ve bilet masrafı yapınız. Hem oradaki meskeninize lâzım bazı şeyleri mübayaa ediniz. Bir günlük mesafede bir istasyon vardır. Hem araba, hem gemi, hem şimendifer, hem tayyare bulunur. Sermayeye göre binilir."

İki hizmetkâr, ders aldıktan sonra giderler. Birisi bahtiyar idi ki, istasyona kadar bir parça para masraf eder. Fakat o masraf içinde efendisinin hoşuna gidecek öyle güzel bir ticaret elde eder ki; sermayesi birden bine çıkar. Öteki hizmetkâr bedbaht, serseri olduğundan; istasyona kadar yirmiüç altununu sarfeder. Kumara-mumara verip zayi’ eder, birtek altunu kalır. Arkadaşı ona der: "Yahu, şu liranı bir bilete ver. Tâ, bu uzun yolda yayan ve aç kalmayasın. Hem bizim efendimiz kerimdir; belki merhamet eder, ettiğin kusuru afveder. Seni de tayyareye bindirirler. Bir günde mahall-i ikametimize gideriz. Yoksa iki aylık bir çölde aç, yayan, yalnız gitmeye mecbur olursun." Acaba şu adam inad edip, o tek lirasını bir define anahtarı hükmünde olan bir bilete vermeyip, muvakkat bir lezzet için sefahete sarfetse; gayet akılsız, zararlı, bedbaht olduğunu, en akılsız adam dahi anlamaz mı?

Okudunuz mu?  Hz Muhammedin ölümü ne zaman? nerede öldü?

İşte ey namazsız adam ve ey namazdan hoşlanmayan nefsim!

O hâkim ise; Rabbimiz, Hâlıkımızdır. O iki hizmetkâr yolcu ise; biri mütedeyyin, namazını şevk ile kılar. Diğeri gafil, namazsız insanlardır. O yirmidört altun ise, yirmidört saat her gündeki ömürdür. O has çiftlik ise, Cennet’tir. O istasyon ise, kabirdir. O seyahat ise kabre, haşre, ebede gidecek beşer yolculuğudur. Amele göre, takva kuvvetine göre, o uzun yolu mütefavit derecede kat’ederler. Bir kısım ehl-i takva, berk gibi bin senelik yolu, bir günde keser. Bir kısmı da, hayal gibi ellibin senelik bir mesafeyi bir günde kat’eder. Kur’an-ı Azîmüşşan, şu hakikate iki âyetiyle işaret eder. O bilet ise, namazdır. Birtek saat, beş vakit namaza abdestle kâfi gelir. Acaba yirmiüç saatini şu kısacık hayat-ı dünyeviyeye sarfeden ve o uzun hayat-ı ebediyeye birtek saatini sarfetmeyen; ne kadar zarar eder, ne kadar nefsine zulmeder, ne kadar hilaf-ı akıl hareket eder. Zira bin adamın iştirak ettiği bir piyango kumarına yarı malını vermek, akıl kabul ederse; halbuki kazanç ihtimali binde birdir. Sonra yirmidörtten bir malını, yüzde doksandokuz ihtimal ile kazancı musaddak bir hazine-i ebediyeye vermemek; ne kadar hilaf-ı akıl ve hikmet hareket ettiğini, ne kadar akıldan uzak düştüğünü, kendini âkıl zanneden adam anlamaz mı?

Okudunuz mu?  Heyecanımı nasıl yenebilirim?

Halbuki namazda ruhun ve kalbin ve aklın büyük bir rahatı vardır. Hem cisme de o kadar ağır bir iş değildir. Hem namaz kılanın diğer mubah dünyevî amelleri, güzel bir niyet ile ibadet hükmünü alır. Bu surette bütün sermaye-i ömrünü, âhirete mal edebilir. Fâni ömrünü, bir cihette ibka eder.
Sözler ( 21 )

Ey bedbaht nefsim! Acaba ömrün ebedî midir! Hiç kat’î senedin var mı ki, gelecek seneye belki yarına kadar kalacaksın? Sana usanç veren, tevehhüm-ü ebediyettir. Keyf için, ebedî dünyada kalacak gibi nazlanıyorsun. Eğer anlasa idin ki, ömrün azdır hem faidesiz gidiyor. Elbette onun yirmidörtten birisini, hakikî bir hayat-ı ebediyenin saadetine medar olacak bir güzel ve hoş ve rahat ve rahmet bir hizmete sarfetmek; usanmak şöyle dursun, belki ciddî bir iştiyak ve hoş bir zevki tahrike sebeb olur.
Sözler ( 270 )

Okudunuz mu?  Çok aşırı sinirliyim çevremdeki herkesi üzüyorum hep agresif oluyorum

Namaza başlamak istiyorum fakat başlayamıyorum.

Huzurİslamda
arkadaşlar 19 yaşımdayım üniversite okuyorum hemşirelik 1.sınıf erkeğim. küçüklüğümde(16-17 ye kadar) Allah’a yüzde yüz iman içindeydim . birgün hata edip başka forumlarda ateistlerle tartışmalara girdim ve imanımda zedelenmeler yaşadım. Haşa Allahın varlığından şüphe eder oldum ve kendimden tiksindim. sonra o tartışmaları o insanları bıraktım. internet üzerinden sureleri, ayetleri dinledim ağlayacak duruma geldim kendimi zor topladım. Allahıma şükürler olsunki şuan iman içindeyim yani iman derken (5 vakit namaz kılmıyorum ibadetleri tam yerine getirmiyorum fakat Allaha, peygamberlerime, kısaca imanın her şartına inanıyorum Allahım bozmasın). işte benim vahim durumum bu şekilde. demem o ki artık iyi bir kul olma zamanım geldi. son iki haftadır cumaya gidiyorum. namaza başlamak istiyorum fakat başlayamıyorum içime garip duygular geliyor utançla karışık birçok anlamsız duygu. bu durumu nasıl aşıp namaza kavuşabilirim. artık namaz kılmalıyım yardım edin yüzüme nur gelsin istiyorum.
yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. bu sorularıma cevap arayabilmem için bu siteyi oluşturmuş ve kalkınmasında rol oynamış herkese birer fatiha okuyorum……amin


merhaba
İmanını salih amelle beslemelisin.
Ibadet olmazsa iman zamanla zayıflar.
Unutma Günah nefsin gıdasi, zikir ve ibadet ruhun gıdasıdır.

Okudunuz mu?  Annemi çok üzdüm ona kendimi affettirmek için ne yapmalıyım

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun. salih amel konusunda çok haklısın neyse artık kararlıyım başlayacağım namaz kılmaya inşAllah.


Kayıtsız Üye
Ben namaza başlamak isteyip bir türlü başlayamadım. Bu sabah 5 40 gibi uyandım yurtta kalıyorum mescide gittim oranın fotoğrafını çektim odama dönerken aklım başıma geldi ben napıyorum dedim sanki bir güç beni uyandırdı git mescide fotoğrafını çek dedi sabah bu rüya gibi geldi ama fotoğrafa bakana kadar. Bunu namaza başlamam için bir işaret olarak gördü yakınlarım napmam gerek hiç bilmiyorum sizce böyle bişey neden oldu?


Darusselam
İslamın şartlarından bir tanesi namaz kılmaktır Namaz kılmak farzdır. ALLAH,ın emridir hiç zaman kaybetmeden. namaza başlayın hayatınızda bereketlenir. zor zamanlarında sizi ayakta tutacak olan namazdır.


haci
namazın önemi ile ilgili kitaplar veya videoları taki edin mutlaka cemil tokpınarın sabah namazına nasıl kalkılır kitabını okuyun


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm, ben liseye giden genç bir kardeşinizim. 1-2 yıldır namazdan sorumluyum ama kılmayı bilmiyorum, öğrenmek istiyorum, ama bir türlü ilk adımı atamıyorum. Tam olarak elimde bir kaynakta yok nasıl başlarım neler yapmam gerek falan hiç bir bilgim yok. Namaz kılmak, başlamak istiyorum ama kılmıyorum buda beni üzüyor. Ne yapmam gerek ? nasıl başlasam ? nasıl etsem ? hayrınıza bir yardım eli uzatırsınız inşAllah.

Okudunuz mu?  Büyüklere saygı küçüklere sevgi göstermekle ilgili ayet ve hadisler

arifselim
Aleykum selam. Hemen sana en yakın camiye git ve hocaya bu konuyu aç. Dini kitaplar satan bir kitabevinden namazı anlatan bir kitap alarak başlayabilirsin. Sana büyük İslam İlmihali almanı tavsiye ederim. Orda temel olarak sana gerekli olan acil bütün konuları bulabilirsin.


Eftimis
Merhabalar, Ben namaza başlamak istiyorum. Dua çok fazla bilmiyorum. Ama öğrenip namaz kılmakta kararlıyım. Öğrenmek istediğim bir kaç soru var.

Namaz kılarken her vakit aynı dualar ile namaz kılsam kabul olur mu. Örnek verecek olursam;

Sabah Namazın

< Sünnetinde ve Farzında
1. Rekat
Sübhaneke
Fatiha
İhlas

Otururken
Ettihiyatü
Allahüm Mesalli
Allahüm Mebarik
Rabbena Atina okusam

2. Rekat
Fatiha
Felak Süresi

Otururken
Ettihiyatü
Allahüm Mesalli
Allahüm Mebarik
Rabbena Atina okusam >
Şeklinde dualarımı okusam bunu 5 vakit olarak tekrar etsem namazım kabul olur mu. Bana yardımcı olur musunuz.


Kayıtsız Üye
1. Rekat: Subhâneke, euzü, fatiha, kevser
Birinci oturuşta sadece ettehiyatu
2. Rekat: Besmele, fatiha, ihlas
Ikinci oturuşta ettehiyatu, salli ve barik, rabbenâ, rabbenağfirli ve selam verilir

Bu kanaldaki videolardan öğrenebilirsin: HoustonBlueMosque


arifselim
Merhabalar kardeşim. Bütün namazlarda aynı duaları okuyarak namazlarını kılabilirsin. Zaten iki rekat namaz kılmayı bilen kişi için bu bilgiler bütün namazlar için yeterlidir. Allah namaz ve ibadetlerinde daim eylesin.

Okudunuz mu?  Anne Babaya Sadaka Verilir Mi?

Kayıtsız Üye
kardesim Allah effedicidir ve o utanip mahcupluk oldugu için namaz kilamiyorsun yaa o mefsin buhanesi sonucta Allah af eder lakin donup tovbe ettigin surece ve namaz kilacan Allah’a sukur edecen ne olursa olsun namaz kilamiyorsan nefsin buhanesidir


Mavikaya
Merhaba,yasadigim problemlerim var,tavsiyelerinize ihtiyacim var.
Ben 30 yasini gecmis bir erkegim.Kücuklugum hemcinslerim tarafindan sürekli tacize ugramakla gecti.Destpot bir baba ve gariban bir annenin elinde buyudum.Zor yillar gecirdim,hemcinslerime duygularim oldu o,duygularin cogunu atlattim.
Ama simdi issizim.Abimin yanina geldim abim bana köpek gibi deger veriyor,üstelik hiç para almiyorum.Escinsel duygularima goz kapayan ailem yasadigim drami umursamiyor.Eskiden namazlarimi kilardim,simdi biraktim.Nefes alamiyorum,öfkem ibadetimin önüne gecmis durumda.Derdimi dinleyecek kimse yok.Bir tavsiye verin,tekrar namaza başlamak istiyorum ama ise gidince o istek yok oluyor.Insan derdin içinde olunca saglikli dusunemezmis,disardan dinleyince ne yapmam lazim


Kayıtsız Üye
Zorluktan sonra bir kolaylık mutlaka gelecektir kardeşim o yüzden senin namaza başlaman hatta belkide Allahın sana yardım etmesi için Allah seni imtihan ediyo olabilir nefsini baya zorla işe gidince namaz kıl bismillah demekle başla sonra estağfirullah namaza başla sonra inşAllah Allah sana yardım eder nefsini zorlaman gerekiyo çünkü zahmet E gidrdiğimiz zaman rahmete layık oluruz yani sen nefsini zorla rahmet seni kuşatıcaktır

Okudunuz mu?  Şahmaran nedir?

Kayıtsız Üye
Ben kim miyim senin gibi birisiydim heralde vesevese ile boğuşuyodum canıma tak etti çareyi tabii herkesin bildiği gibi Camii hocasına sordum artık bunalmıştım vesveseden namaz kılmayı bilmiyodum yandakilerden baka baka kıldım namaz bitti hocam dedim yardım bir sorum var buyur dedi anlattım derdime çare buldu aramızı kurduk ilk defa Camiiye vakit namazlarına gidiyodum ama sadece akşam namazlarına ben tabi vesveseden kurtuldum sonramı noldu;) namaz ağır geldi gitmedim 1 hafta sonra içime ağırlık çöktü huzursuzluk ben dedim bidaha başlıycam gittim yine aga yandan baktım baktım önce namazı öğrendim hocada tabi buldu benim gibi 17 yaşında elemanı bırakırmı oda beni bir elden geçirdi sureler mekruh nedir abdestin farzı bozan durumlar herşeyi öğretti sonra ben tabi saf duygularımla kılıyorum on numara huşum var sure bilmiyorum içimden dua ediyorum Türkçe 🙂 napiyim abi bilmiyodum öğrendim çok şükür bize sahip çıkmadı kimse adam akıllı şimdi ne oldu dersen Kur’an okuyoruz akıcı olmasada + müezzinlik dersleri Camiide cemaat beni tanıyor ve çoğuylada aram iyidir ben kim tanımadıklarımla sohbet kurmak kim Namaz adamı böyle değiştirir artık Camiiye 2 vakit bulunmazsam tak telefon nerdesin diye soruyolar işte Allah bize böyle bir nimet sunmuş bundan başka yol varmı kardeşim ? NAMAZ ADAMI ADAM EDER İSLAM İNSANI İNSAN EDER İNŞALLAH BAŞLARSIN İLK ÖNCE YAVAŞ YAVAŞ BAŞLA BENDE SADECE AKŞAMLARI KILIYODUM ŞİMDİ SABAH NAMAZI CAMİİDE OLAMAZSAM ÜZÜLÜYORUM EĞER GEÇERLİ SEBEBİM YOKSA DUA ET DUA ALLAH’A GİDEN EN GÜZEL YOLLARDANDIR

Okudunuz mu?  Dinden çıkan, islam dinine girmek için ne yapmalı

Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm hocam.

Ben namaza başlamak isteyen bir gencim ama bazı korkularım var. Mesela ben genelde çok rüyalanan bir insanım bunun için de hep gusletmem gerekiyor. Yani namaza başlarsam hemen hemen her sabah banyo yapmak zorunda kalıcam ki bu biraz zor çünkü ailem kızıyor. Bu şekilde nasıl namaza başlayabilirim ki ? Başlasamda tam kendimi veremeyeceğim sürekli rüyalandığım için. Bu sorun gerçekten beni çok bunaltıyor her gece duâ edip yatmama rağmen aynı.. Bir de günlük akıntılarım da çok oluyor. Ben namaz abdesti aldığımda da bu olacaktır muhakkak. Bu şekilde ne yapabilirim ve nereden başlayıp bu korkularımdan kurtulabilirim ?
Hocam bir de bazı insanlar neden sabah namazını kılmıyor anlatır mısınız ? Sonuçta o da 5 vakit namaz içinde mecburi değil mi ? Ben buna bir türlü anlam veremiyorum..

Allah yar ve yardımcımız olsun


mum
Yemek gaz yapar diye yeyemek ne kadar doğru ise, cünüp olurum ve yıkanamam diye namaz kılmamak da o kadar doğru
Sen başla ve tevekkül et Allah yardım eder.


Kayıtsız Üye
Slm sayın arkadaşlar

Okudunuz mu?  Mehdi nereli ve nerede zuhur edecek?

Şimdi biraz düşünülürse insan mantığıyla birşeyler varsa biryerden geliyor demek ve yapicisi var demek. Bunada biz değişik dillerde degisik isimlerle Allah diyoruz.
Yüceltip büyütüyoruz bir yerlere sığdıramıyoruz ama kendisinden bir geri dönüş alamıyoruz. Böyle olduğu için bukadar değişik din var dini anlayış var. Bizim bukadar anlaya çaliştığımız Allah pek de ilgilenmiyor gibi bu konularla. Sonuc itibariyle ağzı olan konuşuyor ve herkes haklı.
Ama doğru olan bir şey üzerine tartişma olmaz mesela 2+2
Isteyen istedigini söyleyebilir ama sonuc bellidir degismez.


bbgbbg
Allahu Teala zaten senin o istediğin geri dönüşü 1400 yıl evvel yapmış kardeşim.Allah’ın(azze ve celle) Kitabına ve sahih kaynaklardan sahih şekilde Rasulüne(sav) bakarak istediğin geri dönüşü alabilirsin.Sana bu yorumu yazarken bir ayet arıyordum ama aşağıdaki ayetle karşılaştım.Tam da isabetli oldu Rabbim bizleride aşağıdaki ayette geçtiği gibi kendi izniyle gerçeğe ilettiği kullarından eylesin.

Bakara-213;
İnsanlar tek bir ümmetti. Allah, müjdeciler ve uyarıcılar olarak peygamberler gönderdi ve beraberlerinde, insanların anlaşmazlığa düştükleri şeyler konusunda, aralarında hüküm vermek üzere hak kitaplar indirdi. Oysa kendilerine apaçık ayetler geldikten sonra, birbirlerine karşı olan ‘azgınlık ve kıskançlıkları’ yüzünden anlaşmazlığa düşenler, o, (Kitap) verilenlerden başkası değildir. Böylece Allah, iman edenleri, hakkında ayrılığa düştükleri gerçeğe kendi izniyle eriştirdi. Allah, kimi dilerse onu doğruya yöneltir.

Okudunuz mu?  Sevdiğim kişiyle evlenmek için dua

Kayıtsız Üye
Slm
Sağolun cevap için ama sizcede biraz uzun bir zaman değilmi 1400 sene önce. Insan denilen yaratik dün ne yaptığını unutan, doğruyu bildiği halde yanlışa yönelen, birsürü eksikleri gedikleri olan bir yaratığa bundan 1400 sene önce yine bir insan tarafından birşeyler gelmiş. Bunun böyle olmasının bir mantıklı açıklaması varmı ?
Sonuçta önemli bir mesele , cennet cehennem gibi bir yatırım söz konusu.
Buna rağmen mal sahibinden başka herkes alıyor satıyor. Herkes kendi şartlarına göre
fiyat biçiyor ama ortada hiçbirşey olmadığı gibi olduğunu iddia ettikleri, ve bir düzüne isteklerinin olduğunu söyledikleri Allah hiç karışmıyor. Bu derece önemli bir mesele bu kadar ihmal edilmemeli. Isteyen en azından ne istediğini söyleyebilmeli. Insan en net meselelerde anlam sorunu çekerken bu gibi önemli bir meselede biraz açık ve net olunmalı değilmi?
Zaten öyle demeyi düşünüyorsanız bakın müslümanların haline, sonra.Inanıyorum demeyi biliyorum gibi diyebilmek isterdim.


namaza başlamak istiyorum

Bu kategoride yer alan Birine Kafir Demek ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaza başlamak istiyorum ama başlayamıyorum Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.