Anasayfa
30 Haziran 2021, 17:48
Rüya Yorumu
Yönetici

Rüyamızı Nasıl Yorumlayabiliriz?

Rüyamızı Nasıl Yorumlayabiliriz?

Hoca
RÜYAMIZI NASIL YORUMLAYABİLİRİZ?

1- Rüyalar üç türlüdür:
Birisi güzel ve salih bir rüya olup, Allah’tan bir müjdedir. Peygamberliğin kırkaltı cüzünden bir parçadır.
Diğeri, kötü ve hoşlanılmayan bir rüyadır. Bunlar şeytanın Âdem oğlunu üzmesi ve uykusunda onu eğlence edinmesi türünden Şeytandan birtakım korkutmalardır.
Bir diğer rüya çeşidi de kişinin kendi içinden geçirdiği yahutta uyanıkken yapmak istediği şeyler olup bunları rüyasında görür.
Bunun kapsamına rüya görenin uyanıkken sahip olduğu alışkanlıklar da girer. Mesela, bir kimse belli bir vakitte yemek yemeyi alışkanlık haline getirmiş olup, bu vakitte uyursa rüyasında yemek yediğini görür. Yahutta tıkabasa yemiş, içmişse kusmakta olduğunu görür.
Bunun dışındaki rüyalar İse karmakarışık rüyalardır. Yani bunlar birbirine karışan, birbirine giren rüya çeşitleridir. Karmakarışık olmaları ve yorumlama esaslarının çerçevesine girmeyişleri sebebiyle yorumlanmaları doğru olamaz. Bunlarla uğraşmaya gerek yoktur.
2- Rüya kötü ve hoşlanılmayan bir rüya İse bu rüyayı gören kimsenin yedi hususu yerine getirmesi gerekir. Bunları yerine getirecek olursa yüce Allah’ın izni ile bu rüyanın ona zararı olmaz. Bu yedi husus şunlardır:
1. Bu rüyanın şerrinden Allah’a sığınmak
Kur’arı ve Sünnet Işığında
2. Şeytandan üç defa Allah’a sığınmak (eûzu çekmek)
3. Üç defa sol tarafına hafifçe tükürmek
4. Uyumakta olduğu yanından öbür yana dönmek
5. (Kalkıp) namaz kılmak
6. Rüyasını kimseye anlatmamak
7. Rüyasını yorumlamamak
3- Rüya güzel ve salih bir rüya ise o rüyayı görenin şu dört hususu yerine getirmesi müstehabtır:
1. Rüya sebebiyle yüce Allah’a hamdetmek
2. Böyle bir rüya dolayısıyla sevinmek
3. Hoşlanmadığı kimselere değil de, sevdiği kimselere o rüyasını anlatmak
4. Rüyasını güzel ve doğru bir şekilde yorumlamak. Çünkü rüya yorumlandığı şekilde gerçekleşir.
Bu şu demektir: Rüya gören bir kimse ancak güzel ve salih rüyanın yorumu ile uğraşmalıdır. Hoşlanılmayan ve karmakarışık rüyalar kabilinden ya da kişinin kendi içinden geçirdikleri türden olan rüyalarla uğraşmamalıdır.
4- Rüya sağlıklı bir şekilde nasıl yorumlanabilir? Bunun için aşağıdaki sırayı İzlemek gerekir: a. Rüyanın Önemli olan bölümlerini yahutta vakıadaki hususlardan herhangi birisine rumuz yoluyla İşaret ettiği kabul edilen noktasını ya da misalleri bir müjde, bir uyarı, bir dikkat çekme, dünya ya da âhirette bir menfaat ile ilgili olanı tesbit etmeli, bunun dışındaki gereksiz, karışık ve rüyanın akışı içerisinde uygun yeri olmayan hususları bir kenara atmalıdır.
Halil b. Şahin ez-Zahirî diyor ki: "Rüya yorumlayacak kimsenin rüyayı eksiksiz anlattırması gerekir. Yorum esaslarına uygun olan bölümlerini yorumlamak için bütün gücünü ortaya koymalıdır. Bu esasların dışında kalan bölümleri de hükümsüz ve boş kabul etmelidir."74
b. Rüyanın önemli görünüp, tesbit edilen herbir rumuzu ya da önemli görülen herbir hususu, Kur’ân-ı Kerim’in yahut hadis-i şerifin ya da anlam, kıyas ve benzetmenin yahut İsimlerin ve dildeki kelime türeyişlerinin delâletine bağlı olarak, birer esas kabul edilmelidir.
_________________

Okudunuz mu?  Hacet ve istihare namazı sonrası

Dr. Halid El-Anberi, Kur’ân Ve Sünnet Işığında Rüya Hakikati Ve Tabiri, Guraba Yayınları, İstanbul, 2003: 73-75.


Cevap: Rüyamızı Nasıl Yorumlayabiliriz?

Gizem_
Allah razı olsun…
Birşey soracağım.
Rüya nasıl yorumlanır??Kendimiz mi yorumlayıcaz??


Yorum: Rüyamızı Nasıl Yorumlayabiliriz?

Kayıtsız Üye
Ben rüyamda kucagimda tanımadığım bir bayanın çocuğu havuz gibi bir yerin yanında oturuyorum uzakta deniz var çocuğa denizi gosteriyorum birden deniz taşıyor ve biz suyun içinde oluyoruz ve annemi görüyorum annene diyorum hemen bu cocugu annesi e vereyim bogulmasin sonra utanıyorum

Okudunuz mu?  Rüyada amenerrasulü dinlemek

Yorum: Rüyamızı Nasıl Yorumlayabiliriz?

arifselim
Deniz ile bebeğin görülmesi çok hayırlıdır lakin asıl olan burada denizin taşmasıdır. Rüyada denizin taşması, çıkacağınız bir yolda karşınıza sizi ürkütecek bazı olaylarla karşılaşabileceğinizin habercisidir. Bunu bir ikaz olarak kabul edebilirsiniz. Allah herşeyi hakkıyla bilendir.

Okudunuz mu?  Rüyada kuru üzüm ve hurma görmek

Kayıtsız Üye
Selamun Aleyküm.
Evin bir odasında Cumhurbaşkanımız bir kadın ve bir kaç insan oturuyoruz.
Kadın diyorki reis 10 yıldır hizmet ediyor artık yeter onu istemiyoruz diyor.
Bende içimden keşke reis tekrar seçilse diye içimden geçiriyorum.
Daha sonra acıklama yapılıyor reis tekrar seçiliyor.
Ben çok sevinip elini öpüyorum hayırlı olsun reisim diyorum.
Teşekkur ediyor yanaklarımdan öpüyor daha sonra 3 defa sarılıyoruz. Sonra 4. Defa sarılıcak gibi oluyoruz ben espiri patlatıyorum reisim bu kadar sarılma yeter sabaha kadar sarılamayiz diyorum.
Reis haklısın diyor tam odadan çikarken cocukluk arkadaşim var oda elini operken goruyorum rüya sonunda boyle bitiyor.
İnsAllah hayirli bir ruyadir ben oyle temenni ediyorum.
Ruyami yo

Okudunuz mu?  Rüyada kulakta kurumuş kan ve iltihap görmenin yorumu nedir?

arifselim
Aleykum selam. Eğer siyaset ve gündemle ilgili biri isen bu psikolojik bir rüya olup özel bir tabiri yoktur. Ayrıca bu rüya, devlet nezdinde ki işlerin çözüleceğine, rahat erişeceğine ve işlerinin yoluna girerek gereken desteği göreceğine alamet eder. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Kıtaların Yer Değiştirmesi?

Kayıtsız Üye
Rüyamda evde akrep yılan solucan kuş besliyodum ve hepsini aynı kafeste. ben bunları besliyodum akrepi yılanı vs sonradan korkmaya başladım ve akrep solucanları falan sokuyodu. ve bu arada yılan rengi gri idi. daha sonra bu akrepi öldürüp attık çöpe aynısını yılanada yaptık öldürdük attık rüyada annemde ananemde yanımdaydı ikiside yaşıyor. öldürdük attık yılanıda akrepide solucan 2 taneydi kuş 2 tane ama garip renkleri vardı kuşların turkuaz gibi daha sonra solucanlar kaldı kuşları saldık evin içinde gezdiler besledik ben kaçtım kuşlardan (gerçektede korkarım) daha sonra hepsini besledik bu ne demek nolur cevaplayın iyi günler hocam

Okudunuz mu?  Arkadaşın rüyasında seni görmesi

Tohat
Yılan ve akrep içinde kötü niyet besleyen kişilerin varlığına delalet eder. Bunlardan kurtulmanız gerçekte de kurtulacağınıza delalet eder. Solucanlar ise menfaat yüklü bir kimseye tabir edilip etkiniz altına almayı başaracaksınız. Kuşların özgür bırakılması ise sizin istediğiniz gibi yaşamaya, düşüncelerinizi hislerinizi hayatınıza yansıtmaya delalet eder. Hakkıyla bilen bir tek Allahtır tabiki.

Okudunuz mu?  İstiare rüyasında hamur açmak

Kayıtsız Üye
İyi günler hocam ben son zamanlarda karışık rüyalar görüyorum ancak en son gördüğüm rüya beni çok etkiledi rüyamda bana doğru ve evin etrafında siyah sürüngen gibi ancak yumuşak ayakları olmayan büyüklü küçüklü hayvan zannettim canlılar gördüm ve bunları uzaklaştırmak için öldürmeye çalıştım bazısının keserek öldürdüm bazısı kaldı sonra anneme döndüm ve dedim ki anne bunlar nasıl ne tür bir hayvan ben ilk kez görüyorum sürüngen gibi ama ne gözü nede başka hiç birşeyi yok sadece yumuşak ve simsiyah surune surune bana doğru geliyor hayatımda ilk kez boyle bir şey gördüm bu nasıl bir yaratık nasıl hayvan dediğimde annem bana bunlar hayvan değil bu bir çeşit hastalık dedi rüyamda bende korktum uykudan uyandim ogundur de aklımdan çıkmıyor acaba nedir bu rüyadaki anlam şimdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Rüyada biri tarafından kovalanmak.

Tohat
Hayırlı günler. Çevrenizde fesadın varlığına delalet eder. Sizin etrafınızda ve yakınınızda olan fakat sizin etkilenmediğiniz kötü olayların veya söylentilerin var olduğuna dikkat etmenizle bunlardan uzak durabileceğinize delalet eder. En doğrusunu bir tek Allah bilebilir.


rüyayi nasıl yorumlaya biliriz

Bu kategoride yer alan Rüyada engelli bebeğinin emeklemesini görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyamızı Nasıl Yorumlayabiliriz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.