Anasayfa
1 Nisan 2022, 23:09
sizden92
Abone

Müslüman olmak istiyorum.

Müslüman olmak istiyorum.

tovbekar
Ben kendimi bildim bileli inançsız bir insandım. Bu gece kafamı yastığa koyduğumdan beri içim içimi yiyor.

Bir şey eksikmiş gibi. Bilemiyorum.

Kafamı koyduğumdan beri düşündüm, şuanda rahatlamak için ezanı bekliyorum.

Nasıl müslüman olurum? İslam dinini nasıl öğrenebilirim? Nasıl tövbe edicem.

Bunca zaman inkar ettiğim nolucak.

Lütfen bir yol yordam gösterin.


Cevap: Müslüman olmak istiyorum.

Kayıtsız Üye
Arkadaşım size şunu söylemek isterim.Allah( c.c) hazretlerini hepimiz ararız.inanmak boynumuzun borcu.yarttığı eserlere bakarak herşeyin ona ait olduğunu düşünür ve öyle kabul ettikten sonra ona göre yaşarız. Inananlar doğuştan onu içinde hisseder.onu arama inanmak amacıyla değil tanıma amacıyla olmalıdır.inananlar tanıma amacıyla arar.tövbe kapısı açık. Kelimei şehadet getirerek islama girilebilir.inanmış olursunuz.sonra dini öğrenerek yaşarsınız. Allah( c.c )geçmiş günahlarınızı affeder.hayat dolu yeni bir yaşama başlarsınız.Allah (c.c) kabul etsin.

Okudunuz mu?  İsim vermeden bir kötülüğü anlatmak gıybet olur mu

Cevap: Müslüman olmak istiyorum.

Molla_Efdal
أشْهَدُ أنْ لاَ اِلهَ اِلاَّ اللهُ وَأشْهَدُ أنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُولُهُ

Eşhedü en lâ ilâhe illAllah ve eşhedü enne Muhammeden abduhu ve Rasûluhu

kelime-i şehadet getirerek Müslüman olunur. Allah şehadetini kabul etsin aramıza hoş geldin kardeşim.

Okudunuz mu?  İslâmi İlimler Nelerdir?

Müslüman Olmak İstiyorum

Kayıtsız Üye
Evet dostlarım, merhabalar. Yaşım 16, Uzun zamandır yanlış bir yolda olduğumu fark ettim bunun üzerine de gerçekten en içten duygularım ile Müslüman olmam gerektiğini fark ettim. Kuranı 2 defa bitirdim. Şu an tek isteğim doğru bir Müslüman gibi yaşamak..
Nasıl müslüman olacağımı biliyorum tabi ki fakat sizlere asıl sorum bundan sonraki hayatımı nasıl devam ettirmeliyim? Bunları Açıklarsanız çok teşekkür edeceğim sizlere…


Kayıtsız Üye
Öncelikle yapman gereken tevhid ve şirkin ne olduğunu öğrenmek çünkü bunlar İslam’ın temelidir. Bunlar sağlam kavranmazsa yaptığın ibadetin değeri bir önemi olmaz. Zaten tevhidi anladığında yaptığın ibadetleri neden yaptığını daha iyi anlar ve daha iyi müslüman olursun. Bu aşamadan sonra iman esasları ve delillerini öğrenmelisin. Bu aşamalardan sonra 5 vakit namazlarına başlamalısın. Merak ettiğin yerler olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Okudunuz mu?  Cinlerin yaşamı ve ahiretteki durumu nedir?

vel Fecr
< Evet dostlarım, merhabalar. Yaşım 16, Uzun zamandır yanlış bir yolda olduğumu fark ettim bunun üzerine de gerçekten en içten duygularım ile Müslüman olmam gerektiğini fark ettim. Kuranı 2 defa bitirdim. Şu an tek isteğim doğru bir Müslüman gibi yaşamak..
Nasıl müslüman olacağımı biliyorum tabi ki fakat sizlere asıl sorum bundan sonraki hayatımı nasıl devam ettirmeliyim? Bunları Açıklarsanız çok teşekkür edeceğim sizlere… >

Allah müslüman olarak ölmeyi nasip etsin. sana ve hepimize.
bir kişi müslüman olduğuna delil islamın 5 şartıdır.
-kelimei şahadet.
-namaz
-oruç
-zekat
-hac

Okudunuz mu?  İş yerinde saçımı açıp iş çıkışı başörtü taksam olur mu

zekat ve hac gücü durumu müsait olanları kapsar.

devamında imanın 6 şartına iman etmesi gerekir. şek ve şüphe olmaksızın.
-Allaha inanmak.
-meleklerine inanmak.
-kitaplarına inanmak.
-nebi ve rasullerine inanmak.
-ahiret gününe inanmak.
-kaza ve kadere inanmak.

yani müslüman gibi yaşamak için. kulluğu bilmek lazım. kulluğuda, kuranı kerimin mealinden ve hadis kitaplarından öğrenebilirsin.
hayatını kuran ve sünnete göre tanzim edersen inş. sırtın yere gelmez.

Okudunuz mu?  Unutamadığım bir şey var nasıl unutabilirim

Omer Faruk
Sevgili delikanlı,

İslamı yaşamanın ön şartı, iman ama olmazsa olmaz şartı "OKU!" emrini takip etmektir. Sakın dinini falan hocaya filan hocaya bağlama. Otur Kur’an’ın mealini ve tefsirini günde 1 saat oku. En yakın camiye giderek namazlarının en az farzını camiide kıl. Her hocanın söylediğine hemen evet deme otur Kur’an’a sor. Bugün Allah’a şükür çok geniş ilim imkanı var.

Okudunuz mu?  Sigara gibi kötü alışkanlıklardan kurtulma duası veya zikirleri.

Bu din, namaz, hac zekat, oruçtan ibaret değildir. Eğer öyle olsaydı bugünün müslümanları yeryüzünde çok başarılı olurlardı. En önemli eksikleri dinlerini DİN ADAMI sınıfına terkedip kendileri de dünyalık dediğimiz işlerle uğraşmalarıdır. Adam doktor olmuş, Fetullah’ın eteğine yapışıyor. Halbuki Tıp okuduğu kadar dinine önem verse Fetullah gibilerin ne üç kağıtçı olduğunu görecek. Sen de aynı hataya düşmeden gerçekten Allah’ın razı olduğu bir kul olmak istiyorsan dinine EMEK vereceksin. Allah gönlünü ferah etsin, sorularına hayırlı çözümler nasip etsin, vesselam!

Okudunuz mu?  Tabletten Kur'an okurken Abdest alınmalı mı?

vel Fecr
< Bu din, namaz, hac zekat, oruçtan ibaret değildir. >
burda ne anlatmak istediniz ?


Omer Faruk
< < Bu din, namaz, hac zekat, oruçtan ibaret değildir. burda ne anlatmak istediniz ? > >
Sorunuzun cevabı alıntıladığınız kısmın üstünde ve altında cevaplanmıştır, vesselam!


vel Fecr
ilim almak farzdır. ama alınan ilim amele dökülmüyorsa, o ilim ona vebaldir. nitekim cehenneme girecek olan alimler. halka hakkı anlatıp kendileri yapmayanlardır.
bu dinin olmazsa olmazları amellerle başlar ilim ile üstüne koyarsın. ameli çok basit görmek müslümana yakışmaz. ( siz gördünüz diye demiyorum, sadece o şekilde yanlış anlaşılmasından korkuyorum )

Okudunuz mu?  Burnum kanamıştı içinde kuruyan sümük veya kabuklar gusle engel olur mu ?

Omer Faruk
Sevgili kardeşim, bu yazının yanlış anlaşılacağını zannetmiyorum, vesvese yapmaya gerek yok. Selametle kal…

< Sevgili delikanlı,

İslamı yaşamanın ön şartı, iman ama olmazsa olmaz şartı "OKU!" emrini takip etmektir. Sakın dinini falan hocaya filan hocaya bağlama. Otur Kur’an’ın mealini ve tefsirini günde 1 saat oku. En yakın camiye giderek namazlarının en az farzını camiide kıl. Her hocanın söylediğine hemen evet deme otur Kur’an’a sor. Bugün Allah’a şükür çok geniş ilim imkanı var.

Okudunuz mu?  Şarkıda geçen elfazı küfür

Bu din, namaz, hac zekat, oruçtan ibaret değildir. Eğer öyle olsaydı bugünün müslümanları yeryüzünde çok başarılı olurlardı. En önemli eksikleri dinlerini DİN ADAMI sınıfına terkedip kendileri de dünyalık dediğimiz işlerle uğraşmalarıdır. Adam doktor olmuş, Fetullah’ın eteğine yapışıyor. Halbuki Tıp okuduğu kadar dinine önem verse Fetullah gibilerin ne üç kağıtçı olduğunu görecek. Sen de aynı hataya düşmeden gerçekten Allah’ın razı olduğu bir kul olmak istiyorsan dinine EMEK vereceksin. Allah gönlünü ferah etsin, sorularına hayırlı çözümler nasip etsin, vesselam! >

Okudunuz mu?  Kim dinini değiştirirse onu öldürün Hadisini yorumlayabilir misiniz?

Kelimei şahadet getiren musluman olurmu

Bu kategoride yer alan Gazın gelip gitmesi abdesti bozarmı acill başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müslüman olmak istiyorum. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.