Anasayfa
7 Mayıs 2021, 21:00
Rüya Yorumu
Yönetici

Hacet ve istihare namazı sonrası

Hacet ve istihare namazı sonrası

Kayıtsız Üye
Esselamu aleykum Hocam benimde sizden cevabını aradığım bir sorum var..
uzun zamandır kafamı meşgul eden ilişki ve iş konusunda bir arkadaşımın önerisiyle istihare ve hacet namazı kılmaya karar verdim.. geçen hafta perşembeyi cumaya bağlayan gece hacetimi dileyerek ibadetimi gerçekleştirdim. o akşam bir rüya görmedim ertesi akşamda hacetimi yine aynı şekilde devam ettim ertesi akşam bir rüya gördüm. acaba bu rüya hacetim ile ilgili bir işaretmiydi merak ediyorum..
rüyam şu şekildeydi,

Okudunuz mu?  Rüyada Birini Dövmek Ne Anlama Gelir?

Daha önce severek çalıştığım ve ayrıldığım işyerine tekrar girip çalışmaya başlıyordum ve orda işyeri sahibi ortağı olan 2 sene önce vefat etmiş olan kişiyi rüyamda gördüm kısa konuştuk ama hatırlamıyorum ne konuştuğumuzu..ama huzurluydum rüyamda okuduğum kadarıyla rüya tabirlerinde ölü görmek hayırlı sevilen birinin döneceğinin habercisiymiş ölü diriyi getirir diyor tabirde.. hocam bu rüya hacetime bir işaretmidir hacetime devam ediyorum dileğim sevdiğim ve ayrı olduğum kızla mutlu bir yuva kurabilmek ve iş durumlarımın düzelmesiydi.. yorumlarsanız memnun olurum

Okudunuz mu?  Rüyada abinin vefat ettiğini görmek

Cevap: Hacet ve istihare namazı sonrası

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Öncelikle şu hususu açıklayalım; istihare ayrı bir şey ve hacet namazı farklı bir şeydir. Hacet namazı bir dileğinin kabul olması için iki rekat namaz kılınır ve ardından duası yapılır. Hacet namazından sonra dini anlamında bir rüya görme durumu yoktur.

Okudunuz mu?  Rüyanın rahmani olduğunu nasıl anlarız

Ancak istihare namazı ise helal olan bir mesele konusunda kararsız kalıp o şeyi yapmak hakkında bir işaret dilemek demektir. Onun için öncelikle senin doğrusunu yapman gerekir.


Cevap: Hacet ve istihare namazı sonrası

Kayıtsız Üye
hocam bana arkadaşım hacet istihare aynı şey Allah’a ulaşmayı dileyip hacetini hayırlı olup olmadığını göstermesini dile dedi bende hacet namazı kılarak yattım 2. gün böyle rüya gördüm . sizin söylediğinizi anladım .. benim şimdi istiharemi yapmam gerekiyor rüya için hocam.. hacet için görülen rüyeyı işişkilendirmek yanlış olur demek istiyorsunuz sanırım

Okudunuz mu?  Rüya görmeden ihtilam olunur mu

Cevap: Hacet ve istihare namazı sonrası

arifselim
Evet değerli kardeşim Hacet namazı ayrık istihare namazı ayrı bir şeydir bu niyet için istihare namazını kılmanın gerekir daha sonra istihare için görülen rüya var ise daha bir edilebilir Ancak istiharede olsa bile en önemli olan rüya değil insanın kalbine Allah’ın vermiş olduğu uzun veya huzursuzluktur. Hacet namazı ise Allahu Teala’dan özel bir dileği olan kimse 2 rekat hacet namazı kılar duası eder ve ardından ne dileği varsa onu Allah’tan dileyebilir ve isteyebilir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm.ben girmeyi düşündüğüm bir iş için cuma gecesi istihareye yattım.yeşil zeytin gördüm birde mahallede bir taksinin içinde dolaşıyorum bir yere yetşsmek için mahalle çeşçesinde iki kurnanın gürül gürül aktığını gördüm daha bu şekilde bir kaç çeşme gördüm maşaAllah sular ne kadar çoğalmış dedim.gerçekten mahallemizde boyle bir çeşme var.yorumlarsanız sevinirim teşekkurler

Okudunuz mu?  Gavs-ı Sani hz. rüyada görmek

Tohat
Ve aleyküm selam. Rüyanın tabiri olumludur. Fakat istihare rüyası tabiri için geçerli değildir. Hislerin eğer huzur verici yönde ise etmiş olduğun niyetin hayırlı olduğunu söyleyebiliriz.


Hacet istihare ferqi

Bu kategoride yer alan Rüyada sakal görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hacet ve istihare namazı sonrası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.