Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:57
sizden0
Abone

Oruca niyet edilmemişse, yiyip içilebilir mi?

Oruca niyet edilmemişse, yiyip içilebilir mi?

sorularla islam
Oruca niyet edilmemişse, yiyip içilebilir mi?


Cevap: Oruca niyet edilmemişse, yiyip içilebilir mi?

YaZaROW
Oruç tutmak için sahura kalkılmadıysa ve niyet de edilmediyse o gün oruçlu değildir. Yemek yeyip içebilir.

Ekleme: Sonradan tabii ki niyet edilebilir fakat sorunun anlamına göre cevap vermeye çalıştım. Sonradan niyet edilebilir mi gibi bir soru olsayıdı eğer: Kaba Kuşluk vaktine kadar eğer orucu bozacak bir şey yapılmadıysa niyet edilebilir. Not: Hanefilerde böyledir. Diğer mezhepler hakkında maruzatım yoktur.

Okudunuz mu?  Vird, zikir,hatme-i tehlil, Nefy u isbat nedir?

Yanıt: Oruca niyet edilmemişse, yiyip içilebilir mi?

No_Nıckk
niyet getirmeyi unuttuğunuz zaman sonradan da niyet getirebilirsiniz diye biliyorum çünkü Allah c.c içimizi bilendir kastı olarak yapmadığımızı bilendir tabi unutmuş varsayarak söylüyorm bence devam
yazarow kardeş farklı fikirdesn nedeni açlasaydn yada yazdığınla ilgili hadis veya sağlam kaynaklar varsa paylaşırsan daha iyi olur

Okudunuz mu?  Evli kadın bana aşık olmuş ve ben bu durumdan rahatsızım

Soru: Oruca niyet edilmemişse, yiyip içilebilir mi?

YaZaROW
Soruyu yanlış anlayıp yorum yapmayınız. Oruca niyet edilmediği zaman oruçlu olunmaz. Soruda sonradan niyet edilebilir mi diye sorulmuyor. Sadece niyet edilmediği zaman yenilebilir mi diyor. Oruç da niyetsiz olmayacağından oruçsuz olur niyet etmeyen kişi ve yiyip içebilir.

Okudunuz mu?  Namazın farz vacip sünnetlerini yanyana tablo yapıverirmisiniz

No_Nıckk
Niyet getirmeyi unutmamışsa veya getirmemişse o zaman ne diye oruçç tutuyor ki

unutmuştur ki getirmemiş başka bir sebebi olabilir mi


YaZaROW
Bu sorunun sorulma maksadı sanırsam oruç tutmamak isteyen birinin niyetiyle sorulmuş. Madem niyet edemedim bari yesem olur mu gibisinden. Fakat önceki mesajımda söylediğim gibi oruca niyet etmek istediğini sorsaydı cevabını ona göre verebilirdik ki siz de hakkıyla vermişsiniz.

Okudunuz mu?  Büyü etkisiyle söylenen sözlerle nikah bozulur mu

Zaten oruç tutmamak için sorulmuş bir soru 🙂 Bu soruyu soran kişinin oruç tutmaya niyeti yok bugün. Bari niyet edemedik tutmayalım düşüncesiyle sorulmuş.

Selametle.


No_Nıckk
Varsa Öyle bir niyet yakışmaz kendimizi avutmaya gerek yok be ama her koyun kendi bacağından asılır abim yorum sizin 🙂

Okudunuz mu?  Yatsı namazını çok geç kılıyorum

selam ve dua ile


Galus
Soru: Bir müslüman Ramazan günü oruca niyet etmemiş olsa, akşama kadar bir şeyler yiyip içebilir mi?
Cevap:

Hasta yolcu ve ileri yaşlılık durumunda olduğu için oruç tutamayacak durumda olanlar oruç tutamıyorlarsa oruca niyet etmezler. O gün onlar için oruçlulara yasak olan şeyler yasak değildir. Ama böyle bir özrü olmadığı halde oruca niyet etmemiş olanlar niyet vaktini geçirmişlerse artık o gün akşama kadar bir şey yiyip içemezler. Diğer oruçlular gibi bir şey yemeden beklemeleri uygun olur.

Okudunuz mu?  Savaştan kaçan dinden çıkar mı?

Bazılarının oruç tutmamak için akşamdan niyet etmedikleri görülmektedir. Bu davranış haramdır. Allah’a karşı isyan sayılır.


Kayıtsız Üye
Sabah ezani okunuyordu sahurumuzu yaptik niyetimizi ettik.daha ezan devam eder ken birden kusma geldi ve kustuk..midede ne varsa çıkardık.geri yutmadik ama eşim kustuktan sonra tekrar su icti ve daha sonra tekrar niyet etti..orucu bozmuş oluyor mu ???

Okudunuz mu?  Ölü birini gerçek hayatta görmek

Nadoarap
Niyet ediltikten sonra içebilirmiyiz


oruca niyet ettikten sonra su içilir mi, oruca sonradan niyet edilirmi, Oruca niyet edilmemişse yiyip içilebilir mi

Bu kategoride yer alan Kura çekerek dua etmek.. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruca niyet edilmemişse, yiyip içilebilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.