Anasayfa
8 Mayıs 2021, 8:59
sizden01
Abone

Yanlışlıkla ramazandan sonra niyet etmek, o niyet tutar mı? İstimna yaparak orucu bozmak kaza mı getirir?

Cevap: Yanlisikla ramazandan sonra niyet etmek, o niyet tutar mi? / Istimna yaparak orucu bozmak kaza mi getirir?

ryan123
Bende şimdi böle bir problem var, ben oruçluyken istimna yaparak orucu bozdum, çünkü boşaldım, ama boşalmak aklıma bile gelmedi, ama oldu işte. Orucum bozulduğunu biliyorum, ve bide şu problem var, bir 2 hafta sonra yine boşaldım aynı şekilde, ama bu sefer oruçlu deildim, iftardan sonra ve sahurdan önce öldü. Şimdi kesin bana kaza orucu mu gerekiyor?

Okudunuz mu?  Ne yaptıysam namaz kılmayı öğrenemedim bu yaşa geldim yardım

Bende şimdi bir kaza oruç borcum var diyelim, yanlışıkla niyet edersem ramazandan sonra, yani istemeden, aklımdan o niyet geçerse nolur acaba? Niyet tutar mı?

Kardeşler, yalvarıyorum bana bir cevap yazın benim sorularıma, çok persian oldum, depresiöna gircem o yaptığım işin yüzünden. Kaza Orucumu tutarak, ve ondan sonra yapıtığım istimnların yüzünden tevbe ederek günahlardan kurtulmak istiyorum, ve bidaha boşalmak istemiyorum. Ama önce yanlışıkla niyet ederek nolduğunu bilmem lazm, geceleri hep aklımdan geçiyor niyetler, niyetin ortasında düşünmeye kesmeye çalışıyorum, ağlamak istiyorum artık. Yanlışıkla niyet ederek noliyor, tutiyor mu tümiyor mu? Düşünürken niyet aklından geçerse, niyetin ortasında başka bişey düşünürsem, o niyet tutar mı?

Okudunuz mu?  Esra'u Ferahan Allah'ın isimlerinden biri mi?

Lütfen. Lütfen, cevap verin. Allah rızası için.


Cevap: Yanlisikla ramazandan sonra niyet etmek, o niyet tutar mi? / Istimna yaparak orucu bozmak kaza mi getirir?

Müslüman123
Aynı şey benimde başımdaydı ilk başlarda. Sizin gibi oruçluyken bozdum istimna ile.Ramazan bittikten sonra hep aklıma niyet etmek falan geliyordu ben edemezdim çünkü sahur falan yapmamıştım ama sabaha kadar otururdum. Sürekli Allah’a sığındım. Allah’ım kalbimi biliyorsun dedim. Sonra bir kaç gün sonra artık kafamdan uçtu gitti. Bi hocamız o aklımıza gelen niyetin tutup tutmayacağını söyleyebilir mi?

Okudunuz mu?  Nafile oruçta ihtilam olmak orucu bozarmı

Yanlışlıkla oruca

Bu kategoride yer alan Banyoya grince nefsime hakim olamıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yanlışlıkla ramazandan sonra niyet etmek, o niyet tutar mı? İstimna yaparak orucu bozmak kaza mı getirir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.