Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:09
sizden4
Abone

Nasıl ilim öğrenebilirim?

Nasıl ilim öğrenebilirim?

meryem hacer
Malum başörtü yasağı var ülkemizde. Devletin eğitiminden yararlanamıyoruz. Zaten yararı mı yoksa zararı mı var bilemiyorum. Cemaatler var bize ilim öğeretecekler ama ben şahsen güvenmiyorum. Çünkü ilmi çıkar amaçlı kullananlar var. Bulunduğum yerde doğru dürüst eğitim veren bir yerde yok.Evimiz de ise 250 kadar kitap var. İstediğiniz her kitap mevcut. Fakat benim bilgim temelden zayıf. En önemliside ızdırabım cahilliğimi geçti. bu durumda nasıl ilim öğrenebilirim.


Cevap: nasıl ilim öğrenebilirim?

mumsema
< Malum başörtü yasağı var ülkemizde. Devletin epitiminden yararlanamıyoruz. Zaten yararı mı yoksa zararı mı var bilemiyorum. Cemaatler var bize ilim öğeretecekler ama ben şahsen güvenmiyorum. Çünkü ilmi çıkar amaçlı kullananlar var. Bulunduğum yerde doğru dürüst eğitim veren bir yerde yok.Evimiz de ise 250 kadar kitap var. İstediğiniz her kitap mevcut. Fakat bir bilgim temelden zayıf. En önemliside ızdırabım cahilliğimi geçti. bu durumda nasıl ilim öğrenebilirim. >
Meryem Kardeş,
Öğretmen olmadan ilim öğrenilmez. Mutlaka bir eğitici bulman gerekir.
Çevrende cemaatlerden başka alternatif yoksa mutlaka kendine en yakın hissettiğin bir cemaate git ve ilim öğrenmek istediğini söyle eminim sana yardımcı olacaklardır. endişelerinin olması normal ama zanda bulunarak hem cemaatleri yermiş hemde ilimden mahrum olursun.
________________________
Bir öğrenciye tavsiyelerimizi yerinde yapabilmemiz için yaşını eğitim durumunu vs.. bilmemiz gerekir. farzedelimki lise mezunu bir bacımızsın ve dini eğitim almamışsın. ona göre tavsiyelerimizi yazalım:

  1. Kur’an-ı Kerimin okumayı
  2. Ehli sünnet akaidi
  3. Hanefi isen hanefi fıkhını, Şafii isen şafii fıkhını
  4. Peygamberimiz (sav)’in hayatını
  5. Peygamberlerin Hayatını
  6. Sahabelerin (özellikle hanımların) hayatını
  7. Müslüman Kadının görev ve sorumluluklarını anlatan bir kitap öğrenmen gerekir.

Not: Kitap tavsiyesi istiyorsan kaynak yazabiliriz. Allah’a emanet ol.


Yanıt: nasıl ilim öğrenebilirim?

meryem hacer
1.Lise mazunuyum
2.Hanefiyim(evimizde 31ciltlik mebsut fıkıh kitpları var önerirmisiniz)
3.Burda 3cemaat yerleri var mesela süleymanlılar gittim ve çok sorun yaşadım bbirine daha gittim ordada aynı şekilde benim cemaatler hakkındaki fikirlerim zandan ibaret değil.Yani en azından burda olanlar için söylüyorum.)
3.Arapça öğrenmeyi çok istiyorum ve bu ilim öğrenmek isteyen biri için çok önemli bunu sizde bilirsiniz zaten. Bir kaç kurs buldum ama çok fazla para istiyorlar.En son Akabe vakfına gitmeyi düşündüm ama Elazığda var mı bilmiyorum.
4. yaşım 22
5.Kur’anı Kerim okumayı tecvid kıraat arapçadanda 2 kitap bitirdim ama yarım kaldı.
6. kitap tavsiyesinide bekliyorum.

Okudunuz mu?  Düğünde Ne Tür Etkinlikler Yapabiliriz?

Soru: nasıl ilim öğrenebilirim?

Hoca
< 1.Lise mazunuyum
2.Hanefiyim(evimizde 31ciltlik mebsut fıkıh kitpları var önerirmisiniz)
3.Burda 3cemaat yerleri var mesela süleymanlılar gittim ve çok sorun yaşadım bbirine daha gittim ordada aynı şekilde benim cemaatler hakkındaki fikirlerim zandan ibaret değil.Yani en azından burda olanlar için söylüyorum.)
3.Arapça öğrenmeyi çok istiyorum ve bu ilim öğrenmek isteyen biri için çok önemli bunu sizde bilirsiniz zaten. Bir kaç kurs buldum ama çok fazla para istiyorlar.En son Akabe vakfına gitmeyi düşündüm ama Elazığda var mı bilmiyorum.
4. yaşım 22
5.Kur’anı Kerim okumayı tecvid kıraat arapçadanda 2 kitap bitirdim ama yarım kaldı.
6. kitap tavsiyesinide bekliyorum. >

Okuduğun tüm kaynak eselerini yazarmısın kardeş?
okuduğun rapaça kitaplar?
Hanefi fıkhı olarak okuduğun bir eser var mı?
Kur’anı kerim, Tecvid tamam bu güzel. yazdığın hanefi fıkhı sadece araştırmalar içindir ders olarak alınmaz ve düzenli okunmaz.


tdm77
Meryem kardeş Menzile git inş…
bu ay sonu kafile var…
aradıgını orada bulursun İNŞ.


Hoca
< Meryem kardeş Menzile git inş…
bu ay sonu kafile var…
aradıgını orada bulursun İNŞ. >

Menzilde kadınlara yönelik ilim öğretiliyor mu?
Böyle bir imkan varsa, neler öğretiliyor?
Kadınların kalabilecekleri yatılı emin bir yer var mı?


tdm77

tüm insanlara ilim var.
insan isterse zahiri ve batini ilim alır.
orada zamanın GAVS-I yaşıyor. emin kelimesini anlamı orada…


Hoca
< tüm insanlara ilim var.
insan isterse zahiri ve batini ilim alır.

orada zamanın GAVS-I yaşıyor. emin kelimesini anlamı orada… >

kardeş kusura bakma ama konu ile alakasız cevaplar veriyorsun.
1.si kardeşimiz mürşid aramıyor yada bir cemaate bağlanmak için tavsiye istemiyor. istediği sadece ilimdir.
2.si sorular sordum ama yine alaksız cevap verdin. Menzilde ilim öğrenme imkanı varsa (ki yoktur benzili iyi biliyorum) bu kardeşimiz menzile gitme imkanı var mı? şayet varsa ona ne öğretilecek? bilgilendirmen gerekmiyo mu?

Okudunuz mu?  Güsul Abdesti Alırken Burnuma ve Ağzıma Su Tamamen Gidiyor Mudur?

Lütfen konu ile alakalı cevap yazalım.


tdm77
ilim ögrenmek ne demektir. amaç bilgi sahibimi olmakmı. yoksa ALLAH C.C. kavuşmakmıdır.
sadece bilgi sahibi olmak ise o boştur.
ilim pek çoktur. zahirimi batınimi
her ikisini istiyorsa mürşitsiz olmaz.
Kitaplardan bilgi alınabilir ama ne kadar alınır. meçhul.
ALLAH C.C. ulaşmak ise kolay degildir. hele tek başına çok zordur. şeytan tüm ilimleri bilir. kimse alt edemez onu ama ALLAH C.C. dostları farklı.
insan nefs mertebesinde 1 yere kadar gelinir.
1 yerden sonra mürşid olmassa olmaz.
Büyükler derler mürşidi olmayanın mürşidi şeytandır.

he 1 de menzilde ilim ögrenme imkanı yok demişsiniz.
çünki oradaki manevi perdenin arkasını görmemişsiniz. görse idiniz bunu diyemezdiniz:).
siz bizi anlamamakta haklısınız… zahiri ve batıniyi bilmeden bilinmez… Güzel Kardeşim:)
Seni ALLAH C.C. için çok seviyorum.:)

Araştırdım buyrun.
Tasavvuf ve manevi terbiyeden kaçanlar, meşhur bir sözle uyarılırlar: "Mürşidi olmayanın mürşidi şeytandır.” Büyük veli Beyazid-i Bistamî (K.S.)’ye ait bu söz, doğrusu hassas bir konuya işaret ediyor. Öyle ya; eğer bu ifade dinî bir delile dayanıyorsa, gerçek bir mürşidin talebesi olmayan herkesin durumu yeniden gözden geçirilmeye muhtaç….

Eğer bir tecrübe ve gözleme dayanıyorsa, tecrübe bir ilimdir, ve bir hakikat payı aranması gerekir. Bu sık kullanılan ifade, "bir mürşidin elinden tutanlar şeytanın elinden kurtulmuş mu oldular? Biz öyle şeyhleri gördük ki, şeytanı hiç aratmıyorlar! Hem iyi de olsa şeyh bir peygamber mi ki, ona uymayanlar iflâh olmasın? Biz Kur’an ve Sünnet’ten başkasına uymayız” itirazıyla karşılanagelmiştir.
Bu meselenin iç yüzünü incelemek için şüphesiz en doğru yol, konuyu yanılmaz iki şahidin, yani Kur’an ve Sünnet’in ölçülerine göre ele almak…

Okudunuz mu?  Kıraatı yanlış okuyan imamın arkasında namaz kılmak

Önce şunu belirtelim ki tasavvuf ehli, mürşid deyince gerçekten kendisine uyulmaya layık bir Allah dostunu kasdederler.

Gerçek mürşid alimdir, ariftir, takva ve edebte zirvedir, nur ve feyiz sahibidir. Ayrıca insan terbiyesinde ehliyetli ve irşad işinde izinlidir. Hz. Peygamber (A.S.)’in vârisidir. Çünkü kendisi terbiye olmamış bir kimsenin başkasını terbiye edemeyeceği açıktır.

İkinci olarak, mürşid deyince tek bir insan değil, o insanının etrafında toplanmış, gönlünü ve yönünü Allah’a çevirmiş bir cemaat akla gelmelidir.
Kur’an’ın ve Rasulullah’ın uyarıları

"Mürşidi olmayanın mürşidi şeytandır” sözü, Hz. Kur’an’a aykırı değildir; aksine birçok ayet tarafından desteklenmektedir. Çünkü, tek başına kalan bir kimesenin insan ve cin şeytanlarına yem olacağına Kur’an’daki pek çok ayet işaret etmektedir.

Allahu Tealâ, kendi yolunda topluca hareket etmemizi emrediyor. Parçalanmayı, dağılmayı, tek başına kalmayı yasaklıyor (Al-i İmran/102-103).

Bunun, düşmanlar karşısında zayıflık ve mağlubiyet sebebi olacağını belirtiyor (Enfal/46).

Cenab-ı Hak hepimizi gerçek takvaya çağırıyor ve bunun için sadık kullarla beraber olmamızı istiyor (Tevbe/119).

Allah’ın zikrinden kaçanların şeytanın kucağına düştüğünü de Kur’an-ı Kerim şöyle ifade ediyor:

"Her kim Rahman olan Allah’ın zikrinden gafil kalırsa, biz ona bir şeytan musallat ederiz; o şeytan ondan hiç ayrılmaz. Bu şeytanlar onları doğru yoldan alıkoyarlar, onlar ise kendilerinin doğru yolda olduklarını sanırlar.” (Zuhruf/36-37)

"Rehberi olmayanın, tek başına kalanın rehberi şeytandır” sözü, bir çok hadis-i şerifin ortak manasını da ifade etmektedir. Şöyle ki, Rasulullah (A.S.) Efendimiz, şeytanın insan kurdu olduğunu, herkese pusu kurduğunu ve cemaattan ayrılan, tek başına kalan kimseyi kolayca yuttuğunu haber veriyor. İşte Rahmet Peygamberi’nin uyarıları:

"Şeytan insan kurdudur; sürüden ayrılan, tek başına kalan koyunu dağdaki kurt nasıl kaparsa, cemaatten ayrılan kimseyi de şeytan öylece kapar.” (Ahmed, Tabaranî)

"Sizin cemaat halinde bulunmanız gerekir. Ayrılıktan, tek başına kalmaktan sakının. Şüphesiz şeytan tek başına kalanla beraberdir. O, (Allah için beraber olan) iki kişiden uzak durur.” (Tirmizî, Ahmed, Hakim)

Okudunuz mu?  Kürtaj Günah mı?

"Şüphesiz Allahu Tealâ, ümmetimi sapık fikir ve fitne üzerinde bir araya getirmez. Allah’ın eli (rahmet ve desteği) cemaatin üzerindedir. Kim cemaattan ayrılırsa ateşe düşer.” (Tirmizî, Tabaranî)

Bu mealdeki hadislerin ortak manası ve uyarısı şudur: Dini tek başına yaşamaya kalkmayın. Allah yolunda birlik olun, alimlere uyun, takva üzere giden cemaata sımsıkı yapışın. Tek başına kalanın kalbini şeytan sarar, yolundan alıkoyar ve kolayca zarara sokar. Bu düşmana karşı birlik kalesine girin, Allah sevgisini siper edinin ve ölene kadar böyle gidin. Emniyetiniz budur. Şu halde "başında bir rehberi olmayanın rehberi şeytandır” sözü Kur’an ve Sünnet’e aykırı değildir.
Tecrübeler de onu desteklemektedir. Bir üstada gitmeden, alim bir rehberi bulunmadan, peygamberlerden başka kâmil olan kimse yoktur. Maddi sanat ve fenlerde de durum aynıdır. Başında bir usta olmadan hiçbir çırak, kolay kolay usta olamaz. Arifler demişlerdir ki: "Kendi başına büyüyen ağaç yaprak açar, fakat meyve vermez. Verse de meyvesi yenmez. Bir edeb ehlini görmeyen gerçek edeb nedir bilmez. Bildikleri de kendisine yetmez.”

Görüntülü: wwwmenzilnet/indexphp?option=com_seyret&task=videodirectlink&id =33http://www.menzil.net/index.php?option=com_seyret&task=videodirectlink&i d=33


Vamık
< ilim ögrenmek ne demektir. amaç bilgi sahibimi olmakmı. yoksa ALLAH C.C. kavuşmakmıdır.
sadece bilgi sahibi olmak ise o boştur.
ilim pek çoktur. zahirimi batınimi
her ikisini istiyorsa mürşitsiz olmaz.
Kitaplardan bilgi alınabilir ama ne kadar alınır. meçhul.
ALLAH C.C. ulaşmak ise kolay degildir. hele tek başına çok zordur. şeytan tüm ilimleri bilir. kimse alt edemez onu ama ALLAH C.C. dostları farklı.
insan nefs mertebesinde 1 yere kadar gelinir.
1 yerden sonra mürşid olmassa olmaz.
Büyükler derler mürşidi olmayanın mürşidi şeytandır.
(bunu google de araştırırsanız geniş bilgiye ulaşırsınız.)

he 1 de menzilde ilim ögrenme imkanı yok demişsiniz. sizi üzücek ama siz zerre bilmiyorsunuz. çünki oradaki perdenin arkasını görmemişsiniz. görsen bunu diyemezdin:).
siz bizi anlamamakta haklısınız… zahiri ve batıniyi bilmeden bilinmez… Güzel Kardeşim:)
Seni ALLAH C.C. için çok seviyorum.:) >
çok kibirlisin. sen tasavvuf ehli olmazsın

Okudunuz mu?  Küfür etmek kul hakkı mı

tdm77
Kibirden rabbime sıgınırım. tasavvuf ehli oldugumu dayatmıyorum.
nasıl anlamak istediysen onu anladın. sorun bu… :))) güzel kardeşim…


Vamık
< Kibirden rabbime sıgınırım. tasavvuf ehli oldugumu dayatmıyorum.
nasıl anlamak istediysen onu anladın. sorun bu… :))) kardeşim… >

kendini naıl yazdıysan öyle anladım. manevi ilim-terbiye elbette gerekir ama zahiri ilim olmadan asla manevi ilim olmaz.
tarikatçıların bir sloganı var.. şeriatsız tarikat zındıklıktır diye. değil mi?
işte ben zahiri ilimleri sorayım. yani şeri ilmleri

menzilde hangi ilimleri öğrendin?
sana hangi limleri öğrettiler?
Kaç öğrencileri var?
öğrencilere öğretikleri hangi kitaplardır?

mutlaka çok faydalanmışsın ki tavsiye ediyorsun. cevap bekleyecem


tdm77
tarikatcılar dedigine göre tarikatı sevmiyorsun!
senin meshebin nedir? şia mı rafizimi vahabimi. yoksa şu ajanların kurdugu yeni 1 meshepmi
🙂 BİZ acizane gördüklerimizi söyliyoruz.
ama siz bize sanki kendimin hoca oldugunu size dayatıyormuşum gibi acayip 1 serüven yazıyorsun sen ne yapmaya çalışıyorsun.
soru sorulmuş 1 yol istenmiş ve cevap verilmiş. sen daha iyisini biliyorsan soruya cevap yaz.başkasına leke atma
senin amacını bilmiyorum. böyle karşı cephe alman çok anlamsız…
sende sorulan soruya cevap verebilirsin.
ama karşıya çirkefce kötülemen hiç hoş degil… heleki ortamı bozmaya hakkın yok.
biliyorsan soruya cevap ver bilmiyorsan sus. onu bunu kötülemek için kendini paralama sana yakışmıyor…
güzel kardeşim.
ALLAH C.C. dostlarını sevmiyorsanda onlara zarar verecek cümleler sarfetme… anladınmı…
çıkıyorum. 1 şey daha yazarsan yarın yardımcı olurum… başkalarınada bulaşıp kalp kırma. aşure günlerindeyiz. zarar edersin.


Vamık
< 🙂 BİZ acizane gördüklerimizi söyliyoruz.
ama siz bize sanki kendimin hoca oldugunu size dayatıyormuşum gibi acayip 1 serüven yazıyorsun sen ne yapmaya çalışıyorsun.
soru sorulmuş 1 yol istenmiş ve cevap verilmiş. sen daha iyisini biliyorsan soruya cevap yaz.başkasına leke atma
senin amacını bilmiyorum. böyle karşı cephe alman çok anlamsız…
sende sorulan soruya cevap verebilirsin.
ama karşıya çirkefce kötülemen hiç hoş degil… heleki ortamı bozmaya hakkın yok.
biliyorsan soruya cevap ver bilmiyorsan sus. onu bunu kötülemek için kendini paralama sana yakışmıyor…
güzel kardeşim.
ALLAH C.C. dostlarını sevmiyorsanda onlara zarar verecek cümleler sarfetme… anladınmı… >

Allah dostları başımın tacıdır.
çok tavsiye ettiğin yer sana hiçbir şey vermemiş.
sorulara hep kaçamak cevap verdin. iyi geclerr

Okudunuz mu?  Nasipsizlik ve Şansızlık Ne Demek

Rüyet-iTaksîr
Bayanlarin yatili kalabilecekleri derken bu Kuran Kurslari mi yoksa Cemaat evleri gibimi anlayamadim. Bide isin aile kismi var. Yani boyle yatili kalmaya izin verirlermi ki?


meryem hacer
okuduğum arapça kitaplar arapça dilbilgisi(emsile,bina):A.zehra Şerbetçi,ebru bardakçı 1kitap
okuduğum fıkıh kitabı:Mebsut:serahsi -çeviri;m. cevat akşit 31 cilt
okuduğum hadis kitabı:Riyazus-salihin 4 cilt ve siracu’l müttekin
Bunların hepsi yarım kaldı

tdm77 kardeşim tavsiyen için sağol menzilide gördüm akrabalarımda var hatta orda ama ben gitmeyi düşünmüyorum çünkü hem beğenmedim hemde bakmam gereken bir annem var.Tavsiyen için sağol.
Neden insanlar böyle 1 saatliğine bile duramıyorsunuz tamam cemaatlerdensin veya değilsin birbirimize biraz saygı duysak hoşgörülü olsak olmazmı hemen başlıyoruz yok sen ajansın yok sen şia sın diyelimki şia tasası size mi düştü ben sizden sadece ilim öğrenmek için yardım istedim. ilim sadece bilmek değil ki yaşamak ve tabii ki öğretmektir de. Lütfen daha dikkatli olalım.


tdm77
ESF…

Rabbim yar ve yardımcın olsun. Anneye bakmak çok güzel. şanslısın.
biz onu yakalıyamadık. ama hayırlısı oldugundan eminiz…


Hoca
< okuduğum arapça kitaplar arapça dilbilgisi(emsile,bina):A.zehra Şerbetçi,ebru bardakçı 1kitap
okuduğum fıkıh kitabı:Mebsut:serahsi -çeviri;m. cevat akşit 31 cilt
okuduğum hadis kitabı:Riyazus-salihin 4 cilt ve siracu’l müttekin
Bunların hepsi yarım kaldı
karabaş tecvidi
kıraat ve kuranı arapça okumak onlar zaten bitti. >

  • öncelkle ehli sünnet itikadı okuman gerekirdi. bu önemli bir eksiklik.
  • Arapça olarak emsile bina ve izzi sarf olarak yeterlidir (iyi anlaşılırsa). bundan sonra iyi bir hoca bulup nahivden de ders al.
  • Fıkıh kitabı hepsini okuduysa helal olsun. sana tavsiyem tek ciltli bir fıkıh kitabını okumandır. "Diyanet islam ilmihali" gibi
  • Hadis Kitabı güzel birde "Hadislerle amellerin sevabı"ni tavsiye ederim. bu iki hadis kitabı sana yeter.
  • Peygamberimiz sav’min hayatını da en kısa zamanda oku buda bir eksiklik. (Hatemül Enbiya Hz.Muhammed (sav) kitabı tavsiyedir. diyanetin.)
  • Zikirler ve dualar kitabı konusunda en güzeli "el-ezkar- imam nevenin" bu kitap da gereklidir.
Okudunuz mu?  Ölmek istiyorum bu günahmı ?

meryem hacer
ehli sünnet itikadıyla ilgili kitap tavsiyenizi yazabilirmisiniz


Hoca
< ehli sünnet itikadıyla ilgili kitap tavsiyenizi yazabilirmisiniz >
bir tanesini yazayım:

İslam İnancının Temelleri AKAİD Ömer Nesefi

tdm77 ve vamık konuyu mahfettiğiniz için sağolun.
< tarikatcılar dedigine göre tarikatı sevmiyorsun!
senin meshebin nedir? şia mı rafizimi vahabimi. yoksa şu ajanların kurdugu yeni 1 meshepmi >

Tarik ehli olmayan ya şiidir ya vehhabi yada ajan öylemi? ne kötü bir anlyış.


çömez
S.A. Kardeşim benim sana tavsiyem ilkönce Allah’ınc.c. kitabını oku iyice araştır, mealden oku, tevsirden okuyeterki oku çünki Allah c.c.kur’an’ı kerim’i kendisine rehber edinen kullarını kendi rızasına ulaştıracağını garanti ediyor ondan daha doğru ondan daha garantili ne olabilir, kuran’ı kerim bir okyanus gibidir onuda en güzel peygamberimiz a.s.mın ilim şehrinin kapısı dediği h.z Aliden öğrenebilirsin, eğer başka yerden öğrenmeye kalkarsan boğulabilirsin dikkat et, ama Alinin yolu peygamberin yoludur, peygamberin yolu ise Allah’ın c.c. yoludur,ehlibeytin öğretilerine Allah ve rasulü hidayeti garanti etmiş ama başka yerleri bilemem ne kadar garantilidir,onuda siz belirleyeceksiniz çünki dinde zorlama yoktur ancak tebliğ vardır…..Selam ve dua ile………


meryem hacer
çömez kardeşim tefsirle ilgili bir kaynak verebilirmisin Allah razı olsun


zehraoku
Risale-i Nurlarida okuyabilirsin,hic okudunmu ?


meryem hacer
Çok az okumuştum ama dili biraz ağır olunca bırakmak zorunda kaldım.
Siz okudunuz herhalde!


zehraoku
Ilk basta dili agir gelebilir fakat okudukca alisirsin önemli olan birakmamak,evet elimden geldigince okuyorum ,Allah c.c yasamayi nasib etsin 🙂

Okudunuz mu?  Gıybetten Uzak Durmak İçin Ne Yapmalıyım?

istersen tekrardan basla bir müddet devam et,külliyatin yoksa internettende takip edebilirsin… sana bir site önerebilirim bir göz gezdir:

Allah c.c kolaylik versin …


çömez
şia kaynağı ve site tavsiyesi silinmiştir.
Edit: Şem’a


Şema
< çömez kardeşim tefsirle ilgili bir kaynak verebilirmisin Allah razı olsun >

< SA Kardeşim benim sana tavsiyem ilkönce Allah’ıncc kitabını oku iyice araştır, mealden oku, tevsirden okuyeterki oku çünki Allah cckur’an’ı kerim’i kendisine rehber edinen kullarını kendi rızasına ulaştıracağını garanti ediyor ondan daha doğru ondan daha garantili ne olabilir, kuran’ı kerim bir okyanus gibidir onuda en güzel peygamberimiz asmın ilim şehrinin kapısı dediği hz Aliden öğrenebilirsin, eğer başka yerden öğrenmeye kalkarsan boğulabilirsin dikkat et, ama Alinin yolu peygamberin yoludur, peygamberin yolu ise Allah’ın cc yoludur,ehlibeytin öğretilerine Allah ve rasulü hidayeti garanti etmiş ama başka yerleri bilemem ne kadar garantilidir,onuda siz belirleyeceksiniz çünki dinde zorlama yoktur ancak tebliğ vardırSelam ve dua ile >

ve aleykumusselam.
Bizim tavsiye ettiklerimiz Kur’an dışı şeyler midir?:)
Hz.Ali (ra)’ın bir eseri mi var ki bu tavsiye yapıyorsun?
Hz.Ali ve ehli beytten dem vurup şianın kaynaklarını siteye yazamazsın
Öyle bir anlayışınız varki sanki şia ehli beyt, diğer tüm müslümanlar değil!!!
ben hamdolsun Hz.Hasanın soyundan haseniyim
konuyu saptırmayalm
!


Abdullatif
Ben acizane bir e-book tavsiye edeceğim, darulkitap.com tarafından oluşturulmuş bir islam ansiklopedisi.Belirtilen siteden indirebilirsiniz.


Hoca
Altyapısı olmayan birine tefsir okumasını tavsiye etmem.

Tefsir okunacaksa önce tefsir usulu okunmasını tavsiye ederim.
az ve öz bir tefsir istiyorsanız "Safvetuttefasir" sabuninin (7 cilt) yada Diyanetin "Kur’an yolu"nu (5 cilt) tefsirleri yeni başlayanlar için idealdirler.
halk diliyle bir tefsr istiyorsanız Besairul Kur’an tefsiri (Ali Küçük)
Arap gramer ağırlıklı isterniz Kurtubinin "elcamiu li ahkamil Kur’an" tefsiri
Görsel istiyorsanız Mustafa İslamoğlu tefsir desleri alternatifsizdir.


meryem hacer
Mustafa islamoğlunun tefsirlerini dinliyorum.
Ben aslında ibn. Kesirin tefsirine başladım. Alt yapısı olmayanlar için 1. cilt önce öğretiyor "tefsir nasıl öğrenilir" diye 2.ciltte de tefsir başlıyor. Bunu bana tavsiye edermisiniz?

Okudunuz mu?  Sevdiğine hayırlısıyla kavuşmak için dua

Hoca
< Mustafa islamoğlunun tefsirlerini dinliyorum.
Ben aslında ibn. Kesirin tefsirine başladım. Alt yapısı olmayanlar için 1. cilt önce öğretiyor "tefsir nasıl öğrenilir" diye 2.ciltte de tefsir başlıyor. Bunu bana tavsiye edermisiniz? >

İbni Kesir arapçası da var bende türkçesi de. Arapçası 4 cilt türkçesi ise 16 cilt. sebebide bir sürü tefsirlerden alıntı yapmış terceme heyeti. bence iyi yapmamışlar.
3 yıl önce konyaya gittim bir kitapevinde 6 veya 7 ciltlik tefsirini gördüm doğrusu almadığıma pişmanım:)
herkese tavsiyem ibni kesirin sade olan tefsirini alın.
meryem hacer kardş sanırım sendeki 16 cilt lik olanıdır.
sade olmasada okuyabilirsin.


meryem hacer
16 cilt benim tefsirim


Hoca
< 10 cilt benim tefsirim >
ibni Kesirin 10 ciltlik tercme edilmiş tefsirini ilk sefer duydum:)
meryem kardeş, kim terceme etmiş yazarsan seviniriz.


meryem hacer
Yanlışlık olmuş yeni farkediyorum 10 yazdığımı
16 cilt oda çağrı yayınlarından bedrettin çetiner tarafından tercüme edilmiş
bu hatadan dolayı özrümü kabul edin vaktinizi aldım:eek::eek::eek::eek:


Hoca
< Yanlışlık olmuş yeni farkediyorum 10 yazdığımı
oda çağrı yayınlarından bedrettin çetiner tarafından tercüme edilmiş
bu hatadan dolayı özrümü kabul edin vaktinizi aldım:eek::eek::eek::eek: >

hala yazmadın ama:)

çağrı yayınlarından çıkan ve Bekir Karlığa ve Bedrettin Çetinerin tercüme ettiği tefsir bendeki 16 cilt.


evlan
ben şahsen cemeatlere karşıyımçünkü çoğu belli menfeatlere dayalı
bir insanın yardım almadanda kendini eğite bileceğine inanıyorum
kuranı kerim Allahın insanlara gönderdiği özel bir mektupdur
herkes kendince okuyup kendince anlamalıdır tabi doğru anlamalıdır
bu demek değildirki herkes işine geldiği gibi anlasın
bence en önemli nokta mantığını kullanmaktır
islam dininin en belirgin özelliği akıl ve mantık dini olmasıdır
aciz bir kul iken senin mantığına yatmıyosa
Rabbime nasıl yakıştırırsın
sana tavsiyem bolca kitap oku ama güvenilir kaynaklardan olmasına dikkat et birde okuduğunu sorgula kurana dayanıp dayanmadığına mutlaka bak
Allah bize akıl vermiş düşünüp anlayalım diye

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin Uykusu

Kayıtsız Üye
ilim öğrenmek için önce neyin ilim olup olmadığını kavramak lazım.Bize ebedi olarak lazım olan iman rükünlerinin tafsilli öğrenilmesine ve bunların fıtratımızdaki acz ve fakr yaralarına nasıl tiryak olduğunu kavrayıp sebatla ve kanatle son nefesimize kadar ilim talebinde olmalıyız. Yani kısaca KURAN şakirdi olmaktır işin sırrı.Bu konuda Risale-i Nur lar bütün bu nevi maarif ile donatılmış meseleleri barındıran bir kudsi mecmuadırlar.


Kayıtsız Üye
ibadetleri kuran sünnette yeri olmayan şeylerdir gavslardan meded ummak ehli sünnet cemaatlerinin hiç birinde yoktur feyiz alırken kendilerinden geçmeleri seytandandir rabıta diye yapılan ibadetleri kuran ve sünnetde delili yoktur yaptıklarının en büyüğü sirk en küçüğü bidattir tövbe almak diye bir şey de yoktur tevvab olan Allahdir tövbe sadece ona (c.c) yapılır aksini söyleyen kuran ve sünnetden delille konussun kutubi sitte dediğimiz kurandan sonra 6 büyük kaynaktan


Kayıtsız Üye
HOCA isimli kimse sakın hocalık yapma burada çünkü kendin ilme muhtacsın..

Mustafa İslamoğlu gibi bir şia maşasını nasıl tavsiye edersin?

Başka yazılarda da selefiyye itikadının hak oldugundan bahsettiğini gördüm.

Allahu teala senin gibilerin tavsiyelerinden ve yönlendirmelerinden insanları muhafaza etsin.
Rabbim seni de ıslah eyleyip hak yol olan ehli sünnet itikadından cümlemizi ayırmasın. AMİN


fıkıh ilmi nasıl öğrenilir, ilim nasıl öğrenilir, ilim nedir nasıl öğrenilir

Bu kategoride yer alan Kimi Benden Çok Severseniz Onu Sizden Alırım Sözü ne kadar doğru ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nasıl ilim öğrenebilirim? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.