Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:44
kadin
Yönetici

Adet başlangıcının tam olarak belirtisi nedir

Adet başlangıcının tam olarak belirtisi nedir

Kayıtsız Üye
adet (Kan akıntısı öncesinde) başlamadan önce bedende sancı ve benzeri belirtiler başlamışken sarımtırak ve kahve renklerinde akıntılar geliyor. bu akıntılar bazen birkaç gün süryor. bazen kesilip tekrar geldiği oluyor.. kanamadan önceki bu dönem adettan sayılırmı. bu dönemde oruç ve namaz gibi ibadetler yapılması uygunmudur. sevgiler, saygılar. Allah’a emanet olun.

Okudunuz mu?  Plastik erkek cinsel organı kullanmak günah mı

Cevap: Adet başlangıcının tam olarak belirtisi nedir

Desert Rose
< adet (Kan akıntısı öncesinde) başlamadan önce bedende sancı ve benzeri belirtiler başlamışken sarımtırak ve kahve renklerinde akıntılar geliyor. >
Hayız akıntısı kırmızı, siyah, sarı, bulanık yeşil ve kiremit renklerinde olabilir. Bu renklerden biri görülünce, hayız halinin başladığına hükmedilir. Hayız hali sona erdiğinde ise, gelen akıntı beyaz renktedir ve rahmin tabiî akıntısıdır. (Ömer Nasuhi Bilmen, Büyük İslam İlmihali, 94).

Okudunuz mu?  Adetliyken neler yapılmaz

Yorum: Adet başlangıcının tam olarak belirtisi nedir

mincer
Selamun aleyküm. Adetimiz başladığında farketmediysek tuvalete gittiğimizde anlarsak adet başlangıcı kanın ilk görüldüğü yani tuvalete gittiğimiz an mı kabul edilir yoksa gelmeye başladığı tahmin edilen zaman mı kabul edilir 10 gün hangi vakitten sayilmaya başlanır?

Okudunuz mu?  Adetli iken ağda yapmak, kıl almak günahmıdır?

Yorum: Adet başlangıcının tam olarak belirtisi nedir

mum
Kanı gördüğünüzde adet suresi başlar yalnız daha önce başladığına dair kanıt bulursanız ona göre davranırsınız.


anlamadim
Merhaba, ben senelerdir 25-26 günde bir adet görürüm. Nadir de olsa senede 1-2 kere erken ya da geç olduğu olur. Ara ara adetten 3-4 gün kadar önce mesela 21. Günde pembe ya da bulanık bir akıntı geliyor birkaç saat sürüp geçiyor ve sonraki 2-3 bazen 4 gün beyaz akıntı geliyor ya da günde 1 2 kere sarı renkte akıntı oluyor ama asıl (kırmızı) kanama başlamıyor. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Toplam 10 günü baz alıp adet olduktan sonra kalanı özür sayayım desem sırf başında lekelenme oldu diye 3-4 gün temiz ya da ufak lekelenme olduğu halde adet sayıp yoğun kanama olan günü özür saymak mantıklı gelmiyor. İçime sinmiyor. Öncesinde bulanıklık olsa da asıl kırmızı kanamanın başladığı günü mü baz almalıyım adet başlangıcı olarak? Yoksa ilk pembe lekeden sonra beyaz akıntı gelmeye devam etse de hepsini hayızdan mı saymalıyım?

Okudunuz mu?  Temizlik süresi 15 gün olunca kan adet kanı sayılır mı?

arifselim
Merhaba. Adet zamanın dışında gelen bu tür akıntılar adetten sayılmazlar. Ancak tam adet zamanını biliyorsan buna göre hareket etmelisin. diğer arada gelen akıntılar özür olarak kabul edilir.


Azra221
Merhaba. Ben 15 gün dolmadan 14. Günümde adet oldum. 15 gün dolmadan ibadeti bırakmadım. 15 günü doldurunca bıraktım. Sorum şu şimdi benim adet başlangıç günüm 15 gün dolmadan öncesi mi yoksa 15 günü doldurduktan sonra mı ? Yani adetimin 1. Günü hangi gün oluyor ? 15 gün dolmadan öncesi (14. Günüm) mi ? 15 gün dolduktan sonrası mı ?

Okudunuz mu?  Adetli iken mukabelede takip edilen yerlerin temizlendikten sonra okunması gerekirmi

Merhaba ben 15 gün dolmadan 14. Günümde adet oldum. 15 günü doldurup ibadetini öyle bıraktım. Sorum şu benim adet başlangıç günüm 14. Günüm mü yoksa 15 gün dolduktan sonraki gün mü ? Yani adetimin 1. Gününü 15 gün dolmadan önceki gün ( 14. Günüm) mü saymalıyım ? Yoksa 15 gün dolduktan sonraki gün mü ? 1. Günüm hangisi ?

Okudunuz mu?  Evlilik için eş adayını nasıl tanımalıdır

Merhaba. Ben 15 gün dolmadan 14. Günümde adet oldum. 15 günü doldurunca ibadetimi bıraktım. Sorum şu benim adetimin başlangıç günü 15 gün dolmadan öncesi ( 14. Günüm) mü yoksa 15 gün dolduktan sonraki gün mü ? Yani adetimin 1. Günü 14. Günüm mü oluyor yoksa 15 günü doldurduktan sonraki gün mü ? Hesaplamamı hangisine göre yapmalıyım ?

Okudunuz mu?  Adetli iken kabir ziyareti olur mu ve kuran okunur mu?

Tohat
Merhaba. Kadının temiz kaldığı gün sayısı 15 gündür. Dolayısıyla bundan önce görülen adetten sayılmaz. 15 günden sonrasını baz alarak adet ilk günü başlar.


adet başlangıcı, adet başlangıcı belirtileri, adetin başlangıcı

Bu kategoride yer alan Eşi ölen yada boşanan kadınlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adet başlangıcının tam olarak belirtisi nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.