Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:06
sizden4
Abone

Kötüler sefa iyiler cefa içinde neden?

Kötüler sefa iyiler cefa içinde neden?

ezgi06
arkadaşlar bu dünyada adalet varmı?niye insanları üzen kötülük yapan kişiler rahatta ve huzurda eden bulmuyomu yada bizmi acele ediyoruz Allahın ceza vermesi için anlayamıyorum


Cevap: kötüler sefa iyiler cefa içinde neden?

nimet
Allah ilmi isteyene malı ise istediğine verir.sanırım o kadar malın hesabı ahirette oldukça zordur.o nedenle ilim tahsil etmek hem dünya hem de ahiret için iyi bir amal.malımla imtihan olmaktansa birkaç kişiye tebliğde bulunmayı isterim şahsen….


Yanıt: kötüler sefa iyiler cefa içinde neden?

fafatara53
önemli Olan Ahirette Sefa Değilmi Kardeşim.. Ayrıca Bu Dünyada Adalet Aramak Boş Birsey Yüce Allahım öyle Adaletli Ki Ahirette Doğru Ve Yanlıs Herseyin Karsılığını Ebedi Olarak Verecek Bizlere..


Soru: kötüler sefa iyiler cefa içinde neden?

şaf_ak
İlâhî adalet "imhal eder (zâlimlere mehil ve süre verir) fakat asla ihmal etmez”

;);)


ezgi06
Allah razı olsun arkadaşlar saolun


Hazall.
vesselamun aleyküm ezgi06 kardeşim;
biz bu dünyaya sınavdan ve bazı değerlerden gecebilmek için yaratıldık.
kötüler sefa iyiler cefa içinde neden?
bu sorunun cevabı zaten burda…
önemli olan bu cefaya dayanabilmek anlatabiliyor muyum??
bu sınavdan güzel bir sekilde gecebilmek…
selamlarımla
< İlâhî adalet "imhal eder (zâlimlere mehil ve süre verir) fakat asla ihmal etmez” >


scorpionmzk
Kısacası her sefanın bir cefası, her cefanın elbet bir sefası vardır…

Okudunuz mu?  Bir Müslüman bir Müslümanı öldürürse kafir olur mu.

beyaz gelincik
ya biz niye bu dünya için üzülüyoruz ki? dünyada adaletin olmadığını hepimiz biliyoruz.
hem çunuda unutmamamız gerekir Allah cc katında dünyanın bir sinek kanadı kadar değeri yok bırakalımda ahireti düşünmeyenler yaşasın bize bu dünya lazım değil
rabim öbür dünyada bizden razı olsun yeter


mmt109
kimin kötü kimin iyi olduğunu da Allah (c.c.) bilir. biz kimsenin içini bilemeyiz. neyle sınav olduğunu, başından neler geçtiğini. hem bakalım sefa mı sürüyo nerden biliyoruz içinde kopan fırtınaları ve 1 gün sonra başına neler geleceğini. Allah’ın adaletini sorgulamıyalım. Rabbim kendisine isyan edenlere bile rızık verip onları koruyorsa bize ne oluyo ki bize kötülük yapan insanın kötü olmasını istiyoruz…


handecanan
ahiret inanmamızın bir sebebi de bu değil mi?bu dünyada adalet yok,kalbi kırık bir sürü insan var.peki hep böyle mi olacak?hayır tabi ki.ahirette gerçek adalet var.hiç kimsenin kalbi kırılmayacak,haksızlık yapılmayacak.

Okudunuz mu?  Ölmek İstemek

egeliefe86
Haksızlık Yapılmayacak Her Iki Taraftada Insanlar Her Zaman Imtihandadır


bay_dogru
Selamun aleyküm ve rahmetullah;

Dünya bir imtihan yeridir,

Cenab-ı hak kimi insanı zenginlikle kimide fakirlikle imtihana tabii tutar, bazı insanlar, paralandıkça azar, günaha girer, Allah onun bu azgınlığı sebebiyle azabını da artırır, kimi de zenginliğinden azgınlaşmaz , müslümanlığının gereğini yerine getirir,

takdir Allahın tabii

sonuç olarak her zengini kötü olarak isimlendiremeyiz ama Hz. Allah kötü kimseleri zenginleştirmek suretiyle daha fazla azab etmek istiyor olabilir

selam ve dua ile !


iliman
eğer bütün iyiler rahat yasasaydi ve kôtûker kôtû yasasaydi bu yalan dûnyanin neresi yalan olurdu


BiLaL HaTTaB
< ya biz niye bu dünya için üzülüyoruz ki? dünyada adaletin olmadığını hepimiz biliyoruz.
hem çunuda unutmamamız gerekir Allah cc katında dünyanın bir sinek kanadı kadar değeri yok bırakalımda ahireti düşünmeyenler yaşasın bize bu dünya lazım değil
rabim öbür dünyada bizden razı olsun yeter >

Bu anlayış hıristiyan kültürünün empoze ettiği bir anlayıştır kardeşim. Dünyada adaletin olmadığını nerden çıkarıyorsunuz? İnsanların hilafet görevini yerine getiremeyip, dünyayı hükmetme işini zalimlere bırakması, dünyanın adaletsiz olduğu anlamına gelmez. Dünyanın değersiz olduğu anlamına hiç gelmez. Kendi eksikliklerimizi Allah’a yüklemeyelim. Madem dünya Allah katında sinek kadar değersizdi, neden yaratma gereği duydu? Neden dünyaya gönderip bu dünyayı imar etme yolunda çaba sarfeden kuluna eşref-i mahluk dedi? Bırakın bu yanlış düşünceleri kardeşlerim. Dünya da ahirette önemlidir bir Müslüman için. Terk-i dünya değil, ehl-i dünya olmalıyız.

Okudunuz mu?  Başıma hiç musibet gelmiyor

Günümüzde kötülük yolunun kolay, iyilik yolununsa zor görünmesinin en büyük nedeni, ülkemizin ahlaki, insani, medeni, ekonomik ve siyasi ortamının çarpıklığıdır. Bu ortamın meydana getirdiği birçok sebep kötülük yolunda yürüyenlere yardımcı olmakta ve iyilik yolunu seçenlere de her an engel teşkil etmektedir. Allah’ın salih kulları bu durumu değiştirirlerse ve onların çabalarıyla doğru bir sistem kurulursa, Allah dilerse, iyilik yolu kolay ve kötülük yolu zor olacaktır. Böyle bir zaman gelene kadar elbette herkes birtakım zorluklarla karşılaşacaktır; özellikle de bu kötü ortamda güzellik ve fazilet yolunu seçenler…

İyilere her türlü kolaylık ve rahat verilseydi, kötülerin başına da felaketler ve musibetler yağsaydı, hangi ahmak iyiliği bırakıp da kötülüğe yönelirdi? Bu durumda, başarı kolay ve başarısızlık da zor olacaktı. Mükafaat ucuz, ceza pahalı olacaktı. Ödül bedava olacaktı. Ama azap için çalışmak gerekecekti.

Okudunuz mu?  İstimnadan sonra gusül

Bu durumda şu imtihan dünyasına insan göndermenin ne anlamı ve ne faydası olacaktı? Bu durumda iyi insanların yaptıkları iyiliğin bir değeri olacak mıydı? Böyle olsaydı, cehenneme gidenler cennete gidenlerden daha fazla ve daha değerli olacaklardı.

vesselam…


iliman
Bilal Hattab çok güzel anlatmissin kardesim tebrikler


arbekbey
Aslında bu dünya değer biçilemeyecek kadar kıymetlidir insanoğlu için çünkü ahiret hayatı burda kazanılıyor.Allah(c.c) için harcadığımız her saniye sonsuz ahiret hayatında cennet kapılarını açmaktadır.


elifi
bu cefaya dayanması zor her bakımdan Allah yardımcımız olsun


BiLaL HaTTaB
< Bilal Hattab çok güzel anlatmissin kardesim tebrikler >
Teşekkür ederim kardeşim. Umuyorum ki faydalı olsun…

vesselam…


ezgi06
bilal hattab kardeşim çok güzel yazmışsında ne yazıkki ateş düştşğü yeri yakıyo.insan o kadar zor durumlarla karşılaşıyorki ister istemez bu şekilde düşünebiliyo.bilmiyorum sen bukadar zorda kaldınmı acaba ama ben kaldım.işte adalet bu dünyada değil ahirette bu yüzden böyle düşünüyorum.
ama siz kardeşlerimin verdiği cevaplar yoluma ışık tuttu umut oldu.hepinizden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Cünüp olduktan sonra idrar yapmak

BiLaL HaTTaB
< bilal hattab kardeşim çok güzel yazmışsında ne yazıkki ateş düştşğü yeri yakıyo.insan o kadar zor durumlarla karşılaşıyorki ister istemez bu şekilde düşünebiliyo.bilmiyorum sen bukadar zorda kaldınmı acaba ama ben kaldım.işte adalet bu dünyada değil ahirette bu yüzden böyle düşünüyorum.
ama siz kardeşlerimin verdiği cevaplar yoluma ışık tuttu umut oldu.hepinizden Allah razı olsun >

Ateş herkesin içine düşüyor ezgi kardeşim ve gerçekten düştüğü yeri yakıyor. Ve canı yanan insan da, başkalarının canı da yanıyor mu pek düşünmez. Ya da o an ki acıyla, kendi acısını en büyük acı bilir.

Herkes kendince sıkıntılar yaşar; burada kendi yaşadıklarımı sıralayacak değilim. Ancak; sadece bir şey hatırlatayım size: Irak’ta, Afganistan’da, Çeçenistan’da, Filistin’de ırzları çiğnenen kardeşlerimiz, şayet senin gibi düşünecek olsalardı, bugünkü direniş yerine, daha büyük zilletlerle karşı karşıya kalırdı o insanlar. Onların zilleti de ümmetin zilleti demektir zaten. Şimdi söyleyin bana; onlardan da mı büyük sıkıntınız? İsmini vermeyim, şehadete ermiş, önde gelen bir Çeçen komutanın eşinin 9 çocuğu var şu an ve 6’sı Ruslardan. Nasıl bir duygu bu düşünebiliyor musunuz? Ben bunu duyduğumda kulaklarımdan dumanların çıktığını hissettim(ama bakmayın, hala sıcak yatağımda yatıyorum).

Okudunuz mu?  Hocanın verdiği kağıdı izinsiz paylaşmak günahmıdır?

Tekrar yineliyorum; kötülerin sefa içerisinde olması, iyilerin acziyeti, korkaklığı ve alçaklığı seçmiş olmaları yüzündendir. Yoksa Allah kulunu izzetli kılmak ister. Zelillerse, bu kendi suçlarıdır.

Suçu kendimizde arayıp, kendimizce en güzele ulaşmanın mücadelesi içerisinde, şikayet etmeden; darlığa sabır, bolluğa şükür ve her duruma da hamd ile karşılık verebiliyorsak, biz salih kullardanız demektir. Yoksa pazarlıklı Müslüman oluruz ki; darlıkta şikayet edip Allah’a söver, bollukta kendimizle övünür ve göstermelik şükürlerle Allah’ımızı memnun etmeye çalışırız. Oysa ki imanda pazarlık yoktur.

Salih kullardan olabilmek duası ile… Rabbim yardımcınız olsun. Sıkıntılarınızı gidersin inşAllah.

vesselam…


ezgi06
saol bilal hattab arkadaşım bu güzel dileğin için.evet haklısın benden daha zor durumda olanlar vardır muhakkak işte sıkıntı insana sağlıklı düşünme fırsatı vermiyo.okadar kötü insanlarla karşılaştımki biran önce ceza görmelerini istedim.olmayınca umutsuzluğa düştüm.ama acele etmemek gerekiyo sanırım.
haklısın kardeşim.

Okudunuz mu?  Evlilik bitmiştir demek nikahı bozar mı

ugurdogan
Bazen zulümler Müslümanlığı kimseye bırakmayan, namazını kılan kişilerden de geliyor.
Bu tür insanları görünce iyice ayar oluyorum. Demek kafası o kadar rahat ki o bozuk kalbine rağmen Allah O’na namaz fikri, fırsatı verebiliyor.

Beni düşündüren zalim dediğimiz bu tip insanlar "acaba cenneti kazanabilirler mi?" sorusu.


bicaree
Kardeşlerim şunu unutmayalım kamyon arkası yazısı gibi olacak ama iki tür musibetten bahsedecem 1. Kula bela gelmez hak yazmayınca hak bela yazmaz kul azmayınca yani 1.sinin faili suçlusu biziz belaların ikincisi ki daha önemlidir Allah seni salih kulluğunu bilir bilir de sınava tabii tutar sabredersen hak yolundan ayrılmazsan büyük mükafatlara kavusursun. Zalimler sefa sürer belli bir süre ama eğer sonlarını merak ediyorsan binlerce Filistinli katil olan Ariel Sharon’un son haline ölürken ki çektiklerine bak bir de şehir olan mücahitlerin göreceksin asıl mes’ut olanları kardeşim…İkisinin de resimleri mevcut internette kardeşlerim…


bicaree
Son ana kadar şans vardır kardeşim kalpten pişman olup tevbe edenler de Cennete girebilir.

Okudunuz mu?  Riya ve Şirkten korunma duası

ugurdogan
Resimlere baktım. Bakış açın güzel. Ama Sharon zaten müslüman değildi. Benim kastettiğim, böyle namaz kılan adamlardan da çıkıyor zalim tipler. Bakıyorsun adamın dünya hayatı senden iyi, namazı da görünürde senden daha çok ama tutup yok yere de sana zulmediyor. Sonra aklıma geliyor da acaba ben iki tarafta da kaybedip bu 2 tarafta da kazanır mı diye. Hani beddua ediyorum bir şey çıkmıyor pek. Sözün özeti 27 yaşındayım bugüne kadar bana zulmedenlerin hepsi ,hayatlarını tam bilmiyorum ama kendi halime bakıp ta tahmin ediyorum, benden iyi hayat yaşıyorlar. Başlarına da öyle bak etti buldu diyeceğim bir bela da hiç gelmedi. Ben ise ömrü billah biri damarıma basmadığı sürece kimseyi incitmeyen, ve incitmekten de çok korkan(şükrediyorum bu halime) bir insanım. Neden böyle oluyor anlamıyorum?


bicaree
Abicim belki böyle düşündüğünden sen kendini öyle görüyorsundur. Benimle uğraşan yönetici var mağazada bana fırça çekti haklı olduğum halde sustum sabrettim bir gün sonra aynı fırçayı o da müdüründen yedi bunlar görünen şimdi ben onun fırça yediğini görmeseydim zalimler cezasız kalıyor derdim dolayısıyla Allah’ın illa o cezaları sana göstermesi gerekmez ki belki bilmediğin nice sıkıntıları var. İyi olan her zaman kazanır özellikle ALLAH’a güvenen ama güvenin tam olsun abicim. Namaz kılıp da zalimlik eden varsa ona da yaptığı ibadetin sevabı zulmün cezası verilir fakat Allah bunu sana gösterip bak sana zulmettiği için ona böyle yaptım demek göstermek zorunda değil belki de çok iyi bir ameli onu kurtarıyordur. En doğrusunu Allah(c.c) bilir abicim

Okudunuz mu?  Cinsel baskıdan nasıl kurtulunur?

ugurdogan
Allah şunu bunu yapmak zorunda diyemeyiz zaten. Ama kullarının O’ndan beklentileri oluyor. Bazen bunu dua ederek rabbine iletiyor. Bazen de kalbinde kalıyor. Ben açıkçası yaptıklarının cezalarını çektiklerini görmek isterdim. Bazen duama bu isteğimi de katıyorum. Ama burda yazmak istemediğim şeyler varki önceki dediğimin tekrarlıycam bana zulmedenlerin benden daha iyi hayat yaşadıkları gün gibi ortada.


bicaree
Abicim yapma Allah aşkına Allah onların hesabını öbür tarafa atmışsa ki inşaAllah atmaz da burada çıkarır hesapları çetin olur haklısın beklentilerimiz olabilir isteklerimiz amma ve lakin Allah her şeyin en hayırlısını bilendir zaman gösterir bunu abicim kesin bir yargıya varıp da yanlış düşünme bence şu an iyi yaşıyor olabilirler yarın bir dert gelir kalırlar öylece biz bilemeyiz bunu belki de gerçekten onlar iyi insanlardır hiç bir şekilde bilemeyiz…

Okudunuz mu?  Şeyhimin ağzından çıkan her söz benim için kanundur, sözü doğru bir yaklaşım mıdır

Kırlangıç.
"Namaz kötülüklerden alıkoyar."

Demek ki o zulmeden kişi namaz kılmıyormuş, kıldığını zannediyormuş.


bicaree
Olayları detaylı bilmediğimiz için 3. şahıslarla ilgili bir şey söyleyemem ama namazın yanında bir kötülük varsa namazda bir sıkıntı olabilir veya gerçekten kendini savunmak için bir şey yapmış olabilir her şey muamma iken bir şey demek zor fakat kötüler zalimler bu tarafta olmazsa diğer tarafta kesin kaybeder içimiz ve içiniz rahat olsun.

Bu kategoride yer alan Dini İnancımla Dalga Geçene Tepkim Ne Olmalı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kötüler sefa iyiler cefa içinde neden? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.